INSEMINARE 44

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sabine spune:

Luminita, mersi pentru lectie, sper sa am si curajul sa o aplic.Un colacel am, asa ca asta nu ar fi problema.Intrebarea mea este, faci sub buric sau mai in lateral? Acul ala se baga tot inauntru sau doar pe jumate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita42 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sabine

Viss, ca o stafida nu sunt, multi chiar nu-mi dau varsta.De ex medicul meu a scos ochii ca melcul cand a auzit cati ani am iar in secunda doi mi-a mai scris un medicament pe reteta.Dar a zis ca degeaba nu-mi arat varsta ca inauntru cu siguranta activitatea e mai lenta.
Acum, tot ca sa ne descretim fruntile vreau sa zic ca eu in ultimele doua luni am prestat doar de trei ori.Motivul e simplu.Eu am avut o sarcina acum doi ani pe care am pierdut-o din cauza unei banale raceli, fara febra.M-a prins ploaia in munti iar eu eram in slapi.In aceeasi seara a inceput sa ma doara foarte tare burta iar dupa cateva zile am eliminat nu embrionul ca era mai mult decat atat.Aveam 6 saptamani.Asa ca acum, dupa inseminare am prestat luna trecuta de doua ori ca foliculul nu se sparsese decat a doua zi de inseminare iar luna asta o data pt ca foliculul se sparsese, in aceeasi zi.
In rest pauza de frica sa nu ma traumatizez si in speranta ca daca se prinde ovulul in mucoasa din cauza asta sa sa fie deranjat si sa ma trezesc ca iar pierd.Dar nici ca-mi trebuie.Dupa atatea ecografe inauntru, probabil si din cauza ovulelor d e progesteron, a inseminarilor chiar nu vreau si simt ca nu pot.Nici macar nu ma pot gandi la asa ceva.Oricum cu toate pastilele astea ceva s-a schimbat.Nu mai sunt ca inainte.
Viss, la cluj unde ma duc eu acum pt ultima inseminare (pt ca PIcsi am sa fac aici in viena) FIV costa 800 euro.ASr fi o varianta si daca vrei te pot pune in legatura cu medicul meu.Au avut multe reusite si chiar anul trecut s-au nascut cvadrupleti(un embrion s-a mai divizat inca o data in uterul mamei pt ca nu pun decat trei).
Legat de procedura asta pe care vreau sa o fac eu, PICSI are foarte mari sanse de reusita, mult mai mari decat FIV si se adreseaza femeilor cu probleme mari si celor mai coapte....asa ca mine.
Analizele facute in tara sunt recunoscute iar pretul si pt tine ar fi tot de 3450 euro, ca si pt mine.Pt mine ca sunt coapta, pt tine pt ca vi din afara Austriei.Daca te intereseaza iti dau adresa site-ului unde te poti documenta legat de procente de reusita, sanse de reusita, preturi si contact.

hai ca va innebunesc fetelor azi, ca tot mai am ceva de zis, si azi am timp

Sabine, am citit copilule de "PICSI", face parte tot din procesul de fertilizare in vitro (in afara corpului uman). Am citit ceva de genul "PICSI versus ICSI".

Tehnica asta PICSI, din cate am inteles eu repede, ca nu am avut timp sa citesc asa cu atentie, aduce ca noutate faptul ca utilizeaza acidul hialuronic (HA)in selectarea "fara gres" a spermatozoizilor cei mai sanatosi si vigurosi! deci tehnica asigura o selectie sigura a spermatozoizilor in procesul de fecundare in vitro (FIV)

Fetelor, Sabine va rog sa ma corectati si sa completati daca va intereseaza subiectul si ati avut timp sa aflati mai mult.

Sabine, tehnica are intr-adevar rata mare de succes, dar ma tem ca se aplica in cazurile in care factorul masculin este vinovat, adica barbatul are spermatozoizi de slaba calitate. Eu ma intreb cum poate tehnica asta sa sporeasca calitatea ovocitara a femeilor peste 40 de ani?... si nu inteleg cum de tehnica are rate de succes mari si la grupa noastra de varsta...

Te rog trimite-mi si mie websiturile cu PICSI, pe care le consulti tu ( in engleza, ca alte limbi nu prea stiu!), tare as vrea sa ma lamuresc despre tehnica asta!!!

Mergi la inceput

Citat:

Luminita, mersi pentru lectie, sper sa am si curajul sa o aplic.Un colacel am, asa ca asta nu ar fi problema.Intrebarea mea este, faci sub buric sau mai in lateral? Acul ala se baga tot inauntru sau doar pe jumate?

sabino,scumpo , eu dau lectii dar eu nu am curaj nici cat o gaina sa-mi fac injectie!.. am vazut ca asistenta mi-o facea lateral de buric, , putin la dreapta sau putin la stg.!!
acu' sa stii ca nu m-am uitat cand a bagat acul, deci nu stiu asta!...dar in prospect zice subcutanat, ceea ce inseamna sub stratul de piele! asta alte fete cred ca stiu, eu nu stiu!!!

Daca nu mai raspunde nici o fata de pe aici, da un search pe google, sunt si filmulete cu lectii cum sa faci menopurul

Mergi la inceput

Am vorbit azi cu dr care a zis asa.Peste 40 anu f multe ovule au peretii mult mai tari.Asta de fapt ar fi un superspermatozoid care are sanse f mari sa sparga invelisul ovocitului care are calitate slaba prin faptul ca are peretii f tari.(datorita varstei sau a altor probleme majore)In mod normal ovocitul trebuie sa aiba pereti netezi.Cu o stimulare adecvata, foliculii ajung la maturitate controlat, se scot prin punctie si chiar daca au aceasta ``defectiune`` nu e nici o problema.Multefertilizari nu reusesc pt ca chiar de la inceput din cauza acestei chestii celulele nu se mai divid asa cum trebuie.Spermatozoidul cica, poate sa reuseasca sa bage doar capul si atat. Iar apoi sansele de reusita sunt mari.Zice ca acest tip de fertilizari nu se ipresc decat foarte rar in evolutie in timp ce la fiv-ul simplu chestia asta se intampla des.Asta mi-a zis medicul azi dar hai ca mai trimit si niste adrese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Buna fetelor,
Sabine si eu fac menopur, asa ca te asigur ca Luminita te=a invatat f bine. Cmpara de la farmacie siringa pt insulina, are un ac f micut si fin, nici nu il simti. Princi colacelul si faci acolo, se baga tot acul, dar crede-ma ca nu simti nimic. Se face in zona buricului, nu aproape de el, sub el in stanga sau in dreapta. Cam atit... Multa bafta luna asta, sa fie cu noroc.
Luminita din ce zi ti=au dat tie cycloprogynova pt endometru? Luna asta faci stimulare tot cu menopur? cite unitati...
Viss, sper ca am retinut corect, inainte de IA pt gigei sotului este nevoie de o pauza cuprinsa intre 2-5 zile maxim, eu cred ca perfect ar fi 3-4 zile maxim. MUlta bafta
Noi2 am vazut ca aseara te-a lamurit Catalina cu menopurul. SI eu fac menopur si il fac seara, deci nu e nici o problema
Eu maine ma duc la eco, va fi z 10 si sper ca cei trei foliculi ai mei sa se fi facut mari si voinici, sa facem inseminarea sapt viitoare. Sa imi tineti pumnii, va rog.
Va pup pe toate

Mergi la inceput

Luminitauite aici
http://art.biocoat.com/products.htm
http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S001502820701789X
http://www.ivf.at/FuerPaare/Behandlungsmethoden/ImsiPicsi/tabid/113/language/de-DE/Default.aspx

Ultima adresa e mai ca lumea

Mergi la inceput

Citat:

Am vorbit azi cu dr care a zis asa.Peste 40 anu f multe ovule au peretii mult mai tari.Asta de fapt ar fi un superspermatozoid care are sanse f mari sa sparga invelisul ovocitului care are calitate slaba prin faptul ca are peretii f tari.(datorita varstei sau a altor probleme majore)In mod normal ovocitul trebuie sa aiba pereti netezi.Cu o stimulare adecvata, foliculii ajung la maturitate controlat, se scot prin punctie si chiar daca au aceasta ``defectiune`` nu e nici o problema.Multefertilizari nu reusesc pt ca chiar de la inceput din cauza acestei chestii celulele nu se mai divid asa cum trebuie.Spermatozoidul cica, poate sa reuseasca sa bage doar capul si atat. Iar apoi sansele de reusita sunt mari.Zice ca acest tip de fertilizari nu se ipresc decat foarte rar in evolutie in timp ce la fiv-ul simplu chestia asta se intampla des.Asta mi-a zis medicul azi dar hai ca mai trimit si niste adrese.

aha, acum incep sa inteleg legatura .... este foarte interesant, intr-adevar!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adrianaady

Buna fetelor,
Sabine si eu fac menopur, asa ca te asigur ca Luminita te=a invatat f bine. Cmpara de la farmacie siringa pt insulina, are un ac f micut si fin, nici nu il simti. Princi colacelul si faci acolo, se baga tot acul, dar crede-ma ca nu simti nimic. Se face in zona buricului, nu aproape de el, sub el in stanga sau in dreapta. Cam atit... Multa bafta luna asta, sa fie cu noroc.
Luminita din ce zi ti=au dat tie cycloprogynova pt endometru? Luna asta faci stimulare tot cu menopur? cite unitati...
Viss, sper ca am retinut corect, inainte de IA pt gigei sotului este nevoie de o pauza cuprinsa intre 2-5 zile maxim, eu cred ca perfect ar fi 3-4 zile maxim. MUlta bafta
Noi2 am vazut ca aseara te-a lamurit Catalina cu menopurul. SI eu fac menopur si il fac seara, deci nu e nici o problema
Eu maine ma duc la eco, va fi z 10 si sper ca cei trei foliculi ai mei sa se fi facut mari si voinici, sa facem inseminarea sapt viitoare. Sa imi tineti pumnii, va rog.
Va pup pe toate

adrianaluna trecuta am avut schema de stimulare 3 clostilbegyt+7 injectii de menopur.

Mi-a dat dr. cycloprogynova din ziua 3 (una/zi), pt. ca eu avusesem in trecut o experienta negativa cu clostylbegitul, care mi-a subtiat endometru foarte tare (este antiestrogenic).

Cand m-a chemat in z7 la eco si a vazut ca endo era numai de 4 mm mi-a oprit de tot closty si mi-a lasat numai menopur. aditional mi-a dublat doza de cycloproginova (2/zi)

Pentru IA-ul de acum -sunt in z6- nu mi-a dat cycloprogynova deloc, dar acest IA va fi numai cu injectii de menopur (75 UI FSH+ 75 UI LH), o singura doza/zi.
Am emotii si eu,fetita, cine stie ce amaraciune de folicul voi mai avea acum :-(

Iti tin pumnii, cum sa nu!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_ivan spune:

z3 IA TB-37.1
fetelor care vreti sa va faceti injectiile singure este super usor daca aveti ace de insulina.
luminita estradiol mi-a facut si mie in z7 la primul si ultimul eco si valoarea a fost de 466 (valoare normala pt ovulatie desi nu eram inca la ovulatie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_ivan spune:

cu ce volum de sperma prefera medicii vostrii sa va injecteze si cam care a fost numarul de introdusi???
la noi a fost 0.6 ml cu 7.15 milioane introdusi.

Mergi la inceput