Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

agnes nu poate fi atat de simplu...raul meu nu e raul lui...si tot asa...hai sa-ti dau un exemplu minor...sotul meu are daru de a-mi face observatii la tot pasul din orice ca si cum mi-ar face mereu educatie( uita ca sunt mai mare ca el cu sapte ani si ca ii am inaintea lui de"acasa"). Acest tip de comportament ne-a facut un mare deserviciu casniciei noastre in sensul ca de mica eu nu am suporata sa mi se faca observatii. Am discutat mult acest aspect si "racnit" ca imi fac rau efectiv, fizic aceste observatii. La el e nativ, s-a mai straduit dar pur si simplu nu poate sa nu-mi faca acest " rau". consecinta, nu-mi doresc sa petrec prea mult timp alaturi de el. A fost ca picatura chinezeasca.
Nu m-am gandit ca nu ar fi o familie, tocmai, eu am altfel de pareri despre "acte"...dar au fost suficiente topicuri la care s-au facut destule referiri la juramintile din biserica si la faptul ca unii considera siguranta relatiei data de acte si biserica.
Stii Agnes, uneori raul pe care il facem altora atrage de fapt un bine...dar aici ma refer la altceva.
Intram in niste relatii cu speranta ,dar nu cu certitudinea ca sunt vesnice si cred ca ar trebui sa ne reamintim acest lucru la fiecare pas important pe care il facem in doi ce risc ne asumam.
Si da, sunt pentru a da totul, concluziile mele sunt doar concluzii, nu si ceea ce imi doresc sau gandesc despre o situatie, dar atunci cand dau nu vreau la schimb nimic si imi asum acest aspect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Balanta, sper sa nu te superi pe mine, da din ce am citit pe forum, tu si sotul tau chiar nu va iubiti, asa ca exemplul, chiar fiind din gama minora, nu tine .
De inteles, te inteleg, ca nici eu nu suport observatiile si noi am avut discutii , din cind in cind mai si tragem cite o cearta pe aceasta tema, care se termina cam cu aceeasi replica, cind de o parte cind de alta "da eu oricum te iubesc", iar el invata sa se abtina iar eu sa-i trec observatiile cu vederea, ca in fond de multe ori chiar are dreptate.

"Intram in niste relatii cu speranta ,dar nu cu certitudinea ca sunt vesnice si cred ca ar trebui sa ne reamintim acest lucru la fiecare pas important pe care il facem in doi ce risc ne asumam. Si da, sunt pentru a da totul, concluziile mele sunt doar concluzii, nu si ceea ce imi doresc sau gandesc despre o situatie, dar atunci cand dau nu vreau la schimb nimic si imi asum acest aspect."
foarte frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Nu ma supar Agnes, probabil nu ne mai iubim dar sigur am ajuns sa ne toleram, sa ne acceptam asa cum suntem, sa ne respactam atat cat putem si sa intelegem ca am ajuns intr-un punct in care ajung foarte multi,numa ca noi am stat fata in fata si am putut constientiza acest aspect fara sa facem o tragedie din adevarul descoperit.
Nu stiu daca mai e cineva pe forum care sa fi trecut prin acel sindrom de "cuibul gol" cand pleaca copilul de acasa sau toti copii...atunci descoperi de fapt exact care e situatia concreta in care te afli si in care ramai cu tine insuti fata in fata...da voi mai aveti pana acolo, poate va fi altfel...la ilia barem nu mai spun...la cati copii are...sunt sanse sa aiba o viata plina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Agnes, io is de acord cu multe lucruri pe care le spui tu acolo, mai putin cu iubitul/neiubitul asta. Imi pari cumva radicala. Gresesc imaginand ca simplifici prea mult prin prisma propriilor trairi, ca nu mai vezi padurea din cauza copacilor ... din gradina ta? Tu insuti spui "O fi simplist, dar functioneaza". "Functioneaza" - what that means??? Tind sa-i dau dreptate balantei ca poate la 50 de ani o sa schimbi tonul. Poate. Sper sa nu.

Larisa, sunt convinsa ca asa vezi tu iubirea si ca scrii din suflet, dorind s-o ajuti pe ilia. Cu toate astea, as inclina sa evit catalogari de genul
"Eu pe el il scot cumva din ecuatia pentru ca pentru mine cel putin e un barbat neinteresant, prea imatur si iresponsabil ca sa conteze. Ai trei copii acasa, o sotie miununata si risti toate astea pentru cateva ore cu alte femei? Nici macar zile....cateva ore."
Pt ca poate te inseli in presupunerile tale, dar si daca sa zicem nu te-ai insela, tot iei in calcul - presupun - posibilitatea ca ilia sa incearca sa reconstruiasca o relatie cu partenerul ei, nu? Si atunci, de ce sa-i adaugi niste greutati in rucsac, crezi ca n-are destul de dus si-asa?

E destul de usor ca exercitiu de imaginatie - eu as face cutare si cutare lucru in cutare situatie. Da uneori viata se complica al naibii si de fapt nu stii cu adevarat cum vei fi in o atare situatie pana n-o traiesti cu adevarat.

Da, ilia pare sa-si vopseasca gardul (mi s-o parut si mie flagrant cand am citit primul subiect mai demult). Da oare are altceva mai bun de facut pana isi revine din soc? Nu-i prea usor sa dai sfaturi de genul pleaca cand habar n-ai ce inseamna aia si ce implica, cand financiar de fapt depinzi de un barbat? Io-s complet independenta si-am facut un copil singura, da cate au norocul meu sa nu fie la cheremul nimanui ? Imi da mie asta dreptul sa cred ca daca io pot, oricine poate? Nici vorba.

Io cred ca Ilia nu are o nevoie acuta sa i se puna oglinda in fata. Are nevoie sa se descarce in primul rand. Are inteligenta si sensibilitatea necesare ca sa-si puna singura ordine in viata, atunci cand va simti ca e momentul, cand va fi pregatita (si aceasta ordine nu inseamna neaparat despartire). Si nu cred ca trebuie ca vreuna din noi sa grabim sau sa influentam cumva aceasta decizie - continutul ei. Ii apartine doar iliei, careia ii doresc mult curaj si putere sa treaca cu bine ... sa-si regaseasca linistea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Avmaria , foarte bine punctat .

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

va multumesc tuturor! e furtuna in sufletul meu de vreo doua zile, fiindca mi s-au rascolit toate amintirile, mi-am facut bilantul celor 10 ani, cit a implinit deja fata mea - ce mare e! - si mi-a rezultat ca toate mi-au iesit pe dos. de aia n-am mai scris, desi v-am citit avid toate raspunsurile.
mi-a venit - acum, dimineata - alta idee, una deloc razboinica, fiindca e clar ca aia nu va rezolva nimic. sau va duce direct la o despartire urita de tot, pe care vreau cu orice pret s-o evit, adica si daca ne despartim macar s-o facem civilizat.
ma gindesc sa-i propun sa-si traiasca relatia cu cealalta fara sa mai tina cont de mine: adica, ok, nu se muta de acasa, dar ne suspendam noi relatia, ne limitam la a comunica despre copii si casa, in rest, sa faca ce vrea. sa vina cind vrea, sa lipseasca noptile, we-rile, etc. e o solutie pe care mi-a dat-o lalilu la un moment dat, dar atunci eu nu credeam ca e alta femeie. acum insa stiu si stiu ca vb in continuare, pe un alt nr de tel. si cred ca pina nu va consuma ce e de consumat acolo, eu n-am nicio sansa de dialog cu el, nici macar pt unul de despartire amiabila, fiindca acum sunt "omul negru".
o sa-mi spuneti ca e un chin imens sa intru in situatia asta, stiu. dar nu e si acum un chin cind il vad ca de fapt nu e aici, decit fizic? oricum, in fiecare minut cind nu e acasa ma gindesc daca nu e cumva cu ea, asa ca.. totuna mi se pare. nu cred ca va pune in practica treaba asta, fie si numai pt ca ar insemna sa recunoasca ca are pe altcineva si el nu vrea sa-si asume vina asta in fata mea, dar.. macar ca exercitiu de demnitate i-as propune. adica "stiu tot, nu accept sa te impart, dar pt ca tu nu vrei altfel, ma dau deoparte si te las sa faci ce vrei. ce va urma... vom vedea".

cealalta varianta pe care o vad este aceea de a-l pune in fata adevarului, dar pt asta ar tb sa-l urmaresc, ceea ce refuz sa fac pt ca rezultatul va fi razboi. si, chiar si despartiti, dupa niste confruntari atit de urite, va fi extrem de greu sa ne intoarcem la o relatie normala, fie ea doar de parinti, nu de cuplu.
alte rezolvari nu vad acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

uau, asta da tarie
dar chiar ai sa poti tu duce asa ceva? (ma refer la varianta 1, desigur)

eu una cred ca as face niste crizeeee

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

buli, mie mi se pare ca deja o fac. crezi ca atunci cind ma suna ca intirzie fiindca mai are o intilnire, nu ma gindesc ca se duce la ea? desi poate el chiar are o intilnire de afaceri, nu pot sa nu pun la indoiala. daca accepta treaba asta oricum n-o sa-mi spuna "vezi ca diseara nu vin acasa, ca ma duc la X", ca n-a ajuns la gradul ala de sadism, desi am auzit si de barbati din astia. deci.. mare diferenta nu mi se pare ca o sa fie, fata de ce e acum.
stii de unde mi-a venit ideea asta? imi pov acum vreo luna un prieten, cu casnicia pe butuci si el, ca a cunoscut o femeie...senzationala. si i-am zis sa se mute cu ea 6 luni si dupa aia sa-mi pov ce grozava e, ca dupa o cafea si o tavaleala toti parem senzationali. dupa doar 4 zile cu ea stii ce mi-a zis? bai... ai avut dreptate! nu face aia, face aialalta, ne-am certat ca stau prea mult in baie, etc... nu mai era senzationala, na!
si apoi, cum zicea balanta, relatiile astea merg ca-s interzise. apoi, daca nu mai e si aia incepe sa-si aroge drepturi deja... unde mai e fun-ul? a, sigur, exista si varianta in care aia se doveste chiar grozava si se indragosteste omu' definitiv. e ok, inseamna ca, de fapt, tot nu mai era speranta de redresare si doar am grabit sfirsitul, ceea ce, pina la urma, imi scurteaza mie perioada de suferinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ilia, m-ai lasat cu gura cascata.
Solutia pe care tu crezi ca ai gasit-o ca fiind functionala pt relatia voastra, este doar teorie. In practica, o relatie bazata pe neiubire sau iubire doar din partea unuia, si toleranta a infidelitatilor, duce inevitabil la despartire. Si nu la una civilizata, fiindca se vor acumula multe frustrari.
Mai degraba ii spui verde ca ai aflat despre amanta, ca nu poti tolera asta, deoarece este umilitor pt tine ca femeie si il intrebi cum vede el viitorul relatiei voastre.
Chiar daca nu sunteti casatoriti, il poti santaja emotional cu sentimentele tale ranite.

Edit : iti creezi prea multe scenarii despre posibila dinamica a relatiei dintre ei.
Ilia, cand un barbat crede ca este indragostit de o alta, solutia nu este sa-i dai libertate si sa-i spui ca accepti.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Ilia, m-ai lasat cu gura cascata.
Solutia pe care tu crezi ca ai gasit-o ca fiind functionala pt relatia voastra, este doar teorie. In practica, o relatie bazata pe neiubire sau iubire doar din partea unuia, si toleranta a infidelitatilor, duce inevitabil la despartire. Si nu la una civilizata, fiindca se vor acumula multe frustrari.
Mai degraba ii spui verde ca ai aflat despre amanta, ca nu poti tolera asta, deoarece este umilitor pt tine ca femeie si il intrebi cum vede el viitorul relatiei voastre.
Chiar daca nu sunteti casatoriti, il poti santaja emotional cu sentimentele tale ranite.

Edit : iti creezi prea multe scenarii despre posibila dinamica a relatiei dintre ei.
Ilia, cand un barbat crede ca este indragostit de o alta, solutia nu este sa-i dai libertate si sa-i spui ca accepti.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

n-am inteles unde vezi tu toleranta si libertate aici. mie mi se pare ca libertate si-a lat deja singur, ca nu i-am dat eu voie sa ma insele. daca am zis ca suspend relatia dintre noi, inseamna ca noi nu mai avem o relatie de cuplu, deci nu ii tolerez relatia cu amanta, dupa care il iau in brate cind vine acasa si-i pun masa. e un substitut al ideeii de a pleca de acasa, cu tot cu copii.
allinta, daca un barbat crede ca e indragostit de alta femeie, solutia e sa-l lasi sa traiasca ce are de trait, nu sa bati din picior, pt ca oricum nu te vede, nu te aude si nu e important pt el ce vrei tu. si daca as putea sa ma mut cu copiii si as stii ca el ar accepta treaba asta fara razboi, as face-o, dar nu se poate, asa ca alta varianta eu nu vad.
hai sa facem alt scenariu: eu bat din picior, il urmaresc, ii arunc in fata tot ce stiu, o sun pe aia, fac scandal, se fisiie treaba si o termina, sa zicem, tracasati amindoi de isteriile nevestei, pt ca, nu-i asa, eu o sa ies aia isterica din toata pov asta. dar va aparea alta femeie disponibila, la un moment dat si dupa aia alta, daca el asta o sa caute. si o sa se duca, fiindca ce a invatat pina acum: ei, si daca afla nevasta-mea, face scandal, da' ii trece si tot cu mine ramine. pe cind daca ma distantez, nu-l mai tratez ca pe un sot, ci doar ca pe tatal copiilor si-i explic ca, neavind unde pleca deocamdata cu copiii ramin in aceeasi casa, dar doar pt ei, fara sa accept sa-l impart cu alta femeie, cred ca lucrurile vor sta altfel. in paralel, continuu ce am spus: imi iau masurile de precautie, material vorbind, ca, daca mai ajung vreodata in situatia asta sa pot pleca, fara alte discutii. si atunci va stii ca, daca nu ma mai tin banii de chirie in loc, chiar daca se repara relatia acum, sa zic, nu mai poate gresi, fiindca a doua oara, cu mine independenta, nu va mai putea s-o repare.
e, oricum, o solutie pe termen scurt ce propun eu aici, nu pe viata. adica, e liber sa-si continue amantlicul, dar asta pina cind eu o sa ma intorc la job si-o sa-mi permit sa ma mut. dupa aia, e liber de tot, daca vrea.

Mergi la inceput