Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)
Raspunsuri - Pagina 12
buli spune:
nu-s toti oamenii la fel - ca daca ar fi, ar fi o plictiseala ...
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
zarala spune:
ilia
imi pare rau prin ce treci - am un caz asemanator in familie
cred ca de abia acum o inteleg pe mama
tare rau imi pare
violeta69 spune:
ilia,nici nu stiu daca mai conteaza ce am facut eu....
oricum ,eu in prostia mea am crezut ca si tine ca omul,saracul e terorizat de nebuna...
ca ma iubeste,ca are o familie si ca-i pasa de ea....bla-bla-bla
dupa mine,dar numai dupa mine, cred ca ar tb sa fii putin mai drastica....adica fara sa ii dai senzatia ca-l intelegi si ca el e o victima ....ca aici victmele sunt altele
sa fii stapana pe tine,sa te echilibrezi si pana una alta sa pui piciorul in prag...
eu nu m-as baza pe faptul ca daca el stie ca tu stii totul nu mai e adrelania si nu-l mai intereseaza individa...
tu nu stii care e "relatia" lor si cum se poarta individa...
tu doar vrei sa crezi niste lucruri care-ti fac tie bine(momentan)...si asta cred ca e mai mult in subconstient-pt ca asa suntem noi oamenii facuti....
e greu,e f greu, dar poti avea sansa ca omul sa-si revina.....
si daca-si revine tu vei mai putea fi aceeasi?
insa daca nu va fi asa?daca nu-si revine?
ce am facut eu?
pai eu n-am facut bine asa ca nu mai conteaza ce am facut eu...
deci sa-ti spun sa faci ca mine nu e bine,dar nici sa nu faci ca mine nu e bine,ca poate la voi e o alta situatie(si sigur asa e)...
dar....as putea sa-ti spun doar atat...
cauta sa iti vezi de tine,de viata ta...insa nu-l tolera ca el sigur o va lungi .....eu stiu cat?depinde de cati nervi are amanata...
probabil ca daca-i arati indiferenta (lui)va mai fi o sansa,dar sigur ca ne invartim in jurul cozii adica,tu mai vrei sansa asta?
vei mai avea incredere in el?
daca-i arati afectiune iaca ce s-a intamplat....e nedumerit...dar nu lamurit....
tanti asta are multa rabdare si "intelegere"(ca cica sunt niste copii la mijloc-pt ea,e vax,dar se face ca pricepe-no,ca acum e amorezata si "daca ei se iubesc ce poti face tu?"am incheiat citatu' )
scuze,daca am aberat putin
eu sunt convisa ca tu vei gestiona totul mult mai bine decat am facut-o eu....
as fi vrut sa fiu atat de puternica ca si tine, atunci....azi as fi fost scutita de multe suferinte inutile
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit
Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.
Mahadma Gandhi
pepene spune:
ilia,
numai tu ai solutia. tu il cunosti cel mai bine. tu stii daca merita sa treci peste o astfel de intamplare. tu stii cat de importanta esti tu pt. el.
exista multe cazuri in care cea mai buna optiune a fost despartirea.
exista si cazuri in care cei 2 au ramas impreuna in ciuda unei astfel de "intamplari" nefericite, si nu au regretat decizia de a fi un cuplu in continuare. un exemplu sunt ai mei. in ciuda unei astfel de "intamplari", au ramas impreuna si casnicia lor in ansamblu este una foarte fericita. iar dragostea lor foarte puternica.
nu exista, din pacate, raspuns universal.
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larissa_79 Acum sa fim seriosi. Cred ca daca ai auzi ce minciunele indruga al tau sot amantei ti s-ar face rau instant. |
iertat sa-mi fie ca indraznesc sa spulber din naivitate, dar nu toti amantii isi zugravesc drept vrajitoare colega de apartament. nu toti o prezinta drept scorpia care le mananca zilele si de care nu se mai pot apropia la mai putin de un metru.
larissa_79 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
iertat sa-mi fie ca indraznesc sa spulber din naivitate, dar nu toti amantii isi zugravesc drept vrajitoare colega de apartament. nu toti o prezinta drept scorpia care le mananca zilele si de care nu se mai pot apropia la mai putin de un metru. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Mianna, n-am generalizat. Am vorbit strict legat de povestea iliei pe care am urmarit-o de la inceput. Mi-e greu sa cred ca un barbat care isi minte cu atat de multa creativitate si inversunare sotia nu utilizeaza aceeasi tactica si cu amanta. Am zis ca minte, nu am zis ca minte prezentand sotia ca o scorpie. Omului ii place sa minta, sa creeze povesti, crize, probleme, introspectii. De parca viata asta de zi cu zi cu atat de multe probleme cotidiene nu ar fi de ajuns. Cel putin asa il vad eu din ceea ce a povestit Ilia. Omul e extrem de calculat si repet, mie aproape ca mi s-ar face frica de un astfel de om. Ilia are extrem de multa putere si intelepciune. Ce e in sufletul ei...insa....o mare furtuna pentru ca sigur nu iti pica bine ca din cand in cand sa primesti cate un "ciocan in cap".
Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
violeta69 spune:
larisa,din pacate sotia(ma refer la modul general) in astfel de cazuri nu-si da seama de caracterul sotului pt ca de asta e sotie...se presupune ca-l iubeste...
daca nu-l mai iubesti zau ca nici nu-ti pasa!
poti f bine sa-ti iei si tu una bucata amant si treba e rezolvata...
ori cand iubesti vezi omul acela in cu totul alt mod decat e relaitatea....
insa vine o vreme(vorba cantecului!)cand valul asta ti se ia de pe fata te trezesti la realitate si iti vine sa mori...si la propriu si la figurat....
vrei sa uiti ca toate astea le-ai trait cu omul alaturi de care ai sperat ca vei avea fericire...sau macar o bucatica din ea....
ilia,tare mult as vrea sa nu treci prin toate astea...de fapt eu as vrea ca nimeni sa nu treaca prin tragedii din astea....si poate daca femeile (unele) ar fi altfel....ehhhh,nu ma luati in seama ca am inceput sa visez la cai verzi pe pereti
si da,asa e, unii au asa o imaginatie bogata si asa se baga in niste minciuni....ca la un moment dat cred si ei ce spun...
cumva sotul tau o fi frate cu al meu(fost) ?
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit
Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.
Mahadma Gandhi
A_Iulia spune:
Eu cred ca el incearca acum sa-si refaca relatia cu tine. De asta si cele 4 concedii. Este posibil ca "ea" sa-i fie confidenta, sa-si fi dezvaluit reciproc sentimentele, dar sa considere amandoi ca ar fi cinstit ca el sa incerce pana la capat sa-si refaca casnicia, ca sa nu aiba pareri de rau amandoi. Sanse sunt foarte mici sa reuseasca, daca ea ii alimenteaza fluturasii din stomac si ramane "confidenta".
Crizele cu sinucisul nu sunt o noutate, si sunt de fapt o mare problema pentru tine. Ele functioneaza exact pe dos in mintea barbatilor, ceva de genul: ah cat ma iubeste, e in stare sa-si dea viata pentru mine.
Nici "ruptul relatiei" nu este o idee noua. Cred ca toti trec prin asa ceva? "rup" relatia cu amanta, apoi se reintalnesc cu ochii in lacrimi amandoi, orbiti de pasiune...
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larissa_79 Mianna, n-am generalizat. Am vorbit strict legat de povestea iliei pe care am urmarit-o de la inceput. Mi-e greu sa cred ca un barbat care isi minte cu atat de multa creativitate si inversunare sotia nu utilizeaza aceeasi tactica si cu amanta. Am zis ca minte, nu am zis ca minte prezentand sotia ca o scorpie. Omului ii place sa minta, sa creeze povesti, crize, probleme, introspectii. De parca viata asta de zi cu zi cu atat de multe probleme cotidiene nu ar fi de ajuns. |
povestea cu scorpia si/sau cu ne(mai)impartitul asternutului pare a se contura destul de clar in mintea multor doamne. iar din cele doua capitole pe care le-am citit, eu n-am inteles ca problemele lui sunt inventate. poate putin exagerate, dar nici de asta nu-s convinsa. exprimate intr-o masura prea mare cu voce tare, asta da. daca nu era o criza care sa genereze introspectii, zic ca era dus de mult. probabil intr-adevar a remarcat brusc (eu asta i-as reprosa, dar viata mi-a aratat ca sunt multi care-o privesc superficial pana-i loveste ceva in fata) ca ceva nu-i in regula in casnicia lor. si mi se pare normal si firesc sa te tulbure asa ceva. mult mai normal decat plecarea in necunoscut in secunda doi.
in alta ordine de idei, mai pragmatica, nu prea cred c-avea timp de tesut povesti nemuritoare cu amanta. acu' nu zic c-a fost sincer suta la suta cu ea, dar in general e mult mai mintita sotia decat amanta.
balanta spune:
daca am putea admite ca omul poate nutri sentimente de dragoste, afectiune, camaraderie fata de o persoana si de pasiune si dorinta sexuala fata de alta persoana...cred ca sotul iliei nu minte nici pe una , nici pe alta.
Daca si cea de a doua il iubeste fara sa vrea nimic de la el decat dragostea si pasiunea oferita...poate astepta si ea cum asteapta si ilia...
Ce concluzii am tras citind dicerse articole, carti, mergand la psihoterapeut si scormonind dupa raspunsuri de genul asta?
Ca pentru unii,si femei si barbati,viata poate functiona in parametri normali numai in prezenta acelui contestat triunghi amoros, asemuit ca un scaun cu trei picioare. Cand un picior se rupe cade scaunul cu totul.
Adica unii barbati,{valabil si la femei} daca nu mai au amanta nu mai functioneaza casnicia in parametri normali...daca nu mai au nevasta, amanta isi pierde valoarea si rostul. Cele doua se pun in valoare una pe alta si respectivul penduleaza intre cele doua, avand mereu o varianta de rezerva.
Bine, e cam sec spus, dar nu am stiut cum sa sintetizez ceea ce tot ma chinui sa aflu de ani de zile ca toata lumea...mecanismul sentimentelor...al durabilitatii lor si a trairilor emotionale ale omului, care vrand , nevrand ne coordoneaza comportamentul la un moment dat.
Sunt multe situati in care in momentul cand familia se destrama...dispare si amanta...urmand ca respectivul sa caute iar stabilitatea unei familii si tot asa...
Nu cred ca e vorba de minciuna, strategii,tradari...e ceea ce nu pot accepta unii...ca poti iubi mai multe persoane de sex opus in acelasi timp, fiecare pt altceva.
Vorbim de situatii ca ale iliei, in care respectivul nu e alcoolic, violent, se simte responsabil pt copii, pt statutul social al familiei si pt administrarea financiara a ei...dar nu isi poate controla latura emotionala ...la urma urmei nu suntem perfecti...nu le putem face pe toate.
Cred ca atunci cand vom intelege cu adevarat ca ei nu pot fi ca noi si noi nu putem fi ca ei...ca suntem total diferiti, chiar diametral opusi, cine stie ,acceptarea vine mult mai usor.