Ajutati-ma sa iau o decizie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

poti sa incerci sa cresti melci sau prepelite, sa faci produse bio gen dulceturi zacusti etc, meniuri pentru ocazii - cozonaci, produse traditionale din porc, cumparatori se gasesc - stiu pe cineva care trimite prin curierat astfel de produse la diversi particulari din Europa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Olina,spune-mi te rog mai multe despre cunostinta ta.Ce produse trimite si cum si-a gasit clienti peste hotare? Multumesc mult.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Uite aici un articol
http://www.adevarul.ro/articole/fa-te-taran-pentru-25-000-de-euro.html
Daca l-ai vazut deja sorry.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKUTA4 spune:

mireluta39 si eu sint nascuta si crescuta la oras,dar acum ne facem casa la tara si debia astept ca sa ma mut si mai mult ptr faptul ca pentru copil stiu ca va fi ideal va avea mai multa libertate.Iar despre viata din afara iti pot spune ca eu si sotul sintem plecati din tara din 99 locuim in Italia,dar sa sti ca si miine mas intoarce acasa numai ca mai trebuie sa mai stam pe aici pina ne terminam cuibusorul nostru.Viata de afara nu este asa de roz cum o0 descriu alti acum depinde de la persoana la persoana si de vechimea care o ai inafara tari.Daca esti plecat de putin timp sigur ca ti se pare frumos si zici ca nu te mai intorci niciodata(asa ziceam si eu cind eram intrebata daca vreau sa ma mai intorc)dar acum dupa aproape 10 ani mas intoarce si miine.Sti vorba aia "Fie piinea cit de rea tot mai bine in tara ta" si iti doresc din inima bafta in ceea ce vei face si sa iei deciazia buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

E clar ca vrei o schimbare in viata ta.
Ai 3 ariante, fiecare cu + urile si - urile sale: Spania/Oras/Sat

1. Spania. Ce veti face acolo? Aveti posibilitatea unui trai decent? (servici, casa, educatie-daca aveti copii) Daca raspunsul e pozitiv - mergeti, daca totul e incertitudine....caini cu covrigi in coada nu mai umbla nicaieri.

2+3. Orasul versus Sat. Serviciul vostru inteleg ca nu va mai asigura cele necesare. Puteti schimba ceva? Alt job, un al 2-lea job, o afacere? - in oras. Daca da, incercati! Posibilitatea de a gasi un servici e mai buna in comunitatile mai mari. Ce vrei sa faci? Iti place la tara? (cu bune si rele, cu soacra alaturi) Aici trebuie sa te gandesti bine. Ce venituri veti avea la tara? Veti lucar la oras si veti face naveta sau va veti ocupa de agricultura? Ce costuri sunt? De unde vor veni banii pentru traiul zilnic? Vara veti avea rosii si fructe, dar poti sa tai gaina si porcul? Cu ce bani platiti curentul si va luati un palton? Vacante? Nu prea, ca in agricultura vara e foc continuu si nu poti pleca 2 saptamani la mare....

Mie personal imi place la tara cateva zile, dar cu avantajele orasului. Daca n-am baie si apa calda- poate fi palat, la fel daca pute a animale...pe pamant n-as pune mana nici sa aranjez ghivecele din casa (noroc cu soacra-mea). Nu sunt buna sa stau la tara. Poate tu esti, nu zic nu. Ideea e sa iei o hartie si sa treci, cinstit, pe coloane, la fiecare avantajele si dezavantajele din punctul de vedere al familiei voastre. Fara influenta altora! Vezi ce este mai bine si bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary-ana spune:

Fata mea e plecata in Spania de anul trecut si nu se mai compara acum cu ce era anul trecut,firmele au inceput sa de-a faliment si se da in somaj pe capete,norocul ei este ca lucreaza la stat,asa ca nu te-as sfatiu sa pleci daca nu ai nimic sigur ca nu se mai gaseste usor un loc de munca,si ca sa incepi ceva la tara in agricultura nu stiu ce sa zic,dar tu vezi ca nu se mai fac din cauza vremii,un an se fac un an nu,scuze daca ti-am spus si eu parerea,mai ales ca sunt nou venita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

pai am zis: dulceturi, zacusti, altceva o mai fi dar nu mai stiu eu, poate si brinza telemea ca are si oi, face si tuica

cum a gasit clientii: cu niste firme de curierat care duc pachete cu microbuzul pe traseul Germania-Austria-Elvetia sau cam asa ceva, in general cer romanii de acolo diverse chestii si se orienteaza si ea in functie de cereri, sau clientii in functie de ce poate oferi ea, stiu ca e abia la inceput, dar poti desface produsele si in piata - vad ca moda bio prinde din ce in ce mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Mai acu cativa ani am avut un magazin acolo,la tara,dar ptr.ca nu prea a mers,a trebuit sa-l inchid.Adevarul e ca,noi fiind la oras nu ne puteam ocupa asa cum trebuie de el.Dar acu ma intreb,eu fiind cofetar,credeti c-as avea succes cu o mica cofetarie acolo? Rudele noastre ce stau acolo la tara ma fac sa dau inapoi,cum ca n-ar merge,ca cine ar cumpara la tara prajituri?Dar eu am citit un articol pe net unde zice ca prietenii ce incearca sa te traga in jos prin gandirea lor pesimista,aceea nu-ti sunt prieteni si trebuie sa nu-i asculti.Atita timp cat ei nu au incercat sa faca acel lucru,n-au de unde sa stie daca mie imi va reusi sau nu? Corect? Sau gresesc eu?

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Nu cred ca merge o cofetarie la tara. Oamenii sunt saraci, au de platit lumina, butelia, plus oameni la legat, arat, sapat etc. Multi nu au pensie sau salariu, traiesc doar din ce produc. Cred ca ar prefera sa-si faca singuri prajituri. Au tot ce le trebuie: lapte, faina, oua. Poate daca ar fi un sat mai apropiat de oras unde majoritatea fac naveta la munca in oras si nu se mai ocupa de agricultura si crescut animale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna mirela,

daca as fi in locul tau, as alege sa raman in oras si sa caut alte surse de venit, activitati suplimentare, ceva din care sa iasa un ban in plus. daca esti cofetar, incearca sa colaborezi cu un laborator, un restaurant, o gradinita/scoala particulara, o firma de catering sau care organizeaza evenimente. sau mergi la un curs de recalificare, intr-un domeniu apropiat sau in care ai aptitudini, poate in felul acesta iti cresc sansele pentru un job nou, mai bine platit.

intereseaza-te la banca, in ultimul timp bancile accepta restructurarea/reesalonarea creditelor (micsorarea ratelor, prelungirea duratei de rambursare, modificarea tipului de dobanda, unele au renuntat la comision de administrare,etc.), deoarece au tot interesul sa-si recupereze banii de la clienti, chiar si cu taraita, decat sa nu mai incaseze deloc rate.

daca ai locuit tot timpul la oras, mai ai si probleme cu mijlocul, inclin sa cred ca nu ai face fata fizic la tot efortul pe care il presupune traiul la tara, ba este posibil sa ti se agraveze problemele de sanatate si sa nu ai bani sa te tratezi, sa te pui pe picioare...

iar in privinta cofetariei, si eu cred ca nu ai avea succes la tara. cine sa-ti cumpere prajiturile si cat de ieftine sa fie ca sa-si permita sa le ia ? nu uita ca la tara, multi dau banii (si asa putini) pe bautura si tigari, nu pe mancare, pe prajituri nici atat...

iata exemplul cumnatei mele : are 40 de ani, e nascuta, crescuta si traita la oras. are 2 fetite. hodoronc-tronc s-a decis (impreuna cu sotul ei, desigur) sa dea la schimb apartamentul din oras, cu 2 camere, renovat, mobilat modern, cu termopan, aer conditionat, centrala termica, pe o casuta "locuibila" la periferia orasului, de fapt intr-o comuna de langa oras (cam 10 km).
duminica trecuta am fost la ea in vizita...dezolant, n-am stiut cum sa plec mai repede...casa sta sa se darame pe ei, au reusit sa-si aranjeze doar o camera si 2 holuri, nu au apa curenta,nu au canalizare, nu au gaze, incalzirea e cu lemne (soba de teracota),nu au baie, bucatarie, toaleta e in curte, peste tot miroase a balega, drumul este neasfaltat. spala rufele de mana (ptr. 2 adulti si 2 copii), fac baie la lighean. cel mai rau dintre toate este ca se lupta singura cu toate astea, pentru ca domnul sot lucreaza noaptea (sofer) si doarme ziua, cand se trezeste mananca, se schimba si pleaca iar la munca, deci pe el nu prea il ating treburile cotidiene...
fetita cea mare se trezeste la 5:30 sa faca naveta la scoala la care a invatat pana acum. e lasata singura sa schimbe 2 mijloace de transport, in conditiile in care are abia 11 ani, nici nu vreau sa ma gandesc la cate pericole poate fi expusa...
nu stiu ce a fost in capul lor de au facut o asa de mare tampenie, traiesc dintr-un salariu relativ modest, nu au bani pusi deoparte, habar nu au de agricultura sau cresterea animalelor, dar viseaza cu ochii deschisi la o casa noua, cu gazon, cu gradina de legume si flori...ehe, cred ca o sa ramana numai cu visele, chiar nu au resursele materiale pentru a-si fauri acest vis, au ajuns intr-o fundatura si la propriu si la figurat, iar ca sa se intoarca la oras, nu cred ca vor gasi alti fraieri (cum au fost ei) sa dea la schimb tara pentru oras...lemne pentru iarna nu si-au luat, deja noptile sunt mai racoroase, iar mersul la toaleta si spalatul in aceste conditii devin destul de incomode...

nu stiu, faci cum vrei, vei lua decizia impreuna cu sotul tau, dar daca as fi in locul tau nu as da orasul pentru tara, sincer...la varsta asta e cam greu sa o iei aproape de la 0 si sa te acomodezi...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput