Fumatorii in vizita la nefumatori!
Raspunsuri - Pagina 4
mirela.d spune:
Eu nu sunt fumatoare dar am prieteni fumatori. Din momentul in care am ramas gravida si pana in prezent (acum am doi copii) nimeni nu a fumat in casa ci afara dar fara sa fie nevoie sa le spun nimic. Am avut probleme cu cei care intrau incaltati carora le-am atras atentia sa se descalte. Frumos, fara sa fiu ironica. Nu s-a suparat nimeni. Sau daca s-au suparat, le-a trecut. Adevaratii prieteni nu tin supararea pe chestii de genul asta.
In schimb, la faza cu nunta imi pari mai mult decat exagerata. Cand te duci la nunti trebuie sa realizezi ca lumea va fuma si nimeni nu are obligatia sa se abtina pentru ca esti tu gravida. Normal ar fi sa nu se fumeze cand cineva mananca dar cum asta nu se intampla niciodata la o nunta romaneasca, trebuie sa fii constienta ca ceea ce ceri este un pic aiurea. Fara suparare.
In ceea ce priveste pisicile... si mie mi se pare ca sunt periculoase.
Victoria_mami spune:
Ce nu inteleg eu e de ce are toata lumea impresia ca trebuie sa inventezi motive... ca ti-e rau, ca a zis Dr. nu-stiu-ce... Nu, dom'le! Spune-le prietenilor pur si simplu ca nu suporti fumul si nu vrei sa ti se fumeze in casa. Daca le convine bine, daca nu... so what?! Am mai spus: e casa ta, sunt regulile tale. Cine le respecta sa mai vina, cine nu, sa stea acasa sau sa se duca-n alta parte!
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
A_Iulia spune:
Pai tocmai asta e, Ramonika a spus deja ca nu ar vrea ca prietenii sa renunte la a o vizita.
Nu am inteles, balconul de ce nu este o solutie? Ce inseamna ca este inchis, nu ai posibilitatea sa deschizi geamurile?
Probabil ca vor fi vizite mai scurte. Niste oameni civilizati vor intelege din prima cand le vei spune ca nu mai poti sa permiti fum de tigara din casa, la fel si tu va trebui sa intelegi ca ei sunt fumatori, si sa le ceri sa stea prea mult intr-un loc fara sa fumeze nu le face placere. Putini fumatori rezista in vizite de 2-3 ore fara sa-si doreasca sa fumeze.
In orice caz, de acum vei avea si copil mic, deci...se vor schimba multe in viata voastra, nu numai vizitele prietenilor.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Pai tocmai asta e, Ramonika a spus deja ca nu ar vrea ca prietenii sa renunte la a o vizita. |
Pai Ramonika probabil ar vrea sa renunte toata lumea la fumat ptr. ca e ea gravida. Asta nu se va intampla. Si de altfelt, in primul mesaj spunea asa:
"pana acum cand veneau in vizita le mai puneam balconul (inchis) la dispozitie, sau bucataria. insa acum (de cand sunt gravida) chiar nu-i mai suport (no offence, fumatorii )."
Pai ce nu mai suporti? Prietenii? sau fumul de tigara? (eu am "citit" ca prietenii nu-i mai suporti:) ).
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
maraki spune:
Eu o inteleg foarte bine pe initiatoarea topicului, cand eram gravida nu suportam fumul de tigara nici macar pe strada.Daca trecea un fumator cu tigara aprinsa pe langa mine, era dezastru Musafirii chiar daca fumeaza pe balcon, o gravida simte sigur fumul de tigara, sant sarcini grele in care nu suporti miros de parfum, mancare, tigara...din cauza asta am evitat sa ma duc la petreceri de familie,stiam ca acolo se fumeaza ( nu era casa mea in care sa pot da interdictii ) Aici vad nemtii ca isi trimit musafirii pe balcon( chiar daca este iarna si balconul nu este inchis ) ca sa fumeze
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
ruxandraru spune:
Eu sint fumatoare pasionata si mi e greu sa ma abtin, dar cind merg in vizita la nefumatori, gravizi sau nu, cu copii sau nu, mi se pare normal sa NU le imput casa, ca oricit mi ar placea tigara, mirosul ei e sinistru. Asa ca daca nu mai pot, ies in fata blouclui/curte (unde e cazul) si ma dezlantui. Daca e frig, cu atit mai bine, fumez mai putin. Dar nici prin cap nu mi a trecut sa renunt la niste prieteni pentru ca nu pot fuma timp de doua, trei ore in casa. Asadar... curaj! Spune le pur si simplu ca nu ti prieste mirosul lasat de tigara, chiar daca e fumata la geam sau nu. toti stiu ca fumul intra oricum si in casa. Sarcina usoara!
Tisina spune:
citat din mesajul lui ruxandraru Eu sint fumatoare pasionata si mi e greu sa ma abtin, dar cind merg in vizita la nefumatori, gravizi sau nu, cu copii sau nu, mi se pare normal sa NU le imput casa, ca oricit mi ar placea tigara, mirosul ei e sinistru. Asa ca daca nu mai pot, ies in fata blouclui/curte (unde e cazul) si ma dezlantui. Daca e frig, cu atit mai bine, fumez mai putin. Dar nici prin cap nu mi a trecut sa renunt la niste prieteni pentru ca nu pot fuma timp de doua, trei ore in casa. Asadar... curaj! Spune le pur si simplu ca nu ti prieste mirosul lasat de tigara, chiar daca e fumata la geam sau nu. toti stiu ca fumul intra oricum si in casa. Sarcina usoara! |
Ai tot respectul meu!
kay spune:
eu nu inteleg... casa mea, regulile mele, sanatatea mea, treaba mea.
cui nu-i place, e poftit sa se duca unde-o vrea el si sa traga in piept toate toxicitatile. eu fumez fff rar. si atunci 2 -3 tigari si la o discutie cu alti fumatori (anturajul bata-l vina)...
al meu fumeaza, dar de cand am ramas insarcinata la mine in casa nu se fumeaza. in masina nu se fumeaza. prietenii mei nici nu m-au intrebat daca pot fuma in casa sau pe balcon, pur si simplu s-au abtinut... si nu toti aveau copii. a mai zis cineva, doar nu stateau o juma de zi la mine... dar nu mi s-a intamplat sa zica cineva ca nu mai vine la mine pt ca e interzis la fumat.
in alta ordine de idei la mine la facultate se fuma mult, mult, mult. am evitat sa ies cu colegii ca sa nu stau in fum. si pana la urma au evitat ei sa fumeze in locurile in care eram eu.
eu zic sa discuti cu ei, sa le spui ca pur si simplu nu poti sa suporti fumul de tigara si ca ii rogi sa nu mai fumeze in casa ta. eu din sarcina nu mai suport cascavalul si muraturile. si parfumul pe care il aveam atunci acum daca il miros cad subit... asa ca poti sa ai mirosuri care iti plac si care nu iti plac... ce atatea explicatii. nu poti si gata. dupa ce se naste bebe si or sa vina la tine or sa fumeze in bucatarie? si vrei sa le permiti? gandeste-te si la dupa nastere.
te si sarcina usoara !
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."
Fomalhauti spune:
La mine in casa nu se fumeaza.
Mie nu mi-a placut niciodata mirosul de tigara, dar, ca toata lumea am prieteni fumatori. In tinerete, la petreceri, nimeni nu tinea seama de faptul ca nu imi place mirosul si....asa parea normal. Am constatat ca nici cand eram gravida nimeni nu tinea seama de asta. Argumente gen: "Pai e geamul deschis, iese fumul." Apoi am avut bebe. Musafirii mei nu mai fumau in camera cu bebe, dar fumau pe balcon (nefumatorii stiu ca si in acest caz mirosul se simte si in casa) sau, mai rau, in bucatarie (iarna) cu geamul mai mult sau mai putin deschis.
M-am mutat la casa...Musafirii fumau tot in casa si fumul se ducea in sus si camerele copiilor miroseau a fum....
In plus, copiii crescand (foarte repede....) m-am gandit cum va fi daca unul din ei va fuma. M-am gandit ca nu as putea sa-i interzic fumatul in casa atat timp cat le permit asta musafirilor. Si am zis "GATA". Am inceput sa spun clar: "V-am sunat sa va invit de ziua mea....Dar s-a schimbat ceva, la mine in casa nu se mai fumeaza deloc."
Reactii.....Doua prietene nu au mai venit deloc in vizita. Imi pare rau, dar asta e. Cred ca este o ambitie din partea lor, ele calatoresc din cand in cand cu avionul, deci se pot abtine. Daca nu doresc sa se abtina pentru mine, e optiunea lor. Eu nu sunt destul de importanta pentru ele ca sa renunte la fumat pentru mine. Nici ele nu sunt destul de importante pentru mine ca sa renunt la confortul meu si al familiei mele si la principiile mele de educatie.
Un alt prieten a facut "gura". La mine acasa, de fata cu alti musafiri: "Da' ce conteaza ca fumam si noi o tigara? Deschizi geamul cand plecam si iese fumul, ce mare lucru?!" Ei bine, am considerat ca el este mitocan si pot fi si eu, asa ca am spus, tot de fata cu toti ceilalti: "Pe noi ne supara, ti-am spus ca nu mai vreau sa se fumeze in casa cand te-am invitat. Daca nu iti convine, pleci."
Restul au acceptat, unii ies in curte. Ziua mea este in februarie si s-a intamplat sa fie viscol si atunci, inraitii, se imbraca in hainele de strada si ies in curte....
Ramonika, eu nu cred ca trebuie sa astepti cat am asteptat eu. Nu cred ca ai motive sa speri ca cei care nu tin seama de sarcina ta, vor tine seama de bebe. Nu cred ca trebuie sa spui ca ti-e greata acum, fiindca apoi vor spune: "Acum, ca nu mai ti-e greata...". Cred ca trebuie sa spui clar ca acum esti mama si principiile tale de viata s-au schimbat si "La noi in casa nu se mai fumeaza deloc, nici in bucatarie, nici pe balcon." Pana la urma e mai simplu decat sa rogi timid de fiecare data "Daca ai vrea sa fumezi pe balcon...Daca ai vrea, te rog, sa deschizi geamul...."
Succes.
kariguld spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti La mine in casa nu se fumeaza. Mie nu mi-a placut niciodata mirosul de tigara, dar, ca toata lumea am prieteni fumatori. In tinerete, la petreceri, nimeni nu tinea seama de faptul ca nu imi place mirosul si....asa parea normal. Am constatat ca nici cand eram gravida nimeni nu tinea seama de asta. Argumente gen: "Pai e geamul deschis, iese fumul." Apoi am avut bebe. Musafirii mei nu mai fumau in camera cu bebe, dar fumau pe balcon (nefumatorii stiu ca si in acest caz mirosul se simte si in casa) sau, mai rau, in bucatarie (iarna) cu geamul mai mult sau mai putin deschis. M-am mutat la casa...Musafirii fumau tot in casa si fumul se ducea in sus si camerele copiilor miroseau a fum.... In plus, copiii crescand (foarte repede....) m-am gandit cum va fi daca unul din ei va fuma. M-am gandit ca nu as putea sa-i interzic fumatul in casa atat timp cat le permit asta musafirilor. Si am zis "GATA". Am inceput sa spun clar: "V-am sunat sa va invit de ziua mea....Dar s-a schimbat ceva, la mine in casa nu se mai fumeaza deloc." Reactii.....Doua prietene nu au mai venit deloc in vizita. Imi pare rau, dar asta e. Cred ca este o ambitie din partea lor, ele calatoresc din cand in cand cu avionul, deci se pot abtine. Daca nu doresc sa se abtina pentru mine, e optiunea lor. Eu nu sunt destul de importanta pentru ele ca sa renunte la fumat pentru mine. Nici ele nu sunt destul de importante pentru mine ca sa renunt la confortul meu si al familiei mele si la principiile mele de educatie. Un alt prieten a facut "gura". La mine acasa, de fata cu alti musafiri: "Da' ce conteaza ca fumam si noi o tigara? Deschizi geamul cand plecam si iese fumul, ce mare lucru?!" Ei bine, am considerat ca el este mitocan si pot fi si eu, asa ca am spus, tot de fata cu toti ceilalti: "Pe noi ne supara, ti-am spus ca nu mai vreau sa se fumeze in casa cand te-am invitat. Daca nu iti convine, pleci." Restul au acceptat, unii ies in curte. Ziua mea este in februarie si s-a intamplat sa fie viscol si atunci, inraitii, se imbraca in hainele de strada si ies in curte.... Ramonika, eu nu cred ca trebuie sa astepti cat am asteptat eu. Nu cred ca ai motive sa speri ca cei care nu tin seama de sarcina ta, vor tine seama de bebe. Nu cred ca trebuie sa spui ca ti-e greata acum, fiindca apoi vor spune: "Acum, ca nu mai ti-e greata...". Cred ca trebuie sa spui clar ca acum esti mama si principiile tale de viata s-au schimbat si "La noi in casa nu se mai fumeaza deloc, nici in bucatarie, nici pe balcon." Pana la urma e mai simplu decat sa rogi timid de fiecare data "Daca ai vrea sa fumezi pe balcon...Daca ai vrea, te rog, sa deschizi geamul...." Succes. |
Fomalhauti, eu am intrat aici doar sa-ti spun ca mi-ai lipsit! ca mi-a fost dor de tine! (sper ca ai lipsit motivat!)
scuzee de off topic.
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!