Fumatorii in vizita la nefumatori!
Raspunsuri - Pagina 6
mary87 spune:
Nu am vrut nicidecum sa jignesc pe cineva fumator. In nici un caz!
Dar de fiecare data cand aud de asemenea gesturi imi vine sa mor pentru ca experienta mea a fost destul de neplacuta, avand la vremea respectiva deja un copil bolnav. Recunosc ca citind exprimarea, aceasta nu a fost dintre cele mai potrivite, dar sa vezi cu ochii tai culmea nesimtirii in asemenea situatii deja e strigator la cer.
Asa incat imi cer scuze daca s-a simtit cineva lezat...dar...Sunt si eu mama dispusa sa sacrific orice pentru copiii mei mai ales daca totul se intampla pe un teren deja minat...
Nu va doresc asemenea ,,prieteni"...ca sa nu mai spun ca am mai si auzit comentand cand am iesit din camera...Adica deja se intrecea orice limita.
Inca o data scuze, dar nu s-au comportat nicidecum ca niste prieteni.
Sheannamp spune:
Expresia "Nu crapati fara tutun" e gresita.
Se crapa si fara tutun dar la o varsta mai inaintata si in chinuri mai putine.
Acuma pe bune, mai lasati-ma cu protejarea naturelului simtitor al fumatorilor. Daca ei vor sa inmulteasca seria de pacienti cu infarct la 31 de ani/cancer pulmonar la 40 sau Boala cronica pulmonara la 45 e treaba lor. Dar faptul ca riscul de boala apare si la cei expusi la fumat pasiv atunci devine treaba societatii sa ii izoleze si pe a noastra sa ii dam afara din casa/loc de joaca/restaurant/loc public.
Copii din mame fumatoare fac boli pulmonare acute sau cronice (nevindecabile) mai frecvent decat cei care nu au parinti fumatori. Si scuza ca nu fumez de fata cu copilul pare sa nu conteze statistic.
Adica in studiile respective nu s-a cercetat unde fumeaza mama/tata ci pur si simplu s-a notat statutul de fumator/nefumator.
Am avut un pacient care la 60 de ani, in loc sa manince pensia dupa 30 de ani de munca, a murit de cancer de plaman. Cauza: a lucrat zeci de ani intr-un birou de fumatori el fiind total nefumator.
Cam ce parere ati avea voi daca ati fi in locul sotiei/copilului acelui bolnav despre atitudinea colegilor?
Asa ca hai sa nu fumam nici macar la ghena. Poate doar in camerele alea cele mici, perfect izolate de exterior, ventilate, pe care le pun la dispozitie in strainatate pe motiv ca fumatorii nu sunt, inca, in afara legii.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mary87 Pentru ca oricum ar aduce o adiere de miros, mai ales ca ghena noastra are aerisirea aproape zero... |
Off topic: daca zici ca la ghena nu este aerisire si se simte fumul de tigara...presupun ca se simte si duhoarea ghenei la voi. In acest caz fumul mi se pare deja parfum. Vorbeste cu administratorul, e de neconceput.
On topic: intr-o casa de nefumatori, se intreba daca ai voie sau nu sa fumezi si unde anume. Daca gazda spune pas, intelegi si cu asta basta. Ba mai mult, daca gazda este insarcinata, te duci frumusel afara si fumezi. Mi se pare foarte simplu.
vikinga spune:
Prietenii in cauza au copii, le plac copiii ori au in plan sa devina parinti? Ca poate nu stiu multe lucruri legate de fumat si daca sunt inteligenti si deschisi ar putea accepta usor informartiile noi. De ex ce inseamna sa fii fumator pasiv, mai ales in sarcina, apoi exista acel sindrom de moarte subita al bebelusilor in primele 3 luni de viata care ar fi datorat in principal fumului de tigara, astmul si bronsitele asmatiforme la copii care din burtica ori de mici au avut contact cu fumatorii si pe net sigur mai gasesti o groaza de alte informatii. Imprima-le si vorbeste prieteneste pe tema asta cu ei, cu femeile mai ales. Spune-le ca simti ca iti face rau si iti faci griji pentru copilul tau. Pentru ca ne despart doar 2 saptamini si stiu cum e, spune-le ca acum din cauza locului din ce in ce mai mare de care bb are nevoie in burtica, toate organele sunt impinse si presate si ai din ce in ce mai mult nevoia de aer curat pentru ca simti ca nu respiri bine si normal ca fumul de tigara chiar si de pe balcon te sufoca. Si daca o gravida nu respira bine, oxigenarea uterului si fatului nu sunt bine facute. Spune ca ai nevoia s afaci des exercitii de respiratie ca de nu te alegi cu dureri de cap pt citeva ore. Daca e numai unul care fumeaza pe balcon mai e cum e, dar daca-s 3-4 ai dreptate. Daca nu au copii poate vor crede ca esti exagerata dar ai sa vezi ca at cind vor deveni mame te vor intelege si-si vor aminti cuvintele tale. Si daca te cred exagerata, ei bine daca-ti sunt prieteni buni si tin la tine sincer ar face haz zicind cu simpatie ok respecatm hormonii de femeie insarcinata si ar accepta situatia. E posibil ca vizitele sa se scurteze dar asta e, cind bb vine multe lucruri se schimba. Daca nici asa nu se poate trebuie sa anunti pur si simplu ca aveti reguli noi in casa. La noi s-a mai fumat inainte in casa dar regret enorm lucrul asta. Nu aveam minte si inafara de riscuri nu realizam cit de bine si relaxant e sa ai o casa in care nu se fumeaza deloc deloc. Sotul afara indiferent de vreme si vede si el ca macar asa fumeaza mult mai putin si ii place treaba asta, fumatorii oricum au viata grea pe aici in ultimii ani asa ca s-au obisnuit.Vikinga 23+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Nu sunt fumatoare dar daca as fi mi-ar crapa obrazul sa ma duc la om in casa si sa ii improsc copiii cu fum imputit, chiar daca el ar fi suficient de nesimtit sa fumeze in propria casa in nasul propriilor copii.As merge afara indiferent de cerintele casei. Adriana si Aidan - 4 ani A ticket to hell has never been funnier "May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN" |
Eu sunt fumatoare, si eu si sotul meu, dar inainte de a se naste Victoria cand mergeam la soacra-mea de Craciun, si ne adunam toti (adica matusile, unchii si verisorii lui) si una dintre verisoare avea bebe mic, am iesit pe balcon la fumat! Desi maica-sa (copilului) spunea ca ei acasa fumeaza in casa... Well, treaba lor!
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
blackpanterro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Eu sunt fumatoare, si eu si sotul meu, dar inainte de a se naste Victoria cand mergeam la soacra-mea de Craciun, si ne adunam toti (adica matusile, unchii si verisorii lui) si una dintre verisoare avea bebe mic, am iesit pe balcon la fumat! Desi maica-sa (copilului) spunea ca ei acasa fumeaza in casa... Well, treaba lor! _ Mami de Printesa Victoria Isabella Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
Foarte trist ca fuma cu bebelusul in casa.Dar ai dreptate, treaba lor.
Cum am zis nici eu nu nu as putea sa fumez in casa cuiva.De fapt cand merg in casa cuiva fac tot posibilul sa nu fac nici un deranj, daca ma pun la masa strang dupa mine si ajut gazda sa stranga restul, daca mergem la play date strangem toate jucariile si le punem la locul lor inainte sa plecam, nu lasam casa nimanui cu fundul in sus, etc.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
Ramonika spune:
multumesc tuturor de raspunsuri.
cred ca am sa mai raresc vizitele 3 luni, cat mai am de sarcina, iar dupa ce vine bebe chiar ca n-o sa mai vreau eu sa primesc pe oricine, oricand, in orice conditii.
si daca e musai sa vina, o sa ii anunt in prealabil prin telefon ca nu se mai fumeaza deloc. cui nu-i convine, sa nu mai vina...
cristies spune:
Nu pot sa nu ma bag si eu in subiect.
Sarcina mea n-a fost programata. Am ramas insarcinata cand fumam foarte mult si m-am lasat intr-o luna. Daca voi sesizati fumul, eu care fumam doua pachete acum simt un om care a fumat in urma cu o ora. Fara sa ma deranjeze, la inceput imi doream sa fumez, iar acum nu ma mai impresioneaza, dar tot simt. Daca mai e amestecat si cu miros de guma mentolata, atunci simt si de la 3 metrii.
Revenind on topic, regula in casa era ca se fuma pe balcon cu usa la camera inchisa si geamurile larg deschise. Dupa ce am izolat balconul - gata! Se fumeaza pe casa scarii. Mi-e jena cateodata de rude, mai ales de cele mai in varsta, nu ca le impun eu reguli in casa mea (de asta chiar NU) ci de faptul ca eu fumam inainte foarte mult si poate li se pare ca imi bat joc de ei acum.
In casele prietenilor fumatori nu ma duc. La rude am stabilit asa: inainte sa ajung se aeriseste sufrageria cel putin o ora, iar cei care vor sa fumeze, n-au decat, dar in aer liber. Astfel tata si bunicul au devenit dusmanii de clasa. Avand in vedere ca nu ma duc decat maxim de doua ori pe luna, chiar daca se supara inainte sa ajung, le trece foarte repede. La nunti si chermeze... nu am ce sa fac decat ca inainte sa ma asez la masa sa intreb daca e cineva care nu fumeaza si ma asez langa persoana respectiva (desigur daca nu deranjez) si in cealalta parte sotul care nu mai fumeaza nici el.
Pana acum sincer nu a sarit nimeni calul, sa-mi dea fumul in nas sau sa aprinda tigara in ciuda interdictiei. Chiar si la terasa, marii fumatori se regrupeaza in coltul opus mie. Doar ca de-acum vine frigul si in restaurantele noastre se cam fumeaza.
Si pentru casa voastra, un pont: aruncati scrumierele!!! Stiu ca se poate folosi o farfurie cu exact acelasi succes, dar impactul psihologic asupra unui fumator e maxim.
si ambitie mare! Bebelusii au mare nevoie de aparare!
23+
liliana29s spune:
citat din mesajul lui cristies Revenind on topic, regula in casa era ca se fuma pe balcon cu usa la camera inchisa si geamurile larg deschise. Dupa ce am izolat balconul - gata! Se fumeaza pe casa scarii. Mi-e jena cateodata de rude, mai ales de cele mai in varsta, nu ca le impun eu reguli in casa mea (de asta chiar NU) ci de faptul ca eu fumam inainte foarte mult si poate li se pare ca imi bat joc de ei acum. |
Nu stiu la ce etaj stai , eu stau la etajul 3 si cineva de la 2 a gasit ca satisfacatoare solutia cu scara. In multe zile imi tin respiratia cand trec pe scara fiindca evident fumul e in toata scara nu numai la etajul 2. De multe ori trec cu fiimeu care are 5 ani (tot nefumator si el) si ne inecam de fum. Personal as prefera sa-si afume peretii lui si sa-mi lase plamanii in pace .
ingridnen spune:
La noi se fumeaza doar in bucataria "mica", care are intrare separata, prin curte. Si musafirii fumatori se conformeaza, se duc tot acolo sa fumeze.
Eu una acasa nu fumez decat foarte rar, si la servici vreo 2 tigari la cafea... dar cand intra sotzul in casa dupa ce fumeaza miroase
Ingrid si Cristi 6 ani si 6 luni