Mezeluri Cris-Tim imputite!!!
Raspunsuri - Pagina 5
alsa spune:
De acord cu ladyJ. Cand aveam fetita mica de un an, anumite persoane imi spuneau sa-i dau sa guste din tot, ca pofteste, simte mirosul si vrea si ea. O mare aberatie. Cum sa-si doreasca ceva ce n-a vazut si gustat in viata ei, indiferent cat de frumos ar mirosi!?
Cand a primit prima oara bomboane de la o vecina, a inceput sa se joace cu ele, zicand ca sunt mingii.
Si ea daca ar fi de capul ei, ar manca cremvursti (a mancat prima oara la gradinita si i-au ramas in suflet, din pacate). Dar deocamdata eu hotarasc ce e bine sa manace si ce nu, indiferent daca altii considera ca sunt o mama absurda si exagerata.
tic_tac spune:
[/quote]
chiar ca ti-ar trebui posibilitati financiare... pt. asa ceva preturile la vânzare ar trebui sa fie ... maricele rau.
Ex., am gasit un magazin cu mezeluri facute ca la carte, fara conservanti, fara injectare cu apa sau zeama de oase, etc...
pretul mediu pe kg era de 80-90 RON...
interesant, dar multa lume era gata sa cumpere acele mezeluri, în ciuda pretului foarte piparat.
si stiu ca nu exageau ei cu pretul, dar chiar e foarte scump sa produci mezeluri în stil traditional.
asta e! vrei lucru bun, dai banul.
[/quote]
cam mare pretul la ce scrii tu acolo, probabil le scrie pe etichete eco, bio si alt fason de asta ca e din carne crescuta bla-bla pe coclauri
in zona mea livreaza o firma care produce sunci, costite si muschi, adica bucatile de porc fierte si afumate fara conservanti, io nu bag mina in foc totusi ptr. chestia asta, dar salamul si cirnatii au conservanti.
la 30-50 lei/kg. dar si asa e scump ptr. mine.
am scris aici ca fierb costita de porc (aia transata in macelarii) si o tavalesc in mirodenii macinate de mine, numai ca nu pot afuma la bloc nimic inca, dar ma mai gindesc pe cine din vecini vreau sa-l imbalsamez putin...
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Pai baietelul de unde stie ce-s aia crenvusti? Tot de la tine stie, ca tu i-ai dat. |
Ei..
Sau de la bunica, gradinita, petreceri, raftu' magazinului, reclame, prieteni, etc. Nu?
Oana-Laura spune:
Astazi baiatul meu e fost la un coleg acasa si au mancat niste sandvisuri cu salam. A venit acasa cu o durere ingrozitoare de burta, are diaree, nu stiu ce sa ma fac. O fi fost tot salam imputit si cu tot felul de aditivi in el. Vedeti, asta este- incercam sa ne protejam copiii, suntem atenti ce cumparam si ... dau peste rahaturile astea de salamuri in te miri ce alte case. Pentru ca in Romania, producatorii de salamuri sunt fara nici o jena - nu ii intereseaza decat sa se imbogateasca pe seama populatiei.
Mi se face greata cand trec prin zona de salamuri a supermarketului acum!
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Oana-Laura Astazi baiatul meu e fost la un coleg acasa si au mancat niste sandvisuri cu salam. A venit acasa cu o durere ingrozitoare de burta, are diaree, nu stiu ce sa ma fac. O fi fost tot salam imputit si cu tot felul de aditivi in el. Vedeti, asta este- incercam sa ne protejam copiii, suntem atenti ce cumparam si ... dau peste rahaturile astea de salamuri in te miri ce alte case. Pentru ca in Romania, producatorii de salamuri sunt fara nici o jena - nu ii intereseaza decat sa se imbogateasca pe seama populatiei. Mi se face greata cand trec prin zona de salamuri a supermarketului acum! |
Eu cred ca problema e ca in Romania se mananca prea mult salam.La orice ora din zi ...la micul dejun salam, in vizita la colegi salam, in parc salam ,la scoala sandwich cu salam...la cina salam....Chiar nu inteleg de ce nu se gaseste o alternativa pt snack-uri mai sanatoase macar pt copii.
Ne mandrim atat ca noi gatim...nu ca Englezii, Americanii, etc...dar cand vine vb de gustari salamul e la ordinea zilei.Cred ca se poate inlocui usor cu un sanwich doar cu branza de ex, un fruct, legume proaspete cu un sos de iaurt/smantana cand vine copilul de la scoala.
Iar despre vizite unde copiii sunt serviti cu mancare, ce sa spun, normal e sa intrebi parintele daca copilul pe care il inviti acasa la tine are voie sau nu sa manance cutare lucru.Mai ales cand e vorba de mezeluri!!!!!
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall *KUALA LUMPUR