Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ilia, eu capitulez.
Daca ai avea aceeasi fervoare in comunicarea cu sotul tau, nu ti-ai mai chinui sufletul cu atatea scenarii, ci ai avea curajul sa discuti cu el cu toate cartile pe masa, ca doi adulti responsabili.
Spui ca il simti detasat de tine ? Normal, traiesti in umbra lui, nu alaturi de el.
Imi pare rau daca vorbele mele te ranesc, dar intelege ca iti faci mai mult rau refuzand sa clarifici situatia asta, decat daca ai avea curajul sa lamuresti lucrurile.
Imi pare rau pt toata suferinta ta. Esti o femeie inteligenta, dar nu vrei sa vezi ceea ce e de vazut.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Ilia eu sunt perfect de acord cu solutia ta. Am avut-o in gand, am vrut sa o propun insa nu stiu de ce am avut senzatia ca nu vei fi deloc de acord. Mi se pare super asa.....doar ca pentru asta trebuie sa ii spui ca stii ca are o amanta fara sa dezvolti, fara sa ceri dovezi, fara sa te lansezi in discutii. Te dezici de tot ce tine de tine ca sotie si ramai mama copiilor lui iar el tatal lor. Mi se pare corect pentru toti asa. Asta inseamna implicit anularea vacantei in doi. De fapt nu anularea...ca se poate duce cu amanta. Esti o femeie inteligenta, frumoasa, demna....asta e modul de actiune acum. Mi se pare de prost gust sa accepti in continuare o realtie intima cu el atata timp cand stii ca trece si prin paturile altor femei. E chiar jenant sa accepti asa ceva. Iar dupa ce iti asiguri tu partea financiara eu sunt absolut sigura ca vei intalni marea iubire...am eu un feeling ca asa va fi. Sigur el va ramane tatal copiilor tai, insa....e clar ca nu e cu sufletul pentru tine. Eu iti doresc multa forta sa faci ce ti-ai propus. Esti puternica, inteligenta....o poti face! Arata-ti dezinteresul fata de el....pe termen lung. Fara masca...

Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

allinta, eu am aceeasi fervoare si in discutiile cu sotul meu, numai ca, din pacate, e nevoie de doi oameni ca sa poti stabili o comunicare deschisa si din care sa rezulte solutii. e nevoie de doi oameni care sa se comporte matur si sa accepte ca faptele lor au consecinte, pe care trebuie sa si le asume. numai ca el acum e ca elevul pe care l-ai prins ca a chiulit. nu recunoaste, devine agresiv fiindca se supara pe tine ca l-ai prins, dar nici nu poate sa justifice absenta din catalog. asa ca... cu cine vrei sa vorbesc?
larissa, nici n-am de gind sa mai cer dovezi, nici sa recunoasca, nici nu vreau sa fac scandal, nimic. vreau o discutie calma de la care nu astept nimic, decit sa auda care e decizia mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu iti tin pumnii sa poti sa faci ce iti propui si sa iesi ok din treaba asta.
se poate sa se intimple si asa cum zicea Adina, sa lupti, sa lupti si cind il capeti inapoi sa nu-ti mai trebuiasca.
oricum e clar ca orice persoana si orice relatie are timpii ei de toleranta si de acceptare. pina nu esti in situatia cu pricina nu stii cum vei fi.
mi se pare f ok sa reactionezi. cred ca orice reactie e mai buna decit niciuna.
ai grija de tine.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany_m spune:

ilia,am citit tot ce ai postat, dar eu ce nu pot sa inteleg la barbati de ce daca sotia are foarte multe dovezi asupra faptelor sale el nu vrea sa recunoasca si tot el face pe suparatul, la fel face si sotul meu ori ce dovezi i-am adus nimic nu vroia sa recunoasca, eu chiar i-am propus sa dovortam si sa ramana cu respectiva, al meu nici nu vrea sa auda de divort.
cred ca si tie iti este foarte greu mai ales ca tu ai 3 copiii, este foarte usor de dat sfaturi doar ala stie care trece prin asa ceva ce inseamna sa te insele sotul.chiar mi-ar face placere sa discut cu tine pe privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

ilia,intr-adeavar tu nu trebuie sa faci istericale,sa-l urmaresti,sa plangi,sa te certi cu amanta, cu el etc...
toate astea te vor pune pe tine intr-o pozitie inferioara si el va avea inca un motiv sa-si spuna ca uite,asta e o isterica,imi face scandal,viata amara....si ce drgutza e X-uleasa,ma astepta cu zmabetul pe buze,imi vb frumos etc

eu nu stiu cat poti rabda situatia asta...va veni un moment in care iti vei dori sa nu-l mai vezi pt ca tot ce vezi la(si in ) el iti da senzatia ce are ceva din easi asta te va secatui,te va anula ca femeie.....

va fi exact cum iti imaginezi tu(si deja traiesti)....orice intarziere,orice telefon,orice mica cohetarie,orice, va fi legat/a de individa asta...

eu nu cred ca vei putea trai asa,dar daca asta e solutia de moment iti doresc sa treci cat mai repede peste ea si sa iesi invingatoare

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui dany_m

ilia,am citit tot ce ai postat, dar eu ce nu pot sa inteleg la barbati de ce daca sotia are foarte multe dovezi asupra faptelor sale el nu vrea sa recunoasca si tot el face pe suparatul, la fel face si sotul meu ori ce dovezi i-am adus nimic nu vroia sa recunoasca, eu chiar i-am propus sa dovortam si sa ramana cu respectiva, al meu nici nu vrea sa auda de divort.

De ce? Simplu. Pentru ca va vrea pe amandoua. De aceea si tot siragul de minciuni inlantuite, nu sunt dispusi sa piarda nici nevasta, insa nici relatia paralela nu vor s-o lase.

Eu cred ca majoritatea celor ce trec printr-o astfel de situatie incearca sa lupte pentru barbatul si familia lor pana la capat, sunt dispuse sa accepte, sa inghita...ah, de cate nu sunt in stare femeile de fapt, foarte putine isi iau bagajelul in secunda doi, intorc spatele, baga divortul si gata.

Dar asta doar intr-o faza initiala.

Dupa o perioada poti sa analizezi mai la rece situatia si sa-ti dai seama ca de fapt nu traiesti ceea ce-ti doresti si ca nu ti-l mai doresti tu, indiferent de ce-si mai doreste el. Si ca din ecuatia asta lipseste "ce vrei tu" pentru ca ai luat in calcul doar "ce vrea el".

Sau lucrurile se pot indrepta in timp util, relatia cu celalalta sa se termine, si apoi se revine la echilibru in cuplul initial. Depinde cata rabdare ai, depinde cat de mult ti-l doresti si cat timp esti dispusa "sa-l astepti".

Sunt atatea variabile aici, incat nimeni nu stie care va fi finalul, ce vei face peste o luna, doua, cinci, cat vei putea indura situatia (daca nu se schimba cumva intre timp) etc. Ce e sigur si clar este ca intr-o situatie ca asta e atata suferinta la mijloc, incat nimeni, nimeni nu ar trebui sa treaca prin asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Nu ca ar mai conta, dar eu nu cred ca e la prima infidelitate. Speculez, dar cred ca a mai avut diverse scapari, eventual un cuib de nebunii (vreo garsoniera inchiriata), probabil cand tu erai insarcinata el cauta pe net sau cine stie pe unde o persoana disponibila, dar la un moment dat a dat de una gen caracatita. Care s-a infasurat prea bine. O astfel de persoana a stricat casnicia cuive din familia foarte apropiata, cu amenintari (vane) de sinucidere si telefoane noaptea (ca o paranteza asta cu telefoanele e intotdeauna directionata catre nevasta). In cazul respectiv sotia a reactionat clasic, crize de furie, urmariri, descoperiri (el si acum neaga), si pus in fata faptului el tot n-a ales, adica nici nu vroia sa divorteze, dar n-avea putere sa o lasa nici pe ea. Dupa vreun an a dat ea divort, el acum e recasatorit cu altcineva. Deci solutia 2 nu cred ca ar functiona, asa cum si spui.

Pe de alta parte, nu cred ca e asa mare dragoste pentru amanta, ca daca ar considera-o la acelasi calibru sau peste tine, n-ar mai sta pe ganduri sa se duca dupa ea. Avand in vedere ca stie ca depinzi material de el, ar fi foarte usor sa iti lase tot confortul de acasa plus o renta lunara acceptabila(ca sa isi linisteasca constiinta), cu conditia sa isi vada copiii cat si cand vrea. Oricum partea asta materiala tine doar de mandria ta, ca sunt sigura ca daca v-ati desparti, tot s-ar ingriji de bunastarea ta si a copiilor.

Oricum el nu va recunoste decat daca l-ai prinde in flagrant si poate nici atunci, plus ca la ce mai foloseste? Adevarul tau e cel pe care il crezi tu, si tu stii deja destule ca sa iti faci o idee clara. Infidelii/adulterinii sau cum s-or numi oricum cred ca nu se poate afla, sau daca se afla nu se poate dovedi. Eu m-as comporta ca si cum stiu deja totul, l-a face "invizibil" in viata personala, in sensul ca m-as comporta politicos dar atat , exceptand de fata cu copiii, pentru care as pune cat as putea masca normalitatii. Insa intre patru ochi, gheata. Nu tipete, nu plansete, nu priviri triste. As raspunde la intrebari ca unui starin. Atat. Sigur, daca el e dus cu pluta oricum n-ar conta, dar atunci n-ar conta nimic, el daca vrea sa caute scuze sau motive le poate gasi oricum. Nu m-as mai obosi sa joc teatru pentru el, as considera ca o fac suficient pentru copii. Poate e un joc imatur, dar pe mine m-ar ajuta sa imi ridic un pic zidul in jur. Si sa il las pe el sa isi bata capul cu ce am de gand sa fac.

Pana la urma, el e cel care a varzuit familia voastra si de el depinde sa o repare. Nu ai pentru ce sa iti asumi raspunderea,nu de tine depinde viitorul vostru comun ci de ce va face el. Asa cum au zis fetele, el profita de acceptul tacit pentru a-si acorda o mai mare perioada de timp pentru a se hotari. Plus ca e constient ca daca si cand se intoarce cu adevarat acasa, va avea de platit si pretul escapadei. Asa ca mai trage de timp, ca tot e mingea la el in teren.

Asa cum am spus, siguranta lui se bazeaza pe faptul ca n-ai cum sa-l faci sa recunoasca, asa ca jocul de acasa se desfasoara cu regulile lui (tu stii ca el neaga si orice insistenta ar fi considerata ca dovada de gelozie exagerata). Dar pana la urma, nu esti la tribunal, ai dreptul la adevarul tau personal, poti sa crezi ceea ce vrei si sa te comporti in consecinta. Cum te-ai comporta daca i-ai vedea impreuna? Ai mai veni acasa sa ii pui masa si sa il primesti in pat ca sa intretii iluzia? Banuiesc ca nu. Asta nu inseamna ca iti faci bagazele si pleci, pur si simplu partea de iubit/iubita cade. Ramane cea de mama/tata.

Eu asa as aborda problema, nu neaparat ca rational e cel mai bine, dar asa as simti.

Iti doresc multa putere si sincer, sper sa-i treaca cat mai repde infatuarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Mihuta,f bine ai spus

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

va multumesc pt raspunsuri.
mi-am adus aminte de pov unei prietene de-a alor mei, care a fost in aceeasi situatie. si s-a dus l-a urmarit, s-a paruit cu amanta, a plins, a facut scandal si da, ea a iesit aia isterica. a durat divorul vreo 3 ani cred, timp in care nevasta ajunsese o umbra dintr-o femeie plina de viata. n-aveau copii. el a ramas pina la urma cu amanta, care uite ce draguta era si cum il iubea ea, nu ca scorpia de nevasta. s-au casatorit, eu - la 16 ani - am considerat ca e sub demnitatea mea sa merg la nunta, deci nu m-am dus. 2 ani dupa nunta, noua sotie i-a falimentat firma sotului, a pastrat ap pe care prostu' il cumparase pe numele ei si.. l-a parasit. si s-a intors omu' sa locuiasca cu parintii lui la 40 de ani, fara un leu in buzunar. cind io zic ca Doamne Doamne are grija de toti...
acuma.. sa ma intorc la mine.
am iesit aseara noi doi, in oras, sa bem ceva. si dupa o votca a part momentul potrivit sa-i spun de propunerea mea. mi-a zis ca nu e o solutie si ca-mi repeta ca in momentul asta nu are nicio relatie cu nimeni. si ca, daca ar vrea s-o aiba, solutia va fi sa plece, nu sa ramina in aceeasi casa cu mine, fiindca asta ar fi un chin pt amindoi. mi-a spus ca a incheiat orice comunicare cu femeia respectiva, asa cum i-am cerut eu. si ca, daca nu-l cred, sunt libera sa-l verific in continuare cum cred eu de cuviinta, in telefon, sa-l urmaresc - fiindca stiu unde sta ea. si daca il prind cu ceva in neregula, mi-a promis ca isi face bagajul si pleaca, fara alte discutii.
nu pot sa spun ca il cred, ca de fapt pun la indoiala tot ce-mi spune de ceva timp incoace. dar.. il simt cind ma minte, or aseara nu mi s-a parut ca minte.
mi-a spus in plus ca stie foarte bine ca n-am unde sa ma duc acum cu copiii si, deci, i-ar fi foarte usor sa se poarte oricum, dar dupa cite greseli a facut stie ca orice pas gresit de acum incolo insemna grabirea sfirsitului, in loc de repararea relatiei cu mine, pe care si-o doreste, ca de aia n-a plecat de acasa. ca stie ca, pina la urma, daca nu-mi respecta cerintele, voi gasi o modalitate sa plec, asa cum am gasit-o si in trecut, poate nu miine, dar peste o luna, 2, 3 voi gasi si ca nu va mai putea face nimic sa ma opreasca. ca n-a uitat cum, acum citiva ani, dupa o cearta zdravana, m-am mutat in citeva ore din ap in care stateam.
repet, nu-mi vine sa-l cred. adica, am mai avut discutii de astea care mi-au parut oneste si s-a dovedit pe urma ca nu era chiar asa. dar... asa cum a zis.. pina la proba contrarie.. o sa astept.
acuma.. am luat-o rational: dat fiind ca stie acum ca stiu si nr ei de tel si unde sta si unde lucreaza, stie si ca sunt mult mai multe sanse sa-l prind, daca mai e ceva, decit erau acum 2-3 luni, cind nu stiam toate astea si era mult mai usor pt el sa faca orice. pe urma, nu uitati ca-n iulie si august eu n-am fost in Buc, decit sporadic, deci libertate de miscare cit cuprinde, ceea ce acum.. nu mai e.
poate ca, asa cum am zis, acum ca eu stiu atitea, relatia aia si-a pierdut farmecul ca nu mai e ascunsa. habar n-am.
oricum, nu vad ce as putea sa fac altceva deocamdata decit sa astept sa vad daca mai iese vreo minciuna la iveala, caci daca mai e ceva, voi afla ca si pina acum.

Mergi la inceput