Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

dov,ce am spus eu a fost concluzia mea, nu ca terapeutul ar fi sustinut o astfel de teorie...tocmai asa e...ca lipseste ceva si cauti acel altceva, dar tot atat de adevarat esta ca nu suntem perfecti si nu putem oferi neaparat ce isi doreste celalalt...iar daca celalat nu poate altfel...ce facem?

e mult mai complicat pt unii , iar pt altii neaparat 2+2=4

eu pana acum nu am gasit pe nimeni sa vina in intampinarea trairilor emotionale...sotul meu spune ca astea sunt niste prostii, ca nu vreau sa imi accept varsta...ca practic barbatii nu pot oferi femeilor toata viata ce le-a oferit la inceputul relatiei...cum faci?
Imi refulez eu dorintele sau il presez pe el sa-mi ofere ceva ce nu poate da?
Iar eu am imperios nevoie de ele ca sa pot functiona si nu luate de la natura, de la mama, de la copil ci de la un barbat.
In rest suntem foarte buni prieteni si ne respectam...dar cu restul ce faci?
Asa ca si la Ilia...probabil in momentul asta sunt defazati...daca o sa apara ceva in cuplu sa zicem ceva care sa le abata atentia,orice, aceasta problema se va muta in fundal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

sotul iliei nu iubeste pe nimeni, probabil nici pe el, nu stie ce inseamna a iubi
ilia, dupa cum a recunoscut si ea, nu ne spune totul, deci citind printre rinduri, ea nu este pentru prima oara in aceasta situatie (inca nu am inteles daca este vorba de aceeasi femeie, foarte probabil ca nu )
iar inselatul este departe de a fi "numai cu gindul".
ilia se ascunde in primul rind fata de ea insasi pentru ca ii este teama si este dependenta (nu material ci emotional); ar putea adopta o solutie tip "balanta" dar sufletul ei inca tinjeste la adevarata iubire (in care ea mai crede spre deosebire de balanta); vazut din aceasta perspectiva (a iubirii absolute) nici ea nu il mai iubeste (lipseste respectul cum zicea ea acum citeva zile).
ilia este o femeie puternicá, dar deocamdata isi consuma forta in a-si vopsi gardul si a se amagi pe sine insasi (acum este in faza de lupta acerba, concurentiala cu amanta)
cindva, cred ca va ajunge la fundul sacului si va incepe sa contureze adevaratele solutii.

ilia, iarta-ma ca ti-am scris la persoana a 3-a, dar nu m-am putut abtine sa nu vin sie eu cu scenariul meu, ca tot se poarta, nu stiu cit de mult ti-o folosi, da eu asa vad situatia.
va doresc o zi frumoasa tuturor

Mergi la inceput

agnes, drmul pana la aproape 5o de ani e lung si afli multe despre viata, e normal sa spere la 32 de ani...si eu inca mai sper intr-un ideal...iar definitia iubirii inca nu o stie nimeni, probabil sotul iliei considera ca iubeste, e adevarul lui prin prisma lui...acu daca eu consider ca dovezile de iubire sunt altele ce poate face omul?
Totusi iubirea e alceva decat obisnuinta, dependenta,sprijin si camaraderie.
Poti simti toate astea la un loc si multe altele dar nu neaparat iubesti omul respectiv.
Toti ne amagim in diferite moduri in viata pt ca e greu sa stai in fata oglinzii si sa-ti recunosti toate slabiciunile,toate esecurile, toate neputintele...si apoi de ce am face-o?
Si fac si eu ca buli...noi ne punem niste sperante in barbati de BARBATI asa cum credem noi ca ar trebui sa fie...chiar ca sunt niste copii...se ascund dupa fuste indiferent cine poarta fustele
E mult mai complicat mecanismul la femei...de aceea noi fecem o adevarata analiza a situatiilor...pt ei e atat de simplu...sotie-copii-familie-sex-amanta-job-telecomanda-meci-berica-calculator-mama. Cam asta ar fi vocabularul pt ei...
Sa nu imi spuneti ca iliei in mom de fata i-ar fi mai bine singura cu cei trei copii,ca nu va cred...eu una oricum cred ca e foarte curajoasa de reuseste cumva sa stapaneasca aceasta situatie...si vrem nu vrem tre sa admitem ca este foarte dependenta financiar de el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Balanta corect ce exprimi. Doar ca nu stiu daca cineva dintre noi vrea sa fie iubit doar ca exprimare. Cand spunem ca vrem sa fim iubite definim un set de valori care impreuna alcatuiesc iubirea, o serie de actiuni prin care concluzionam ca cel de langa noi ne iubeste sau nu. Eu cel putin nu vad iubirea ca pe un termen sau definitie ci ca pe un set de actiuni, trairi, exprimari din partea celuilalt. Ce folos sa te iubeasca cineva daca modul lui de a iubi nu se pliaza pe definitia ta de iubire. Nu se poate mula perfect asta e clar...dar macar in punctele definitorii. Si da Iliei nu i-ar fi deloc usor singura cu trei copii. De acord. Doar ca nici acum in starea de fapt nu ii este deloc usor. Atat cat a transmis ea....se vede un razboi dur in sufletul ei, o mare durere. Din nefericire nu prea poate sari peste. Deocamdata trebuie sa o traiasca. Ce va face dupa....e greu de spus. Eu insa sunt sigura ca va face sa fie cumva bine pentru toti patru, adica ea si copii. Eu pe el il scot cumva din ecuatia pentru ca pentru mine cel putin e un barbat neinteresant, prea imatur si iresponsabil ca sa conteze. Ai trei copii acasa, o sotie miununata si risti toate astea pentru cateva ore cu alte femei? Nici macar zile....cateva ore.
Plus ca sa nu generalizam...nu sunt toti barbatii asa. Sunt multi barbati adevarati pe pamantul asta si nu stiu de ce...tare mult mi-as dori ca Ilia sa cunoasca candva unul.
Plus ca sa nu uitam Ilia nu e casatorita cu el. E foarte posibil ca cealalta nici sa nu se considere amanta si sa aspire chiar in viitor la statutul de sotie.

Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ilia, indiferent de cum va decurge relatia dintre tine si sotul tau, incepi sa strangi bani. Cat mai multi. Apoi, dezvolta-ti o afacere sau investeste, interesandu-te in prealabil, ce merge pe piata bursei sau orice alta piata de care esti interesata.
Nu te mai pierde in amanunte. Sotul tau este asa cum este ; ii place sa se balanseze in doua luntrii.
Tu trebuie sa va pui pe tine si pe copii, la adapost.
Deja am citit ca asta ai in gand. Vorbele mele sunt doar pt incurajare.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANAR spune:

Buna fetelor,
Ilia imi pare rau pentru tine.
Am trecut si eu prin ceva asemanator si as avea ceva de spus. Povestea e lunga, dar incerc s-o scurtez:

-sotul meu ii spunea amantei ca nu se desparte de mine pentru ca ma sinucid. Am aflat asta de pe un forum pe unde bantuie respectiva, ea fiind tare exhibitionista de felul ei. Are asa o dorinta de a-si povesti viata, ascunsa bineinteles sub protectia a diverse nick-uri. Si se mira ea acolo intr-un post, cum poate o femeie sa tina legat de ea un barbat prin santaj emotional. Si cum de un barbat care admite ca se gaseste intr-o situatie care-l face nefericit, nu face nimic ca sa iasa din ea...
Ciudat este ca, inainte sa descopar ca ma inseala, intr-o conversatie cu el, mi-a zis “in gluma”, ca “n-o sa ma despart de tine, ca te sinucizi”. La vremea respectiva n-am dat mare importanta afirmatiei, n-am dezvoltat subiectul, am luat-o ca pe o gluma proasta si am lasat-o asa cum a cazut.
Mi-am amintit de chestia asta de abia dupa ce am citit posturile ei.
Ironic este ca nu mi-a trecut niciodata prin cap asa ceva, nu i-am pomenit nici macar in gluma, n-am amenintat ... Da, el era universul meu, nordul meu si bla-bla-bla dar sunt totusi indeajuns de luptatoare sa nu ma fi gandit la sinucidere sau la santaj ca la o solutie.
Nici macar n-aveam motiv, pentru ca eu la vremea cand el a facut “gluma” nici nu banuiam ca ma inseala, din punctul meu de vedere, relatia noastra era in “parametrii normali”.
Asa ca, eu spun ca minciunile sunt impartite intre sotie si amanta. Poate nu in mod egal, dar isi primeste fiecare partea de miraj.
Cand l-am confruntat , stiti ce mi-a raspuns? “Si ce, vrei sa te parasesc acum sa-ti demonstrez ca nu gandesc asa?”

Inclin sa fiu de acord cu fetele care spun sa pui totusi raul inainte...e posibil sa fie indragostit(ma rog sa se creada - tot aia e!!).
Nu lasa, te rog, impresia ca accepti! Crede-ma ca o va lua ca atare! Sotul meu nu a recunoscut niciodata relatia- nici atunci , nici acum, dar uneori, tot in "gluma" imi spune ca "barbatii pot fi bigami, e acceptabil" Bineinteles, daca incerc sa aprofundez subiectul, imi taie rapid macaroana cum ca nu stiu de gluma "cum imi imaginez ca ar putea gandi asa?".
Teoriile astea psihologice despre tradatori spun ca, in general ei vor sa pape "toata prajiturica" , asta insemnand ca ii aranjeaza sa beneficieze de avantajele provenite din ambele relatii simultan!
Nu astepta tu sa se rodeze nu stiu ce intre ei...stii exact cat de profunda este relatia lor? O pot tine asa langa ani de zile...
Eu nu te sfatui sa-i faci bagajul, dar, repet, arata-i CAT de mult te raneste.
Daca el nu este o persoana idealista, cu principii morale solide (da' oricum astea nu se pun cand esti indragostit), tot ce vrea e liniste acasa. Faptul ca ti-a dat de inteles ca e ceva in neregula cu el, pana acum, e un semn bun - zic eu. Inca nu s-a resemnat, inca nu priveste adulterul ca pe ceva normal. Speculeaza treaba asta!
Nu stiu exact cum , dar e o idee.
Numai bine!

Mergi la inceput

larissa, tu ai pus degetul pe rana pe undeva...stim ca Ilia nu e casatorita cu el...deci, credinta vesnica la biserica nu i-a jurat, la starea civila nu a apucat sa-si semneze responsabilitatile....deci?
E doar dorinta lui de a sta cu ea sau nu...ca la capitolul tata nu ar fi de reprosat nimic s-ar parea.
Fara a o acuza pe Ilia de ceva, doamne fereste,dar oare nu e un pic de inconstienta in iubirea asta netarmuita pe care noi femeile o oferim barbatilor?
Oare daca am oferi mai "putin" nu am fi mai la adapost si am suferi mai putin?
A se intelege ce se vrea prin oferta...ca poate pana la urma asta e ...ne convine sau nu e ca in afaceri, oferta si contraoferta, dai si primesti si sa fie lumea multumita.
Chiar si sentimental...vrem dragoste in schimbul dragostei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Am fost martora unui "joc" de genul asta.. Nu-ti doresc, Ilia! Sotia, mama a 4!! copii (toti ai lui) a fost inselata sistematic fara ca macar sa-si fi dat seama, vreme de 6 ani. Si poate n-ar fi aflat nimic daca el, intr-un acces de furie, nu i-ar fi spus ca are pe altcineva.
Asa ca spun si eu la fel ca si alte fete, nu te baza deloc, dar deloc, pe faptul ca relatia lor ar ajunge la saturatie, s-ar roda sau mai stiu eu ce! Oricum amanta are avantajul "lucrului interzis". Este mult mai tentanta decat esti tu prin simplul fapt ca este ceva ascuns si interzis! Incearca sa-ti aduci avantajul asta in propriul teren.
In locul tau eu as strange dovezi si i le-as arunca in fata. Fara nervi, crize de plans sau lamentari. Pur si simplu i-as aduce la cunostinta ca stiu si ca vreau sa inceteze. Fara amenintari legate de copii sau despartire, ci cu demnitatea femeii care-si cunoaste valoarea si statutul!

Iti tin pumnii si sper sa treceti acest impas cu bine! Stiu ca se poate!

PS. Si eu fac parte din categoria celor care considera ca sunt f putine casnicii in care unul sau amandoi partenerii sa nu fi calcat stramb.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Balanta, dupa ce o gramada de ani am crezut in caile complicate ale sufletului (mare fan de Eliade fiind mis se parea ca da, chiar poti sa iubesti doua persoane in acelasi timp) am ajuns la o definitie simpla a iubirii, de fapt o non-definitie : atunci cind iubesti nu poti sa-i faci rau persoanei iubite. Tot ceea ce contrazice acest principiu, se incadreaza dupa mine la capitolul iubire bolnava (falsa). O fi simplist, dar functioneaza.
Off topic: asta vara, in asteptarea fetitei mele, am recitit Noaptea de Sanziene (fiind posibil ca ea sa se nasca in aceasta noapte) si Stefan Viziru mi s-a parut un personaj ridicol, in schimb am descoperit alte fatete ale cartii.

Cu acte sau fara, Ilia si sotul ei sunt o familie, nici el nici amanta nu au nici o scuza. Cu ce s-ar fi schimbat situatia daca ar fi fost casatoriti? Imi amintesc ca Ilia a raspuns extraordinar de frumos pe aceasta tema pe la inceputul subiectului, ma repet, nu cred ca dependenta materiala e adevarata problema, dupa cum nu cred nici ca Ilia ar trebui sa plece cu copiii la garsoniera. A, si bine a facut iubind si dind totul, ce trista ar fi o lume in care am masura sentimentele cu pipeta de dragul legii cererii si ofertei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Balanta, dupa ce o gramada de ani am crezut in caile complicate ale sufletului (mare fan de Eliade fiind mis se parea ca da, chiar poti sa iubesti doua persoane in acelasi timp) am ajuns la o definitie simpla a iubirii, de fapt o non-definitie : atunci cind iubesti nu poti sa-i faci rau persoanei iubite. Tot ceea ce contrazice acest principiu, se incadreaza dupa mine la capitolul iubire bolnava (falsa). O fi simplist, dar functioneaza.
Off topic: asta vara, in asteptarea fetitei mele, am recitit Noaptea de Sanziene (fiind posibil ca ea sa se nasca in aceasta noapte) si Stefan Viziru mi s-a parut un personaj ridicol, in schimb am descoperit alte fatete ale cartii.

Cu acte sau fara, Ilia si sotul ei sunt o familie, nici el nici amanta nu au nici o scuza. Cu ce s-ar fi schimbat situatia daca ar fi fost casatoriti? Imi amintesc ca Ilia a raspuns extraordinar de frumos pe aceasta tema pe la inceputul subiectului, ma repet, nu cred ca dependenta materiala e adevarata problema, dupa cum nu cred nici ca Ilia ar trebui sa plece cu copiii la garsoniera. A, si bine a facut iubind si dind totul, ce trista ar fi o lume in care am masura sentimentele cu pipeta de dragul legii cererii si ofertei.

la aceeasi concluzie am ajuns si eu"daca iubesti nu-i poti face rau persoanei iubite"
de ce?
pt simplul fapt ca te-ar durea pe tine....

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput