Eu nu imi vaccinez fata anti HPV!
Raspunsuri - Pagina 13
Qamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
Nu prea īnteleg... HPV are zeci de tulpini, majoritatea benigne, si doar vreo 2-3 maligne (Xio si altii cu pregatire medicala, dc. spun prostii rog corectare!...). Vaccinul se pretinde preventiv pt. TOATE acele tulpini maligne. Crezi ca la noi "nu prea exista" tulpinile maligne ale HPV ?? Si atunci... de unde atātea si-atātea femei cu cancer de col? Caci īnteleg ca existenta HPV - forma maligna - e o conditie aproape universal necesara (nu si suficienta) pt. a dezvolta un neoplasm de col uterin... Poate ca mama ta a mai aflat si alte informatii la curs, caci numai pe baza aceleia comunicate de tine nu cred ca poti spune gata, pas la vaccin... zic si io ... Merci Xio de corectare (nu vazusem postul tau dinainte) deci, pt. conformitate: - sunt 6 tulpini maligne de HPV (nu 2-3) - cancerul cervical poate avea si alte cauze / factori favorizanti, chiar si in absenta tulp.maligne HPV.Scuze pt. erorile neintentionate . |
nu-mi place sa ma repet sau sa raman prea mult timp la subiecte de genul asta; ce vroiam eu sa zic si nu ai inteles tu, e ca acest vaccin nu se "ocupa" de tulpinile dangeroase din Ro
ai grija cu manuta aia, sa nu faci febra musculara
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
Qamar spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui psichoMom
Gabi, asa cum spuneam mai sus, desi nu am pregatire medicala, la acel curs am avut sansa sa particip si eu... toate 3 zilele, 8h pe zi...nu mai tin minte exact dar daca vreti pot sa verific... 12 sau 14 profesori romani renumiti, plus o somitate straina in domeniu Prof Stanley... Nu este adevarat... Acele 4 tulpini maligne cauzeaza cancer peste tot in lume... Sunt 4, nu 10, nu 100... Edit: corect, sunt 6, nu 4... dar acelea 4 sunt considerate ca fiind mai periculoase. Ah: inca o chestie ce poate sa vi se pare interesanta si poate cat de cat sa va explice necesitatea vaccinarii atat de timpurie a fetitelor: au fost medici care au povestit despre cazuri de fetite de clasa a-IV-a infectate cu 2-3 tulpini... Groazanic... |
12 sau 14 profesori, 4 sau 6 tulpini, 10, 100-- deja e o salata aici la subiect
probabil diferenta de perceptie dintre tine si mama mea sta tocmai in pregatirea aia medicala, care tu spui ca la tine lipseste
ha, si la mine lipseste si mai mult ca sigur ca n-as fi inteles nimic la un asemenea curs
cat despre fetite infectate, imi pare tare rau ca dianocica si-a inchis contul aici, ti-ar fi povestit ea ceva muuuult mai "simpatic" despre fetite de 12 ani care tb sa vina la scoala cu certificat de virginitate, daca nu vor parintii vaccinul
Vauva spune:
Deci, vreau sa ma clarific cu tulpinile astea Eu nu inteleg de ce alea din RO sunt mai cu motz decat alte tulpini din alta taraPai de ce populatia din Ro nu se poate infecta si cu altfel de tulpini ale acestui virus?
psichoMom spune:
1. chestia cu 8mil de vaccine achizitionate era extrasa din primul post al Roxanei, cel care a initiat topicul... Si mie mi s-a parut aberant...
2. Noe, nu vreau sa contrazic aici parerea mamei tale, care evident, medic fiind stie mai bine decat mine... OK... as fi vrut sa zic mai multe dar iar mi se va reprosa ca habar nu am... Imi admit limitele si mereu am cerut sa fiu corectata daca gresesc... Insa, mi se pare mult prea mult sa spui ca pe romance le contamineaza alta tulpina de virus decat pe femeile din restul lumii...
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Noe nu-mi place sa ma repet sau sa raman prea mult timp la subiecte de genul asta; ce vroiam eu sa zic si nu ai inteles tu, e ca acest vaccin nu se "ocupa" de tulpinile dangeroase din Ro ai grija cu manuta aia, sa nu faci febra musculara |
merci pt. raspuns.
poate aflam care sunt tulpinile periculoase pe plan mondiale si care īn RO, ne-ar fi util sa le stim pe nume (pe coduri, ma rog).
ps: "mānutza (care īnseamna "bla-bla" " venea dupa textul meu "zic si io!...", prin care recunosteam ca nu ma pricep, deci trebuia sa-l iei ca pe un semn de umila modestie ... tu ce ai īnteles? se pare ca ceva oarecum invers ...
Deborah77 spune:
Eu am avut HPV fix cu tulipinile alea rele. Descoperit la un control de rutina cand PAP a iesit prost. Treaba e ca majoritatea oamenilor inving virusul singuri, eventual cu un stil de viata ceva mai sanatos (si eu l-am invins); uneori, pot aparea modificari ale colului uterin. La mine au fost reversibile, majoritatea sunt. Femeile care se imbolnavesc probabil nu trec pe la dr cu anii, si descopera boala in stadii f avansate. De la infectie la cancer trec min 10, uneori mai mult. UN PAP anual ar rezolva problema. Vaccinul l-as recomanda doar in mediul rural, unde nu-si bate nimeni capul sa faca educatie sexuala cum trebuie si controale medicale anuale. Pt fetitele cu parinti educati, din clasa medie, nu cred ca se justifica eventualele riscuri ale vaccinului . Ele trebuie sa stie sa foloseasca prezervativul cand va fi si sa mearga cel putin 1 data pe an la ginecolog dupa ce isi incep viata sexuala. ATAT
stefy74 spune:
Nu suntem noi, romanii, cei mai destepti, frumosi, descurcareti oameni din lume? Asadar, de ce n-am avea noi virusuri mai cu mot?
Qamar spune:
gabi, psicho, maica-mea ajunge saptamana viitoare in buc
daca veti mai vrea informatiile atunci si daca va mai exista subiectul, eu promit sa ii cer absolut orice informatie care ar putea fi utila
si-am incalecat pe-o sha, si ma duc la fata mea
stefy74 spune:
citat din mesajul lui Deborah77 Eu am avut HPV fix cu tulipinile alea rele. Descoperit la un control de rutina cand PAP a iesit prost. Treaba e ca majoritatea oamenilor inving virusul singuri, eventual cu un stil de viata ceva mai sanatos (si eu l-am invins); uneori, pot aparea modificari ale colului uterin. La mine au fost reversibile, majoritatea sunt. Femeile care se imbolnavesc probabil nu trec pe la dr cu anii, si descopera boala in stadii f avansate. De la infectie la cancer trec min 10, uneori mai mult. UN PAP anual ar rezolva problema. Vaccinul l-as recomanda doar in mediul rural, unde nu-si bate nimeni capul sa faca educatie sexuala cum trebuie si controale medicale anuale. Pt fetitele cu parinti educati, din clasa medie, nu cred ca se justifica eventualele riscuri ale vaccinului . Ele trebuie sa stie sa foloseasca prezervativul cand va fi si sa mearga cel putin 1 data pe an la ginecolog dupa ce isi incep viata sexuala. ATAT |
In primul rand, virusul nu te intreaba de diplome cand te infecteaza.
In al doilea rand, prezervativul ofera o protectie minima impotriva HPV-ului deoarece acest virus poate fi contactat si pe cale cutanata (adica te joci cu degetele ici si colo).
In al treilea rand, testul pap constata boala deja existenta, insa nu o previne. Adica iti poate salva viata daca depistezi din timp cancerul, insa treci prin chimioterapie/radioterapie si risti sa ramai fara col. Vaccinul previne, deci e alta poveste.
Regret experienta dureroasa prin care ai trecut.
XIO spune:
citat din mesajul lui Noe gabi, psicho, maica-mea ajunge saptamana viitoare in buc daca veti mai vrea informatiile atunci si daca va mai exista subiectul, eu promit sa ii cer absolut orice informatie care ar putea fi utila si-am incalecat pe-o sha, si ma duc la fata mea www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Drum bun, Emma! www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo* |
Noe , in toata lumea sunt aceeasi tulpini , iar acest vaccin este facut pt. 4 din cele 6 cele mai virulente.
Doar pt. 4 deoarece printre altele celelalte 2 apar rarisim , accidental , infim.
Nu are vreo legatura cu teritoriul tarii noastre.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/