Discursul Presedintelui

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasacarmen spune:

"In 2005, intr-o perioada in care Boc a declarat de mai multe ori ca sustine un parlament unicameral, un ziar clujean a publicat fragmente din teza de doctorat sustinuta de Boc in 1999. In aceasta, politicianul amintit prezenta avantajele sistemului bicameral in fata celui unicameral, unul dintre ele fiind controlul mai eficient asupra Executivului." (EVZ)

"Boc sustinea, în teza sa de doctorat, ca Parlamentul bicameral al României are un caracter egalitar si are trei avantaje. Primul ar fi ca, prin existenta a doua Camere, "se evita concentrarea puterii în Parlament, prin distribuirea ei între doua Camere, care, fiind egale, se împiedica reciproc sa devina despotice sau suport al unui regim autoritar". Al doilea este "îmbunatatirea actului legislativ prin deliberarea succesiva în cele doua Camere". Legat de aceasta, Boc afirma ca "o complicatie folositoare este preferabila unei simplitati daunatoare". Un alt avantaj pe care liderul PD îl mentioneaza este urmatorul: "Controlul asupra Executivului se realizeaza mai eficient prin doua Camere decât prin una singura"."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Nu, nu-i nevoie de lectii de drept, concluzia basesciana mi se pare extrem de logica:
-"parlamentari mai putini, coruptie mai putina"


ba chiar, ducind rationamentul mai departe:
- parlamentari deloc, coruptie ioc!




Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasacarmen spune:

si daca pana la urma se va face referendum...pentru ca este decizia presedintelui, atunci hai sa propunem sa punem inca 2 intrebari:
si scriem asa:
1. Sunteti de acord cu legalizarea drogurilor usoare?
DA NU
2. Sunteti de acord cu legalizarea prostitutiei?
DA NU
3. Sunteti de acord cu parlament unicameral?
DA NU




sa fie toata lumea multumita
poporul sa hotarasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nu stiu de ce se fac atatea valuri pentru o chestie simpla.
Unicameral sau bicameral ne exprimam parerea la referendum.
Majoritatea decide, chiar daca nu decide intotdeauna bine, si sa nu uitam ca referendumul are scop consultativ.

Se uita un lucru: indiferent de rezultatul de la referendum, tot parlamentul decide daca se schimba sau nu constitutia.

Si apoi idiferent daca face sau nu referendum in ziua alegerilor tot Base iese pentru ca nici un partid nu a fost in stare sa iasa cu un contracandidat viabil. Cel mult va scoate mai multa lume din casa. Dar, nici explicatia asta nu sta in picioare pentru ca intotdeauna la alegerile prezidentiale procentul de participare a fost mai mare decat la parlamentare.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui nastasacarmen

am postat o explicatie simpla.
sa spunem unul dintre cel mai evident avantaj.
poate ar fi cazul sa cautati teza de doctorat a lui Boc despre superioritatea sistemului bicameral sa explice in termeni de drept constitutional.


Uite...incerc sa vad parerea ta in diferite chestiuni, nu ai nici o parere, tot ii citezi pe altii, pe Boc, pe Basescu...nu ma lamuresc deloc ce vrei sa spui, ce ma intereseaza pe mine teza lui Boc, eu te intrebam pe tine ce parere ai...
Cam asa se intampla si cu contracandidatii lui Basescu: n-au nimic de spus despre intentiile lor, ii dau tare-n cap presedintelui. Or avea dreptate, n-or avea...cine stie? Cum sa intelegi ceva de la o persoana care nu spune nimic, doar bate campii despre capra vecinului?
Intelegi ce vreu sa spun?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasacarmen spune:

parerea mea am spus-o
nu sunt de acord cu parlament unicameral. cred ca e primul pas catre dictatura.
nu bat campii, am crezut ca vrei explicatii academice si am incercat sa gasesc aceste explicatii, eu nu sunt jurist. sustin insa ideea micsorarii numarului de parlamentari.
si cred ca daca intr-adevar pe Basescu l-ar interesa doar economiile aduse la bugetul de stat, acest lucru s-ar face f simplu cu o hotarare de guvern si nu dau banii aiurea pe hartii pt referendum.
este evident ca e doar o "smecherie" politica, pentru cineva care a scazut in sondaje si am recunoscut ca este super gandita lovitura asta. jos palaria.
acum toata lumea a uitat de droguri, prostitutie si mai ales de udrea
frumos nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

"5.1. Solutia unicamerala
Prima dintre solutiile care se pot imagina, din perspectiva constitutionala, este amenajarea unui sistem unicameral. Din acest punct de vedere, fundamentala este evaluarea tipului de argumente care pot fi evocate în vederea sustinerii sau respingerii acestei formule institutionale.

Unicameralismul poate fi justificat prin invocarea unor argumente decurgand din cateva observatii elementare de natura constitutionala si politica:
- solutia unicamerala este adaptata structurii unui stat unitar, care nu cunoaste ramificatia federala;
- din unghiul de vedere al costurilor, ea permite reducerea numarului de parlamentari;
- organizarea unicamerala poate da nastere unui proces mult mai rapid de adoptare a legilor, prin eliminarea redundantelor procedurale;
- unicameralismul este adecvat ideei de unitate a natiunii. O singura natiune conduce la ideea instituirii unei singure camere parlamentare;
- în contextul creat de generalizarea Curtilor Constitutionale, controlul acestora din urma se substituie tipului de cenzura politica rezervat, initial, camerelor superioare.

În oglinda, se pot imagina cateva argumente relevante în vederea respingerii solutiei unicamerale. Morfologic si intelectual, acestea sunt motivatiile în numele carora este justificata mentinerea bicameralismului:
- monocameralismul poate fi punctul de plecare al unei tendinte de tiranie a majoritatilor politice;
- o singura camera poate fi inadecvata în cazul în care intentia este de a reprezenta, nuantat, minoritati politice sau grupuri regionale;
- unicameralismul nu garanteaza posibilitatea evitarii blocajelor de natura constitutionala; o a doua lectura în camera superioara poate fi salutara, dupa cum departajarea atributiilor între cele doua camere poate fi utila.


Dincolo de aceste nuante, ceea ce trebuie sa domine, în cazul unei optiuni unicamerale, nu este calculul de natura economica (reducerea alocatiei bugetare), ci imperativul unui design constitutional echilibrat si inteligent."


Nu, n-am gasit dizertatia D-lui Boc, asa ca am mers la sursa, la Cotroceni .
La aia care-l sfatuiesc pe Dl. Presedinte.
Si am studiat fragmentul de mai sus, pescuit din "Raportul www.presidency.ro/static/ordine/CPARPCR/Raport_CPARPCR.pdf" target="_blank">Comisiei Prezidentiale de Analiza a Regimului Politic si Constitutional din România – Pentru consolidarea statului de drept".
Oare Dl. Basescu l-o fi studiat, la rindu-i?


Ce cacealma!...

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Ce cacealma!...



Este in scopul interesului national, pina si principiile se estompeaza in fata unui asa scop nobil.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput