Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)
Raspunsuri - Pagina 7
cristina_ana spune:
Ilia, ti-am urmarit subiectul, dar nu am considerat ca sunt eu in masura sa-ti dau sfaturi. Eram sigura 100% ca la mijloc e alta femeie, cu "simptomele" sotului tau m-am confruntat si eu, dar stiu ca in momentul acela tu nu erai pregatita sa accepti adevarul si ai fi urat pe oricine incerca sa-ti "deschida ochii". Dar acum nu mai pot sa tac, sunt absolut revoltata de ceea ce ti se intampla, mai ales ca este extrem de asemanator cu ceea ce am trait eu. Stiu foarte bine ce cosmar traiesti tu acum.
Ar fi multe de spus, dar vreau sa-ti dau un singur sfat. Daca vrei sa ii desparti cat mai repede, vorbeste cu amanta. Neaparat. Dar nu te certa cu ea, fi cat poti tu de calma si de draguta. Sunt absolut convinsa ca ea crede ca in tot acest timp, intre tine si sotul tau nu a mai fost nimic fizic. Probabil ca el i-a spus ca ramane cu tine doar pentru copii, dar dormiti separat si nu ati mai facut sex de cand a aparut ea in schema! Si amanata mea la fel a stiut. Ca traim ca fratii, ca nu ne mai atingem, ca dormim separat, etc. Ceea ce bineinteles ca nu era nici pe departe adevarat In momentul in care i-am spus ca el facea sex si cu mine si cu ea, am simtit cum i se schimba vocea. Pentru ca nu am tipat la ea, nu am injurat-o, etc, m-a crezut si atunci s-a terminat totul intre ei. Si in acel moment am plecat si eu de acasa pentru cateva luni. Eheeei, sa vedeti voi atunci ce plinsete, regrete, telefoane si mesaje toata noaptea primeam eu de la al meu, ca sa il iert, ca e prost, etc, etc.
Nu vreau sa ma mai intind. Vreau doar sa te sfatuiesc sa vorbesti neaparat cu ea si sa-i spui si varianta ta. Sunt sigura ca asa individa o sa dispara din peisaj mult mai repede, si atunci vei hotari tu, de pe pozitii de forta daca il mai vrei sau nu inapoi. Eu cred ca respectiva femeie, numai daca e interesata de banii lui, va continua sa ramana cu el in momentul in care va afla ca voi sunteti inca sot si sotie, cu tot ceea ce implica asta. Atfel nu vad cum o femeie normala ar accepta sa isi imparta barbatul cu alta, asa, la infinit, ani intregi.
Si eu sunt de parere sa nu te desparti de el acum. Nu inca!!!! Indiferent ce ceea ce spun multe, razbunarea este dulce, si ai nevoie de ea.
Sper din tot sufeltul sa iei cea mai buna decizie.
Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE
buli spune:
cristina_ana, voi parca v-ati reparat pina la urma?
greu de spus ce e mai bine, fiecare situatie are particularitatile ei. oricum ceva tot i-as face. nu l-as lasa asa, sa-i fie viata dulce.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
cristina_ana spune:
Da, Buli, noi acum suntem bine, cu inca un bebe mic in familie. (venit neprogramat, dar asta e, am avut parte numai de surprize neasteptate in ultimii ani, si bune si rele)
Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Buflea, eu sunt un mare fan de-al tau din umbra, dar de data asta chiar nu cred ca un copil mic trebuie sa stie astfel de odiosenii. Lasa-l sa afle cand va fi in stare sa digere o astfel de informatie. In plus, daca afla o varianta, probabil va trebui sa o afle si pe celalata, si uite-asa se poate ajunge intr-o situatie de necontrolat. Pleaca pentru o alta? Asta este adevarul lui Ilia (si al nostru). Adevarul lui este probabil altul (e nefericit, etc etc, in fine, nu are sens sa intram in amanunte, dar probabil crezi si tu la fel ca el vede cu totul altfel situatia si se convinge ca e pe calea cea buna fluturandu-si argumentele sale) |
Plecand de la situatia Iliei, care din pacate este atat de comuna si ieftina, eu zic sa discutam principiul. Si dupa mine, oricare ar fi motivele lui, faptele sunt ca el pleaca de acasa ca sa petreaca timp cu o alta femeie, timp care pana acum era dedicat lor, copiilor si mamei lor. Si asta trebuie spus copiilor, cu tristetea si amaraciunea si dezamagirea pe care mama o traieste. Si trebuie spus ca pe un lucru incorect pe care tatal il face ..icorect pentru ca decizia de despartire nu este o intelegere intre parinti ci este fortzata de existenta amantei.
Pe mine pur si simplu ma deranjeaza incercarea asta de a cosmetiza adevarul cu tot felul de explicatii "mild" - este o trauma pentru toata lumea si vinovat de asta este cel care si-a asigurat linistea psihica si care paraseste familia.
buflea spune:
citat din mesajul lui ruxij Da, nu e corect fata de mama si fata de adevar, dar e corect fata de copii sa iti inghiti adevarul si dreptatea si sa il aperi pe tatal, chiar cand pare strigator la cer. Pentru ca ccc copiii au dreptul sa isi iubeasca ambii parinti, au dreptul sa creada cel putin ca sunt iubiti de ambii parinti, iar dc tu le acuzi tatal pe ei ii doare atunci cand sunt mici. In plus este f.f. posibil sa ii faci ca mai tarziu sa se solidarizeze cu el, cand cresc mari sa mearga catre el si sa te acuze pe tine ca l-ai vorbit de rau. In schimb daca incerci sa le pastrezi o relatie buna cu tatal, chiar nefiind drept, ii scutesti pe ei de suferinte, iar cand vor creste vor judeca singuri adevarul si tu "pici" mai bine oricum. |
De ce sa il aperi ? Da, copiii au dreptul sa isi iubeasca parintii dar de ce sa CREADA ca tatal ii iubeste 100% cand de fapt ii iubeste 50% pentru ca cu restul de 50% isi iubeste amanta. Eu nu spun sa il blamezi dar nici sa nu il cosmetizezi. Sa le spui adevarul, chiar daca adevarul doare ... sa stie exact ca la un moment dat, ei, copiii, nu au mai reprezentat o prioritate in viata si gandurile tatalui lor . Sa stie exact ca suport 100% au NUMAI din partea mamei.
buflea spune:
citat din mesajul lui conchita Buflea, nu am zis sa ascunzi adevarul fata de copii. dar in situatia data, nu e datoria Iliei sa prezinte adevarul despre sotul ei copiiilor (ea are un adevar partial), ci a sotului, el a plecat la alta. Ilia le poate spune strict referitor la situatia ei, atata ar avea dreptul, eu asa vad lucrurile: dragii mei, mami si tati va iubesc, dar nu mai locuim impreuna. de ce? pai asa cum te certi tu cu prietenii tai si nu te mai joci cu ei, asa sunt si adultii - descopera dupa o vreme ca nu se potrivesc. si dai exemple cu georgica si mihaita si mihaela si ionela. pe intelesul lor. |
Ba eu adevarul il vad altul : dragii mei, mami si tati nu mai locuiesc impreuna pentru ca tati nu o mai iubeste pe mami ci iubeste alta femeie. Tati nu va mai petrece atata timp cu voi pentru ca VREA sa-l petreaca cu aceasta noua femeie, mamai ramane in continuare langa voi ... si mami e suparata, necajita si dezamagita de aceasta situatie dar nu-i nimic, noi vom fi o echipa si vom trece peste asta impreuna.
Si nu as face nici un fel de referire la cat de mult TATI ii mai iubeste pe copii, pentru ca pana una alta, tati ii paraseste pe copii ca sa o poata iubi pe noua duduie in liniste.
buli spune:
ba eu cred ca nu au treaba copiii cu relatia parintilor.
poate ca parintii nu se mai iubesc, poate ca au descoperit ca au alte orientari sexuale, poate ca ... etc
daca sotul meu nu ma mai iubeste nu inseamna ca nu iubeste copilul.
da, e adevarat ca ne-am promis sa fim impreuna pina la adinci batrineti, dar daca nu se poate, mai bine ne despartim prieteni, copiii stiu ca au si mama si tata care ii iubesc si pe care ii vad pe rind.
chiar nu mi se pare deloc ok sa le dai copiilor amanunte ce tin de relatia afectiva dintre parinti. ii incarci cu propriul bagaj afectiv, cu frustrarile personale si nu e bine. le vor dobindi ei pe ale lor pe parcurs si sint prea de ajuns si alea.
buli spune:
si nici nu mi se pare ok ca unul din parinti sa faca echipa cu copiii. si poate ca tatal ii iubeste de nu mai poate, dar pe mama nu. se poate si e mult mai ok sa se desparta decit sa ramina impreuna "pentru copii" - asta e una din cele mai triste variante pt toata lumea - pt ca nu-i cinstita in nici un fel.
buflea spune:
Eu nu gandesc asa ... ce spui tu Buli se aplica daca mama si cu tata au ajuns la aceasta intelegere, daca chiar nu se mai iubesc. In cazul de fata, mama este fortata sa accepete o despartire pentru ca tata iubeste pe altcineva.
Plus ca, eu cred ca atunci cand pleci de acasa si iti lasi copiii, nu ii mai iubesti la fel de mult ca atunci cand traiesti zi de zi alaturi de ei. Ah ! da, din gura sigur ca ii iubesti - dar noaptea cand fac febra tu sexezi amanta, seara la lectii sau la baie sau la joaca, tu esti in alta parte. Dupa mine, copiii nu se iubesc de la distanta, cu pensie alimentara si cu vizite de 3 ori pe saptamana cate 2 ore. Aia nu e dragoste, aia este "datorie" ... Cand ai facut copii cu femeia pe care o iubesti, ansamblul asta (mama + copiii) ar trebui sa fie pus mai presus de orice dezamagire personala. Mamele in general cam asta fac, nu au ele timp de crize de 40 de ani, de nemurirea sufletului - in general femeile pun copiii si echilibrul familial mai presus decat echilibrul lor sufletesc.
Ok, inteleg ca barbatii sunt diferiti, ca nu pot simti si gandi la fel, ca au alte prioritati - dar atunci de ce sa le formam o imagine similara cu a mamei in ochii copiilor, in ideea ca o sa inteleaga ei mai tarziu realitatea ? Realitatea este ca un barbat cand isi paraseste familia pentru o alta femeie, isi reduce atentia, iubirea si interesul pentru acea familie. Si asta trebuie spus copiilor, nu cu ura dar cu luciditate.
ilia_99 spune:
buflea, nu ai dreptate, cel putin in cazul meu.
in primul rind, sotul meu nu vrea sa plece de acasa. mi-a spus din nou aseara ca el nu pleaca nicaieri. deci, nu-si sacrifica timpul petrecut cu copiii. e acasa in fiecare seara, ca si pina acum, si in fiecare we. daca o fura o ora, doua in timpul jobului sa se vada cu mindra, nu stiu, dar ala oricum nu e timpul copiilor.
in al doilea rind, el ar fi dispus sa pastreze copiii, aici e surpriza. adica, daca eu as vrea sa ma mut de acasa, sunt sigura ca ar fi cea mai buna varianta pt el, pt ca, repet, eu sunt pb, nu copiii. doar ca eu nu pot accepta in veci asa ceva. deci...ne invirtim in cerc, fiindca nu renunta niciunul la copii. iar "amoreaza" lui nu e, evident, mai importanta decit copiii, ca altfel ar fi plecat pina acum.
deci... rationamentl tau pica in cazul de fata.
si va dau scris acum - la propriu, sic! - ca omul asta nu va pleca de linga copii. cel putin nu acum si nu pt femeia asta. va urma un razboi de uzura in triunghiul asta si, pina la urma, isi va pierde ea rabdarea. le mai dau pina de Sarbatori, sa zic... timp in care eu o sa incerc sa ma amuz de pe margine... ca macar acum stiu de-a ce ne jucam..
buflea, cred ca ti-a scapat ceva pe parcurs: eu sunt cea care se hotarise sa ceara despartirea, el s-a hotarit acum mai bine de o luna ca ramine acasa. aaa... drama mea e ca stiu ca inca se vede cu femeia aia, dar asta e drama mea, comportamentul lui fata de copii nu e deloc alterat.