INSEMINARE 44
Raspunsuri - Pagina 6
anna_ivan spune:
sabine si eu am avut ieri niste dureri in partea stanga asta inainte sa imi fac ovitrell asta inseamna ca s-au spart foliculii?si daca da o fi bine???
dankutza spune:
sabine dr mea este de parerea ca e mai bine sa stea cu spermatozoizii in asteptare. Drept urmare, in momentul in care mi-a facut eco si a vazut ca folicul are 19mm, endometru 8mm si glera prezenta, m-a pus sa imi chem sotul de urgenta. In urmatoarea ora mi-a facut Pregnyl si apoi o ora mai tarziu, m-a inseminat. Asta se intampla vinei dupa-amiaza. Duminica dimineta, durere de burta crunta. Se spargea foliculul. Era fix la 40 de ore de la injectie.
Mie mi s-a spus ca spermatozoizii tratati pt insemninare, traiesc intre 36-40 de ore. E drept, ca pt mai multa siguranta, am prestat cu o seara inainte, ba chiar si duminica seara.
Eu cred, totusi, ca am ramas de la spermatozoizii plasati in uter de catre dr. si nu de la prestarile ulterioare. Convingerea mea se bazeaza si pe faptul ca am fetita. Se stie faptul ca spermatozoizii baieti (y) sunt mai rapizi. Ajung in uter primii si daca gaseste ovulul il si violeaza. In timp ce spermatozoizii fete (x) sunt mai lenesi, se misca mai greu, dar traiesc mai mult in uter. Asta e ce am citit eu pe net.
Dr mea face intotdeauna inseminarea, inainte de ovulatie. Mi-a spus ca a observat ea ca a avut mai multe reusite asa, decat sa faca injectia cu cateva ore bune inainte de ovulatie.
Iti urez multa bafta la 2 liniute.
27+ moi si
Cezara Maria
Trimestrul III
viss spune:
luminita 42: eu dupa ce am luat doar 2 utrogestan pe zi,am avut un flux mare doar atunci cand am avut avort menstrual. stiam ca e sarcina, ptr ca mi-au iesit 2 teste pozitive inainte, iar la 1 zi intarziere ciclul a fost abundent, cu multe cheaguri.mie personal mi se pare cam mare doza de 6/zi, mie chiar si dupa luna cu avortul menstrual, nu mi-a dat mai mult de 2/zi,a zis ca decat dc raman iar, si am dureri, marim doza..mai ales ca nu se stie dc vei ramane imediat, si sa bagi atatia hormoni in tine,pe perioada lunga..luna de luna..ai avut vreun avort menstrual, spontan, in luna mare?nu stiu..eu una nu prea sunt de acord cu imbuibarea organismului, ca o fi el stricat la noi, dar are si el automatismele lui, logice, si nu ar fi bine sa le zapacim prea tare..
luminita42 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabi_ducu Multumesc fetelor. Sigur am sa-i spun medicului, e 4 si 30 minute si nu pot sa dorm, sunt tare suparata. Va pup pe toate http://tt.lilypie.com/OFKOp2.png |
Gabi, imi pare tare rau...trebuie sa scapi de nenorocita de candida ca sa nu ai mai ai grija asta, mai ales pentru IA dar si in vedrea contactului sexual normal.
Eu am facut candida in februarie anul asta, in urma unui tratament cu antibiotice, dupa un chiuretaj biopsic. A fost ca o secretie abundenta, branzoasa, la inceput fara mancarimi, dar urmata la scurt timp de mancarime si iritatii. A recidivat in iunie.De fiecare data eram ingrozita pentru ca asta inseamna ca nici contact sexual normal nu mai puteam avea din cauza iritatiilor, asa ca adio incercari de a concepe in perioada aia!...
Ginecoloaga mea de atunci- mai de moda veche, nu prea se sinchisea ea de examene de secretii vaginale- mi-a dat tratamentul cu Lomexin ovul (doza unica), Lomexin crema vaginala si Tantum Rosa. Sotului apucasem sa-i dau Canesten crema,la indicatia medicului de familie si el a preferat sa nu schimbe. S-a dat seara, chiar pe ..., timp de o sampamana. E obligatoriu sa faca si el tratament cu crema ca altminteri te infecteaza iar.
Luna urmatoare, cand am facut examen de secretie (printre altele) in vederea IA, nu a iesit nimic, curat, curat doar flora vaginala normala.
Sper sa fie bine pentru tine orice ati decide azi, imi pare asa rau de ghinionul asta cu candida pe care l-ai avut.
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui viss luminita 42: eu dupa ce am luat doar 2 utrogestan pe zi,am avut un flux mare doar atunci cand am avut avort menstrual. stiam ca e sarcina, ptr ca mi-au iesit 2 teste pozitive inainte, iar la 1 zi intarziere ciclul a fost abundent, cu multe cheaguri.mie personal mi se pare cam mare doza de 6/zi, mie chiar si dupa luna cu avortul menstrual, nu mi-a dat mai mult de 2/zi,a zis ca decat dc raman iar, si am dureri, marim doza..mai ales ca nu se stie dc vei ramane imediat, si sa bagi atatia hormoni in tine,pe perioada lunga..luna de luna..ai avut vreun avort menstrual, spontan, in luna mare?nu stiu..eu una nu prea sunt de acord cu imbuibarea organismului, ca o fi el stricat la noi, dar are si el automatismele lui, logice, si nu ar fi bine sa le zapacim prea tare.. |
viss , eu am avut beta hcg negativ in z15.nu poate fi vorba de un avort, s-ar putea sa fi fost numai retinerea asta de cm pe care o induce utrogestanul , ori efectul estrogenilor pe care i-am luat in paralel (cycloprogynova), cine stie s-o fi ingrosat mucoasa aia endo prea tare... azi am dureri, cheaguri dar nu prea mai curge asa mult. S-o intreb si pe doctorita, sa-si exprime si ea opinia..daca o vrea, ca cam zgarcita cu parerile!...
anda82 spune:
Dragele mele,
Am facut inseminarea sambata pe la 17 si la eco erau 2 foliculi unul de 22 si unul de 20.Ovitrel-ul l-am facut vineri pe la 19. Mi-e teama ca nu se vor sparge...Voi ce parere aveti, la voi cand s-au spart. Acum ma inteapa pe ovar si stiu ca de la ei...ufff ...maine seara m-am programat pe o eco de control...VA
pe toate!
Sensibila, multumesc ca sunt si eu pe listuta aspirantelor !
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui anda82 Dragele mele, Am facut inseminarea sambata pe la 17 si la eco erau 2 foliculi unul de 22 si unul de 20.Ovitrel-ul l-am facut vineri pe la 19. Mi-e teama ca nu se vor sparge...Voi ce parere aveti, la voi cand s-au spart. Acum ma inteapa pe ovar si stiu ca de la ei...ufff ...maine seara m-am programat pe o eco de control...VA pe toate! |
anda , pai la carte parca asa zice ca in maxim 36 de ore de la injectia de declansare cu hCG (fie pregnyl, fie alt nume comercial..) se elibereaza ovulul/ovulele in cazul tau, ca ai avea doua !!!
Mie mi-au facut IA la 37-38 ore de la injectia cu ovitrelle, pare cam la limita, o fi fost bine , rau..habar nu am, cert e ca nu am ramas gravida.
succes!!!
anda82 spune:
Luminita, daca ti-a facut inseminare la 37-38 de ore dupa ovitrel, spune-mi aveai foliculii, sau era sparti deja?
Eu acum sunt la peste 40 de ore de la injectia cu ovitrel si ma doare inteapa...sunt absolut sigura ca nu s-au spart...deci as putea spune ca sigur nu o sa se intample nimic...pt ca saracii nu cred ca rezista chiar daca as ovula maine...insa teama imi este ca sa nu se transforme in chisturi si in loc de bebe sa ma fi ales cu asa ceva...ufff
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui anda82 Luminita, daca ti-a facut inseminare la 37-38 de ore dupa ovitrel, spune-mi aveai foliculii, sau era sparti deja? Eu acum sunt la peste 40 de ore de la injectia cu ovitrel si ma doare inteapa...sunt absolut sigura ca nu s-au spart...deci as putea spune ca sigur nu o sa se intample nimic...pt ca saracii nu cred ca rezista chiar daca as ovula maine...insa teama imi este ca sa nu se transforme in chisturi si in loc de bebe sa ma fi ales cu asa ceva...ufff |
Fata mea,
In maxim 36 de ore de la injectie, teoretic cica ar trebui sa ovulezi, acum nu stiu, depinde de organism, pot fi si 48 de ore.
Dankutza zicea ca ea a ramas gravida ovuland la peste 40 de ore parca (!) de la IA, ca dr. ei asa avea protocolul de IA, cu pregnyl in aceiasi zi cu IA. Dar Dankutza a prestat dupa IA doua zile la rand, stiu ca am citit cu mare sarg ce zicea ea!...
Eu de ex. am simtit dureri la 48 de ore, de la injectie, si cred la 10-12 ore dupa IA. Durerile insa sunt subiective, nu sunt dovezi sigure, nu stiu daca pot sa le pun pe seama ovulatiei sau pe seama tratamentul specific IA.
Daca vrei dovezi si te inteleg, mergi maine la un ecograf si vezi ce iti spune,se vor vedea "urme" de ovulatie pe ovar, sunt dovezi certe de ovulatie si stai linistita si in privinta chisturilor.
Cel mai bine este sa ai contact sexual si azi si maine !!!
sabine spune:
Ana, nu stiu ce sa zic.La ultima IA eu am facut pregnylul vineri seara la ora 23.sambata seara la 23, 24 a inceput sa ma doara burta si atunci s-a spart si foliculul fapt confirmat de catre medic duminica dimineata cand mi-a facut IA.Acum eu nu stiu ce sa zic.O fi bine, o fi rau, habar nu am.Ma gandesc ca daca medicul i-a plasat la locul potrivit iar mie mi s-a spart foliculul noaptea, poate totusi l-a prins...cel putin mai am un dram de speranta.
Luminita, cum esti?De maine incepi menopurul?Iti tin pumnii si D-ne ajuta-ne pe noi toate.Eu nu am nici un simptom.Nici de CM, nici de sarcina.E ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
Dankutza, multumesc mult pt ca mi-ai spus.Parerile se vede ca sunt impartite.Dr meu zicea ca cu 36 sau 24 ore inainte e f bine sa se faca pregnylul.Pe masura ce trece timpul desi mai am un dram de speranta, simt ca o pierd si pe aia