Fumatorii in vizita la nefumatori!
Raspunsuri - Pagina 5
mary87 spune:
Buna, fetelor! Eu sunt mai directa si le-am zis prietenilor exact asa : ,,Nu va suparati, dar fara fum...nici aici, nici la geam, nici la balcon, nici la ghena...nicaieri...Banuiesc ca nu crapati fata tutun ...sau Da?!!!". Si gata....
Parerea mea sa pui afisul acela si eventual sa le spui in fata, de fapt, nu eventual, spune-le si in fata si tu si sotul...
Pana la urma bb e cel mai important si mai grav e fumul altora decat al tau...
Si daca se supara...asta e, inseamna ca nu sunt prieteni adevarati si uite de-aia nu o sa mai ploua..
mary87 spune:
Pentru ca oricum ar aduce o adiere de miros, mai ales ca ghena noastra are aerisirea aproape zero...
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mary87 Buna, fetelor! Eu sunt mai directa si le-am zis prietenilor exact asa : ,,Nu va suparati, dar fara fum...nici aici, nici la geam, nici la balcon, nici la ghena...nicaieri...Banuiesc ca nu crapati fata tutun ...sau Da?!!!". Si gata.... Parerea mea sa pui afisul acela si eventual sa le spui in fata, de fapt, nu eventual, spune-le si in fata si tu si sotul... Pana la urma bb e cel mai important si mai grav e fumul altora decat al tau... Si daca se supara...asta e, inseamna ca nu sunt prieteni adevarati si uite de-aia nu o sa mai ploua.. |
Foarte frumos mod de a vorbi cu prietenii. Si eu sunt directa, dar nu jignesc. Cand s-a nascut Victoria, noi am inceput sa fumam afara, si toti prietenii nostri la fel. Daca mergem in vizita la prieteni, fumatori sau nu, tot afara fumam, daca regulile casei sunt de asa natura. Daca se fumeaza in casa lor, e ok, nu mergem cu Victoria (ceea ce inseamna ca nu mergem deloc), dar nu e mare lucru, ne intalnim la noi sau in alta parte.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
mary87 spune:
Si daca ai niste prieteni de-a dreptul nesimtiti care iti vin in casa tu insarcinata in 8 luni jumatate si efectiv iti fumeaza in nas nu o tigara, nici doua, ci una dupa alta la nesfarsit. Eventual sa ies eu din casa si sa ii las pe ei sa fumeze in continuare. Crede-ma ca am patit-o pe pielea mea, mai ales ca eu nu s-au gandit o clipa la faptul ca port un copil in pantece, si sincer mai important era copilul decat modul in care m-am exprimat fata de ei in al 12-lea ceas de lipsa de bun simt dusa la extreme.
Si repet, daca erau prieteni adevarati nici macar nu ar fi intrebat daca puteau fuma (lucru pe care evident ca nu l-au facut)...ci nu ar fi scos nici pachetele pe masa
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mary87 Si daca ai niste prieteni de-a dreptul nesimtiti care iti vin in casa tu insarcinata in 8 luni jumatate si efectiv iti fumeaza in nas nu o tigara, nici doua, ci una dupa alta la nesfarsit. Eventual sa ies eu din casa si sa ii las pe ei sa fumeze in continuare. Crede-ma ca am patit-o pe pielea mea, mai ales ca eu nu s-au gandit o clipa la faptul ca port un copil in pantece, si sincer mai important era copilul decat modul in care m-am exprimat fata de ei in al 12-lea ceas de lipsa de bun simt dusa la extreme. Si repet, daca erau prieteni adevarati nici macar nu ar fi intrebat daca puteau fuma (lucru pe care evident ca nu l-au facut)...ci nu ar fi scos nici pachetele pe masa |
Aici sunt de acord cu tine (ce am ingrosat). Dar, scuza-ma, tot cred ca greseala a fost a ta; adica, ok, au scos pachetele pe masa, nu e mare lucru, dar cand s-au pregatit sa aprinda prima tigara trebuia sa le spui frumos ca ai aprecia daca nu ar fuma in casa TA! Si nu cred ca ar fi fost atat de nesimtiti incat sa fumeze.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
mary87 spune:
Iata ca au fost extrem de nesimititi motivand ca nu se pot abtine, si ca macar jumatate. Evident am deschis geamul, am iesit din camera putin...Si au fumat una...dar apoi la 10 min alta si alta. Pana la urma ce puteam face?! Cum am zis..sa plec eu de acasa? Nu, le-am spus destul de iritata ca pe mine chiar ma deranjeaza s.a.m.d. Ca sa nu mai spun ca baietelul meu de 4 ani are astm , iar in ceea ce priveste fumatul sunt f indarjita. Pe vremea aia aveam deja primul copil, noroc ca era la bunici.
blackpanterro spune:
Nu sunt fumatoare dar daca as fi mi-ar crapa obrazul sa ma duc la om in casa si sa ii improsc copiii cu fum imputit, chiar daca el ar fi suficient de nesimtit sa fumeze in propria casa in nasul propriilor copii.As merge afara indiferent de cerintele casei.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
sorana spune:
Mary daca ai astfel de prieteni ... nah, ce sa zic, eu nu i-as fi numit prieteni ... Din pura curiozitate mai sunteti prieteni?
Eu sunt fumatoare din aia care nu poate rezista mai mult de 2 ore fara tigara. Am foarte putini prieteni nefumatori iar in casele lor respectam regulile casei. De fapt si in casele fumatorilor (in marea lor majoritate) exista reguli. Se fumeaza doar in bucatarie sau doar in balcon sau doar in curte, ma rog, ficare cu regulile lui, dar sunt foarte rare casele unde se fumeaza peste tot.
Ca fumator mi se pare normal cand intru in casa cuiva sa intreb daca si unde se poate fuma si sa primesc un raspuns civilizat de gen "in curte". Sau "ne pare rau dar nu se fumeaza nicaieri la noi". Dar daca la astea se adauga si "nu crapati fara tutun" sincer iti zic ca nu vor fi niciodata prietenii mei.
Sorana si Monica (in curand scolarita)
mary87 spune:
Nu, nu mai suntem prieteni. De fapt...nici nu stiu daca se puteau numi astfel. Si inainte de toate, de orice fel de prietenii care pot exista copiii mei sunt pe primul plan. Stiu f bine cat am tras cu primul copil.
Si crede-ma ca in acea seara se atinsese culmea nesimtirii crase.
Mai bine condamnata si blamata decat sa suport la nesfarsit nesimtirea si lipsa bunului simt pentru o tigara. Pentru ca daca nici din vorba, nici din gesturi efectiv nu se simteau si refuzau categoric sa isi stapanesti viciul (adica aprindeau incontinu), scuze dar ei au fost primii care nu au dat dovada de prietenie sau macar intelegere.