Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(52)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare fetelor
si eu tot clasic am fost operata, dar cica la mine nu s-ar fi putut altfel ca eram plina de tumori si am mai primit si explicatia ca cica s-ar curata mai bine endo clasic, si ca doc mei au avut rezultate mai bune clasic in endo decat laparo, adik mai multe sarcini.....cei drept cred ca depinde de organism....ca la mine altele nu functioneaza...m-am inhibat prea tare si acum nu mai am cm......si luna viitoare fac un am de la operatie si nici vorba de bebe...asta este important e ca am scapat de dureri, restul Dumnezeu cu mila
Va pupacesc pe toate

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_84 spune:

Xdidi, si tu ai facut Diphereline dupa operatie?
Nu vreau sa para ca ne certam, dar dupa sperietura de la prima doctorita eu am gasit un refugiu foarte mare in al doilea doctor. Dupa 6 luni totul e la fel de curat ca dupa operatie, asa ca eu ma simt ca noua. O sa fac controale mult mai dese de acum, dar nu ma consider un om bolnav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianaFi spune:

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Liliana, adevarul este ca si eu am vrut de multe ori sa renunt la acest forum pt ca nu vroiam sa mi se reaminteasca in fiecare zi ca am endo, dar am indragit asa de mult fetele de aici, desi nu le-am intalnit niciodata...

....draga mea...si mie imi sinteti dragi si f.dragi...
....eu nu prea am mai scris..deoarece eu mi-am cam pierdut optimismul si nu vreau sa influenteze pe nimeni acest aspect...in perioada asta am reusit sa accept chiar si ovodonatia si adoptia chiar si de copii mai maricei)...in fine..ma gindesc sa mai fac un ultim fiv...dar nu sint inca convinsa ca chiar mai vreau cu adevarat sa-l fac......am facut prea multe pt a avea un copil biologic ...fara nici un rezultat!!!...doar am acumulat la kg ...si nu mai stiu cum sa le dau jos... ...numai bine si un dram de noroc!

AditzaC

Adelamaria ..iubita..ai mai aparut pe aici...frumoasa fetita ai..si ce mare s-a facut...numai bine draga mea

Magdita Mada Ana-Alexia

Boo Ralu Monica Alexia

IOANATUGS

Lucia "amica mia"

NUMAI BINE TUTUROR !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anais74 spune:

Liliana, desi nu te cunosc, nu pot sa spun decat ca te inteleg pe deplin. Si iti doresc sa te bucuri de un copilas, indiferent cum va veni el la tine multa multa sanatate!!!

Aditza, abia azi am citit, imi pare tare rau de ziua 1. Sincer am sperat si crezut ca ne vei da vestea cea mare.

Ce mai stiti de Cristy???

pentru toate fetele!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Araceli spune:

Buna fetele,
Scriu si eu la acest subiect, pe care l-am citit de la inceputuri.
Sa ma prezint pe scurt si aici (am mai scris la "Paciente optimiste dr. T"): laparoscopie acum 1 an cu dr. T, diagnostic endometrioza pelvina, am urmat tratamentul cu Dipherelline si pana acum nu s-a intamplat minunea
Mai mult, am bifat si prima IA nereusita, luna trecuta.
Am vazut ca s-a discutat despre medici si parerile lor diverse. Sa va spun si eu ceva referitor la acest subiect: in vara aceasta, vazand ca au trecut 3 luni de la terminarea tratamentului si eu nu am ramas gravi, m-am hotarat sa aflu si parerea altui medic. Nu aveam de gand sa-l abandonez pe dr T, voiam pur si simplu sa mai aflu o parere. Am ajuns la o dna dr de la Giulesti, auzisem eu ca este buna, ca lucreaza de multi ani alaturi de dr. Marinescu. Am sosit la dansa cu tot dosarul de analize, diagnostic laparoscopie. Si, surpriza: in opinia dansei, endometrioza nu este o boala atat de serioasa, mai ales in stadiul in care a fost descoperita la mine. Mi-a spus ca ea a vazut o gramada de femei la cezariana cu endometrioza (descoperita la cezariana). Sa stau linistita, ca voi ramane gravida. Ea una nu mi-ar fi dat dipherelline si nici IA nu imi recomanda, cel putin nu acum, ca sunt destul de tanara inca si mai am timp. Degeaba i-am zis eu ca mi-e friza de recidivarea bolii, dna doctor avea alte opinii...
Deci, asta a fost intalnirea, de care eu nu am fost multumita deloc. Mi s-a parut ca trateaza boala asta superficial, desi parea destul de in tema cu privire la subiect.
Sper ca fiecare dintre noi sa fi luat sau sa luam de acum incolo decizia potrivita referitoare la medicii pe care i-am ales si la tratamentele prescrise de acestia si sa ne vedem cu toate cat mai curand.
la toate fetele.
Lilianafi, ti-am urmarit povestea de mult...esti o femeie curajoasa si luptatoare. Iti doresc ca drumul tau prin viata sa fie mai usor decat pana acum si sa ai parte de fericirea si bucuriile pe care le meriti. Multa bafta in continuare!

Mergi la inceput

salutare fetelor
Cristina , da si eu am tinut tratament pt punerea ovarelor in repaos, dar nu cu duphereline mie mi s-au recomanadat depo-provera care fac cam acelasi lucru....doc spun ca chia daca ei au curat ff bine endo, mai pot ramane celule microscopice care sa refaca tumorile si aceste celule trebuie sa mai fie hranite hormonal ca sa se dezvolte si singura solutie este aceea de inhibare ovariana.....acum nush ce sa zic in cazul tau....mergila doc si vb cu el, intreaba-l si sigur va avea o solutie......oricum o tipa din italia care lucreaza in sist medical a fost mirata cand a auzit ca am fost inhibata ca cica ei nu ar mai proceda asa ,dar pana una alta eu una nu vreau nici chisturile sa reapara cu toate ca inca nu mi-a revenit cm.....bafta si spor la bebe
in rest va puuup pe toate

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

DIDI, parca iti revenise cm, uff, fir-ar sa fie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_84 spune:

are logica ce zici, didi. Dar injectiile astea pun ovarele in repaos cateva luni, adica esti protejata de chisturi perioada asta. Apoi cand ovarele isi reiau functia, si implicit secretia de hormoni, iar esti expusa. de exemplu, asa cum mai zicea cineva aici, daca fac un bebe o sa fiu protejata cele 9 luni cat ovarele stau pe tusha.dar dupa aceea, riscul revine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Araceli

Buna fetele,
Scriu si eu la acest subiect, pe care l-am citit de la inceputuri.
Sa ma prezint pe scurt si aici (am mai scris la "Paciente optimiste dr. T"): laparoscopie acum 1 an cu dr. T, diagnostic endometrioza pelvina, am urmat tratamentul cu Dipherelline si pana acum nu s-a intamplat minunea
Mai mult, am bifat si prima IA nereusita, luna trecuta.
Am vazut ca s-a discutat despre medici si parerile lor diverse. Sa va spun si eu ceva referitor la acest subiect: in vara aceasta, vazand ca au trecut 3 luni de la terminarea tratamentului si eu nu am ramas gravi, m-am hotarat sa aflu si parerea altui medic. Nu aveam de gand sa-l abandonez pe dr T, voiam pur si simplu sa mai aflu o parere. Am ajuns la o dna dr de la Giulesti, auzisem eu ca este buna, ca lucreaza de multi ani alaturi de dr. Marinescu. Am sosit la dansa cu tot dosarul de analize, diagnostic laparoscopie. Si, surpriza: in opinia dansei, endometrioza nu este o boala atat de serioasa, mai ales in stadiul in care a fost descoperita la mine. Mi-a spus ca ea a vazut o gramada de femei la cezariana cu endometrioza (descoperita la cezariana). Sa stau linistita, ca voi ramane gravida. Ea una nu mi-ar fi dat dipherelline si nici IA nu imi recomanda, cel putin nu acum, ca sunt destul de tanara inca si mai am timp. Degeaba i-am zis eu ca mi-e friza de recidivarea bolii, dna doctor avea alte opinii...
Deci, asta a fost intalnirea, de care eu nu am fost multumita deloc. Mi s-a parut ca trateaza boala asta superficial, desi parea destul de in tema cu privire la subiect.
Sper ca fiecare dintre noi sa fi luat sau sa luam de acum incolo decizia potrivita referitoare la medicii pe care i-am ales si la tratamentele prescrise de acestia si sa ne vedem cu toate cat mai curand.
la toate fetele.
Lilianafi, ti-am urmarit povestea de mult...esti o femeie curajoasa si luptatoare. Iti doresc ca drumul tau prin viata sa fie mai usor decat pana acum si sa ai parte de fericirea si bucuriile pe care le meriti. Multa bafta in continuare!

si, ce ai decis ... il schimbi pe tutunaru ?

Mergi la inceput

salut
Cristina dar dupa perioada de tratament poti face bebe si dupa sarcina se pot rezolva o gramada de chestii, adica se pot regla procentajele pe care hormonii le au si riscul de a reaparea endo poate fi redus, iarasi sunt si cazuri in care endo reapare ff repede depinde de organism....insa reusita unei sarcini este mai mare cu cat aparatul reproducator este curat, in special ovarele. Acum ce sa zic , in cazul meu nu a recidivat nimic si luna viitoare am un an de la operatie, dar am avut 2 cm de atunci......azi voi vb cu doc a mea sa vedem ce mai putem face ..
Beatrice da imi venise dupa 2 luni de tratament cu duphaston, adica iulie si august, acum in sept trebuia sa vina de la sine putere, insa lucrul asta nu s-a intamplat, iar dr. endocrinolog spunea sa iau in continuare acest duphaston si mi-e teama sa continui, trebuie sa vb si alti doc., sper sa ajung si la Tutu sa vedem ce zice si el poate poate,
Intrebare: mie mi s-a propus sa fac stimulari din luna ian, iar din cate am citit eu in acest proces se fac anumite injectii de stimulare in anumite zile ale cm, daca eu n-am cm pot face treaba asta???????
va puuup si merci pt raspuns

didi

Mergi la inceput