Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(52)
Raspunsuri - Pagina 11
Araceli spune:
'Neata fetele,
Tannoo25, nu il schimb pe dr. T. Eu am mare incredere in dansul. Nici nu am mai fost la acea dna dr de atunci...
xdidi, poate sa iti dea dr pastile sau injectii de stimulare in functie de ceea ce vede la ecograf. Daca vede ca s-au format foliculi, iti poate recomanda stimularea, cand considera ca este mai bine. Si apoi eventual pregnyl. Eu stiu ca se poate si fara duphaston, desi acesta a tratamentul prescris de majoritatea medicilor pentru situatii ca a ta.
adelamaria spune:
Buna, fete dragi!
Acum, sa ma iertati ca ma bag si eu ca musca-n lapte, dar as fi vrut doar sa-mi spun parerea, bazata doar pe experienta personala...Nu contrazic pe nimeni, vreau doar sa ramana undeva un mic semn ca exista si o alta varianta...Si fiecare poate alege ce crede ca i se potriveste...
Eu am fost diagnosticata cu chist endometriozic la eco intravaginala dupa doi ani in care n-am reusit sa raman insarcinata si dupa ce HSG-ul a iesit bine, analizele hormonale-ok, monitorizare cu ovulatie ok. Pur si simplu nu se intampla. Dureri la CM? Da, existau, dar se rezolvau cu antiinflamatoare. CM regulat? Da. Cantitativ? Ok. Doar ca mai existau sangerari intre CM, puse pe seama anticonceptionalelor. Deci nimic iesit din comun.
Cand am aflat ca am chist endometriozic si ca laparo e obligatorie pentru ca dimensiunile erau destul de mari, nici nu mi-a venit sa cred!
Am facut-o. A doua zi, dr. a venit si mi-a zis ce-a gasit: chistul respectiv, scos aproape tot ovarul si ceva aderente. NU stiu ce grad era, mi-a zis ca tre' sa astept rezultatul de la anatomohistopatologie. Pe care l-am asteptat vreo 3 luni si n-a fost gata. Si dupa care nu m-am mai dus apoi.
Tratamet recomandat dupa laparo: Diphereline sau anticonceptionale. Raspunsul meu: nu, va rog eu mult, lasati-ma sa incerc la liber vreo trei luni!!! Poate am fost inconstienta, poate nu. Dupa prima luna, primul CM. A doua luna - test pozitiv ![]()
Poate a fost doar norocul, poate am riscat inutil...habar n-am...Poate forma mea de boala n-a fost atat de grava...Nu pot sa dau sfaturi...
E o boala urata, da! E perversa si afecteaza atat fizic, cat si psihic! Insa se poate lupta cu ea! Tineti regimul indicat, aveti grija de voi, iubiti-va pe voi si iubiti-va sotul! Traiti, pentru D-zeu! Alegeti sa faceti tratament hormonal sau nu, dar feriti-va de "ochelarii de cal"! Nimeni nu detine adevarul absolut! Ar fi atat de simplu sa existe solutii standard! Nu exista! Fiecare are un destin, fiecare are liber arbitru...Nu generalizati! Daca cineva face Diphe, nu inseamna ca trebuie neaparat sa faceti si voi! Daca un dr. recomanda anticonceptionale si altul nu, nu inseamna ca al doilea habar n-are...Daca eu am decis sa nu fac tratament dupa laparo, nu inseamna ca e bine! Inseamna ca eu am luat o decizie pe care mi-am asumat-o si atat! Luati singure decizii pentru voi dupa ce cantariti atent situatia voastra. Nu exista solutii standard, din pacate...
Poate ca veti crede ca mi-e usor sa vorbesc, doar eu am reusit...Nu e chiar asa...Citesc postarile fetelor mai vechi sau mai noi si ma doare sa vad durerea si chinul lor! Ma doare sa aflu de esecuri!...Am fost in aceeasi situatie, stiu cum e! Acum sunt in alta postura, dar asta nu inseamna ca am uitat...
De asta am vrut sa va scriu...Sa va spun ca viata voastra nu se rezuma la acesta boala! Nu va limitati experientele, nu va ingraditi dorintele - abia atunci ar inseamna ca boala asta e mai tare decat voi!
Uneori solutiile nu vin de la oameni, uneori medicamentele nu fac totul! Medicamentele sunt ok, tratamentele exista in mai mica sau mai mare masura, dar nu va limitati la asta! Deschideti ochii si priviti in jurul vostru! Stiu ca viata nu are sens fara un copil, stiu ce inseamna sa-l vrei si sa nu-l poti avea! Stiu ce inseamna dezamagirea si intrebarile sau barfele celor din jur! Stiu ca e al naibii de greu! Dar boala asta nu va poate invinge! N-o lasati sa va "fure" viata, tineretea, speranta! Informati-va, dar nu va ingropati in carti de medicina, in statistici, in tratate...Cautati un dr. bun in care sa credeti si mergeti pe linia aleasa de comun acord. Dar nu faceti din asta un scop in viata! Urmati tratamentul care vi se potriveste, dar nu va ganditi ca sunteti "fara speranta"! Asta face mult mai mult rau decat endometrioza!
Imi cer scuze daca mesajul meu va deranja. Nu vizez pe nimeni in mod special. Doar ca va tot citesc de ceva vreme si mi se pare ca e o atmosfera apasatoare, fara nicio raza de lumina...Si nu cred ca e bine! Atata tot.
Va imbratisez cu drag pe toate!
Ioanatugs spune:
Buna dragelor!
Nu v-am uitat, sunt bine si va multumesc pentru grija tuturor!
Sunt prinsa cu multe treburi momentan, dar o sa-mi fac in curand timp, pentru ca mi-e tare dor de voi!!

www.onetruemedia.com/my_shared?z=3d83a89c375565f7f5a863&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Saint-Bernardul meu
aditzaC spune:
salutare dragelor 
ade
...mi-a facut placere sa te vad printre noi si sa o vad pe printesa ta mika ( sti ca seamana cu fetita prietenei mele , iti aratasem eu poze acum ceva timp ). In legatura cu ce ai scris ..ai mare dreptate . Fiecare aveam norocul nostru . Poti sa fii perfect sanatoasa si sa nu ramai insarcinata , am intalnit cazuri . De asemenea am intalnit cazuri grave : diverse complicatii ,si tot au reusit destul de repede sa isi vada visul cu ochii . Asta ne este destinul si asa cum spunem toate : BB va venii atunci cand ne asteptam cel mai putin !
Eu una am ajuns la concluzia ca nu tb sa te culci pe o ureche ..tb sa iti faci investigatiile necesare , sa mergi la un medic bun si sa tratezi '' boala '' asa cum consideri de cuvinta . Pe mine ma deranjeaza un lucru vis a vis de medicii : am mai spus-o si o mai spun : sunt multi care nu stiu ce inseamna endometrioza !
Consider ca un medic ar tb sa iti dea tratamentul necesar si este tb ta daca vrei sa il urmezi sau nu ....dar el ar tb sa te puna in tema si sa sti ce ai de facut .
Stiu ca nu tb sa ne pierdem speranta si sa mergem inainte cu incredere , indiferent ce cale alegem !
anais74
criss este ok ! o asteptam sa ne zica ce a mai facut
didi
in leg cu intrebarea ta ..nu stiu ce sa iti zic , vb cu dr
araceli
bine ai venit !
fetelor eu nu am noutati ...ziua 5 de cm ...am avut iar dureri de stomac si ovare la acest CM . NU inteleg dc D-zeu ma doare stomacul asa de rau cand imi vine Cm-ul ! Cand o sa merg la Tutu o sa pun problema si sper sa ma lamureasca . Tare imi este frica sa nu am endo si in stomac
. In plus mai am niste dureri ciudate ca sa zic asa . OFFF ...vineri as fi in z 8 ( este si ziua mea ) si ar tb sa incep monitorizarile . Este un pik devreme in ziua 8...dar 9 pika sambata . Nici nu stiu cum sa fac .
M-as duce direct luni la el dar sunt in z 11 si mi-e teama sa nu ovulez intre timp ( cu toate ca as risca ). Ce ma sfatuiti ?![]()
va pup pe toate
Araceli spune:
Aditza
. Si eu sunt la fel ca tine, ziua 5. Eu ma duc vineri la Dr. T, sa fiu sigura. Dar nu as merge si in we, desi o sa ma cheme. Asa ca ma voi duce vineri dupa-amiaza la cabinet si luni dimineata la Elias. Te sfatuiesc sa te duci vineri, mai ales daca ovulezi devreme.
Eu am inceput astazi din nou stimularea (a doua luna), asa ca trebuie neaparat sa fac monitorizari.
Adela
multumim pentru mesaj. Mie una mi-a mers la inima.
aditzaC spune:
araceli
...mda ai dreptate , ar tb sa merg ...dar nu am bani
..oare as putea sa ii dau banii luni ? sper sa imi treaca Cm-ul ca el curge in continuare si azi
.
Eu nu fac stimulare ca mom nu este nevoie , am ovulat cum tb si am avut un folicul bun 23.5 iar cand am ovulat cu siguranta mai crescuse.
Poate ne vedem vineri ![]()
bea...sunt nasoale ...eu am scapat de toate reactiile atunci cand avenit cm-ul !
tannoo25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ioanatugs Buna dragelor! ![]() Nu v-am uitat, sunt bine si va multumesc pentru grija tuturor! Sunt prinsa cu multe treburi momentan, dar o sa-mi fac in curand timp, pentru ca mi-e tare dor de voi!!![]() ![]() www.onetruemedia.com/my_shared?z=3d83a89c375565f7f5a863&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Saint-Bernardul meu |
buna,
cati ani are cainele ?
nu e pur, nu ?