Ajutati-ma sa iau o decizie
Sunt in impas de vreo doua luni si apelez si la voi,poate ma ajutati cu un sfat bun.Eu si sotul meu ne descurcam din ce in ce mai greu cu ratele la banca si avem doua solutii: ori plecam in Spania,la niste cumnati,pentru cativa ani(dar nu stiu cat de bine ne va fi si-acolo),ori ne retragem la tara,sa incepem ceva acolo,nu stiu,sa crestem niste animale sau gradina de legume,socrii mei fiind foarte batrini si nu mai au putere.Ma tot gandesc si nu stiu ce decizie sa iau.As pleca in Spania,ca-mi place soarele,Mediterana,etc.,dar m-as duce si la tara,in speranta ca mai putem reusi sa facem ceva sa ne fie mai bine si-n tara noastra.Desi am o problema: m-am nascut si-am crescut la oras si nu stiu daca ma voi descurca cu munca de la tara.Dati-mi un sfat,va rog.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
Raspunsuri
andru_mami spune:
si eu m-am nascut si am crescut la oras,si m-am casatorit la tara;sincer nu mi-a fost greu deloc,m-am obisnuit f repede,cred ca mi-a fost greu cu spalatul,fara baie in casa,fara masina de spalat,dar in timp toate astea le-am facut si suntem multumiti de ceea ce avem acum,nu e mult dar e al nostru facut prin munca noastra;sincer am multe cuunostinte in spania care se plang ca nu mai merge deloc nici acolo,multi s-au retras acasa,si sa stai printre straini nu e usor,asa la tara vei putea sa iti faci tot ce vrei tu-de la o mica gradina ,un solar pana la o mica ferma din care sa iti castigi traiul tu si familia ta.
succes sa iei decizia potrivita!
POZE
BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA
Mediajust spune:
Daca esti sanatoasa si-ti place sa muncesti in aer liber, nu ai niciun motiv sa nu te descurci.
Si eu, si sotul meu suntem a treia generatie de "oraseni", dar ne-am muta si maine la tara daca n-am fi legati de scoala copilului. Sa-l trezesc mai devreme, sa-l duc/aduc (eu nu conduc, deci suntem dependenti) mi se pare prea dificil. Dupa ce va pleca la facultate insa ne vom muta, mai ales ca acum poti avea aceleasi conditii (daca nu mai confortabile) ca si la oras (apa curenta, net etc).
Curaj, daca nu te descurci te intorci in zgomotul si poluarea orasului, dar macar incearca!
felicic76 spune:
poate ar fi bine sa aruncati un ochi siwww.cotidianul.ro/steriu_psd_ministerul_agriculturii_a_decis_reluarea_programului_pentru_tinerii_fermieri-98689.html" target="_blank"> aici inainte de a lua decizia finala.
Tisina spune:
Nu pot sa iti spun ce ar trebui sa faci, insa iti pot spune ce as face eu daca as avea aceste doua alternative: as prefera viata la tara, chiar daca si eu sunt nascuta si crescuta la oras.
Succes sa reusesti in orice varianta preferi!
bobocel_07 spune:
Sotul tau ce spune?Spre ce inclina mai mult?Dar tu?Eu cred ca viata la tara este foarte frumoasa.In Spania daca plecati riscati sa va intoarceti cu coada intre picioare.Sora mea a fost la niste rude in alta tara si nu s-au inteles bine asa ca s-a intors inapoi.Daca va duceti in Spania trebuie sa aveti deja un serviciu asigurat deoarece daca va duceti la cumnat si nu gasiti o luna doua de lucru cine va plateste chiria (presupun ca se va imparti chiria la cate persoane sunteti) lumina si mancarea de care aveti nevoie.Si daca va spune ca va ajuta ei cu toate astea nu stii peste ce dai cand ajungi acolo.Asa ca daca va hotarati sa plecati rugati pe cumnati sa va gaseasca de lucru cand ajungeti acolo sa inepeti imediat serviciu.Multa bafta
alexia_07
sirimie spune:
si ce venituri preconizezi ca vei avea la tara? daca vrei sa cresti animale costa destul de mult.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
cait spune:
In contextul actual de criza si la un sonaj de peste 15% in Spania sincer eu nu as pleca.Apoi gandeste-te daca esti sigura ca veti avea de lucru si calculeaza toate cheltuielile pe care le vei avea.Eu nu as pleca si as incerca sa accesez niste fonduri pentru a dezvola o ferma.Apoi e drept ca viata la tara nu este pentru toata lumea dar daca iti dotezi casa cu tot ce iti trebuie cred ca te vei descurca.
Cait
Home is where heart is...
Natasa spune:
Eu daca ar fi sa aleg as pleca in Spania, dar cu conditia sa am o slujba, o pregatire de care au nevoie aia pe acolo. Altfel, as pleca la tara, desi viata acolo e grea si nu exista vreodata odihna. Ideea cu un credit e buna, dar cere mult efort si ideea clara ca ramineti la tara.
Rufus spune:
Viata la tara nu e usoara, dar este o solutie. Se traieste rezonabil cu sume mult mai mici, diferenta o face munca. In situatia voastra nu e cazul sa fa ganditi acum la ferme de animale sau recolte uriase, ci la un trai decent.
Daca veti lua aceasta decizie, as zice ca viata va capata alt sens, pentru ca valorile cotidiene se vor schimba. Va va interesa mai mult prognoza meteo, soiurile de plante si gestatia la scroafa, ceea ce nu inseamna un recul, as zice din contra. La tara viata e mai apropiata de ceea ce suntem programati sa facem, de aceea se desfasoara natural, in firea lucrurilor. Trecand peste durerile de oase initiale, sunt sigur ca veti descoperi o practica fermecatoare. La tara, orice realizare este palpabila, te bucuri de ea si o folosesti. Extinderea casei, apa curenta, wc din curte in casa, un cuptor...lucruri pe care nu le remarci la bloc, sunt adevarate realizari. Facute, de obicei, cu propriile forte.
Au asta as face.
Bafta!
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
mireluta39 spune:
Va multumesc mult.Stiu de fondurile ce le acorda statul pentru fermieri,dar trebuie sa ai pina-n 35 de ani.Eu am 39,sotul 45,asa ca nu mai ma incadrez.Cumnatii lucreaza de 3ani in regiunea Zaragoza,si-au luat si copii acolo.E adevarat,s-au mai stricat treburile si acolo,dar cand au venit vara asta in concendiu,au zis ca nu se mai intorc in tara,decat poate la batrinete.Cel putin nepoatele(ca au 2 fetite),mi-au zis ca Spania e casa lor,ca tara noastra e oribila.
Nici sotul nu stie inca; deocamdata discutam.Se teme ca nu voi face fata la munca de la tara(am probleme cu mijlocul),dar mie imi place mult natura,si de gradina am mai avut grija vara.
Si-n plus am urmarit la tv cum au inceput altii cate o afacere la tara: ba cu cresterea animalelor si-a pasarilor,ba cu legumele.Din ce in ce mai multi romani se intorc la tara.
Problema e ca nu prea dispunem de prea multe fonduri;avem si ratele.Nu stiu cam de ce suma as avea nevoie sa incep ceva.Voi cunoasteti persoane ce s-au intors la tara sa inceapa ceva nou?
www.blogulluiaurel45.blogspot.com