Despre amazoane
Raspunsuri - Pagina 4
oana_s spune:
in aproape 90% din cazuri, "amazoana" a fost macar o data o femeie umilita, altfel nu avea nevoie sa ajunga amazoana
Oana si Mara 11.08.2004
felicici spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilse ci din perspectiva "gandurilor ascunse" de adolescenta, care ar fi vrut de exemplu sa fie luata de mana, sarutata(nu french kiss ca eram sigura ca sarutul reprezinta asa "o pecete" pe buze si atat) dar cam asta era tot. eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008) |
Interesant, mi-am pus acum problema cum unele fetite intuiesc ce poate fi atingerea iar altele sunt convinse ca un sarut este ""o pecete" pe buze si atat", in conditiile in care nici una nu ar fi fost expusa la imagini cu caracter sexual. Si ca sa vedeti ca nu sunt genul de persoana care se gandeste doar la ce mai pune pe masa iata explicatia pe care am gasit-o, dezvoltata in ipoteza in care credem in reincarnare: exista suflete tinere si suflete trecute prin mai multe vieti, avem un bagaj cu care venim pe lume, inclusiv unul sexual. Intuitia nu este bec aprins in cap ci maturitate a spiritului nostru . Dar de fapt adevarul e ca de pe la 12 ani eu am vazut scene de dragoste in filme, si ca as fi vrut sa schimbe cineva canalul intrucat incepeam sa ma simt aiurea, mai tarziu am inteles ca ma simteam de fapt excitata si mama era langa mine. Deci pana la urma exista si ceva influente exterioare in aparitia dorintei, dar nu stiu cum se poate ajunge la varsta adolescentei fara sa fi vazut un french kiss macar in parc daca nu la tv.
Lorena(19.12.2007)
cristi_2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_s in aproape 90% din cazuri, "amazoana" a fost macar o data o femeie umilita, altfel nu avea nevoie sa ajunga amazoana Oana si Mara 11.08.2004 |
sau a vazut o femeie umilita si si-a jurat sa nu ajunga niciodata asa
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
felicici spune:
Cristina eu nu cred in 'presiunea exterioara', o consider o scuza. Omul nu este atat de receptiv la gura lumii sau la ceea ce i se spune pe cat s-ar crede. De aceea educatia nu se face verbal ci prin puterea exemplului. Nimeni nu face nimic de gura lumii, dar cand nu iese bine si apar regretele ea este cel mai usor de invinuit. Si mai este scuza 'am facut pentru copii' care iarasi este o minciuna care se traduce prin 'nu am facut nimic'.
Lorena(19.12.2007)
cristi_2003 spune:
lorena - depinde. pe o persoana hotarata de fel da, nu o afecteaza gura lumii. pe cineva crescut de mic pe baza de frica si rusine si fara incredere in el il poate darama presiunea din jur.
asta am vazut eu la mama cand la prima tentativa de divort (care din pacate nu s-a mai produs - ce bine ne-ar fi fost) acuzata fiind din toate partile ca de fapt vina e la ea, ea nu e destul de femeie, de gospodina, de ce se mai poate e totul rau. ca vai, ce o sa zica lumea. noroc ca la a doua tentativa - si reusita - eram eu destul de mare cat sa o ajut si sa o motivez sa mearga pana la capat.
si da - la ea a fost fix ce zici tu, mentalitatea mamei ei daca nu vorbim inseamna ca nu exista, si a ajuns sa se marite cu primul dobitoc pentru ca habar nu avea pe ce lume traieste din punctul asta de vedere. stia doar ca e rusine mare sa vorbesti despre viata de familie, sex, sentimente si cam toate lucrurile importante in viata.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
anyella spune:
Si eu cred ca in proportie mare (nu dau procente ,mi-o fur ) amazoanele au fost umilite...la viata lor.Nu zic abuz,zic umilinta : ))).
Am o amica (model de viata pe vremuri), de la care am invatat multe.Nu am inteles-o in multe chestii.Dar s-a nascut amazoana .A iubit cu inflacarare,a facut doi copii (al doilea e in dubiu cu cine e facut,dar e in ograda ei si a barbatului).Fata s-a nascut amazoana si si-a cautat jumatatea inteligent : )
1.Barbatul legitim e mai " moale".Adica trebuie dirijat : ))).
2.Ea a condus totul,de mica.Inclusiv masina,inclusiv afaceri.Si-a suflecat minecile de multe ori si a facut pe mecanicu' ca deh,cine sa o ajute mai bine decit ea singura :))).
3.Nu uit niciodata cind i-a aruncat unuia care a jignit-o o scrumiera in cap.De aia grea,de sticla masiva.A stat omu' mult timp marcat fizic...si psihic ( ca parca o iubea si mai mult).
Nu e E.Cirstea,dar se aseamana mult in reactii.
P.S. : Acu' faza cu e in "ograda" lor,nu generalizeaza? Ok ? E un exemplu de amazoana pt mine.La mintea mea.Sint si eu amazoana,dar ma tratez cind m-a apuca :))).
oana_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristi_2003
sau a vazut o femeie umilita si si-a jurat sa nu ajunga niciodata asa |
da, de aceea am lasat o marja de 10%, insa, in marea lor majoritate, femeile isi traiesc viata in functie de experientele proprii,nu dupa ale altora (mereu ni se pare ca noua nu ni se poate intampla), aleg sa reactioneze in functie de ele...si cred ca trebuie sa fi foarte, foarte puternica emotional sa ramai dulce si calina dupa ce un eveniment neplacut din viata ta (ma refer la cea sentimentala)te-a doborat sufleteste la un moment dat.
Oana si Mara 11.08.2004
ilse spune:
Mey stati asa, stop joc, eu nu consider amazoana una care crede ca "barbatii e porci"(eu ii consider egalii nostri, dar cand inceteaza sa ne mai ofere exact ceea ce la oferim si noi, egalitatea asta dispare, nu-i asa?)...eu consider amazoana femeia care se respecta pe ea mai mult decat pe oricine, si nu si-o fura asa oricum si de la oricine si care stie foarte bine ce vrea.
De ce credeti ca amazoanele au fost umilite, eu sunt de aceasi parere cu cristi_2003, in ceea ce ma priveste, evident nu stiu cum gandesc alte persoane.
Adica eu am vazut multe femei umilite, una dintre surorile mele, mama mea, nu abuzate, dar umilite...si asta m-a facut pe mine in subconstient cred cand eram mica sa imi zic ca orice ar fi eu nu o sa repet genul asta de acceptare a orice, ca sa zic asa.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
anyella spune:
Pai ,Ilse eu sint o specie aparte.Mi-ar place sa fiu declarata " amazoana" ,desi fizic pe cuvint de pionier ,nu arat decit a fragila.
Dar,am devenit un pic,numa' un pic amazoana ca am fost umilita la viata mea.Pic-ul asta se traduce in faptul ca la cit sint de fragila (pentru unii) nu constientizez si ripostez.Verbal des,fizic mai rar.Atunci cind am de-a face cu Ghita.Vezi ce m-a educat forumu'?
De multe ori uit ca e diferenta de dimensiuni si atac...ca amazoanele: )))
ilse spune:
Felicici ignoranta sau nu, preocupata de altele sau nu, vazand oameni sarutandu-se pe banci, niciodata la vremea respectiva nu am presupus ca implica si limba, nu...eram sigura ca e ceva inocent, minunat, interesant, dar ca presupune o lipire a buzelor si atat.
Primul sarut adevarat, cam pe la 16 ani da recunosc m-a scarbit in prima instanta, de-abia la al doilea, treilea, etc, am inceput sa pricep ce si cum.
Sa fiu sincera nu cred ca eram singura inocenta la varsta aia, desi stiam cum arata o femeie si cum un barbat dezbracati, desi ai mei erau tandri unul cu celalalt...totusi e clar ca nu numai sexualitatea tine un cuplu, compatibilitatea ca oameni, nu ca barbat si femeie si multe-multe-multe altele.
Ai mei erau yin si yang la pasiune, se vedea de la o posta si la gusturi si aspiratii si cerinte diferente ca de la cer la pamant...si ca ei sunt sute daca nu milioane de cupluri.
Degeaba sexualitatea unui cuplu poate da foc nu numai la o casa ci la un intreg cartier daca ei mai departe de lucrul asta nu vad ceva comun, nu stiu cum poate sa mearga treaba in parametrii normali...ca sontac-sontac, nu-i bai.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)