Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)
Raspunsuri - Pagina 17
ara_kis spune:
Ce varsta are copilul mic? Am inteles mai pe la inceput ca aveti un status material bunicel. Nu ai putea sa gasesti o bona pentru copiii mici, astfel incat sa te intorci la treaba, asigurandu-ti independenta financiara si, macar 4-6-8 ore pe zi, preocupari altele decat grijile copiilor si problemele cu sotul????
Nu te mai framanta cu ce ai facut sau ce n-ai facut corect sau gresit. Important e sa incerci sa schimbi ceva pentru tine, cat de mic. Va atrage enorm de mult dupa sine.
Semeni foarte mult cu sora mea, aceleasi calitati exceptionale, aceleasi intentii bune, aceleasi esecuri vis a vis de barbatii din viata ei.
Varianta ta cu ingnoratul cred ca te va consuma enorm si nu e cazul sa risipesti energia pe asa ceva. Eu asa as face!
Alizee spune:
Ilia, ma bucur ca, in sfarsit, ai discutat cu sotul tau. Dar nu stiu de unde ai inteles tu ca ar trebui sa te manifesti isteric fata de el. Sper ca nu de la mine, ca eu nici macar nu am sugerat asa ceva.
Deci, faptul ca el neaga orice legatura cu o femeie, ca stie ca te-ar putea pierde daca l-ai prinde cu minciuna si ca ii pasa de tine, pt mine cel putin, inseamna un nou inceput pt voi doi.
Felicitari, draga mea !
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
Adela99 spune:
ilia scumpa, e cazu' sa inchei capitolu' "ma insheala au ba?" ba chiar si capitolu' "oare ma va mai inshela?". traiti-va viatza impreuna, distrati-va impreuna si cu copiii. a fost o pata neagra. in viatza voastra in comun, in creieru' lui. daca instinctu' tau iti spune ca nu te minte, bazeaza-te pe el. ce rost ar avea sa "stai la panda". nici unu'. daca vreodata totusi se va-ntampla ca el sa calce din nou pe bec, atunci vei lua masurile pe care le consideri de rigoare. nu mai discutati despre asta, incearca sa nu fi suspicioasa, si fiti fericiti!
ilia_99 spune:
allinta, nu de la tine. varianta cu isteriile e aia clasica, pe care o adopta multe femei si ziceam ca eu n-o s-o fac. atita tot. da, si mie mi s-a parut din discutia de aseara - dar, recunosc, pt prima oara dupa mult timp - ca ii pasa de faptul ca ma poate pierde. poate abia acum a inteles, cind a aflat cit de multe stiu. sau poate abia acum m-a luat in serios, fiindca cita vreme nu stiam de unde s-o iau pe aia nici nu aveam cum sa-l prind, nu? acuma, cu atitea informatii la mine a devenit periculos jocul.
adela, cred ca ai dreptate. mi-am consumat prea multa energie in treaba asta. dar si daca nu stau la pinda o sa fiu muult mai atenta de acum incolo la orice. si o sa-mi continui planul de independenta, oricum. (aa, asta-i alta treaba, mi-a promis ca va trece apartamentul pe numele amindurora, ca sa terminam cu "casa mea", sa devina "casa noastra" asa cum e de fapt. asta a spus-o fara sa i-o cer eu.)
ara_kis, am bona. problema e ca, daca ma intorc la vechiul loc de munca, cistig mai putin decit iau acum in CIC. criza, deh.. deci.. imi caut altceva.
Adela99 spune:
o idee foarte buna cu "casa noastra"
si cu continuarea planului de independentza care iti va face foarte bine nu numai tie ci si relatiei voastre. bafta!
cand ziceai ca mergeti in vacantza?
Alizee spune:
Ilia, e minunat ca nu o sa mai existe casa mea si casa ta, ci casa noastra.
Mergi inainte cu planul tau de independenta financiara.
Sunt fericita pt tine.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
larissa_79 spune:
Eu recunosc ca n-am trecut prin asa ceva. Nu cunosc nimic din ce implica faptul ca te inseala sotul. De asta poate vorbesc cumva din teorie...sau cum as face eu...in caz ca. La prima vedere nici eu nu sunt de acord cu istericalele. Adica cum dom'le femeie inteligenta, frumoasa sa se paruie cu amanta sau sa planga si sa faca crize in fata sotului. M-am gandit mai mult totusi si cred ca cel putin crizele in fata sotului sunt naturale si de cele mai multe ori se fac la rece. Cum afli, cum te manifesti, de unde deduc ca e manifestarea naturala a dezamagirii, disperarii, a viselor sfarmate. Cu atat mai mult te manifesti asa atunci cand nu ai suspiciuni cand pur si simplu iti pica ca un transnet vestea. In cazul Iliei nu e asa..eu sunt sigura ca undeva in sufletul ei era si varianta asta. Restul a venit ca o confirmare. Si oricum nu e prima oara....de unde planul inteligent....reactia domoala. Pana la urma eu nu am inteles Ilia cum demonteaza el asa usor tot ce ai aflat tu din surse sigure. Adica nu il poti confrunta? Te amagesti din nou cu minciunile lui? O sa poti inchide ochii noaptea daca pleci din nou din Bucuresti? Pana la urma conteaza sa fie acasa sau conteaza sa fie acasa pentru ca acolo vrea sa fie?
Pe mine m-a surprins ultima ta postare. Ma mira ca pui atat de mult pret pe spatiul lor de manevra, te bucuri ca esti in Bucuresti si nu poate pleca usor....e normala asa o relatie? Poate fi asta o relatie de iubire cand linistea ta depinde de cat de mult timp iti pazesti partenerul? Suntem oameni liberi, lasa-l sa aleaga, lasa-i libertatea sa aleaga, lasa-ti si tie sansa sa fii fericita! Lasa-l sa vina acasa pentru ca vrea...si nu pentru ca trebuie. Eu una...na-s putea sa fiu fericita tinand langa mine un om, urmarindu-l si intrebandu-ma unde s-ar duce daca eu as fi plecata din oras....
Plus ca treaba asta cu planul tau nu trebuia comunicata la o intalnire in doi ci trebuia sa o simta din actiunile tale. Asa ce-ai obtinut? I-ai comunicat, n-a fost de acord ( asa cum era de asteptat) si te intorci la nelinistile tale. Ok planul nu e o solutie pentru el, dar e o solutie pentru tine. Si contezi si tu in relatia asta nu? El a tot contat...cand a plecat, cand a revenit...cand si-a trait escapadele.
Parerea mea e ca el te simte dependenta de el si te joaca ca atare. Daca ai putea sa fii un pic pe picioarele tale si sa iti pui planul initial in functiune fara multe alte discutii in doi...poate ar simti ce inseamna sa te piarda. Altfel...mentine situatia calduta in ambele parti...
Iar treaba cu apartamentul...a fost aruncata ca sa uiti un pic de planul tau. Parerea mea! Sa dea Bunul Dumnezeu sa ma insel si sa fie omul asta altfel decat cred eu ca este...
Pe termen lung ce ar conta pentru mine. Ma iubeste omul asta sau nu ma iubeste? Asta e intrebarea....vrea sa fie cu mine sau nu vrea? Ca asa daca a iesit amanta din peisaj..inlaturi efectul nu si cauza...Iar amanta e doar efectul...sa fie clar!
Ilia te vreau mai puternica....poti!
Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
ilia_99 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larissa_79 Eu recunosc ca n-am trecut prin asa ceva. Nu cunosc nimic din ce implica faptul ca te inseala sotul. De asta poate vorbesc cumva din teorie...sau cum as face eu...in caz ca. La prima vedere nici eu nu sunt de acord cu istericalele. Adica cum dom'le femeie inteligenta, frumoasa sa se paruie cu amanta sau sa planga si sa faca crize in fata sotului. M-am gandit mai mult totusi si cred ca cel putin crizele in fata sotului sunt naturale si de cele mai multe ori se fac la rece. Cum afli, cum te manifesti, de unde deduc ca e manifestarea naturala a dezamagirii, disperarii, a viselor sfarmate. Cu atat mai mult te manifesti asa atunci cand nu ai suspiciuni cand pur si simplu iti pica ca un transnet vestea. In cazul Iliei nu e asa..eu sunt sigura ca undeva in sufletul ei era si varianta asta. Restul a venit ca o confirmare. Si oricum nu e prima oara....de unde planul inteligent....reactia domoala. Pana la urma eu nu am inteles Ilia cum demonteaza el asa usor tot ce ai aflat tu din surse sigure. Adica nu il poti confrunta? Te amagesti din nou cu minciunile lui? O sa poti inchide ochii noaptea daca pleci din nou din Bucuresti? Pana la urma conteaza sa fie acasa sau conteaza sa fie acasa pentru ca acolo vrea sa fie? Pe mine m-a surprins ultima ta postare. Ma mira ca pui atat de mult pret pe spatiul lor de manevra, te bucuri ca esti in Bucuresti si nu poate pleca usor....e normala asa o relatie? Poate fi asta o relatie de iubire cand linistea ta depinde de cat de mult timp iti pazesti partenerul? Suntem oameni liberi, lasa-l sa aleaga, lasa-i libertatea sa aleaga, lasa-ti si tie sansa sa fii fericita! Lasa-l sa vina acasa pentru ca vrea...si nu pentru ca trebuie. Eu una...na-s putea sa fiu fericita tinand langa mine un om, urmarindu-l si intrebandu-ma unde s-ar duce daca eu as fi plecata din oras.... Plus ca treaba asta cu planul tau nu trebuia comunicata la o intalnire in doi ci trebuia sa o simta din actiunile tale. Asa ce-ai obtinut? I-ai comunicat, n-a fost de acord ( asa cum era de asteptat) si te intorci la nelinistile tale. Ok planul nu e o solutie pentru el, dar e o solutie pentru tine. Si contezi si tu in relatia asta nu? El a tot contat...cand a plecat, cand a revenit...cand si-a trait escapadele. Parerea mea e ca el te simte dependenta de el si te joaca ca atare. Daca ai putea sa fii un pic pe picioarele tale si sa iti pui planul initial in functiune fara multe alte discutii in doi...poate ar simti ce inseamna sa te piarda. Altfel...mentine situatia calduta in ambele parti... Iar treaba cu apartamentul...a fost aruncata ca sa uiti un pic de planul tau. Parerea mea! Sa dea Bunul Dumnezeu sa ma insel si sa fie omul asta altfel decat cred eu ca este... Pe termen lung ce ar conta pentru mine. Ma iubeste omul asta sau nu ma iubeste? Asta e intrebarea....vrea sa fie cu mine sau nu vrea? Ca asa daca a iesit amanta din peisaj..inlaturi efectul nu si cauza...Iar amanta e doar efectul...sa fie clar! Ilia te vreau mai puternica....poti! Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/ |
larissa, eu nu stiu de unde ai inteles ca mi-a demontat tot ce-am aflat. din contra, a recunoscut ca a existat cineva, dar n-a recunoscut ca a avut o relatie. a sustinut ca n-a fost altceva decit citeva telefoane. acum, eu nu mai pot demonstra ca a fost mai mult si nici nu stiu la ce mi-ar mai folosi. pe de alta parte, sustine ca a incheiat orice comunicare cu femeia respectiva, asa cum i-am cerut eu.
nu ma bcur ca sunt in Buc si nu mai poate el sa faca nimic, nici aici n-ai inteles. spuneam doar, ca asta vara, eu nefiind aici, i-a fost mai usor sa minta, fiindca nu puteam verifica.
nu l-am "tinut" linga mine, din contra i-am dat tot spatiul decizional de care avea nevoie. ce nu i-am dat a fost plasa de siguranta ca il primesc inapoi. si cind i-am spus ca, daca pleaca la mine nu se mai intoarce, n-a mai plecat. n-am plins, nu l-am rugat, i-am spus-o foarte calma si ferma.
treaba cu apartamentul a aparut in discutie inainte sa-i spun de planul meu.
si da, stiu si am spus-o demult, ca amanta e efectul nu cauza. cauza e intre noi doi. de aia am si zis ca daca nu e femeia asta, va fi alta, daca noi nu ne rezolvam problemele.
nu poti sa ma vrei mai puternica de atit, larissa. sincer, nu cred ca se poate.
oricum, deocamdata, nu vad ce alta solutie am decit sa fiu atenta in continuare si sa vad daca mai apare ceva care sa-mi atraga atentia, fiindca, asa cum am spus, daca ma minte din nou o sa-mi dau seama cit de curind.
larissa_79 spune:
Ilia, daca totul se aseaza...poate totusi luati in calcul posibilitatea de a va casatori legal si religios. Taina cununie ajuta mult familia iar planul legal duce la normalitate. Parerea mea!
Eu oricum iti doresc tot binele din lume! Daca tot vorbiti de copii vostri, casa voastra poate e timpul si sa discutati de voi doi ca sot si sotie de voi 5 ca familie! Bine nu chiar acum...cand va va fi din nou bine!
P.S Eu am avut senzatia ca a recunoscut ca a avut o aventura, nu doar niste telefoane. Asta schimba foarte mult datele problemei.
N-am zis ca a demontat tot ci impresia mea e ca fiecare promisiune din partea lui te intoarce pe tine la 180 grade!
Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
ilia_99 spune:
n-a recunoscut niciodata ca a avut o aventura, a sustinut ca totul s-a redus la discutii cu persoana respectiva. eu nu il cred, dar asta e alta discutie..
suntem cununati religios, am scris asta din primul post. cununati in biserica, cu nasi, voal pe cap si tot tacimul. am facut cununia in ziua in care l-am botezat pe primul baiat. despre aia civila nu stiu cind si daca o sa fie cazul sa vorbim, deocamdata eu n-o vad sa aiba vreo mare semnificatie, nu stiu. ba, din contra, cred ca mai mult m-ar limita pe mine in incercarea de a nu mai fi dependenta de el. in fine, nu e momentul sa ma gindesc la asta.