Stop biciclistilor in parcuri
Raspunsuri - Pagina 20
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cl [ Inca o data spun, citind anumite postari, nu ma mai mir de ce nu evolueaza in bine societatea noastra. Exemple pozitive avem in afara tarii, dar noi adaptam dupa cum vrem noi, iar partea proasta e ca adaptarile nu sunt in bine. In loc sa vrem ceva clar si civilizat, ne multumim cu orice, din pacate... |
Ca sa vezi ce chestie,si eu cred acelasi lucru.Ce poate fi mai clar de exemplu pe Bulevardul Unirii unde biciclistii si pietonii au piste largi delimitate dar pe acolo circula sau parcheaza masini?
Si chiar nu vreau ca fiica-mea de clasa intai care a invatat sa mearga pe bicicleta sa fie data afara si din parcuri.Zau ca nu este un pericol.
denizel spune:
citat din mesajul lui cl Daca si cand se arata clar, nu exista!!! |
Exact asa ziceam si io ;)
Denizel, daca dai o cautare pe forumul asta la postarile tale, nu gasesti decat subiecte unde te contrazici si te certi la greu |
Pai daca-s romanca, ce sa fac si io?
Vrei acu' sa te contrazic iar si sa-ti demonstrez ca romanii sunt oameni cumsecade? Nu mi-as permite asa ceva . La o adica, aduci poze si ma lamuresti .
Scuze, dar mai am si altele de facut, mai am si o viata reala . |
Pa! pe maine!
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
Rufus spune:
citat din mesajul lui loryi1974 Si chiar nu vreau ca fiica-mea de clasa intai care a invatat sa mearga pe bicicleta sa fie data afara si din parcuri.Zau ca nu este un pericol. |
Si pana la ce varsta ai vrea sa mearga cu bicicleta in parc fara sa fie un pericol? Crezi ca exista o limita de varsta de cand un biciclist poate fi periculos? De fapt, crezi ca este vreodata un biciclist periculos in parc? Care-i parerea ta?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Ancuta-Maria spune:
uhm, ma scuzati ca ma bag si eu... dar nu inteleg nimic. Exact ca in pozele lui cl sunt si pistele de aici. Nu inteleg care e problema? Chiar nu inteleg... Sau voi ziceati ca e pericol sa traversezi pista de biciclete? Si daca da, cam unde ar trebui plasate pistele sa nu incurce traversarea pietonilor? Exact asa sunt pistele si aici, si pe cuvant sunt mult mai multi biciclisti decat in ro, dar nu mi'am pus niciodata problema pe unde traversez cand merg pe jos, sau ca voi lovi pe careva cand merg cu bicicleta... Si da, pista alocata biciclistilor este mai lata decat cea a pietonilor. Ceea ce mi se pare si logic, ca pietonii pot merge pe pista pana apare bau bau biciclist si il atentioneaza usor sa se dea la o parte daca nu are sufiecient loc...
Deja ma incurc si eu in vorbe...
loryi1974 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Si pana la ce varsta ai vrea sa mearga cu bicicleta in parc fara sa fie un pericol? Crezi ca exista o limita de varsta de cand un biciclist poate fi periculos? De fapt, crezi ca este vreodata un biciclist periculos in parc? Care-i parerea ta? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Din punctul de vedere al unei mame cu un copil care merge pe bicicleta si considera ca asta nu este o crima si,de asemenea,al unei mame care a trecut prin anii 1 ,2.3 din viata unui copil ,nu cred ca mersul pe bcicleta in parcuri reprezinta un pericol atat de mare incat sa constituie un subiect atat de disputat.
Da,exista pericol si in asta cum exista pericol pentru copii in toate ,inclusiv in traversatul strazii pe culoarea verde.
Parerea mea este ca trebuie lasati biciclistii in parcuri ,mai ales ca pe pistele speciale pentru ei ,vezi exemplul care mie mi se pare cel mai sugestiv-Bulevardul Unirii din Bucuresti,circula masini cu viteza chiar si ,in consecinta,pentru copilul meu de clasa intai asta constituie un pericol mare chiar daca suntem mereu in apropierea ei.
tazyx spune:
Se pare ca ne cam indepartam de subiect - care era daca DA sau NU bicicletelor in parcuri.
Eu sint pentru DA - adica toti au dreptul sa mearga prin parcuri cu bicicletele DAR pentru cei mai mari ar trebui facute piste sau locuri, departe de locurile de joaca pentru cei mici, destul de lungi si largi pentru plimbari.
Deasemenea pe linga fiecare drum ar trebui 2m de banda de biciclisti, cu sensuri de mers.
Deasemenea interzicerea mersului cu scuterul pe pistele pt. biciclisti. Eu personal am ceva cu cei cu scuterele - propun sa nu poata merge cu el daca nu ai cel putin 12-14 ani si nu ai dat un test de reguli de circulatie si conduita. Nu e posibil ca un tink de 8 -10 ani sa mearga cu 80 la ora pe un scuter fara sa se asigure si fara nici un simt al raspunderii !!!
Numai de bine !!!
sorana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Si pana la ce varsta ai vrea sa mearga cu bicicleta in parc fara sa fie un pericol? Crezi ca exista o limita de varsta de cand un biciclist poate fi periculos? De fapt, crezi ca este vreodata un biciclist periculos in parc? Care-i parerea ta? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Varsta de la care poti legal in Romania sa conduci un vehicul pe drumurile publice este 16 ani.
Pana cand nu are voie legal sa mearga cu bicileta pe strada (16 ani) parcul pare a fi singura solutie ...
Sorana si Monica (in curand scolarita)
cl spune:
citat din mesajul lui denizel ... Vrei acu' sa te contrazic iar si sa-ti demonstrez ca romanii sunt oameni cumsecade? ... Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March |
Iarasi iti permiti cam multe. Am afirmat eu undeva ca romanii nu sunt oameni cumsecade???? Am spus ca sunt unii cum sunt dar nu toti! Niciodata nu fac generalizari! Nu-mi mai pune in gura cuvinte pe care nu le-am rostit! Am vazut ca obiceiul tau e asta, dar pe mine mai scuteste-ma si vezi-ti de treburile tale! Te-ai plictisit de certurile de pe la alte subiecte si de facut subiecte despre tine si conspiratiile mondiale la adresa ta? Stai calma, ca nu ma consum din cauza ta si nici nu ma cert cu tine. Am pus o problema si o discut cu cine vrea sa discute, nu sa se certe! Asa ca de la mine pentru tine: !
cl spune:
citat din mesajul lui Ancuta-Maria uhm, ma scuzati ca ma bag si eu... dar nu inteleg nimic. Exact ca in pozele lui cl sunt si pistele de aici. Nu inteleg care e problema? Chiar nu inteleg... Sau voi ziceati ca e pericol sa traversezi pista de biciclete? Si daca da, cam unde ar trebui plasate pistele sa nu incurce traversarea pietonilor? Exact asa sunt pistele si aici, si pe cuvant sunt mult mai multi biciclisti decat in ro, dar nu mi'am pus niciodata problema pe unde traversez cand merg pe jos, sau ca voi lovi pe careva cand merg cu bicicleta... Si da, pista alocata biciclistilor este mai lata decat cea a pietonilor. Ceea ce mi se pare si logic, ca pietonii pot merge pe pista pana apare bau bau biciclist si il atentioneaza usor sa se dea la o parte daca nu are sufiecient loc... Deja ma incurc si eu in vorbe... ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle) |
Hai ca-ti spun eu unde e diferenta. La latimea benzilor. Cand ai trotuarul de 4m latine, imparti in doua si ai rezolvat problema. Dar cand ai unul de 1m sau 1.5 m latime, nu mai are loc nimeni. Un biciclist care vrea sa faca o depasire, intra pe zona alocata pietonilor si nu e normal. Si cand mai trec pe acolo si motociclistii, e dezastru! Sau daca mai vin biciclisti din sens opus, ca banda e destinata ambelor sensuri, sa vezi nebunie atunci! Pietonul, daca trebuie sa mearga la brat cu un batran, sa-l sustina, nu are cum, ca ocupa tot trotuarul si intra pe pista biciclistilor. De o mama cu carucior nici nu mai vorbesc! Daca e o zona putin circulata, mai e cum mai e, dar cand se circula la greu, e nebunie si accidente se pot intampla. Apoi mai este inca o problema, exista zone in care trotuarul este atat de ingust (nu are latime constanta), incat zona pentru pietoni practic nu mai exista, intelegi? Si nu am facut poze, insa exista si portiuni unde zona din interior este alocata biciclistilor, iar zona exterioara (ingusta sau cu niste stalpisori, de trebuie sa faci cursa cu obstacole ) este alocata pietonilor. Pietoni circula intre biciclisti si masini cat pot, apoi ori se intra pe pista biciclistilor, ori pe strada. La voi exista asa ceva? Sa nu-mi spui sa circul pe trotuarul de vis-a-vis, ca e exact la fel si nici nu am trecere de pietoni la fiecare pas sa pot trece pe partea care ma intereseaza pe mine, sunt nevoita sa raman pe partea aia! Si mai intervine inca un factor important la noi: lipsa bunului simt al unora, lipsa care la voi nu cred ca se manifesta, nu? Chiar, imi spui si mie ce latime au benzile la voi? Au loc doua persoane sa treaca una pe langa alta?
Ce doresc eu, este exact ceea ce a zis tazyx! Latimea aia de 2 m alocata biciclistilor pe unde sa circule doar ei! Solutii exista daca se doreste!
cl spune:
citat din mesajul lui tazyx Se pare ca ne cam indepartam de subiect - care era daca DA sau NU bicicletelor in parcuri. Eu sint pentru DA - adica toti au dreptul sa mearga prin parcuri cu bicicletele DAR pentru cei mai mari ar trebui facute piste sau locuri, departe de locurile de joaca pentru cei mici, destul de lungi si largi pentru plimbari. Deasemenea pe linga fiecare drum ar trebui 2m de banda de biciclisti, cu sensuri de mers. Deasemenea interzicerea mersului cu scuterul pe pistele pt. biciclisti. Eu personal am ceva cu cei cu scuterele - propun sa nu poata merge cu el daca nu ai cel putin 12-14 ani si nu ai dat un test de reguli de circulatie si conduita. Nu e posibil ca un tink de 8 -10 ani sa mearga cu 80 la ora pe un scuter fara sa se asigure si fara nici un simt al raspunderii !!! Numai de bine !!! |
DA, DA, DA!!!! Este exact ceea ce doresc si eu si cum mi se pare normal sa fie! Benzi de 2 m numai pentru biciclisti, sensuri, semafoare! Un trafic civilizat! Asta am sustinut, dar degeaba .
Unde strazile nu au benzi multe, iar trotuarele sunt inguste, sa faca sensuri unice si o banda sa fi alocata doar biciclistilor. Dar aici vor sari ca arsi cei care nu se deplaseaza decat cu masina proprie, sunt sigura .