Ne-am procopsit! - (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Daca reusesti sa citesti mai departe de-al doilea rind al discursului, o sa vezi si ce-i cu procentajul ala....

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

O www.hotnews.ro/stiri-esential-6195771-parlament-unicameral-cum-perfectionat-basescu-arma-preferata.htm" target="_blank">analiza a mecanismelor interne ale bombei si ale dispozitivului de detonare.

Daca nu s'ar fi plictisit ascultand discursul presedintelui, sau intrebandu'se daca e beat sau doar chiaun, Antonescu respectiv Geoana ar fi aflat acum 10 zile urmatoarele:

As enumera cateva dintre prioritatile pe termen mediu pe care eu le voi sustine cu argumente si public, si in relatia cu partidele, dar si in relatia cu Guvernul, pana la incheierea mandatului. 1. Reforma Constitutionala, necesara pentru trecerea la Parlament unicameral ...

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Daca reusesti sa citesti mai departe de-al doilea rind al discursului, o sa vezi si ce-i cu procentajul ala....

Este procentajul ridicolului din discursul lui crin antonescu care duduie de fraze sforaitoare.

Totusi gura pacatosului a grait, fara a-si da seama, un mare adevar:
magistratii stau, stramb sau drept, nu stiu, dar nu mai judeca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

O www.hotnews.ro/stiri-esential-6195771-parlament-unicameral-cum-perfectionat-basescu-arma-preferata.htm" target="_blank">analiza a mecanismelor interne ale bombei si ale dispozitivului de detonare.

Motto: "rafuiala cu Parlamentul aduce ii poate aduce mari profituri electorale."

Pai da, tema e veche, apare periodic in discutie, (pina si noi, pe DC, stim asta :).
Cred ca pe astia micii i-a surprins momentul readucerii pe tapet.

Adevarul e ca toata lumea se-ntreba, ce tema o sa aiba Basescu in campanie, cu cine se va razboi, cine va fi, de data asta, "dusmanul"? (Omul nu stie/nu poate sa se prezinte altfel, decit ca fat-frumosul calare pe calul alb, infringind un balaur - azi unul, la urmatoarele alegeri altul, tot asa).
Guvernul? Mai greu, ca-i al lui proprietate personala, nu se mai poate plinge ca n-are in mina pirghiile necesare sa puna tara pe roate.
Mogulii? Ar merge, dar s-a cam rasuflat.
Sistemul ticalosit? Neah, ca i-a devenit principal reprezentant.

Bingo.
Parlamentul.
El e de vina.
Votati-ma si va scap de el.

Votati-l, fratilor!

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Manual de ipocrizie, teatru scurt cu masti in doua acte:

Crin Antonescu astazi scuturandu'se de praf:

acuzatiile in lipsa de probe pe care Traian Basescu le arunca asupra unei intregi institutii privitoare la coruptie fac parte din arsenalul calomniei si disperarii cu care ne-am obisnuit.

Programul politic al lui Crin Antonescu:

Avem o clas#259; politic#259; ineficienta, neconvigatoare, nepasatoare, corupta, complice sau
macar toleranta la coruptie. Duplicitatea, demagogia, discursul autist cantonat in sfera
ingust#259; a propagandei de partid, lipsa de personalitate, curaj #351;i spirit critic, lipsa de
credibilitate elementara in fata societatiii civile sunt caracteristicile dominante si deja de
buna vreme consacrate ale celor mai multi dintre politicienii romani si ale tuturor partidelor
politice romanesti.

Morala: Pentru programul lui Antonescu apasati stampila in casuta Basescu.

Mergi la inceput

A, uitasem: de ce e, dom'le, incorect sa zici "viteza astronomica"?
Mie-mi suna firesc...
----------------

Si-ti zic si tie, ca si Capcaunului: citeste, Xeno, inca doo-trei rinduri si te lamuresti ca n-ai nimerit-o.
Rindurile de dupa citatul care-ti convine tie.

Daca Presedintele Romāniei, (...) vor continua sa vorbeasca despre reforma doar cand le convine conjunctural,... atunci "tranzitia" catre o noua clasa politica se va prelungi pe o perioada nedeterminata,
Reforma este posibila in cadrul actualei Constitutii, cu actualul sistem institutional, cu actualele partide politice consacrate, cu oameni din cadrul actualului personal politic si administrativ. Reforma nu poate veni din afara sistemului, ci din interiorul sau, modificandu-l, ameliorandu-l, deschizandu-l. Exista in interiorul actualei clase politice si administratiei romānesti oameni, nu foarte multi dar destui, care pot īntruni conditiile amintite mai sus. Obligatia si sansa Presedintelui este de a impune, īn realitate si nu declarativ, valorile si directia īn jurul carora acestia sa-si adune energiile si efortul...... etc. www.crinantonescu.ro/articole/9/Pre-edintele-responsabil.html" target="_blank">aici

Morala: Pentru programul lui Antonescu apasati stampila, evident, in casuta Antonescu.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Citat:

A, uitasem: de ce e, dom'le, incorect sa zici "viteza astronomica"?
Mie-mi suna firesc...

Nu e gresit. Nu functioneaza insa ca hiperbola pentru ca vitezele astronomice incep de la 0 . Viteza ecuatoriala de rotatie a planetei Venus de exemplu e de tricicleta. Cam 7km/h. astronomic e mult mai elocvent pentru distante deoarece o unitate are 150.000.000.000 metri.

Mergi la inceput

Citat:

Viteza ecuatoriala de rotatie a planetei Venus de exemplu e de tricicleta.

, fain.

P.S. Vezi ca se termina anul si n-ai facut topicul ala de ziceai ca s-ar cuveni.
Am fost realmente surprinsa sa nu gasesc, pe DC, dupa obicei, un topic de LMA in 25 august :(.

Gata, back on topic.
Crin rulz.
:).

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Vezi ca s'a luat si asta www.gandul.info/opinii/la-tepe-in-piata-constitutiei-4930830" target="_blank">uratu' de "ridicolul zicerilor chiraite de Cream Antonescu".

Oricum, nici cu Base n-a fost mai amabil CTP-ul.

Hai ca se generalizeaza sentimentul de dezamagire produs de Crin. De luni de zile ma chinui sa va spun ca oricat de mult ar avea nevoie Romania de un alt presedinte nu asta e alternativa. Ultimul care'l eviscereaza e Dan Selaru om pe care numai de pedelism nu l'ai putea banui:

Crin Antonescu si-a stins orice speranta de a fi altceva sau de a ajunge presedinte prin discursul de ieri, si-a stins speranta prin cea mai comuna metoda, s-a pisat pe ea. Poate sa-si ia partiduletul si sa-si vada de orice altceva. Un partidulet cu mentalitate de diminutiv.

Mergi la inceput

Citat:

...Dan Selaru...

Mi-a placut.
Mi-a placut postarea asta, sau articolul de blog, sau cum sa-i zic. Selaru are dreptate, chiar daca nu are pretentii de analiza ci e doar o pastila ce surprinde o stare de moment. Si anume ziua de ieri.

(Celor carora le e lene sa citeasca articolul le zic io: e "eviscerat" Crin si-n egala masura si cu aceeasi dezamagire sint eviscerati si urmatorii: Basescu, Boc, Geoana, Catalin Avramescu...)

Desi, inte noi fie vorba, eu cred ca cei care se considera dezamagiti de discursul de ieri al lui Antonescu fac doua erori:
1. se opresc strict la fazele spectaculoase, facind abstractie de fondul problemei, expus de el. daca cititi si restul discursului, o sa aveti surpriza sa constatati ca omul chiar are dreptate si analizeaza corect si onest situatia (e vorba de motiunea de cenzura ptr legea asumata pompieristic de Boc)
si 2. nu pun discursul in contextul felului specific in care se tin discursurile in Parlament. Bai, asa vorbesc aia, mai mereu, cind e vorba de situatii din astea mai spectaculoase (si transmise la TV :))). Isi pigmenteaza expunerile cu "volute retorice", cu ironii, etc. "Vina" lui Crin e doar cea ca e un orator mult mai talentat, mai imaginativ si mai percutant decit ceilalti.

Ah, si doua observatii:
- aia care strimba din nas la figurile de stil folosite de Antonescu oricum nu intentionau sa-l voteze,
- calitatea (buna/rea, dupa gust) retoricii lui Crin e chiar una din ultimele probleme pe care le avem in acest moment noi, ca tara

De retinut din articolul lui Selaru:
"Si stiu ca frivolitatea publicului o sa inghita pe nemestecate palavrele politice care pur si simplu nu ne afecteaza īn realitate. Si-o sa existe "dezbateri" si sute de comentarii despre un subiect derizoriu". Din pacate, asa e :(.

Edit: hai ca am mai citit o data articolasul. E foarte fain. Si-l inteleg perfect pe autor, mai precis ii cam inteleg starea; o am, oarecum, si eu.
Mi-a placut si unul dintre comentarii: "politicienii actuali se distrug fara interventii exterioare. e ca si cum ai incerca sa desparti doi copii care se bat de la aceeasi jucarie. jucarie care in timp devine din ce in ce mai stricata. dar e jucaria lor."

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput