INSEMINARE 44
Raspunsuri - Pagina 8
luminita42 spune:
Salut fetelor,
IA sau FIV pentru mine sunt tot o chestiune de noroc +starea individuala a organismului (varsta, anatomie, functionare etc.)+ partener!... Sunt prea multe variabile in ecuatie
, ca sa ne suparam cand pe IA, cand pe FIV, sau sa promovam subiectiv o metoda sau alta.
Dupa cum ati zis si voi, doctorul si politica clinicii de fertilitate conteaza foarte mult iarasi in ambele cazuri! Daca sunt buni practicieni, daca echipa e dedicata si personalizeaza tratamentele si metodele pentru fiecare pacienta, ei pot creste considerabil sansele cuplului de avea copii!.. Asa ca ambele tehnici sunt valoroase fetelor, depinde insa cum, cat timp si cui sunt aplicate. Cat despre % de reusite ce sa zic, un 10-15 % sau un 60% (!) suna frumos, insa treaba s-ar schimba considerabil daca ar fi comunicata pe loturi de varsta. De..zic si eu de varsta ca asta-i durerea mea..
Sa ne dea D-zeu noroc la toate, fetelor!..
pe toate!
Mona iti urez succes si putere pentru FIV, sa dea D-zeu sa ramai gravida din prima!!!
!
yarrina spune:
Ma bag si eu in seama ca am vazut ca se discuta despre FIV si Inseminari la Sibiu. Si eu merg la un doctor de acolo si credeti-ma ca am incercat sa-l conving sa-mi faca FIV pentru ca stiam ca rata de reusita este mai mare si nici nu a vrut sa ma bage in seama. Nici ce ar presupune nu mi-a zis pentru ca nu este cazul inca. Deci nu cred ca se merge pe principiul banilor ca altfel eu eram una din cele dispuse sa dea astia 120 de mil si nimeni nu a vrut sa mi-i ia.
Eu am incredere 100% in doctor ca face tot posibilul sa ma ajute. De ex luna care a trecut trebuia sa fac o inseminare care insa nu a mai avut loc din cauza unui chistulet care mi-a afectat endometru si foliculii deci iar...putea sa-mi ia 20 de mil fara sa se uite dar nu...Mi-a si zis ca interesul nostru este sa obtinem o sarcina fara probleme si nu sa aruncam banii pe fereastra. 
sabine spune:
Luminita ia uite aici statistica pe varste http://www.sterilitaet.at/typo3/index.php?id=671. Statistica este data pro an.
adrianaady spune:
Buna fetelor,
Revin si eu cu vesti. Sunt la prima inseminare cu Dr Albu la Medlife.
Azi sunt in z6, am facut 4 injectii cu puregon 150 pina acum si azi am fost la prima eco.
Din nefericire nu au fost vesti bune, nu am decit 3 foliculi mici de 4 mm doar 
Dr a zis ca de azi pe linga puregon de 150 sa mai fac si o injectie cu menopur 75 pina vineri cind ma voi duce din nou la eco. El spera sa se poata face ceva totusi.....
Recunosc ca sunt dezamagita si stau cam prost cu increderea...offf imi era tare frica ca nu voi raspunde bine la stimulare, si uite ca asa a fost..
Voi ati mai trecut vreuna prin asa ceva? Ce valori ati avut voi in z6 de eco?
O zi buna 
sabine spune:
adriana eu nu am facut niciodata eco in ziua 6 ci numai de la 8 in sus.De ex data trecuta am avut in ziua 8 folicul de 10, am fost dezamagita dat fiind faprul ca la prima IA in ziua 8 am avut de 14.Si totusi, acum am facut inseminarea in ziua 12 pt ca s-au dezv foarte tare.Mai mult cand m-am dus la IA in ziua 12 foliculul deja se sparsese.Asa ca nu fi dezamagita.Sa sti ca lucrurile pot sa ia multe intorsaturi.
gabi_ducu spune:
Merci luminita42 de ingrijorare am fost tare necajita toata noaptea n-am dormit v-am si scris pe la 4 dimineata. Ati fost tare dragute ca v-ati alaturat. Va pup.
Apropo de inseminare si FIV cred ca am creat o adevarata disputa si ma bucur ca mai aflam si noi parerile altor doctori. Eu cand am fost in SZEGET in Ungaria cu toate analizele pentru as face o parere si a ma indruma doctorul de acolo mi-a spus ca prima etapa este inseminarea si apoi fertilizarea in vitro. Se cere FIV doar acelor cazuri care nu au alta sansa altfel si acest lucru se vede din analize.
Va spun drept ca pentru mine 120 milioane inseamna ceva sunt bani de care eu nu dispun in momentul de fata si ar trebui sa iau un imprumut. Pe mine inseminarea m-a costa 450 lei. Am mai platit aproape 80 lei medicamente si vreo 210 lei ecografie. Deci nu este asa de costisitor si daca am vazut ca sunt si reusite merita sa incercam.
Eu am cam luat-o cu pasi f marunti am fost si la Sovata de 2 ori, insa acum sunt hotarata sa merg pana la capat. Sa incerc tot ce se poate, pana la o limita.
Pupici multi 

luminita42 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adrianaady Buna fetelor, Revin si eu cu vesti. Sunt la prima inseminare cu Dr Albu la Medlife. Azi sunt in z6, am facut 4 injectii cu puregon 150 pina acum si azi am fost la prima eco. Din nefericire nu au fost vesti bune, nu am decit 3 foliculi mici de 4 mm doar ![]() Dr a zis ca de azi pe linga puregon de 150 sa mai fac si o injectie cu menopur 75 pina vineri cind ma voi duce din nou la eco. El spera sa se poata face ceva totusi.....Recunosc ca sunt dezamagita si stau cam prost cu increderea...offf imi era tare frica ca nu voi raspunde bine la stimulare, si uite ca asa a fost.. Voi ati mai trecut vreuna prin asa ceva? Ce valori ati avut voi in z6 de eco? O zi buna ![]() |
adriana, ai timp destul sa creasca, nu te descuraja, cu medicamentele de stimulare se va selecta cel putin un folicul!...
eu sunt tot la medlife si m-au chemat in z8, eu sunt la deliana predoi dar la eco era dr.albu. a vazut in z8 unul de 7 si unul de 10mm. In z10, cand ma duc iar dau tot de el, zice "e unul de 16". L-am intrebat unde e ala de 7 din z8 si mi-a spus omul ca nu-l mai vede. Relativa treaba, mi-am zis! Ce ajuta mult este ca se coreleaza imaginile cu estradiolul din sange, ca estradiolul e "produs" de foliculii/ovulele in curs de maturizare sau cam asa ceva, corectati-ma daca zic prost. Pentru un folicul matur trebuie sa ai 200-300 E2 in sange, dar sunt diverse valori, unii medici se multumesc si cu mai putin, parca asa am citit.
Sa-mi zici si mie daca dr.tau va practica eco in ziua de IA, sunt curioasa... La mine nu au facut , a fost neplacut sa merg orbeste acolo, fara sa stiu care-i treaba.
M-au facut sa rad, cica iti ofera pachetul de eco cand faci IA la ei, marea reducere e ca ai acolo in pachet 2 eco si platesti 390 ron, iar 1 eco fara IA costa cam 200 ron, asta da pachet de pachet!..:-))
Revenind la supararea ta, c-am vorbit iar mult (!), in mod sigur foliculii tai o sa mai creasca!..

adrianaady spune:
Luminita multumesc draga mea de incurajari!!
ciudata treaba cu foliculii tai, imp este ca a fost unul bun...
Eu nu am mai facut azi estradiolul, cred ca a considerat ca nu mai este relevant, habar nu am....O sa ma mai duc la eco vineri, sper din suflet sa vin cu vesti mai bune ...
Tu in ce zi esti? faci Ia luna asta?
luminita42 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adrianaady Luminita multumesc draga mea de incurajari!! ciudata treaba cu foliculii tai, imp este ca a fost unul bun...Eu nu am mai facut azi estradiolul, cred ca a considerat ca nu mai este relevant, habar nu am....O sa ma mai duc la eco vineri, sper din suflet sa vin cu vesti mai bune ... Tu in ce zi esti? faci Ia luna asta? ![]() |
adriana o sa fac IA nr.2 luna asta, sunt in z3, am fost la injectie azi, am menopur. Cica daca incepi stimularea nu e bine sa intrerupi dupa prima luna, asa zicea dr. mea, sau cel putin asa am inteles eu ca organismul raspunde din ce in ce mai bine ulterior. Asta o sa vad curand
Iti tin pumnii!

sabine spune:
Luminita, iti tin pumnii.Eu in continuare nu am absolut nici un simptom.Nici de ciclu,nici de nimic.Nici semne de ciclu, nici dureri de burta.Doar o mina greata exact ca si tine, dupa ce manac.