Despre amazoane

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

da ionica - si educatia baietilor e importanta.

si la baieti si la fete trebuie sa li se dea sprijin sa aiba respectul de sine foarte inalt, si respect pentru toti ceilalti. si pentru fete si pentru baieti.

si mai important este sa vada respectul manifestat intre parinti- ca degeaba le predicam una si le aratam alta. si nu doar un respect asa de fatada, ci cel pe care il are o familie adevarata, care apare in gesturile mici fara efort, fara sa fie studiat, care vine de la sine. pentru ca cel mai bine se invata din exemplu si imitatie.

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicici spune:

XIO respect parerea exprimata de tine la subiectul in cauza, dar si tu ai fi putut respecta decizia autoarei de a-l inchide. Mie oricum mi se pare o inconstienta din partea celor care isi expun viata privata pe forumuri cu lux de amanunte si poze puse la semnatura, nu banalitati din viata de zi cu zi dar mai ales problemele lor personale, nu cele cu care ne confruntam toti - de genul problemelor de sanatate, administative, nu stiu cum sa fac cutare lucru si cer o parere.

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Felicic ce sa zic, e prima data cand aud asta, adica ceea ce descrii tu recunosc.

Imi place sa citesc ceva nou chiar daca sa zic poate nu as fi de acord cu lucrul asta, sau inc anu mi-am facut nicio parere, cum e in cazul de fata.

De aceea as dori sa vorbim un pic mai detaliat despre asta, caci am o fata de aproape 5 ani si jumatate, si ma intereseaza mult toate astea:

-ce e cu oglinda? te referi la faptul ca se descopera pe ele sexual?
-de ce crezi ca nu conteaza varsta, adica consideri ca s-ar putea sa fie fete care la 13 ani sa fie dezvoltate psihic de 16-18 sa zicem.

Sper sa te inteleg in detaliu, si sa nu rastalmacesc fiindca ma repet, chiar imi doresc sa aflu lucruri de genul asta, mai ales ca totul e foarte nou pentru mine.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Ionica dar nu le invata nimeni ca toti baietii sunt rai, sa se fereasca de ei, etc...ci doar ca trebuie ele insasi sa fie stapane pe ele, sa afirme ce vor ca nu reprezinta nu, si la oricare din gesturile de presiune sa cheme politia, da, da daca cel in cauza nu inceteaza.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilse

-de ce crezi ca nu conteaza varsta, adica consideri ca s-ar putea sa fie fete care la 13 ani sa fie dezvoltate psihic de 16-18 sa zicem.

Sexualitatea sanatoasa, cea care infloreste din interior apare ca o consecinta a iubirii de sine. Adica in jurul varstei de 15-16 ani (in medie) corpul unei fete devine extrem de frumos. Eu am avut in casa parinteasca o oglinda imensa chiar in baie si zilnic ma vedeam dezbracata. Am ajuns evident sa ma iubesc (conditie absolut necesara pentru a te lasa iubit ci nu narcisism cum l-ar numi altii). Si cand te iubesti, doresti sa fi iubita. E frumos, e natural, nu e nici o influenta exterioara, e modul cel mai sanatos de a descoperi sexualitatea. Si deci varsta nu conteaza, important este cand incepe corpul femeii sa devina frumos si cand incepe ea sa observe asta. Si in legatura cu baietii sau barbatii, cea mai sanatoasa intentie a unui barbat vis a vis de o femeie este sa isi doreasca sa faca dragoste cu ea. Si de aici viata se cladeste in doi si responsabilitatie se impart echitabil. Cine are pretentia la alte intentii de la un barbat se va frige grav. Un barbat cand cunoaste o femeie nu doreste sa ii duca gunoiul, nu doreste sa o ia de nevasta, nu doreste sa ii faca copii, nu doreste sa merga la cumparaturi cu ea, sa o plimbe, sa ii faca cadouri, etc. Sa nu ne complicam viata neacceptand asta. Este o lume foarte grea pentru barbati, o lume in care femeia decide. Cand ramane insarcinata ea decide daca pastreaza sau nu copilul, noi femeile alegem barbatii cu care ne vom culca, cu care ne vom casatorii, cu care vom face copii, noi decidem cand este momentul sa facem copii, daca apar probleme in casnicie noi decidem daca divortam sau nu tocmai pentru ca noi suntem programate genetic sa decidem iar ei nu. Nici chiar atunci cand se indragostesc de altcineva nu decid sa plece. Asteapta sa li se puna bagajele la usa si sa schimbam iala. Si avem si noi femeile o amarata de conditionare...alegem din ce putem sa alegem. Si cu cat sexualitatea noastra este de partea noastra si nu impotriva noastra vom avea de ales intre mai multi barbati si vom avea curajul sa alegem sa facem ceva si nu sa nu facem nimic. Caci a face un copil nedorit, a sta intr-o casnicie nefericita, a merge la un job nesatisfacator care iti provoaca depresia de duminica inseamna de fapt nu ca te sacrifici ci ca nu faci nimic, nu ai puterea si energia sa actionezi.

Ma apropii cat de cat de subiect?:P

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput

felicic - la o singura chestie nu sunt de acord cu tine

spui ca noi alegem dintr-un numar de barbati. si daca suntem cu respect de sine ridicat avem de unde alege dintre mai multi deci cresc sansele sa gasim ceva mai bun.

dar eu zic ca mai exista o variabila - alegi intre n barbati sau nici unul. adica daca as fi avut 3 pretendenti, toti nevrednici (nu stiu cum sa spun altfel) eu as fi ales mai bine zero.

ca aici e o problema in romania. femeia e invatata ca neaparat trebuie sa isi gaseasca un barbat si sa isi faca casa ei. si ajung fete sa se marite numai sa fie maritate, chiar daca nu au gasit unul potrivit, pentru ca nu isi dau seama ca exista si varianta - independenta si fericita. dupa care iasari vin cei din jur si daca nu iti merge bine sar - pai draga, lasa ca-i trece, se schimba el, doar nu vrei sa fii divortata?

total de acord ca e cel mai bine sa ai un partener langa tine, dar decat sa fii cu un barbat care te umileste si te face mai nefericita decat ai fi pe cont propriu, mai bine libera. nici libera nu o sa fii 24 de ore din 24 fericita, dar macar nu mai rabzi si de la altul in plus fata de cat ai tu de dus.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui felicici

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Sexualitatea sanatoasa, cea care infloreste din interior apare ca o consecinta a iubirii de sine. Adica in jurul varstei de 15-16 ani (in medie) corpul unei fete devine extrem de frumos. Eu am avut in casa parinteasca o oglinda imensa chiar in baie si zilnic ma vedeam dezbracata. Am ajuns evident sa ma iubesc (conditie absolut necesara pentru a te lasa iubit ci nu narcisism cum l-ar numi altii). Si cand te iubesti, doresti sa fi iubita. E frumos, e natural, nu e nici o influenta exterioara, e modul cel mai sanatos de a descoperi sexualitatea. Si deci varsta nu conteaza, important este cand incepe corpul femeii sa devina frumos si cand incepe ea sa observe asta. Si in legatura cu baietii sau barbatii, cea mai sanatoasa intentie a unui barbat vis a vis de o femeie este sa isi doreasca sa faca dragoste cu ea. Si de aici viata se cladeste in doi si responsabilitatie se impart echitabil. Cine are pretentia la alte intentii de la un barbat se va frige grav. Un barbat cand cunoaste o femeie nu doreste sa ii duca gunoiul, nu doreste sa o ia de nevasta, nu doreste sa ii faca copii, nu doreste sa merga la cumparaturi cu ea, sa o plimbe, sa ii faca cadouri, etc. Sa nu ne complicam viata neacceptand asta. Este o lume foarte grea pentru barbati, o lume in care femeia decide. Cand ramane insarcinata ea decide daca pastreaza sau nu copilul, noi femeile alegem barbatii cu care ne vom culca, cu care ne vom casatorii, cu care vom face copii, noi decidem cand este momentul sa facem copii, daca apar probleme in casnicie noi decidem daca divortam sau nu tocmai pentru ca noi suntem programate genetic sa decidem iar ei nu. Nici chiar atunci cand se indragostesc de altcineva nu decid sa plece. Asteapta sa li se puna bagajele la usa si sa schimbam iala. Si avem si noi femeile o amarata de conditionare...alegem din ce putem sa alegem. Si cu cat sexualitatea noastra este de partea noastra si nu impotriva noastra vom avea de ales intre mai multi barbati si vom avea curajul sa alegem sa facem ceva si nu sa nu facem nimic. Caci a face un copil nedorit, a sta intr-o casnicie nefericita, a merge la un job nesatisfacator care iti provoaca depresia de duminica inseamna de fapt nu ca te sacrifici ci ca nu faci nimic, nu ai puterea si energia sa actionezi.

Ma apropii cat de cat de subiect?:P

Lorena(19.12.2007)

wow foarte interesant.

Mai ales asta cu alesul, mi-a placut la nebunie.

Totusi mi-este un pic greu sa inteleg partea cu frumusetea si "facutul dragostei"...o sa detaliez un pic, pentru ca virgula ca adolescenta si eu ma vedeam frumoasa, vroiam sa plac baietilor, dar nicidecum nu mi-as fi dorit sa ma atinga, nu vorbesc de mai mult, si nu din perspectiva "educatiei" ci din perspectiva "gandurilor ascunse" de adolescenta, care ar fi vrut de exemplu sa fie luata de mana, sarutata(nu french kiss ca eram sigura ca sarutul reprezinta asa "o pecete" pe buze si atat) dar cam asta era tot.

Sa stiti ca desi contrar ideilor propagandistice, cu olanda cea dezbracata de orice inhibitii, fetele nu-si incep viata sexuala(in marea lor majoritate ma refer evident) de la varste super-fragede si incidenta mamelor adolescente si aia e foarte foarte mica.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Clori
Iar faptul ca se plang unor persoane straine poate fi o incercare de validare a ceea ce gandesc, intr-un moment in care trec printr-o experienta dureroasa si nu stiu ce decizie sa ia. Sau poate vor doar sa primeasca o mangaiere in acele momente... De fapt, de multe ori femeile, cand vorbesc despre un anumit lucru, asteapta mai degraba sa fie ascultate si sa se poata descarca, nu neaparat sfaturi intr-o anumita privinta.

Clori culmea sa stii ca eu am avertizat-o ca nu sunt o buna confidenta pentru ea, caci sigur nu o sa auda ce vrea...cu toate astea a zis ca ar vrea sa auda si varianta "cealalta" daca ii pot spune asa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

felicic - la o singura chestie nu sunt de acord cu tine

spui ca noi alegem dintr-un numar de barbati. si daca suntem cu respect de sine ridicat avem de unde alege dintre mai multi deci cresc sansele sa gasim ceva mai bun.

dar eu zic ca mai exista o variabila - alegi intre n barbati sau nici unul. adica daca as fi avut 3 pretendenti, toti nevrednici (nu stiu cum sa spun altfel) eu as fi ales mai bine zero.

ca aici e o problema in romania. femeia e invatata ca neaparat trebuie sa isi gaseasca un barbat si sa isi faca casa ei. si ajung fete sa se marite numai sa fie maritate, chiar daca nu au gasit unul potrivit, pentru ca nu isi dau seama ca exista si varianta - independenta si fericita. dupa care iasari vin cei din jur si daca nu iti merge bine sar - pai draga, lasa ca-i trece, se schimba el, doar nu vrei sa fii divortata?

total de acord ca e cel mai bine sa ai un partener langa tine, dar decat sa fii cu un barbat care te umileste si te face mai nefericita decat ai fi pe cont propriu, mai bine libera. nici libera nu o sa fii 24 de ore din 24 fericita, dar macar nu mai rabzi si de la altul in plus fata de cat ai tu de dus.

Este moral ca intre doi barbati o femeie sa fie singura. Dar in momentul in care iti asumi singuratatea ca pe ceva definitv e ca o autocondamnare. Daca un barbat face o femeie sa isi piarda increderea in barbati in general, acesta e cel mai mare rau pe care i l-a putut face. Nu ca a inselat-o, nu ca a batut-o, nu ca a plecat, nu ca a zis cutare lucru, ci asta este raul cel mai mare. Dar poate o alta femeie supusa exact aceluiasi experiment nu si-ar fi pierdut increderea in barbati, deci iarasi femeia alege...si da...ea poate alege sa nu mai accepte un alt barbat in viata ei.

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput

nu ma refeream la o singuratate de pustnic - doar la a nu te lega de un barbat cu care nu crezi ca poti trai bine toata viata. bine pentru amandoi.

nimeni nu spune ca peste 1-5-10 ani nu poate sa apara totusi iubirea mare. barbatul potrivit.

dar la 25-30 de ani femeile au o varsta vulnerabila, cand presiunea de a se marita e mare, si uneori poate duce la o alegere gresita. si dupa alegerea gresita, tot din cauza presiunii externe, gura lumii adica, femeia persista in greseala, se afunda si mai tare, pana ii este distrusa imaginea ei despre ea in asa hal ca nici nu mai crede ca se poate mai bine.

pentru a daca ar fi constienta de valoarea ei nu ar accepta sa fie umilita, ar vedea ce efect are barbatul respectiv asupra ei (eu zic ca asta ce ai spus tu cu distrugerea increderii in sine este de fapt abuzul psihologic) si s-ar desprinde pana nu e prea tarziu, pana cand inca se poate scutura si spune: punct si de la capat

Mergi la inceput