INSEMINARE 44
Raspunsuri - Pagina 16
viss spune:
'neata- sabine.la multi ani ptr frumoasa varsta.eu cred ca fiecare varsta are frumusetile ei, si stii cum se zice dc spiritul e tanar..dc ai 40 de ani si de la 30 te chinui sa faci copilul,e mai naspa..dc incerrci doar de vreo 2 ani,ca mine, care am 30..diferenta de varsta dispare.stiu ca de, celulele au varsta lor cronologica, dar dc e sa ai ghinion, varsta nu te mai ajuta.asa ca, suntem toate intr-o barca..
eu azi ma duc la ecografie,am facut stimulare cu Puregon,si sambata sau luni fac a 4-a inseminare.si sper sa ma programeze la FIV.stiu ca programarea este peste 4-5 luni, asa ca intre timp mai fac 2 inseminari, si dc nu,aia e.presupun ca locuiesti in alta tara, de ai beneficiat de 700 euro sub 40 ani..super tare, ce sistem medical au unii.jos palaria.eu de-abia am reusit sa strang 3000 euro, si am sa-i dau pe fertilizare,ma cam roade un pic sufletul ca stau cu chirie momentan, i-as fi pastrat ptr un avans de casa..dar asta e,in Romania nu sunt asfel de reduceri..as fi facut 4 fertilizari de banii astia..mama mia, ce fain.imi ploua in gura![]()
viss spune:
..sabine, apropo, dc esti coapta ca o stafida,e minunat.fructele trebuie sa fie coapte ca sa fie gustoase.dc si arati ca o stafida atunci e naspa
..
asta ca sa ne mai descretim fruntile.ca prea ne gandim la injectii, pastile,ecografii, foliculi.of, dc nu mi s-a acrit si mie de ele..dupa ce am avut operatia de scoatere a trompei ptr ca aveam extrauterina, si mi s-a spus ca nu am voie sa fac sex 3 luni, mi se parea o eternitate, lacrimam la gandul ca tare amarata sunt..si acum dupa ce au trecut 2 ani, ma apuca rasul gandindu-ma cat de naiva eram..asta e, mergem mai departe.![]()
luminita42 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anda82 viss, noua ne-a spus inainte de IA 5 zile de abstinenta. ![]() |
buna dimineata scumpele!
eu azi ramasei pe acasa; serviciu meu e cam in agonie, azi sindicatul se aduna sa strige, eu nu servesc, nu stiu ce-o iesi pana la urma, ma mai uit dupa joburi mai bine, dau telefoane si mai vorbesc cu voi!..
viss,, fetelor , la mine a fost asa: pentru ca sotul are normospermie dr. mi-a indicat 2 zile de abstinenta si a treia zi IA; daca sunt probleme cu spermograma, atunci sunt mai multe zile de abstinenta.

sabine spune:
Viss, ca o stafida nu sunt, multi chiar nu-mi dau varsta.De ex medicul meu a scos ochii ca melcul cand a auzit cati ani am iar in secunda doi mi-a mai scris un medicament pe reteta.Dar a zis ca degeaba nu-mi arat varsta ca inauntru cu siguranta activitatea e mai lenta.
Acum, tot ca sa ne descretim fruntile vreau sa zic ca eu in ultimele doua luni am prestat doar de trei ori.Motivul e simplu.Eu am avut o sarcina acum doi ani pe care am pierdut-o din cauza unei banale raceli, fara febra.M-a prins ploaia in munti iar eu eram in slapi.In aceeasi seara a inceput sa ma doara foarte tare burta iar dupa cateva zile am eliminat nu embrionul ca era mai mult decat atat.Aveam 6 saptamani.Asa ca acum, dupa inseminare am prestat luna trecuta de doua ori ca foliculul nu se sparsese decat a doua zi de inseminare iar luna asta o data pt ca foliculul se sparsese, in aceeasi zi.
In rest pauza de frica sa nu ma traumatizez si in speranta ca daca se prinde ovulul in mucoasa din cauza asta sa sa fie deranjat si sa ma trezesc ca iar pierd.Dar nici ca-mi trebuie.Dupa atatea ecografe inauntru, probabil si din cauza ovulelor d e progesteron, a inseminarilor chiar nu vreau si simt ca nu pot.Nici macar nu ma pot gandi la asa ceva.Oricum cu toate pastilele astea ceva s-a schimbat.Nu mai sunt ca inainte.
Viss, la cluj unde ma duc eu acum pt ultima inseminare (pt ca PIcsi am sa fac aici in viena) FIV costa 800 euro.ASr fi o varianta si daca vrei te pot pune in legatura cu medicul meu.Au avut multe reusite si chiar anul trecut s-au nascut cvadrupleti(un embrion s-a mai divizat inca o data in uterul mamei pt ca nu pun decat trei).
Legat de procedura asta pe care vreau sa o fac eu, PICSI are foarte mari sanse de reusita, mult mai mari decat FIV si se adreseaza femeilor cu probleme mari si celor mai coapte....asa ca mine.
Analizele facute in tara sunt recunoscute iar pretul si pt tine ar fi tot de 3450 euro, ca si pt mine.Pt mine ca sunt coapta, pt tine pt ca vi din afara Austriei.Daca te intereseaza iti dau adresa site-ului unde te poti documenta legat de procente de reusita, sanse de reusita, preturi si contact.
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui noi2 Vin si eu cu o intrebare: Menopurul la ce ora se face? Se poate si seara? As vrea sa il fac seara ca imi e mai comod decat ziua la serviciu... e vreo diferenta dimineata sau seara????????? Pls astept raspuns repede sa stiu daca ma injectez acum sau nu :d Mersic! Noi2 POZELE NOASTRE |
noi2 fa menopurul cand poti pe zi, dar de-a lungul tratamentului sa respecti indodeauna ora cu care ai inceput. daca incepi de azi sa faci seara, la 19.00 de exemplu, in fiecare zi vei face injectia la aceiasi ora. eu asa stiu, de la asistentele de la medlife.
sabine spune:
Luminita, menopurul asta se face obligatoriu in burta?Pe prospect scrie subcutanat sau intramuscular.Eu ma gandeam sa mi-l fac eu in picior intramuscular.In burta singura chiar nu am curajul.sambata vin acasa dar voi ajunge doar seara asa ca, nu o sa aiba cine sa-mi faca in burta.Iar de la farmacie cand am cumparat mi-au dat injectii cu ac normal, no gandeste-te nici nu am curajul sa le fac in burta si chiar daca as avea nici macar nu stiu unde sa fac si cat sa var blestematul ala de ac.
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui sabine Luminita, menopurul asta se face obligatoriu in burta?Pe prospect scrie subcutanat sau intramuscular.Eu ma gandeam sa mi-l fac eu in picior intramuscular.In burta singura chiar nu am curajul.sambata vin acasa dar voi ajunge doar seara asa ca, nu o sa aiba cine sa-mi faca in burta.Iar de la farmacie cand am cumparat mi-au dat injectii cu ac normal, no gandeste-te nici nu am curajul sa le fac in burta si chiar daca as avea nici macar nu stiu unde sa fac si cat sa var blestematul ala de ac. ![]() |
sabine, pe la clinica asta unde ma duc eu asistentele faceau in burta sau in brat. eu la inceput mi-l faceam si eu in fund, ca mi se parea usor, adica m-l faceau asistentele nu eu! Pe urma tot ele mi-au zis ca e mai eficient in burta sau in brat/mana. Probabil in burta e mai apropape de ovare, iar in mana/brat e probabil e legat de modul cum circula sangele, irigarea ovarelor etc., lucruri grele!
Eu sincera sa fiu, cred ca efectul este acelasi, mai multi foliculi mari nu-ti cresc daca il faci in burta, totusi doctorii insista sa facem in burta, pentru sporirea eficientei medicamentului.
Incearca sa obtii seringi de insulina, cu ac subtire, de la farmacie. In burta, apuci de colacelul de grasime (daca ai!) si intepi acolo, pe urma bagi solutia incetisor. E acelasi lucru ca in picior, in fond tot intepatura este, eu cred ca poti sa o faci!..
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui indi_77 buna dimineata fetele. azi sunt deja in ziua 4, am luat z2 si z4 - clomifen - 2/zi; iar in zilele 3,5,7,9 - puregon 50. Intrebare…..voi de unde ati stiut cand ati ovulat ? (mie nu mi-a mai facut eco dupa Ovitrelle….) va pup si o dupa amiaza placuta |
indi, eu de la prima IA, la Medlife, nu am nici o confirmare sigura. Dupa IA , pe la 48 de ore, noaptea am simtit dureri in somn, mai deosebite de durerile obisnuite de ovar, parca pocnea ceva, inauntru, pe partea stanga unde stiu ca a fost unicul meu folicul.
Nici macar nu stiu ce dimensiuni avea foliculul in ziua IA; stiu ca in z10 avea 16mm si mai stiu ca nivelul de estradiol din sange (250) ar fi corespuns unui folicul matur. La medlife asa m-au monitorizat la prima IA: doua eco (z7, z10) si doua analize de estradiol. Nu stiu iarasi daca endometrul a crescut corespunzator,pt. ca in z10 avea doar 6,5 mm, dar sper ca a crescut ca m-au indopat cu cycloprogynova 2/zi.
Dupa asta m-au chemat in z14 la IA.
Daca vrei sa controlezi ce se intampla programeaza-te la eco suplimentare,fata de ce iti recomanda ei, una poate inainte de IA, si alta dupa ziua cu IA, sa vezi daca foliculii s-au "spart'/sau nu s-au 'spart'. Eu asa ma gandesc sa fac de data asta.
sabine spune:
Indi, pe mine dr meu m-a chemat din ziua 8 in fiecare zi la eco.Inainte de IA am facut eco, iar a doua zi am fost chemata din nou la eco, asta in cazul in care foliculul nu s-ar fi spart mi-ar mai fi facut una.
Exact asa cum a spus Luminita, cand se sparg foliculii trebuie sa ai dureri, nu mari dar le simti bine.