Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

sigur ca eu o sa ma uzez emotional, dar sunt deja atit de hirsiita cu subiectul ca banuiesc ca de asta sunt oarecum detasata, nu mai doare ca la inceput. se obisnuieste omul si cu tortura, daca nu cresti gradul de durere..
balanta, astept urmatorul indiciu care sa-mi spuna ca relatia aia continua si - dezechilibrata emotional cum e femeia aia - probabil ca nu va mai dura mult. nu v-am pov showul ieftin pe care l-a pus in scena amenintind ca se sinucide... si fraieru' a crezut ca sinuciderea asa se face, cu spectatori! ma iertati, dar mi-e putin greata sa-mi amintesc. oricum, eu am aflat abia ulterior si n-am putut sa-i spun ce stiu fiindca bagam in rahat un om nevinovat, care mi-a pov fara sa stie dedesubturile. deci.. nu va mai dura pina la urmatoarea reactie, ca deja i-a inchis foarte multe usi: nu mai are voie sa sune, in we nu se vad, etc.. cit o sa rabde, isterica cum e? dar deocamdata, cit timp el il tine pe Nu in brate si aia sta cuminte cu botul pe labe, o sa ma fac ca-l cred. de aia am zis pina la Sarbatori, ca daca tace pina atunci, n-o sa mai taca. noi avem deja platita o vacanta in doi, asa ca.. va sta singura si nici nu va putea sa sune macar!!
adela, n-ai inteles! nu va mai exista o a doua oara! o lectie dura, pe care n-am vrut s-o invat inainte cind mi-au spus-o alte femei, dar am invatat-o acum, the hard way, e aceea ca nu voi mai avea niciodata incredere intr-un barbat si voi face tot posibilul sa nu mai depind niciodata material de el. asa ca.. dupa ce ma voi intoarce la job, primul scop e sa-mi iau un apartament mai mare, unde sa ma pot muta cu copiii. daca lucrurile se vor repara, il tin inchiriat. daca nu, la urmatorul pas gresit al lui, o sa am unde sa ma duc. pt ca acum sunt legata de miini si de picioare si el a profitat din plin de treaba asta, dar... roata se intoarce, n-am nicio indoiala. daca o sa-mi gasesc eu un amant... nu stiu! am fost tot timpul corecta in relatii si am pus mare pret pe respect si fidelitate. acum vad ca n-a contat deloc. nu ma vad ducind o viata dubla, dar poate ca daca o sa apara un barbat care sa-mi dea tot ce nu mi-a dat cel de acasa o sa ma gindesc de doua ori inainte sa-l refuz. fiindca asta de acasa ar merita o lectie si oricum nu mai merita respectul meu.. dar asta e secundar deocamdata, nu ma focalizez pe asta. ce ma intereseaza e sa-mi recapat independenta cumva si asta o sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Voila ceva pe care sa te focalizezi! Sa ajungi sa poti sa te asumi singura cu copii!

Foarte bine!

Iar despre mandra isterica...nu am cuvinte...cum a putut sa se coboare pana acolo omu' tau!
Asa idioti sunt unii
Eu cred ca va venii omu' tau cu o istorie...dupa ce isi da seama ca tu stii tot si ca stii si de tentative de cacao si etc.
Are sa zica ca a fost o aventura de o noapte si mandra a crezut ca e mai mult si s-a agatat de el si amenintari si telefoane...dar el nuuu, nu a vrut si nu vrea...etc.
Sper sa poti sa treci daca vrei sa treci peste asta! Curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ilia, imi cer scuze daca te-a jignit mesajul meu. Nu asta am intentionat, ci sa te indemn sa te mobilizezi.
Ultimul tau mesaj m-a clarificat. Sper sa reusesti sa duci la bun sfarsit ceea ce ti-ai propus.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

delphin, stiu prea multe, asa ca n-o sa poata sa-mi spuna nimic care sa-l creasca in ochii mei. stiu exact cit m-a mintit, surpriza va fi a lui cind va afla cit de multe stiu, de fapt. dar, daca i le spun acum nu va face decit sa se inversuneze impotriva mea, ca l-am prins cu mita in sac. cind totul se va fi terminat - si sunt convinsa ca se va termina urit de tot intre ei - atunci ii va fi si mai greu sa auda tot ce stiu, mai ales ca o sa i le spun linistita, fara urlete si isterii. de altfel, nici nu ma caracterizeaza.
eu chiar incerc in perioada urmatoare sa ma distrez pe tema asta. vineri seara cind am verificat celalalt nr de telefon si am vazut ca e al ei, iar ea l-a sunat repede inapoi, m-a bufnit risul. cit de toanta e....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Ilia, comportamentul lui nu ma mira, chiar ma intrebam cat o sa dureze sa se ajunga aici, ceea ce ma mira e cate forumiste viteze au aparut acum cand tu STII adevarul.(Aminteste-ti ca eu am intuit din prima si ti-am si spus deschis ceea ce gandesc despre el, chiar daca tu nu erai atunci pregatita sa accepti adevarul. Si n-o spun acum ca sa ma laud aici, dar ma deranjeaza ca, de obicei, nimeni nu are curajul sa spuna adevarul in "public", majoritatea au incercat sa-i gaseasca tot felul de scuze si justificari omului asta). Fetelor, nu sint barbatii atat de profunzi pentru crize existentiale , majoritatea sint provocate de cate o ALTA, nu imi place sa le numesc nici amante nici altceva.

Din pacate, imi pare rau, Ilia, ca nu poti face nimic ACUM, avand in vedere ca nu esti inca pe picioarele tale, asa cum ai spus si tu (esti in CIC, cu 3 copii, e greu), nu stiu daca mai poti rezista si pana la sarbatori...nu stiu daca o sa mai ai resurse, avand in vedere ca circul mare de acum incolo o sa inceapa...Pe de alta parte, mie mi se pare ca tu nu esti inca hotarata sa renunti la el, ca inca il mai iubesti si l-ai vrea inapoi, dar oare te merita? Observ multa inversunare indreptata catre cealalta (o numesti "isterica'' si poate ca e normal, probabil si eu daca as fi in locul tau, asa as numi-o asa si inca cu multe alte apelative , dar nu vad nimic catre el...eu zic ca pe el ar trebui sa-l invinovatesti cel mai tare, pe el il iubesti, cu el te-ai casatorit, cu el ai facut 2 copii ....

Mai gandeste-te daca merita sa te framanti tot tu atat si sa te epuizezi si fizic ( cate kg mai ai? )si emotional si daca nu e mai bine sa-i spui tot ce stii acum, sa il confrunti din nou si sa tai tot raul de la radacina acum si nu cand se va termina cealalta relatie. Eu sunt alaturi de tine indiferent ce decizie vei lua, iti doresc multa putere si intelepciune sa treci peste tot cu bine! Fii sigura ca dupa ce trece furtuna, va veni si soarele pe strada ta!

Scuze pt. eventualele greseli, am scris in graba, nu ma lasa piciul meu, stii cum e ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Stiu eu daca sa-ti pui sperantele ca mai mergeti in concediul ala pentru care aveti bilete? In doua luni atat de multe se pot intampla, mai ales acum, ca ai aflat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

ILIA, daca ai avea atata putere sa-ti duci planul la capat....incearca atat cat poti, fa tot ce trebuie, sa te tii de el. mi se pare decizia cea mai inteleapta. si apoi, tu-l cunosti cel mai bine pe el. iti doresc toata determinarea si toata puterea din lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

ilia,eu zic ca ar tb sa te concentrezi doar pe ceea ce esti tu si pe ceea ce poti face tu!
nu astepta ca cealalta sa greseasca...
nu astepta ca cealalta sa renunte...
etc

tu-ti pui sperantele in pasii gresiti pe care-i va face "ea"

si eu cred ca si Bluel ca il mai iubesti,adica chiar il iubesti.....si ca undeva in strafundul sufletului vrei sa crezi ca "aia" e de vina....si el doar a fost sedus
ca el va reveni omul pe care-l iubeai,ca la un moment dat tot cosmarul acesta va lua sfarsit...sau ca te vei trezi si-ti vei spune: " a fost doar un cosmar!!" si viata ta va reveni la normal...

offf,cunosc atat de bine povestile de acest gen, incat pot sa -ti spun si care va fi urmatoarea miscare.....glumesc evident

dar un singur lucru iti pot spune cu siguranta....nu lasa pe nimeni sa-ti calce sufletul in picioare!!!!

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Ilia, incerc sa ma pun in situatia ta, pt a reusi sa-ti scriu cateva vorbe inteligente.
Dar oricat m-as gandi, nu inteleg cum te-ai putea amuza de o situatie atat de nefericita si nedreapta fata de tine. Cu siguranta ori te amagesti, ori faci haz de necaz. In locul tau, i-as bate macar niste apropouri, daca nu as avea curaj sa-l infrunt direct.
Din punctul meu de vedere, o situatie atat de complicata si cu multe ascunzisuri, trebuie clarificata. Te vei imbolnavi la propriu, daca vei pastra doar pt tine, ceea ce stii despre sotul tau.
Mobilizeaza-te si inarmeaza-te cu forta si curaj pt a discuta cu el. Vei avea de castigat. Nu vei pierde absolut nimic. Prefacandu-te, in fata lui, ca nu cunosti faptul ca are o amanta, relatia voastra va trena, la fel ca pana acum.
Iti doresc sa gasesti in sufletul tau resursele salvatoare.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

nu de putine ori mi-a fost dat sa observ pe forumul asta ca citim toti acelasi text si intelegem in mii de feluri diferite. in mod sigur si de data asta, unii citesc pe diagonala si scriu tot pe directia aia.

allinta, draga, lesin de curiozitate sa aflu, metafizic vorbind, de unde ai inteles tu ca Ilia nu a discutat cu sotul ei problema amantei?? ca scrie clar ca au discutat-o, iar el neaga! si creca Ilia ar fi ultima de pe forumul asta de jde mii de membri care ar putea fi acuzata de lipsa de curaj si de forta, prefacatorie si usuratate amuzanta in situatii dintr-astea dramatice. mi s-a facut parul maciuca la mesajul asta, nu alta!

dar unii nu se simt la inaltime pana nu arunca cu pietre intr-un om cazut, ca sa aiba pe ce sa se catere si sa iasa ei in evidenta.

nimic

probabil in ultima fraza te descrii...

metafizic sau nu, scrie cat se poate de clar ca au discutat extrem de putin subiectul, si ca exista o tona de amanunte trecute deocamdata subn tacere. ti-ai revenit acum din lesin, sau e necesar si banalul "tratament" fizi pentru resuscitare?

Mergi la inceput

bluel, nu stiu daca eu eram sau nu pregatita sa aflu adevarul atunci cind l-ai spus tu, stiu doar ca el a mintit foarte bine. pe de alta parte, isteric e un termen medical: asa se numeste o persoana care are reactii disproportionate. daca tu poti sa-i spui altfel unei femei care suna in continuu pe telefon, timp de o ora si jumatate, la ora 1 noaptea, ok, eu n-am gasit alt termen. si nici nu l-am spus ca s-o jignesc, asa puteam sa zic ca e o curva, dar n-am zis, ca n-o cunosc. poate chiar s-a indragostit de el, pt ca, nu-i asa, si amanta e intotdeauna mintita, nu doar sotia. vezi raspunsul cristinei ana, ce stia amanta despre casnicia lor era cu totul alta poveste decit realitatea. asa ca, daca el i-a pov despre scorpia de acasa care nu gateste, nu spala, nu face dragoste cu el, nu-l tine in brate si nu-l pupa pe frunte, fireste ca l-a crezut. saracu'.... si doar pt copii trebuie sa rabde asemena chin....
NU, NU cred ca ea e vinovata. singurul vinovat e el, ea nu ma cunoaste pe mine, ea n-are copii cu mine, nu ei ii fac de mincare si nici n-am ingrijit-o cind a fost in spital! treaba cu "mi-a luat barbatul" e patetica, da' ce l-a luat de pe raft si el n-a putut sa faca nimic?
violeta, eu nu-mi pun sperante in pasii gresiti pe care ii va face ea, spun doar ca acum nu va mai avea acelasi farmec relatia lor, cel putin pt el, cind stie ca eu stiu atit de multe. si, cu cit ma gindesc mai mult, tot nu gasesc alta solutie pt mine acum, decit sa astept, sa-mi caut un job, sa-mi organizez viata spre independenta, fiindca deocamdata, material vorbind, nu am cum sa ma mut cu copiii. intre timp, e cel mai probabil, ca relatia aia se va eroda, cu cit trece mai mult timp si el tot nu ia hotarirea sa plece de acasa, cum isi doreste ea, isi va pierde miza.
nu stiu daca il mai iubesc, ma simt anesteziata... stiu ca nu-l mai respect si nu, nu cred ca ma merita. dar nu e acum momentul in care el sa-si dea seama, cita vreme are consolare in alta parte.
auzi, da' ia spune-mi: care e urmatoarea miscare? aia in care eu vin si va spun cum el s-a opus cu inversunare, dar ea, de fapt, l-a violat? de mai multe ori? hai, ma, serios... ati inteles pina acum ca sunt intreaga la cap..
dov, ai dreptate, eu il cunosc cel mai bine si stiu ca orice miscare fac acum va stirni un razboi teribil, cu consecinte dure si de nesters asupra copiilor, nu asupra mea, nu pt mine mi-e frica sa intru in razboi. in schimb, mai tirziu, il va durea mai mult..
mianna, nu-ti inteleg inversunarea pt un reply care nu-ti era adresat. o sa va rog sa nu va lansati in certuri, ca-mi ajunge ce am acasa..

Mergi la inceput