Stop biciclistilor in parcuri

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui mimonix
Niciodata n-am vazut biciclisti la locurile de joaca pentru copii (cele cu leagane) sau pe iarba. Deci, zburdati linistiti pe iarba de acum inainte, ca daca stau bine si ma gandesc si leaganele ar trebui interzise fiindca exista copii teribilisti care se dau tare

Peste fii-mea era sa dea biciclistul chiar la locurile de joaca pentru copii (cele cu leagane).
Oare ce cautau biciclistii teribilisti, tocmai pe langa leaganele copiiilor ?!

allinta

Cred ca biciclistul teribilist din aceasta postare avea sub 5 ani si se dadea pe bicicleta din aia cu ajutatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:

Citat:
Niciodata n-am vazut biciclisti la locurile de joaca pentru copii (cele cu leagane) sau pe iarba. Deci, zburdati linistiti pe iarba de acum inainte, ca daca stau bine si ma gandesc si leaganele ar trebui interzise fiindca exista copii teribilisti care se dau tare

Peste fii-mea era sa dea biciclistul chiar la locurile de joaca pentru copii (cele cu leagane).

allinta

Cred ca biciclistul teribilist din aceasta postare avea sub 5 ani si se dadea pe bicicleta din aia cu ajutatoare.

De unde stii? Ai fost de fata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Iar locul de joaca era cu nisip si de fapt se intepenise acolo...Hai sa nu fim nici rai nici exagerati.

Mie mi se pare ca sunt prea putini biciclisti in orasul asta si mult prea multe masini. Partea proasta e ca transportul in comun e jale - am reusit sa fac 1 ora cu tramvaiul in loc de 20 min cu masina - pe acelasi traseu, asa ca m-am lecuit de mersul cu "comun-ul". Un coleg s-a ambitionat sa mearga cu bicicleta si s-a trezit cu o masina peste el. Noroc ca avea casca - si el a scapat intreg. Bicicleta nu.

In concluzie, n-are rost sa ne razbunam - chiar si inscris- pe biciclisti, ci pe proasta organizare. Daca s-ar face parcari, in loc de blocuri (ma refer la blocurile ce apar pe spatiile verzi dintre blocurile deja existente) - nu s-ar mai parca pe trotuare si ar fi loc pt toata lumea (inclusiv carucioare). Daca transportul in comun ar merge brici - zau ca nu mi-ar trebui masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Citat:

Citat:

Citat:

allinta

Dar esti sigura ca s-a intamplat?Ca singurele accidente pe care le-am vazut sau de care am auzit la loocurile de joaca special amenajate au fost intre tricicleta/bicicleta cu roti ajutatoare si masinute din acelea pentru 2 ani.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/868837/Ziua-in-care-bicicletele-s-au-ridicat-impotriva-dictaturii/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:

Citat:

Citat:

allinta

Ca sa fiu cat mai exacta; erau 3 biciclisti insirati unul in spatele celuilalt, mergand cu o viteza nu prea mica. Toti erau adolescenti de peste 16 ani. Cand cel din fata sirului a pus frana brusc a spus : Aoleu, ce m-a speriat ! Si au plecat cu totii mai departe.
Noroc ca aveau auzul bun si au auzit strigatul meu de avertizare...
Totul s-a intamplat pe o alee de langa terenul de joaca cu leagane si tobogane. In mod normal, nu aveau ce cauta pe acolo. Asemenea persoane ar merita o amenda usturatoare; daca nu au constiinta, cel putin sa le para rau dupa bani.

allinta

Mergi la inceput

Anya, tie ti se pare ca sunt putini biciclisti fata de numarul masinilor. De acord. Dar nu mai sunt chiar asa de putini si vor fi din ce in ce mai multi. Nimic rau in asta. Nimeni nu vrea sa se razbune pe biciclisti! Partea proasta este insa ca nu au culoarul lor (neamestecat cu masini sau cu pietoni), unde sa circule nestingheriti si unde sa nu fie risc de accidente. Pentru ca accidentele se pot intampla cand circulatia va fi mai densa (asta se doreste, mai putine masini si mai multi biciclisti, nu? ). Nu stiu ce e asa de greu de inteles.

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Citat:

Citat:

Citat:

allinta

Dar esti sigura ca s-a intamplat?Ca singurele accidente pe care le-am vazut sau de care am auzit la loocurile de joaca special amenajate au fost intre tricicleta/bicicleta cu roti ajutatoare si masinute din acelea pentru 2 ani.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/868837/Ziua-in-care-bicicletele-s-au-ridicat-impotriva-dictaturii/

Nu pot spune ca stiu ce s-a intamplat, pentru ca nu am fost de fata si de aceea nu comentez doar de dragul de a comenta. Si daca nu ai fost de fata, nu stii prin ce a trecut allinta, da? Iar daca tie nu ti s-a intamplat, nu inseamna ca nu se intampla si ca nu ti se poate intampla si tie intr-o buna zi (nu interpreta, nu-ti doresc, dar dupa cum evolueaza lucrurile nimic nu ma mai surprinde).

Inca o data spun, citind anumite postari, nu ma mai mir de ce nu evolueaza in bine societatea noastra. Exemple pozitive avem in afara tarii, dar noi adaptam dupa cum vrem noi, iar partea proasta e ca adaptarile nu sunt in bine. In loc sa vrem ceva clar si civilizat, ne multumim cu orice, din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Anya, tie ti se pare ca sunt putini biciclisti fata de numarul masinilor. De acord. Dar nu mai sunt chiar asa de putini

Ba sunt chiar ridicol de putini, in comparatie cu reactiile atat de vehemente (de pe acest topic cel putin).
De altfel, Cl, in pozele facute de tine si pe care ni le-ai aratat, pistele pt. biciclisti erau PUSTII!!!! ZERO biciclisti! (cred si io, erau toti la iarba verde cu bicicletele )

http://rides.webshots.com/album/574746256yLvJXY?start=0

Citat:
Partea proasta este insa ca nu au culoarul lor (neamestecat cu masini sau cu pietoni), unde sa circule nestingheriti si unde sa nu fie risc de accidente.

De asemenea, in pozele pe care ni le-ai aratat, tocmai asta te deranja: ca AU culoarul lor (poza 2), neamestecati fiind cu pietoni sau masini. Eu ce pot sa mai inteleg din tot ce sustii tu? .

Nu stiu unde ai facut pozele alea, dar sunt convinsa ca pietonii puteau circula nestingheriti pe trotuarul de vis-a-vis (care, probabil, nu era desfiintat pt. a circula tot necivilizatii aia de biciclisti ).
Daca pietonii aveau treaba pe undeva prin apropierea pistelor pt. biciclisti, se descurcau: traversau strada, se uitau in stanga, se uitau in dreapta si, daca nu venea nici un biciclist (motociclist, bemweu ), traversau pista si intrau unde au nevoie.

Citat:
nu stiu ce e asa greu de inteles

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Ei, Denizel, comentezi doar din spirit de contradictie. Te-ai plictisit prin alte parti si ce ti-ai zis . Din poze poti face o comparatie ca sa vezi daca un pieton poate circula pe acolo si daca poate merge si la brat cu un batran sau un copil, daca are loc . Intr-o poza se vede un biciclist, in spate un motociclist, iar un alt biciclist incercand sa-l depaseasca pe primul pe portiunea (ingusta!), alocata pietonilor. Ei, cand vor fi si mai multi biciclisti, ce se va intampla in astfel de situatii? Daca nu vezi motociclisti si masini pe trotuar, chiar ai nevoie de un control oftalmologic! Si un ultim lucru, ti-ai pus intrebarea cum era strada, daca exista vreo trecere de pietoni astfel incat sa pot eu ajunge pe partea care ma interesa? NU! Dar deh, la ce sa ma astept, de la tine ( oricum, tu le stii pe toate), doar tu ai spus ca nu e nici un pericol , nu exista motociclisti pe trotuar, toata lumea circula civilizat...poate prin anumite sufragerii, ca prin capitala noastra sigur nu!
Asa ca Denizel , nu te mai obosi, ca nu ma consum din cauza ta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui cl

Ei, Denizel, comentezi doar din spirit de contradictie. Te-ai plictisit prin alte parti si ce ti-ai zis . Din poze poti face o comparatie ca sa vezi daca un pieton poate circula pe acolo si daca poate merge si la brat cu un batran sau un copil, daca are loc . Intr-o poza se vede un biciclist, in spate un motociclist, iar un alt biciclist incercand sa-l depaseasca pe primul pe portiunea (ingusta!), alocata pietonilor. Ei, cand vor fi si mai multi biciclisti, ce se va intampla in astfel de situatii? Daca nu vezi motociclisti si masini pe trotuar, chiar ai nevoie de un control oftalmologic! Si un ultim lucru, ti-ai pus intrebarea cum era strada, daca exista vreo trecere de pietoni astfel incat sa pot eu ajunge pe partea care ma interesa? NU! Dar deh, la ce sa ma astept, de la tine ( oricum, tu le stii pe toate), doar tu ai spus ca nu e nici un pericol , nu exista motociclisti pe trotuar, toata lumea circula civilizat...poate prin anumite sufragerii, ca prin capitala noastra sigur nu!
Asa ca Denizel , nu te mai obosi, ca nu ma consum din cauza ta .

ha ha, eu contrazic???
M-am mai uitat o data. Cu lupa!!! :))
Pistele pt. biciclisti erau PUSTII DE BICICLISTI (cu exceptia unei singure poze cu o cumplita ambuscada in care erau implicati un motocislist si un biciclist ).

Tot cu lupa varata in ochi, vazui comentariul lui cl: "ce pietoni, domle, pista sa fie"
Asta, in conditiile in care, Cl tocmai cere piste numai pt. biciclisti!!!

Am continuat atenta scrutare a pozelor demascatoare si am vazut ca pietoni nu circulau pe-acolosa.
Avand in vedere ca Bucurestiul e un oras aglomerat, imi imaginez ca pietonii s-au adaptat si circulau pe trotuarul de vis-a-vis, chiar daca primariile nu s-au gandit la confortul lor si nu le-au pus la dispozitie treceri de pietoni din 10 in 10 m .

Citat:
Daca nu vezi motociclisti si masini pe trotuar, chiar ai nevoie de un control oftalmologic!

cl, esti din ce in ce mai afectata de locuitul printre romani. Parol .

P.S. In cazul trotuarelor care s-au impartit (pietoni + biciclisti), mi se pare normal ca biciclistii sa aiba alocat mai mult spatiu.
Pentru ca pietonii, daca vor sa circule pe partea lor brat la brat cate 4, atunci sa incerce pe malul marii .
Pe partea ramasa pietonilor (de pe trotuarele relativ inguste), incap lejer doua persoane care sa mearga una langa alta.
Pe trotuarele mai late din Bucuresti, partea ramasa pietonilor e, evident, mai mare.

In plus, cum pistele de biciclete sunt aproape goale (mai putin cele din pozele lui cl care sunt pustii :)), pietonii pot circula linistiti.
dar nu prea mult. Inteleg ca ne asteapta o invazie a biciclistilor :)))))

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Daca si cand se arata clar, nu exista!!!

Denizel, daca dai o cautare pe forumul asta la postarile tale, nu gasesti decat subiecte unde te contrazici si te certi la greu . Mai uita-te inca o data (cu lupa, daca altfel nu poti ), la pozele alea, si sa vezi ce bine trece pe acolo si o mamica cu un carucior. Si inca un lucru, asta nu e o disputa intre cei de aici, in caz de n-ai inteles, ci tragerea unui semnal de alarma, ca ceva nu e in regula, ce va fi mai incolo daca acum sunt probleme. Daca nu ai priceput, e problema ta. Si nu te mai ambala (pastreaza-ti munitia ), ca pana maine nu cred ca mai intru aici. Scuze, dar mai am si altele de facut, mai am si o viata reala .

Mergi la inceput