Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dov spune:

eu nu stiu de ce toata lumea te impinge sa divortezi, sau macar sa impingi repede lucrurile spre o rezolvare...mie nu mi se pare ca ai avea aerul unei femei umilite, ci din contra, a unei femei care isi stie bine limitele, meritele, le stii si pe ale lui, si joci cu cei ai.

si eu as astepta sa treaca aceasta criza...si nu, nu cred ca nu te mai iubeste, sau ca sta doar pentru copii. asta n-o cred si pace. exista ceva in casnicia asta care nu merge, nu zic ca de la el, sau de la tine, iar el a ales "calea" asta de rezolvare.

tinand cont, ca in strafundul sufletului vostru inca va uibiti, si nu putin, cand va trece furtuna, eu as incerca o consiliere maritala. merita sa lupti, pentru iubirea voastra, pentru linistea celor 3 copii, chiar si pentru vacanta in 2 pe care a vrut-o si el, chira si cand avea amanta...e clar ca iubire exista, de ambele parti...ceva undeva candva n-a mai mers.

stiu, o sa sara unele si-or sa zica vaaaaiiii, dar el a preferat sa-si rezolve "problema" existentiala in bratele alteia, ca uite, ilia n-a facut la fel, si-a vazut de casa etc. da, dar nu suntem toti la fel, nu rezistam toti la necazuri(ba barbatii sunt de un milion de ori mai slabi), si cand sunt atatea in joc, se merita sa si lupti, nu sa te umilesti, ci, impreuna sa descoperi ce nu merge.

ILIA, asta nu e un om las, sau afemeiat, cu neputinta de vindecare. daca nu te-ar fi iubit, as fi zis si eu sa-l lasi, dar sunt sigura, in ciuda a ceea ce a facut, ca tine la tine, nu doar la copii...adu-ti aminte de mirarea lui cand te-a "redescoperit", parca cu ciuda ti-a zis cat de mandru e de tine, ciuda probabil pe el, ca a indraznit sa-si piarda increderea in tine pentru o perioada.

multa multa putere iti doresc, si lupta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

dov, tocmai pt toate motivele insirate de tine stau si eu in cumpana. ziceai de vacanta pe care a vrut-o si el, au fost doua vacante, doar in doi, in vara asta, timp in care aia suna disperata pe telefon. si a fost foarte bine, de aia pe mine m-a pacalit. va aduceti aminte posturile de asta vara in care va spuneam ca mi-e bine.. chiar mi-era. dupa care la sf lui august s-a schimbat ceva.. acuma.. si eu cred ca mai e ceva in el pt mine, fiindca altfel ar fi plecat, dar mi-a spus ca n-a putut sa ia decizia asta. in continuare, nu vrea sa plece. or, un barbat indragostit de amanta, care nu mai vroia sa-si salveze casnicia ar fi plecat, chiar daca se intorcea dupa aia. da' pleca sa-si traisca, dom'le, iubirea. acuma.. avem alta plecare peste 3 saptamini cu copiii, am facut planuri de sarbatori sa mergem la munte, dupa aia iar o vacanta in doi. pai astea ce sunt?... ca de aia nu mai inteleg nimic.. ca si daca nu pleaca, da' ii sta mintea in partea ailalta niciun barbat nu-si face vacante in doi cu sotia. ceva e rupt undeva si eu aici pierd firul logic.
buli... are you for real? ce naiba sa vb eu cu aia? s-o rog frumos sa-mi lase barbatul in pace ca n-are voie sa se joace in fata blocului cu doamne necunoscute sau ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nici eu nu stiu daca sint eu sau nu.

dar sa-ti povestesc logica mea din momentul ala (asa cum am zis, asta e o solutie pe care instinctiv o resping)
ma gindeam ca cel mai vine ar fi sa puteti deveni din nou o big happy family.
or, eu cred ca asta nu se poate face fara o curatenie generala. sotul tau pare ca inca mai are de bagat sub pres, sau oricum nu are de gind sa scoat nimic. pe de alta parte nu cred ca tu te linistesti pina nu stii ce/cum/de ce/etc. si ca asa o discutie poate sa fie lamuritoare in multe directii.
pe de alta parte iarasi sint de acord ca o discutie cu cealalta poate fi injostitoare (nu stiu daca e cuvintul potrivit), insa poate fi si edificatoare.
in conditiile in care se tot fac si desfac chestii pe la spatele tau, nu stiu ce e mai ok sa nu stii si sa te porti ca si cum ar fi ok, ori sa stii si sa iei decizii in cunostinta de cauza.

enfin, logica de moment cum am zis.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

in mod cert daca ramanea doar pentru copii, ar fi evitat ca sa nu zic altfel, vacantele in 2(cat de tampita e aia de accepta asa ceva? ce minciuni/motivatii iti poate oferi cineva pentru o vacanta in 2 cu nevasta??).

nu te mai chinui sa afli ce s-a rupt, sau ce n-a mers...pana nu s edeschide el nu vei afla niciodata...s-ar putea sa fie chiar motivele alea de asta vara, ca a simtit ca esti rece, ca nu-l mai iubesti, etc...veti avea voi si momentele de destuinire, acum trebuie sa treceti prin katharsys...prin chinul asta nenorocit.

in fine, ideea mea e ca nu cauta raspunsurile in tine...n-ai de unde sti mecanismele sufletului lui...iti va fi imposibil, cel mai bine canalizeaza-ti mintea si energiile spre ce ai in viitorul apropiat de facut.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dov

in mod cert daca ramanea doar pentru copii, ar fi evitat ca sa nu zic altfel, vacantele in 2(cat de tampita e aia de accepta asa ceva? ce minciuni/motivatii iti poate oferi cineva pentru o vacanta in 2 cu nevasta??).

pt una se pot gasi motivatii, cred. da' pt 4 vacante pe an? plus toate we? plus ca te-ai hotarat sa pleci, ti-ai inchiriat ap si dupa aia te-ai razgindit si ai ramas tot acasa, deci tot cu nevasta... si de atunci au mai trecut 2 doua luni.. de aia am zis si eu.. cita rabdare o mai avea aia? si cite minciuni o mai crede? si e clar ca-i spune cind e plecat cu mine fiindca nu suna, nici in we, deci stie... adica stai frumos si asteapta, daca am eu chef de tine, bine, daca nu.. io sunt acasa in pat cu nevasta - iarasi aici cred ca ar tb sa ma evite, dar nu, din contra! - tu... gaseste-ti si tu ceva de facut..
si telefoanele sunt toate date de ea, nu de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

n-am apucat sa citesc tot...recunosc....dar...
atat va spun"cat de tare va amagiti!"
daca un barbat isi petrece vacanta cu sotia nu inseamna ca o iubeste....
"aia" nu e chiar proasta sa nu-l lasa sa plece in vacanta,doar se sacrifica din iubire ...el spune ca pt copii face sacrificii si NUMAI pentru copii(chit ca el merge numai cu sotia)....
habar nu aveti ce minte au unii barbati!
voi ii judecati dupa mintea voastra....
ori un barbat nu gandeste asa.....

si pe tipele astea cu rabdare infinita le judecati din punctul vostru de vedere.....
ori nu e acelasi lucru....
ia sa intre aici o amanta sa va povesteasca cam cum e treaba!!!

eu nu indeamn la divort si zau ca tare m-as bucura ca ilia sa ramana cu sotul ei pana la urma,ceea ce nu e imposibil.....dar,exista un dar,nu judecati cu inima,ci cu mintea.....
ori e practic imposibil in conditiile date....

fostul meu sot petrecea vacante cu mine si ce de declaratii imi facea,dar intre timp asa i se facea pofta de napolitane si ii mai dadea individei un telefon....
domnisoara il intelegea ca sta chinui saracul pe te miri unde pt copil si cotoroanta aia de sotie(sau vrajitoarea) nu-l lasa domne' si pace sa-si traiasca si el iubirea

asa ca eu le-am fumat de mult pe astea ...e adev. ca nu-s doua povesti la fel,dar....
ilia eu te rog sa fii putin mai dura cu tine si cu sentimentele tale,nu de alta dar nu vreau sa suferi...
pune putin raul in fata,macar de-ar fi bine sa te ia prin surprindere si fericirea sa fie mai mare

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

Citat:
citat din mesajul lui dov

pt una se pot gasi motivatii, cred. da' pt 4 vacante pe an? plus toate we? plus ca te-ai hotarat sa pleci, ti-ai inchiriat ap si dupa aia te-ai razgindit si ai ramas tot acasa, deci tot cu nevasta... si de atunci au mai trecut 2 doua luni.. de aia am zis si eu.. cita rabdare o mai avea aia? si cite minciuni o mai crede? si e clar ca-i spune cind e plecat cu mine fiindca nu suna, nici in we, deci stie... adica stai frumos si asteapta, daca am eu chef de tine, bine, daca nu.. io sunt acasa in pat cu nevasta - iarasi aici cred ca ar tb sa ma evite, dar nu, din contra! - tu... gaseste-ti si tu ceva de facut..
si telefoanele sunt toate date de ea, nu de el.

ilia,te rog eu(din nou) nu te mai amagi....
amantele au rabdare cu anii.....
a mea a avut rabdare 4 ani

si ce daca el sta cu nevasta in pat?
si ce daca isi petrece vacantele cu nevasta?si ce daca....

cred ca aici la sub tau ,tot tu spuneai ca el nu are cand sa se intalneasca cu ea...si uite ca avea cand,deci nu judeca gresit nimic pt ca o sa ai mult de suferit....
judeca invers totul....

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu stiu sigur ca exista si urmatoarele tipuri de amante:

- nu le intereseaza o relatie definitiva, e foarte bun doar amant (astea-s cele mai bune, se plictisesc repede)
- au suficient singe rece sa astepte 5-10 ani (astea-s alea bigudiu - de care nu se scapa usor)
- fac teatru doar ca sa fie sigure ca a aflat si sotia (astea-s fara scrupule)
- sint indragostite cu adevarat si papa toate gogosile, oricit de timpite care le sint servite
- le este indiferent daca domnul mai are acasa o nevasta, atita timp cit ele primesc ce doresc (dupa caz - amor, bani, alte beneficii)
- fac diverse scene si scenarii doar ca sa fie viata mai interesanta

si mai sint sigur - dar tipurile astea le-am cunoscut eu personal.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

mi se pare atit de trist sa astepti ani de zile sa sune telefonul, sau sa suni tu si sa vezi daca raspunde sau e cu nevasta si nu poate vorbi... incredibil! ce bucurie poti sa ai ca sa accepti asta?... eu nu inteleg, dar, in fine, e treaba fiecaruia cum isi conduce viata.
bun... aveti alte sugestii pentru mine, ce ar tb sa fac in situatia in care continua telenovela? violeta, tu ce-ai facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Ilia mie imi pari foarte inteleapta. Imi place tare mult cum gandesti. Ai incredibil de multa rabdare si esti foarte rationala....toate astea ma fac sa cred ca nu il mai iubesti. Sper intr-un final sa realizezi si tu lucrul asta. Imi pari o femeie care chiar merita mai mult.
Acum sa fim seriosi. Cred ca daca ai auzi ce minciunele indruga al tau sot amantei ti s-ar face rau instant. Nu stiu la ce folosesc toate vacantele astea ale voastre in doi cu atat de multa minciuna la mijloc! Eu in asa o situatie n-as sti ce sa fac intr-o vacanta in doi...poate doar sa ii arunc toate mizeriile stranse in suflet si sa ma racoresc. Altceva? Acum sa nu imi zici ca o sa duci si tu disimularea la extrem si va veti comporta in urmatoarea vacanta in doi ca doi porumbei...
O fi atat de minunat omul asta incat sa merite sa lupti pentru el? Mie mi se pare de-a dreptul diabolic cum ascunde totul, cum planifica totul fara sa lase urme. Din punctul meu de vedere ar fi fost preferabil sa plece de acasa si sa spuna verde in fata ca te inseala. Dar asa....jocul asta aproape perfect. Mie sincer aproape ca mi-ar fi frica sa mai dorm noaptea alaturi de un asemenea om.
Sigur, copii tai merita totul. Te inteleg cumva perfect. Si mie mi-ar fi greu, daca nu imposibil in caz de ceva sa o despart constient pe Alexia de tatal ei. As strange din dinti si mi-as pastra familia...poate...insa domnul acesta n-ar mai incapea in patul meu, ca n-as putea. Eu nu prea pot sa mimez dragostea...tu poti asta? Poti discuta linistita cu el, face dragoste, puteti fi o familie calda cu toata furtuna din sufletul tau? Eu nu stiu....nu ca n-as vrea, dar nu cred ca mi-ar iesi...
Larisa Mamica de Alexia (13 iulie 2006) si aspiranta din nou

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput