Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Balanta, eu ma refeream strict la minciuna clara. Cea prin care ii spunei Iliei ca nu e nici o femeie in viata lui, cea in care isi creeaza un intreg scenariu de criza a barbatului de 40 de ani. Minciuna clara fara posibilitati de interpretare.

Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

larissa_79, probabil ai dreptate, eu nu la postul tau ma refeream , ci la aspectul general al situtiei, nu am punctat ceva anume...uneori ne mintim pe noi mai inatai si abia apoi pe ceilalti...minciuni spunem tot timpul, mai mult sau mai putin nevinovate...da, e o minciuna cat timp e dovedita...imi vine greu sa cred ca marea majoritate recunoaste din prima...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79

Balanta, eu ma refeream strict la minciuna clara. Cea prin care ii spunei Iliei ca nu e nici o femeie in viata lui, cea in care isi creeaza un intreg scenariu de criza a barbatului de 40 de ani. Minciuna clara fara posibilitati de interpretare.

nu-s balanta, dar eu m-as fi oprit la virgula. la cea de dupa "nu e nici o femeie in viata lui". chit ca nici asta nu-i foarte clara, intrucat n-am reusit sa inteleg exact ce stie Ilia atat de fara putinta de tagada. nu cer amanunte, dar sufletul ei a avut trairi atat de diferite in cele 59 de pagini ale primului capitol si in cele peste 10 de aici, incat se pot schimba total in urmatoarele 10 pagini. e "clara" pentru ca asa ne-a fost prezentata. insa chiar de-ar fi, nu e obligatoriu sa excluda criza de 40 de ani (sau una aleatorie, nedepinzand de varsta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu nu am inteles din topic daca el a inselat concret sau doar "cu gandul", dar in orice caz, eu nu am vazut pe nimeni sa recunoasca din prima, clar si verde in fata ca a facut-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ia sa imi cer eu niste rosii in freza si sa va spun ca mie mi se pare ca inselatul asta nu e asa un capat de tara si un motiv sigur de divort, in anumite conditii. Adicatelea dc. termina relatia cand afli si dc in general e un tata si sotz bun, io zic ca nu e de trimis la amanta acasa, ca aia abia asteapta si concurenta intre femei pe mine nu m-ar lasa sa ii fac pe plac dc. domnul individul sotz nu ar fi in rest chiar de lepadat (ca altfel de ce il vrea aialalata?). Dc. se poarta urat acasa, da, motiv de divort. Dar altfel, problemele cu sexul (lui cu alta) nu cred ca ar tb sa fie in mod necesar si suficient motive definitive de divort. Si istoria arata ca multe femei chiar asa fac, adica nu divorteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

ruxij, exact asta am dorit sa spun si eu putin mai devreme. depinde de circumstante, de barbat, daca "intamplarea" se repeta, daca in rest exista afectiune si dragoste. nu exista solutie universala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Eu citesc de la inceput si acum am impresia ca e o criza de-a lui - cosmar pentru Ilia -, care se vor termina mai devreme sau mai tarziu si apoi vor trai toti fericiti si linisti, ca in povestea lui Flexi http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129813&whichpage=1.
Ilia, esti o fata incredibil de puternica si inteleapta. Felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

ruxij,ai dreptate, dar uite tu la atatea topicuri si pe atatea forumuri cum "pica" atatea casnicii din cauza infidelitatii si se anuleaza ani de munca si de trairi comune pentru cateva orgasme. Vorbim de situatii normale, in care comportamentul si atitudinea in cuplu nu sunt radical alterate de aparitia altcuiva
...cu cel de acasa....cu cel din alta parte...cu unul sau cu o suta descoperim in timp ca tot acolo se ajunge...eu una ilia, as mai avea rabdare...in sensul ca EU as deveni prioritatea si nu el, m-as ocupa de mine si copii si as "vedea" prin el.
Chiar daca unii ar sustine ca e greu pt ca poate inca il mai iubesti...sunt convinsa ca il iubesti altfel, dragostea oricum se modifica...cel mult devine mai "arzatoare" cand ai sentimentul ca il pierzi...si atunci cred ca e mai degraba un sentiment de posesiune...poate bat campii la ora asta...dar ai inca o gramada de treaba cu viata ta...la urma urmei nu ai pe nimeni pe banca de rezerva care sa te astepte...

ruxij, inca o data,sigur din partea unora nu vei primi rosii...chestia asta cu inselatul, in conditiile in care este arhicunoscut si arhiprezent peste tot, chiar nu mi se mai pare un capat de tara...s-ar parea ca familiile care au apucat "pana la adanci batraneti" au stiu sa depaseasca astfel de momente critice care au existat aproape in toate cuplurile si vor mai exista

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

BALANTA, cu toata stima, eu la terapuetul la care merg, am invatat ca din contra, orice om, fie el femeie, fie barbat, cand cauta ceva in afara casniciei, clar lipseste ceva acolo, nu ca n-ar putea functiona decat in triunghi. sa nu uitam ca sotul ILIEI a avut ani de fidelitate. iar eu continuu sa cred ca exista si oameni care iubesc o viata acelasi om, chair si fizic. da, majoritatea nu e asa, dar perfectiunea, atat cat poate fi ea pe pamantul asta, e atinsa de putini, de aici si nr extrem de scazut de relatii perfecte.

ILIA, eu continui sa cred ca sotul tau clar a avut o problema, a simtit ca ceva va lipseste, si a reactionat asa. nu a reactionat la modul ideal, dar sa nu uitam ca nu sunt doi oameni la fel pe lumea asta. nu inseamna ca nu te iubeste. nu mi se pare nici pe departe un om care n-ar putea pleca imediat ce asa ar simti. nu-i lipsesc nici banii, nici puterea.

si mai stii cand asta vara zicea ca tre sa mearga sa vada ce se intampla cu el, poate el e dereglat...e clar ca se simtea vinovat in sinea lui, ca se uita la tine si nu intelegea nici el ce dreaq are.

fii puternica, si mergi pe drumul ales, o sa fie bine in final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Ilia, eu stii ce cred?
ca, intr-un fel (Tu alegi care), trebuie sa reactionezi.
barbatii astia sint intocmai ca niste copii, daca nu le spui nimic si nu le pui limite considera ca au dreptul la orice.
nu spun cum sa faci, tu ii cunosti butoanele mai bine ca oricine, dar sa stii ca e posibil ca undeva in viitor el sa iti reproseze tie lipsa de reactie. evident, nu de asta tb sa spui/faci ceva, ca sa raspunzi asteptarilor lui, ci pentru ca daca o lasi asa, se poate ca peste un an sa fii exact in aceeasi situatie. si nu sint sigura ca poti duce asta.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput