Ne-am procopsit! - (2)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Basescu va cistiga in 6 dec, cu ajutorul neprecupetit al M.I.& Blaga.

Ileana, parca ziceai ca ai trecut de gradinita si nu te mai sperie scenarii d'astea!
Da' unde sintem oameni buni, in Uganda? 'R'Ar'ale'dracu' de Antene ca numai prostii invatati de acolo, ca ai mei de pe Cartoon Network.

Daca ti'a scapat ieri, www.realitatea.net/ilie-sarbu--un-protocol-al-aliantei-psd-pnl-va-fi-semnat--probabil--dupa-turul-i-al-alegerilor-prezidentiale_636222.html" target="_blank">protocolul aliantei PNL-PSD incepe sa prinda contur si va fi semnat curand.
In situatia asta in care se constituie legal o majoritate in parlament, propunerea de prim-ministru (probabil Adrian Nastase {pentru ca in politica noastra cel mai mult conteaza "ti'am tras'o}[vezi numirea lui Voiculescu in comisia pentru suspendare si a lui olteanu la BNR]) va fi de nerefuzat de catre Basescu.

Din cauza asta se si agita PDL cu racolarile in ultimul timp. Blocheaza constituirea majoritatii PNL-PSD (le mai trebuie parca ~ 30 de oameni) si pot declansa alegeri anticipate. Ghici cine pierde

Acum ca a trecut, contempland numirea lui Olteanu la BNR, nu te apasa asa un sentiment infinit de neputinta ca oricat de mult ai munci, oricat de bun ai fi TU, se va gasi intotdeauna un nas care are un fin care are o obligatie?

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Acum ca a trecut, contempland numirea lui Olteanu la BNR, nu te apasa asa un sentiment infinit de neputinta ca oricat de mult ai munci, oricat de bun ai fi TU, se va gasi intotdeauna un nas care are un fin care are o obligatie?

Ba da. Ma apasa.
Cam de cite ori trebuie sa spun ca nu mi-a placut numirea lui olteanu la BNR? De 4 ori ajunge?
La fel cum nu mi-au placut nici toate celelalte numiri similare facute de PD-L (Udrea, Ridzi, Pogea, Videanu, Anastase, asta ca sa enumeram numai ce sare in ochi), care vad ca tie nu-ti strica de loc somnul.

Eu va dadusem varianta pasnica. Sa v-o spun si pe ailalta?
Sau sa va indic ccc cam cum gindeste consilierul prezidential & intelectualul basescian Catalin Avramescu despre democratia fara partide & stuff?

Citat:
Da' unde sintem oameni buni, in Uganda?

Asa ne ziceam si-n '45.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Din cauza asta se si agita PDL cu racolarile in ultimul timp. Blocheaza constituirea majoritatii PNL-PSD (le mai trebuie parca ~ 30 de oameni) si pot declansa alegeri anticipate. Ghici cine pierde

PNL-ul pierde.
Daca se trece la sistemul de vot uninominal hard, se pierde componenta de reprezentativitate proportionala, sau cum i-o zice.
Si atunci PNL-ul pierde, pentru ca electoratul sau nu este concentrat in anumite zone geografice, deci colegii electorale, ca al UDMR.
Desi electoratul asta chiar exista, si nu vad de ce te-ar incinta ca 20% din populatie nu va mai fi reprezentata in parlament.

Se va ajunge la visul de aur al lui Iliescu, doua partide mari si late, unul la putere, celalalt in opozitie, ambele fractiuni ale FSN-ului scindat strategic, ambele ale lor.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
Se va ajunge la visul de aur al lui Iliescu, doua partide mari si late, unul la putere, celalalt in opozitie, ambele fractiuni ale FSN-ului scindat strategic, ambele ale lor.

Totusi, de la Iliescu din ‘90 la cel din 2008 e o evolutie pe care n-ai cum s#259; n-o respecti

Ileana, existenta unui partid nu este o stare. Este un proces. Cresti sau mori.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Visul de aur era al lui Iliecu din '90.
Reciteste articolul Alinei Mungiu-Pippidi (daca poti sa faci abstractie de faptul ca ti-a sifonat idolii Preda si Avramescu), si-ai sa vezi ca Iliescu ar fi putut face mult mai mult rau. Coordonatele statului cit de cit democratic, asa cum este el astazi, si asa cum nu va mai fi el miine, au fost trasate, de bine de rau, pe vremea lui.

Circumstantele care permit existenta unui partid trebuie asortate culturii societatii in care el fiinteaza.
Fapte:
- Pe plan national, PNL reprezinta optiune a 20% din electorat.
- La nivel de colegiu electoral, obtine rareori 50%+1 din voturi, pentru ca votantii PNL nu traiesc toti concentrati majoritar in acelasi cartier, oras, comuna. Ei locuiesc 2 insi aici, 5 acolo, 15 si mai incolo.

Tu imi spui ca acesti 20% nu conteaza, ei nu au dreptul sa fie reprezentati, ei trebuie sa se supuna majoritatii simple?

Sa stii ca democratia e mai nuantata decit imaginea asta primitiva.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ileana, fara suparare daca PNL va pierde,va pierde pe mana lui.

Eu nefiind admiratoare a niciunui partid pot sa spun doar ca daca adun persoanele politice care imi fac o impresie buna prin prestatia lor in media,cam toate se regasesc intr-un singur partid,poate sunt vorbite sa ma imbrobodeasca,.
Prestatia acelora de la PNL care apar in media este lamentabila,sorry.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Eu nefiind admiratoare a niciunui partid pot sa spun doar ca daca adun persoanele politice care imi fac o impresie buna prin prestatia lor in media,cam toate se regasesc intr-un singur partid,poate sunt vorbite sa ma imbrobodeasca,.

Singura problema pe care o vad eu este ca, in alegerea unui partid, ar fi bine sa conteze doctrina.
Nu persoanele.
Nu de alta, dar astea se mai schimba, mai migreaza...

Mergi la inceput

B.nica, tot fara suparare, asa cum TU ai dreptul sa fii reprezentata in parlament, asa si EU am fix acelasi drept.

Iar eu gindesc ca Prestatia majoritatii acelora de la PD-L care apar in media este lamentabila, sorry.

Acuma pot fi imaginate, pentru aia 20% care gindesc ca mine, trei alternative:
- sa plecam naibii din tara, ca nu mai e si a noastra
- sa ne internam la spitalul de nebuni pentru ca ne permitem sa gindim altfel decit tine
- sa ne resemnam.

Tu, b.nica, ce ma sfatuiesti sa fac? . Pe care sa o aleg? Care varianta te-ar face pe tine sa te simti mai confortabil?

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:

Nu stiu de ce... dar simt ca procentul asta nu mai este de actualitate :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

Citat:

Nu stiu de ce... dar simt ca procentul asta nu mai este de actualitate :-)

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

il simti mai mare sau mai mic?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput