INSEMINARE 44

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viss spune:

...gabi, sfatul meu este : sa intrebi doctorul.neaparat.si iti spun asta folosindu-ma de experienta mea practica de medic rezident.ce sunt aceste candida?ciuperci.asa cum sunt bacteriile si virusurile.ele exista in mod normal intr-o cantitate mica,in sfera genitala, ptr ca este un mediu prielnic ptr ele.dar ele pot fi uneori mai periculoase.pot da infectii severe la nivelul cavitatii bucale, gatului, pulmonare, care necesita tratament specific,antimicotic.( infectiile astea le-am vazut eu, la pacientii mei).eu sunt hematolog, nu stiu ginecologie decat in mare.. cu toate ca am multe notiuni din domeniul medical, cred ca anumite lucruri trebuie sa le discutam in primul rand cu medicul curant.dc exista un risc cat de mic,de ce sa ti-l asumi?de ce sa si-l asume si medicul tau ( el in necunostinta de cauza)? poate ca ar trebui sa faci cultura din secretia respectiva, sa vezi ce si cum..asta e, chiar dc ratezi o luna, nu e sfarsitul..eu zic sa-i spui medicului, sa nu-i ascunzi, ca el face totul mecanic,stiind ca tu esti ok,si tu pierzi nu el..dc el spune ca e ok, ca esti safe, si mergeti linistiti cu procedura in continuare..dormi si tu linistita ulterior.de ce sa te pacalesti singura?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita42 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi_ducu

Buna fetelor

Am si eu o suparare si va intreb pe voi. Poate ati patit ca mine. Maine trebuie sa fac inseminare si cred ca am candida. Mananc kefir dar nu stiu ce sa mai fac sa scap ? Stiu ca un doctor a spus unei paciente ca daca ramane insarcinata aproape sigur face candida, asa ca nu are rost sa se streseze cu ea ca nu e un factor de infertilitate. Oare are ceva daca imi fac spalaturi vaginale inainte de inseminare?

Pupici

http://tt.lilypie.com/OFKOp2.png

Gabi, revin, in mod obligatoriu spune-i doctorului ca ai candida (secretia in cauza) si va hotara el/ea daca mai faceti IA ori nu.

Viss ai dreptate, e mult mai bine asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita42 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alla76

anda, frumosi foli si endo bun
Tinem pumnii la inseminare
luminita - asa am patit si eu. am oprit utro in 11 si mi-a venit doar in 14 (a 19-a de la IA, fara sa includ ziua de IA in numaratoare). deja nu mai aveam nici un semn de CM, se oprisera si durerile de burta si crampele premenstruale.

alla si fetele care au avut medicatie cu utrogestan 6/zi: voi ati avut o menstra mai abundenta dupa tratament?..

Eu am un flux cam mare azi, este z1, e foarte mult, in ultime 3 ore am schimbat 3 tampoane, plus toileta se face rosie..scuze...si bucati de endometru (?) sau cheaguri, cam ciudat. Ma simt extrem de slabita, am baut calciu si magneziu pe seara.
O singura data am mai avut asa o menstra in martie, tot anul asta, cand am luat duphaston din z11 pana in z26.

Voua vi s-a intamplat asa fetelor?

Pupici si noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luminita42

Citat:
citat din mesajul lui alla76

anda, frumosi foli si endo bun
Tinem pumnii la inseminare
luminita - asa am patit si eu. am oprit utro in 11 si mi-a venit doar in 14 (a 19-a de la IA, fara sa includ ziua de IA in numaratoare). deja nu mai aveam nici un semn de CM, se oprisera si durerile de burta si crampele premenstruale.

alla si fetele care au avut medicatie cu utrogestan 6/zi: voi ati avut o menstra mai abundenta dupa tratament?..

Eu am un flux cam mare azi, este z1, e foarte mult, in ultime 3 ore am schimbat 3 tampoane, plus toileta se face rosie..scuze...si bucati de endometru (?) sau cheaguri, cam ciudat. Ma simt extrem de slabita, am baut calciu si magneziu pe seara.
O singura data am mai avut asa o menstra in martie, tot anul asta, cand am luat duphaston din z11 pana in z26.

Voua vi s-a intamplat asa fetelor?

Pupici si noapte buna!

luminita eu am luat 3 utro / zi.
eu pot zice ca am avut fluxul chiar mai redus decat de obicei. chiar ma plangeam ca nu curge. dar ca si eu ca si la tin, tine am avut in ziua 2 o bucata maricica de cheag care nu a fost sange...
nici acum nu sunt convinsa ce a fost. si eu ma gandeam la endo ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabine spune:

Mie nu.Luna trecuta am eliminat o chestie maro apoi am mai stat doua zile cu o secretie maro inauntru.Dupa doua zile m-am hotarat sa nu mai iau arefam iar dimineata mi-a venit ciclu, exact in ziua in care trebuia si m-a tinut exact 4 zile.Pe mine nu m-a afectat deloc luna trecuta progesteronul.
Luminita azi m-am hotarat sa fac pe medicul ginecolog.Asa ca dupa ce am citit cate ceva pe net referitor la depistarea sarcinii mi-am varat si eu ca Mona la modul elegant un deget in locul cu pricina si am dat peste un col uterin tare(nicidecum moale cum ar trebui sa fie), nu am simtit nici o linie ci doar ca e putin deschis.Asa ca....cum am spus de dimineata, trebuie sa-mi astept si eu CM ca sa incep cu menopurul.Sa nu uiti sa-mi spui cum te simti de la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaraluca spune:

Buna fetelor!Luminita42 ,eu am 27 de ani,de 5 ani incercam sa avem un bebe dar din pacate se cam lasa asteptatam ovare micropolichistice ,am facut foarte multe stimulari in acesti 5 ani si nu sa intamplat minunea.Acum ne-am hotarat sa facem inseminare si daca si asta va fi un esec voi face fiv.
Citeam pe net despre inseminarea intratubara ca ar avea mai multe sanse dar nu prea se practica pe la noi!!voi ce stiti despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_ducu spune:

Multumesc fetelor. Sigur am sa-i spun medicului, e 4 si 30 minute si nu pot sa dorm, sunt tare suparata.

Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_ivan spune:

ma chniue si pe mine o intrebare
am facut eco in z7 si m-a chemat la inseminare in z12(MAINE). Nu e cam devreme?
Mi-am luat azi temp si aveam 36.6, deci pana mine sigur nu creste la 37. Aseara pe la 22 am facut ovitrell, deci pana maine trebuie sa sparga foliculii nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

gabi_ducu intr-adevar trebuie sa informezi medicul curant despre aceasta candida. Dar sa nu te speri! La mine la odisee sunt o gramada de fete cu candida, printre care ma numar si eu.
Eu sunt cunostiinta veche cu candida. Nu pot sa scap de ea. Fac tratament din cand in cand, adica cand se inroseste, umfla si ma mamnca "randunica". Am observat ca cel mai bun este unguentul Clotrimazol, aplicat dupa spalarea cu apa si sapun. La un moment dat, am pus si niste ovule - Macmiror.
Acum, mi-a gasit-o la examenul de secretie, dar nu imi face probleme. Nu ma mananca, iar scurgerile pe care le am, sunt cele normale din sarcina.
Am auzit, mai de mult de la cineva, ca scapa de candida cu iaurt. Se dadea cu iaurt. Dar nu stiu exact cum. Ea avea diabet, asa ca nici ca putea sa scape de candida.

elenaraluca din cate stiu eu, la noi se face numai inseminare intrauterina. Eu am ovare micropolichistice si uite ca ma reusit. Parerea mea este sa incerci mai multe inseminari, nu doar una. Mai timp pt FIV.

anna_ivan poate ca ai ovulatia mai devreme. Daca foliculii au crescut corespunzator, de aia iti face inseminare mai devreme. Eu am facut prima inseminare in ziua 18 si am ovulat in ziua 20, si a doua oara am facut inseminarea in ziua 16 si am ovulat in ziua 18.

27+ moi si Cezara Maria
Trimestrul III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabine spune:

Dankutza am o nelamurire.Poate nu stiu nici eu exact cum se desfasoara toata chestia asta dar acum chiar nu mai prea inteleg.Se spune ca in sperma prelucrata spermatozoizii nu traiesc decat intre 6 si 12 ore.Daca tu ai facut inseminarea si ai ovulat doar la 2 zile dupa asta inseamna 48 ore diferenta, sau 36 acum depinde.Cum se poate, inseamna ca traiesc mai mult?
Chestia asta ma intereseaza mult pt ca eu am facut prima data IA iar apoi a doua zi dimineata s-a spart foliculul.Oricum a fost nereusita.Acum la a doua, cand m-am dus sa fac IA foliculul era spart deja.S-a spart in noaptea premergatoare, stiu asta pt ca am avut dureri.Acum astept sa vad ce se intampla, astazi sunt in a 14-a zi si nu am nici un simptom nici de sarcina nici de CM.De fapt cum e mai bine?Inseminarea si dupa ruperea foliculului sau invers.Asta este o intrebare care ma roade demult.

Fetele care aveti candida, ovulele cu betadina sunt foarte bune dar nu puteti sa puneti daca sunteti insarcinate.

Mergi la inceput