Mezeluri Cris-Tim imputite!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui tic_tac
... piept de porc, bucata mare, cu sorici si straturi alternative de grasime si carne...
... snitele, bucatele de pui in curry si prajite ...
... cirnati proaspeti numai facuti de mine

vad ca nu te impresioneaza deloc amenintarea colesterolului... carne cu grasime, sorici, carne tocata în matz porc, prajeli cât cuprinde

si cred ca si ficatul tau e cumsecade :D ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

sunt in program cu analizele, colesterolu' perfect, glicemia val.minima, electroforeza@comp. excelente.
stiu sa combin grupele alimentare, nu sunt nutritionist/medic, am 55 kg la peste patruj'de ani, copilu sanatos si mereu fomist, barbatu la fel. si nu ma laud, sunt admirata ptr. stilul alimentar (nu fac sport)

pieptul de porc il fac 2 ori/luna sa zicem, restul zilnic, prin rotatie ca trebuie sa hranesc familionul cu proteine, nu le functioneaza neuronii cica...

acum vreo 10 ani mincam mai dietetic si aveam probleme digestive, nu va feriti de anumite grasimi animale care sunt absolut necesare, fiti atenti cit si cu ce le combinati.

sanatate maxima !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

cu riscul de a-mi pune in cap 80% din cititorii DC am sa ma aventurez spunand ca salamurile date copiilor sunt doar dovada de lenevie din partea mamicilor.
Puteti sa le dati: snitele din puiut, sandwis cu puiut dezosat de la un pui la cuptor, pate de casa, omleta pe paine, branzica cu gogosar, sau chiar doar paine prajita cu unt. Exista insa multe variante sanatoase insa mai putin comode decat salam.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Sa nu uitam ca si copii au un cuvant de spus in ceea ca vor sa manance. Baietelul meu de 3 ani cand i se urca la cap ca vrea crenvusti, vrea crenvusti si nimic altceva, pot sa-i dau si luna de pe cer!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:

sunt in program cu analizele, colesterolu' perfect, glicemia val.minima, electroforeza@comp. excelente.
stiu sa combin grupele alimentare, nu sunt nutritionist/medic, am 55 kg la peste patruj'de ani, copilu sanatos si mereu fomist, barbatu la fel. si nu ma laud, sunt admirata ptr. stilul alimentar (nu fac sport)

pieptul de porc il fac 2 ori/luna sa zicem, restul zilnic, prin rotatie ca trebuie sa hranesc familionul cu proteine, nu le functioneaza neuronii cica...

acum vreo 10 ani mincam mai dietetic si aveam probleme digestive, nu va feriti de anumite grasimi animale care sunt absolut necesare, fiti atenti cit si cu ce le combinati.

sanatate maxima !

Ai dreptate, mai bine ne ferim de grasimile artificiale si le acceptam pe cele naturale: la fel ca bunicii nostrii care si ei au trait pana la adanci batraneti si nu au cunoscut spitalele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Citat:

sanatate maxima !

Ai dreptate, mai bine ne ferim de grasimile artificiale si le acceptam pe cele naturale: la fel ca bunicii nostrii care si ei au trait pana la adanci batraneti si nu au cunoscut spitalele...

Nu au cunoscut spitalele pt. ca nu mergeau la spital si au murit " de batranete " pt. ca nu stiau ce boli au .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

xio, ai dreptate, sunt si persoane care mor de "batrinete"

eu prefer sa nu maninc salamuri si preparate din carne cumparate din market ptr. ca am avut vointa si am citit etichetele si am vazut lista de substante

de as avea posibilitati financiare as face o afacere cu produse de carne, fara conservanti si termene de garantie de citeva zile.
dar sa dau bani pe carne imbibata cu chimicale, zahar si monoglutamat si cu cite mai injecteaza... asta nu mai fac niciodata, ptr. ca ma respect mult si apreciez ceea ce fac in bucatarie.
am cumparat si eu cindva, cu moderatie, dupa ce am scapat de "ratia" lunara ceausista

tot ce e salam etc. in folie, vidat sau nu, e cu termen infinit de garantie, sa reziste la raft sau la vitrina frigorifica, chiar daca luati ceva cu termen de garantie valabil jucati la ...loterie. cistigati sau nu !
eu am luat cascaval, asta nu prea pot sa-l produc eu in frigider, si am avut surprize - amar si iute.

Mergi la inceput

multe persoane s-au obisnuit cu gustul, aroma si consistenta preparatelor din carne si nu mai recunosc la gust si miros si CULOARE o sunca sau o pastrama adevarata, aia numai cu sare si mirodenii

si prin faza cu crenvustii la copilul din dotare am trecut si eu
ca sunt asa de fragezi si parfumati si minunati ptr. copiii care nu vor sa mestece!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
de as avea posibilitati financiare as face o afacere cu produse de carne, fara conservanti si termene de garantie de citeva zile.

chiar ca ti-ar trebui posibilitati financiare... pt. asa ceva preturile la vânzare ar trebui sa fie ... maricele rau.
Ex., am gasit un magazin cu mezeluri facute ca la carte, fara conservanti, fara injectare cu apa sau zeama de oase, etc...
pretul mediu pe kg era de 80-90 RON...
interesant, dar multa lume era gata sa cumpere acele mezeluri, în ciuda pretului foarte piparat.
si stiu ca nu exageau ei cu pretul, dar chiar e foarte scump sa produci mezeluri în stil traditional.

asta e! vrei lucru bun, dai banul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

eu am noroc de mama care m-a invatat multe despre ceea ce se vinde prin magazine, marketuri si alte buticuri. preparate din carne vidate, nici sa nu ma gandesc...asa cum s-a mai spus, e marfa din galantar care a expirat sau mai are maxim 1-2 zile pana la expirare(in cel mai fericit caz), merge inapoi in fabrica, se "fardeaza" sa dea bine si se vinde. sotul meu e atras mereu de muschiu file vidat. si am reusit sa-l dezvat de asta aratandu-i cata apa e in acel vid. si i-am aratat ce culoare are cel din vid si ce culoare are cel din galantar. a inteles.
s-a mai vb aici pe forum de alimente reprocesate. am fost uimita sa vad iaurt de baut cu un termen de valabilitate mare care deja avea capacul umflat. mai bine imi iau lapte de la tarani din piata si il pun in oalele de lut si-mi iese un iaurt de "n" ori mai bun decat cel de la magazin, mai natural si plus de asta ii stiu termenul de garantie.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Bazar pt Mihaita

ambitioasa
Infertilitatea este o boala

Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare

Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

cu riscul de a-mi pune in cap 80% din cititorii DC am sa ma aventurez spunand ca salamurile date copiilor sunt doar dovada de lenevie din partea mamicilor.
Puteti sa le dati: snitele din puiut, sandwis cu puiut dezosat de la un pui la cuptor, pate de casa, omleta pe paine, branzica cu gogosar, sau chiar doar paine prajita cu unt. Exista insa multe variante sanatoase insa mai putin comode decat salam.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Sa nu uitam ca si copii au un cuvant de spus in ceea ca vor sa manance. Baietelul meu de 3 ani cand i se urca la cap ca vrea crenvusti, vrea crenvusti si nimic altceva, pot sa-i dau si luna de pe cer!!!

Pai baietelul de unde stie ce-s aia crenvusti? Tot de la tine stie, ca tu i-ai dat.

Mergi la inceput