Mezeluri Cris-Tim imputite!!!
Raspunsuri - Pagina 3
adita spune:
stiu ca sunt off topic, ca nu e rubrica pt asa ceva, dar cum faceti voi muschiul ala sa mearga la sandvisuri? ca si eu fac la cuptor, cu condimente, dar daca nu-l mananca cu sos si cu salata nu le place, iese prea uscaciu, chiar nu mi-l imaginez la sandvisuri, cred ca nu prea ar aluneca pe gat. sau cum faceti pateu de casa, ca am incercat nenumarate retete dar nu le-a placut niciuna, pana la urma l-am mancat doar eu
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
cristies spune:
Buna, am vazut discutia si va trimit si eu la un link. E alta firma, dar aceleasi probleme (cred) citeste aici
Eu m-am linistit in privinta mancarii"sanatoase". Clar nu mai exista, dar sigur si noi oamenii ne up-grade-am sa nu murim de la cealalta. La copii insa, nu recomand.
Exemplul cel mai clar: socrul meu a avut rosii in solar si cu o luna inainte sa se coaca nu le-a mai stropit, ca sa fie cat mai eco... Productia: 0 Barat. Cele din solarul care nu era dedicat noua, stropite bine merci erau normale (nu XXL). Ce sa mai vorbim de carne?
23+
cait spune:
Parerea mea este ca mancare intradevar sanatoasa nu mai exista ci doar mancare care este un pic mai buna decat cea prosta..Poate la tara unde cresc puii si alte animale in curte si hranite cat de cat natural se mai gasesc alimente si carne de calitate.
Se stie ca salamul contine numai carne de calitate inferioara dar ce garantie avem ca puiul nu e crescut cu cine stie ce hormoni ca doar nu creste natural in 2 luni asa cum este obiceiul.Cand ma uit la puii bunicei mele care dupa 6-7 luni sunt asa de rahitici pentru ca mananca doar porumb si iarba ma gandesc ce mananca puii de ferme de in 2 luni sunt buni de taiat.
Apoi toate alimentele bio de unde avem certitudines ca sunt bio?doar ca pe eticheta scrie un label bio?Stau si eu si ma intreb cum de rezista maioneza, compotul, gemul, etc de zic ca sunt bio atatia ani pe rafturile magazinelor? Pai compotul si gemul facut in casa si cu niste conservanti in dotare mai mult de un an nu prea rezista fara sa nu se schimbe.
la fel si legumele si fructele cate pesticide nu au in compozitia lor?Imi aduc aminte cand eram in scoala generala invatatoarea ne spuneam sa manancam coaja de la mar ca, are cele mai multe vitamine acum cica sa o evitam ca stocheaza cele mai multe pesticide..
Oricum daca ascultam totul nu mai mancam nimic in curand. Apoi fiecare mananca ce isi permite si cum poate.
Cait
Home is where heart is...
Hilde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adita stiu ca sunt off topic, ca nu e rubrica pt asa ceva, dar cum faceti voi muschiul ala sa mearga la sandvisuri? ca si eu fac la cuptor, cu condimente, dar daca nu-l mananca cu sos si cu salata nu le place, iese prea uscaciu, chiar nu mi-l imaginez la sandvisuri, cred ca nu prea ar aluneca pe gat. |
Poti sa incerci sa-l lasi mai putin in cuptor ca sa nu se usuce - gateste cu ceasul langa tine(http://thefoody.com/meat/basics.html)sau poti sa pui cateva felii de slanina deasupra sau putin unt.
Alta metoda de a afla daca-i gata e sa intepi carnea cu furculita si daca nu mai iese sange e ok. Sau sa folosesti termometru special pt carne. Ei zic ca atunci cand carnea ajunge in interior la 65 C (160F) e gata daca o vrei "medium". Daca o vrei "rare" sau "well done" ai alte temperaturi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Temperature_(meat)
Linkul de la wikipedia merge daca adaugati "_(meat)", ca nu-l ia automat.
fritz spune:
Off topic, raspuns pt. Adita : pateul mie mi-a iesit f. bun adaugand la ficatul de pui niste piept de pui fiert, ceapa (calita in putin ulei si apa, cat sa nu mai fie iute si sa se inmoaie), un galbenus de ou, putina smantana, verdeata, masline etc si totul se mixeaza cu blenderul pana iese o pasta fina.
Eu mai fac o salata din varza, telina, morcov, mar, tocate cat mai marunt, eventual tot la blender, amestecate cu o lingura de smantana, una de iaurt, una de maioneza, sau doar iaurt, cu verdeata si 1-2 catei de usturoi. Se poate pune si carne fiarta.
NinaR spune:
Un distribuitor care lucreaza intr-un lant de hipermarketuri mi-a spus sa nu cumpar niciodata produse ambalate in atmosfera protectoare "fresh-box" , deoarece acestea sunt mezelurile expirate care nu se vand la raion, merg inapoi la fabrica le "cosmetizeaza" putin si le ambaleaza ca atare.
Mikaela_a spune:
De cate ori m-am dus intr-un supermarket (recunosc ca intotdeauna eram infometata) m-am simtit atrasa de raionul cu pui la rotisor/chiftele/snitele/etc insa de fiecare data am evitat sa cumpar pentru ca m-am gandit ca sunt facute din carnea care nu se vinde...si ei o gatesc pentru ca altfel expira si expirata fiind o vand mai greu.
Arata insa foarte bine si recunosc ca tentatia este mare. Voi cumparati asa ceva?
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mikaela_a De cate ori m-am dus intr-un supermarket (recunosc ca intotdeauna eram infometata) m-am simtit atrasa de raionul cu pui la rotisor/chiftele/snitele/etc insa de fiecare data am evitat sa cumpar pentru ca m-am gandit ca sunt facute din carnea care nu se vinde...si ei o gatesc pentru ca altfel expira si expirata fiind o vand mai greu. Arata insa foarte bine si recunosc ca tentatia este mare. Voi cumparati asa ceva? |
Depinde pt. cine sa o cumpar. Pt. mine si barbatu', nici o problema (avem stomace foarte tolerante, e adevarat). Am luat de multe ori si a fost buna.
Nu-mi pun prea tare problema "aia o prajesc, ca altfel expira"... Daca au prajit-o cât era în valabilitate, e în regula. Daca m-au pacalit si au prajit-o deja expirata, fie se sime si atunci îî înjur di arunc carnea, fie nu se simte si poate am un mic risc de deranjament la stomac.
anaemi spune:
noi am luat acum vreo 2 saptamani un pui rotisat de la cora si in noaptea aia am zis ca murim , si eu si sotul, de burta si ca o sa dormim toata noaptea pe wc (mai ales eu ca sunt tare sensibiloasa la stomac)...oricum am zis ca nu mai cumpar in veci.
Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)
Doamne ajuta !
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.
tic_tac spune:
eu cumpar doar carne proaspata, niciodata mezeluri.
ma uit la feliile de salam, sunci presate sau alte alea de-astea chimizate, dulci si apoase numai in platourile/farfuriile prezentate la unele evenimente... ii trag cu aperitivele vegetale sau ceva made home la fripturi
cumpar piept de porc, bucata mare, cu sorici si straturi alternative de grasime si carne, o transez in bucati, o fier apoi condimentez cu de toate
sau snitele, bucatele de pui in curry si prajite rapid cu garnituri
cirnati proaspeti numai facuti de mine