Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)
Raspunsuri - Pagina 8
balanta spune:
ilia...daca vei fi mai rezervata putin...putin voalata in relatia voastra, in care ii dai de inteles ca stii de cealalta si ca de dragul copiilor ramaneti impreuna , dar fara a mai fi un cuplu, doar atat cat sa salvati aparentele...asa cum spui tu...nu va dura mult...unii au nevoie de doua variante ca sa penduleze, cand lipseste una, cealalta nu mai are valoare.
buflea spune:
Inteleg ce spui Ilia, eu vorbeam la general ...
In cazul vostru - ai dreptate, amanta o sa vrea mai mult, si poate si el o sa vrea mai mult in curand, ca asa e in firea lucrurilor - n-o sa le mai ajunga doar o ora de f... in lunch. Si atunci se vor lamuri lucrurile. Cineva va lua decizie - ori ea il lasa, ori el ...
Din pacate sufletul tau o sa ramana sifonat dar trece si asta cu timpul, plus ca ai copiii ... ei nu te vor trada niciodata.
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Ba eu adevarul il vad altul : dragii mei, mami si tati nu mai locuiesc impreuna pentru ca tati nu o mai iubeste pe mami ci iubeste alta femeie. Tati nu va mai petrece atata timp cu voi pentru ca VREA sa-l petreaca cu aceasta noua femeie, mamai ramane in continuare langa voi ... si mami e suparata, necajita si dezamagita de aceasta situatie dar nu-i nimic, noi vom fi o echipa si vom trece peste asta impreuna. Si nu as face nici un fel de referire la cat de mult TATI ii mai iubeste pe copii, pentru ca pana una alta, tati ii paraseste pe copii ca sa o poata iubi pe noua duduie in liniste. |
aa, pai asa hai sa le spunem de cand au trei ani si inteleg limbajul vorbit ca sunt criminali in serie pe lume, violatori, razboaie, morti, boli, pedofilie, etc eventual cu detalii.
prima responsabilitate este de a asigura o copilarie=copilarie copiiilor. asa cum nu-i trimiti la masterate din prima, ci incepi cu abecedarul, asa trebuie, AI OBLIGATIA sa ii iei pas cu pas in dezvoltarea emotionala.
ce rezolvi daca stie copilul ca tatal a plecat la alta? de ce le luam jucarii de craciun, de ce nu le zicem ca mosu nu exista? de ce sa nu ramana copii acum si sa devina adulti cand le-o fi vremea? de ce sa le distrugem copilaria cu "adevarurile" noastre????
mihuta spune:
Nu stiu cat o sa se uzeze relatia lor in cateva luni, dar sigur o sa te uzezi tu emotional. Mai ales ca vin sarbatorile si va trebui sa pastrezi aparentele pentru cei mici...
Pe de alta parte, fiecare decizie trebuie luata cand vine timpul ei. Tu mai ai inca timp (pana la urma mingea e in terenul tau). Si poate si sperante.
Multa putere iti urez !
ruxij spune:
Buflea, iti raspund din nou "de ce sa nu le spunem" si "de ce sa il aparam". Pentru ca daca faci altfel iti ranesti copiii, ii faci sa sufere. Ei au nevoie sa creada ca sunt iubiti de ambii parinti, sa nu simta acut abandonul chiar atunci cand acesta se produce, asa cum spune Conchita, sa creada in Mos Craciun. Cand sunt mici. Cand vor fi mari si dezvoltati corespunzator sa poata intelege, vor afla singuri si ca Mos Craciun este Mama si ca eroul familiei este tot MAMA si ca tata de fapt nu se ridica la standardele morale ale mamei. Si vor afla ca mama le-a protejat sufletul fragil. Nu iti face griji. Stiu din pacate f. bine cat e de greu sa iti musti buzele cand tu insati treci printr-o suferinta imensa, dar la cate facem noi pentru copii, trebuie sa o facem si pe asta daca Doamne Fereste suntem puse intr-o astfel de situatie.
Alizee spune:
Ilia, incerc sa ma pun in situatia ta, pt a reusi sa-ti scriu cateva vorbe inteligente.
Dar oricat m-as gandi, nu inteleg cum te-ai putea amuza de o situatie atat de nefericita si nedreapta fata de tine. Cu siguranta ori te amagesti, ori faci haz de necaz. In locul tau, i-as bate macar niste apropouri, daca nu as avea curaj sa-l infrunt direct.
Din punctul meu de vedere, o situatie atat de complicata si cu multe ascunzisuri, trebuie clarificata. Te vei imbolnavi la propriu, daca vei pastra doar pt tine, ceea ce stii despre sotul tau.
Mobilizeaza-te si inarmeaza-te cu forta si curaj pt a discuta cu el. Vei avea de castigat. Nu vei pierde absolut nimic. Prefacandu-te, in fata lui, ca nu cunosti faptul ca are o amanta, relatia voastra va trena, la fel ca pana acum.
Iti doresc sa gasesti in sufletul tau resursele salvatoare.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Ilia, incerc sa ma pun in situatia ta, pt a reusi sa-ti scriu cateva vorbe inteligente. Dar oricat m-as gandi, nu inteleg cum te-ai putea amuza de o situatie atat de nefericita si nedreapta fata de tine. Cu siguranta ori te amagesti, ori faci haz de necaz. In locul tau, i-as bate macar niste apropouri, daca nu as avea curaj sa-l infrunt direct. Din punctul meu de vedere, o situatie atat de complicata si cu multe ascunzisuri, trebuie clarificata. Te vei imbolnavi la propriu, daca vei pastra doar pt tine, ceea ce stii despre sotul tau. Mobilizeaza-te si inarmeaza-te cu forta si curaj pt a discuta cu el. Vei avea de castigat. Nu vei pierde absolut nimic. Prefacandu-te, in fata lui, ca nu cunosti faptul ca are o amanta, relatia voastra va trena, la fel ca pana acum. Iti doresc sa gasesti in sufletul tau resursele salvatoare. allinta http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html |
nu de putine ori mi-a fost dat sa observ pe forumul asta ca citim toti acelasi text si intelegem in mii de feluri diferite. in mod sigur si de data asta, unii citesc pe diagonala si scriu tot pe directia aia.
allinta, draga, lesin de curiozitate sa aflu, metafizic vorbind, de unde ai inteles tu ca Ilia nu a discutat cu sotul ei problema amantei?? ca scrie clar ca au discutat-o, iar el neaga! si creca Ilia ar fi ultima de pe forumul asta de jde mii de membri care ar putea fi acuzata de lipsa de curaj si de forta, prefacatorie si usuratate amuzanta in situatii dintr-astea dramatice. mi s-a facut parul maciuca la mesajul asta, nu alta!
dar unii nu se simt la inaltime pana nu arunca cu pietre intr-un om cazut, ca sa aiba pe ce sa se catere si sa iasa ei in evidenta.
Adela99 spune:
buun, copiii is pe primu’ plan si pentru tine si pentru el. el nu vrea sa plece de dragu’ copiilor si tu la fel. el a gasit o solutie, si-a gasit o amanta. si zici ca pentru asta nu-si va parasi copiii. tu stii ca el are o mandra cum ii zici, ceea ce pe undeva, la un moment dat iti va da o scuza cand vei gasi si tu pe altcineva (nu spun asta ca sa te jignesc ci mi se pare doar o evolutie "normala" a situatiei). si uite asa, veti avea relatii extraconjugale care vor dura atat cat amantii rezista si ori pun picioru’-n prag si atunci probabilitatea e mare ca relatia sa se-ncheie ori pleaca-n drumu’ lor ori accepta situatia si veti trai vieti paralele. asta, in cazu'-n care el va accepta ca triunghiu' sa devina patrat. si toate astea pentru ca voi tineti la copiii vostri. sunteti siguri ca ei vor aprecia eforturile voastre? ... da, parintii nostrii nu s-au iubit, au avut fiecare relatii pe de ’laturi, da’ au facut toate astea pentru ca ne-au iubit. noi n-am fost afectati... s-ar putea, da' io mai degraba cred ca ceea ce vor invatza e ca infidelitatea e ok, mai ales cand ai copii.
zici ca le mai dai pana'n sarbatori. si dupa sarbatori? daca zici ca tu esti problema (adica pe tine nu te mai iubeste) isi va gasi dupa o vreme pe alta. pentru ca oricat de lady esti, te va respecta, ii va fi tot mai greu sa te paraseasca, dar te va iubi? poate.
cunosc o familie in care el a inselat-o de nshpe ori, cateodata chiar crezand ca no, acum am gasit sufletu' pereche, sa vorbeasca despre divortz, da' copilu' era prea mic, ca apoi amanta sa-l paraseasca, el suferea, se intorcea la matca, mai faceau un copil si tot asha (nu au nshpe copii). aproape de fiecare data sotia afla, ca el nu era foarte discret, ca doar se indragostise. si acum sunt impreuna, amantele s-au mai rarit nu pentru ca el nu mai e veshnicu' indragostit ci pentru ca anii trec. si ea crede ca ea a castigat. asha o fi oare? ea a fost tot timpu' fidela sau fooaarte discreta, el a apreciat-o intotdeauna ca fiind o doamna, da' nu pentru asta n-a parasit-o; el n-a parasit copiii si cred ca nici amantele nu l-au vrut de sotz, doar de amant.
esti intr-o situatie imposibila. si chiar daca nici tu nu-l mai iubesti ca pe vremuri, tot te doare, te ranaste daca nu in altceva, in mandrie, nu?
balanta spune:
adela, cazuri din astea eu stiu macar cateva din cei apropiati mie...nu cred ca in acest tip de casnicii sexul e pe primul plan. Nu la acest tip de femei. Cand nu te intereseaza sexul, nu te intereseaza nici infidelitatea.
Am o prietena care pana la 49 de ani nu a avut orgasm dar nici nu-si face probleme din asta. Stie ca sotul a inselat-o dar pur si simplu nu ii pasa...pt ea actul sexual nu era decat o corvoada...mai important a fost sa aiba stabilitatea financiara oferita de sotul ei si siguranta unei familii si cresterea copiilor fara probleme.
Iar acum la Ilia cred ca e prea putin important latura emotionala pe care trebuie sa si-o domine in favoarea unui pragmatism care sa-i usureze cat de cat viitorul.
Si asa relatia e compromisa...si cu siguranta si iubirea ei fata de el s-a transformat si se va mai transforma...e un act de curaj sa te hotarasti sa cresti singura trei copii la varsta asta...cred ca o hotarare pripita nu ar fi in avantajul ei...daca tot s-au clarificat nelinistile lui macar sa-si puna "masca" pe care slava domnului cati din noi nu o purtam in atatea situatii de viata si sa faca ce e mai bine pt ea si copii.