Cum v-ati simti daca.......

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

iepurmic

lucrurile astea - care te supara pe tine - se intampla des? sau rar? ca nu e totuna ca o data pe an omul la suparare sa zica ceva ce poate si el regreta mai tarziu, sau sa ai portii zilnice/saptamanale

si cat de bine e la voi cand e bine?

e binele mai mare ca raul? adica e binele atat de bun incat sa merite sa accepti si partea mai neplacuta? ca daca spui da inseamna ca inca este iubire acolo, daca spui nu... nu stiu.

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

iepumic, eu te stiu de la alte subiecte mai vechi. Esti o floare frumoasa si te cam ofilesti pe langa un bondarel...E dureros ca te-a uitat la aeroport, dureros ca te-a lasat sa astepti dupa concert, dureros ca ti-a zis toate astea legat de copil. Aproape mai dureros decat daca te-ar insela. Macar atunci ai sti clar ce sa faci...Cred ca in relatia dintre voi tu oferi foarte mult. Incearca sa oferi mai putin, cel putin o perioada. Incearca sa muti centrul universului dinspre el, spre alta persoana: tu, parintii tai, munca ta, oricine altcineva.
Una peste alta daca chiar asa a zis ( poate doar ai interpretat tu) si daca a vorbit serios ( o fi glumit) nu stiu daca mi-as fi luat un avocat pentru divort dar un divort sufletesc s-ar fi produs. Acum trebuie de vazut daca chiar simte asa cum zice...sau a zis la nervi, suparare, gluma. E de analizat. Tema totusi e una serioasa pentru ca tu esti sotia lui, iubita lui si se presupune ca sunteti impreuna pentru ca va iubiti. Altfel...neavand inca copii nu vad de ce...
Off -topic: Mie imi esti tare draga....

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Iepumic si te imbratisez tare!
Trebuie sa-ti fie greu...
Sunt sigura ca o vei scoate tu intr-un fel la capat.
Cat despre : lasa-l, fugi, etc. ma repet: intotdeauna li se intampla altora!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Iepumic, acuma facand haz de necaz (desi sunt constienta ca esti tare necajita si trista, mai ales pentru ca nu reusiti sa aveti puiutul mic pe care vi-l doriti asa de mult), macar si-a amintit data respectiva importanta pentru voi. Poate glumea omul si are un simtz al umorului cam bizar? Poate incerca sa detensioneze situatia, pt ca sigur stie cat de greu iti e si cat chin e pe tine? Asta vad eu optimist privind lucrurile! Poate incerci sa fii putin mai relaxata si sa nu iei totul chiar in tragic. Si data viitoare pe un ton foarte serios, spune-i sa-ti multumeasca si tie ca nu l-ai parasit, desi sigur EL e cel care nu poate sa faca copii (stii cat de rapid cred barbatii asta? nici nu-ti imaginezi!).

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clori spune:

Iepumic,

Cred ca voi aveti o problema de comunicare. Ai incercat sa discuti cu el lucrurile astea, sa-i spui cat de rau te dor? Cum ai reactionat cand el ti-a spus lucrurile alea la aniversarea casatoriei voastre? I-ai spus ceva sau doar ai tacut si te-ai simtit ranita? In anii de cand sunteti impreuna presupun ca ati mai avut probleme, ai ajuns sa-l cunosti destul de bine incat sa-ti dai seama daca ele pot fi rezolvate sau nu. Problema este daca el intelege cat de mult inseamna toate astea pentru tine si daca se poate schimba in asa fel incat sa nu mai faca lucrurile astea. Sau poate ca el asa a fost obisnuit sa fie, mai egoist, sa se vada mai intai pe el si pe urma persoana de alaturi...

Parerea mea e ca tu esti o femeie sensibila, usor de ranit de un cuvant nelalocul lui. Si probabil ca i-ai acordat si multa atentie, lasand sentimentele si dorintele tale pe locul doi, ceea ce, in timp, nu face decat sa adune multa frustrare... Daca vrei sa faci acum pasul ca sa aveti un copil, e bine totusi sa lamuresti cat mai repede lucrurile cu el. Altfel, cand va aparea copilul in viata voastra, sotul tau se va considera lipsit de atentia pe care i-ai dat-o pana acum si asta va genera noi conflicte. Si, in loc sa primesti sprijin din partea lui, vei primi, in continuare, reprosuri.

Discuta cu el, fara sa va certati, alege cuvinte care sa nu i se para un atac la adresa lui, ca sa reactioneze, si spune-i calm lucrurile pe care ti le doresti: sa te insoteasca la medic, sa te sprijine in demersurile tale sa aveti un copilas al vostru (cum si el isi doreste), sa mearga cu tine la concerte si sa impartaseasca cu tine lucrurile care-ti fac placere (fiind gata sa le impartasesti si tu pe ale lui), sa se tina de cuvant atunci cand iti promite ceva (sa te ia de la aeroport)... Nu-i face reprosuri, axeaza-te pe a-i explica ceea ce ai simtit tu intr-o situatie sau alta. Nu strica nici sa scoti in evidenta lucrurile bune pe care le-a facut pentru tine si sa arati cat de mult le apreciezi. O asemenea atitudine il poate stimula sa faca ceea ce vrei tu mai des, ca sa mai fie laudat si apreciat si alta data... In cazul in care nu ajungi nicaieri in discutiile cu el, poti sa-i propui sa mergeti la o consiliere psihologica impreuna.

Casnicia nu este usoara si se construieste pas cu pas, in fiecare zi. Sper sa reusiti sa treceti peste asta si sa mergeti mai departe impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Nu stiu daca randurile mele isi au locul aici, si nu vreau sa supar pe nimeni. Vreau numai sa stii, ca nu este sigura ta menire pe acest pamant sa faci un copil oricit de mare ar fi sacrificiul. Si ca omul de langa tine ar trebui sa te iubeasca pentru ceea ce esti tu, si nu pentru ca ii poti darui un copil.

Eu am doi copii dintr-o casatorie anterioara, si cel cu care imi impart viata acum si care este mai mult tata copiilor mei, decit le-a fost vreodata tata, tatal lor biologic nu a avut niciodata copii. Anul trecut ne-am hotarit sa avem un copil, dar datorita unei boli autoimune a mea, si unor probleme mai vechi ale lui, ni s-a spus clar, ca nu vom putea avea un copil decit prin inseminare artificiala. Eu am decis pentru mine, ca un asemenea stress nu e pt. mine, muncesc prea mult, ca sa ma complic cu tratamente, plus ca bolala mea pe care o am se poate agrava datorita tratamentelor hormonale. Asa ca de aproape un an, ne-am luat gandul de la inca un copil, si am inceput sa vedem toate avantajele pe care le avem, avand "doar" doi copii. Anul asta prin martie am facut cadou tot ce mai aveam pt. un bebe, ultimele hainite, ultimele paturici, si m-am simtit usurata, si eram convinsa ca am luat hotarirea corecta, amandoi eram convinsi. In iulie tineam in mana un test de sarcina pozitiv, am simtit ca se prabuseste cerul pe mine, nu ma asteptam, mai mult eram ingrozita. L-am sunat, a venit la mine la serviciu, si i-am spus, nu am vazut in viata mea un asemenea amalgam de trairi pe fata unui om: soc, bucurie, groaza, neinceredere, incertitudine, nehotarire ...
Decizia mea oricum era luata, din momentul in care am vazut testul, dar cuvintele pe care mi le-a spus mi-au intarit hotarirea. Mi-a spus, ca deja avem doi copii, si ca pentru el e suficient, daca eu nu vreau, nu trebuie sa mai avem un copil. Sunt cuvinte pentru care il iubesc si mai mult.

Eu cred, ca atunci cind va trebui sa iei o decizie, vei lua cea mai buna decizie pentru tine.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si samburelu mititelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yasmine

Nu stiu daca randurile mele isi au locul aici, si nu vreau sa supar pe nimeni. Vreau numai sa stii, ca nu este sigura ta menire pe acest pamant sa faci un copil oricit de mare ar fi sacrificiul.

Nici eu nu vreau sa te supar daca iti spun ca nu cred ca poti stii tu care este menirea ei sau altcuiva pe acest pamant si ce sacrificii e dispusa sau nu sa faca pt acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui diciu

Citat:

Nu stiu daca randurile mele isi au locul aici, si nu vreau sa supar pe nimeni. Vreau numai sa stii, ca nu este sigura ta menire pe acest pamant sa faci un copil oricit de mare ar fi sacrificiul.

Nici eu nu vreau sa te supar daca iti spun ca nu cred ca poti stii tu care este menirea ei sau altcuiva pe acest pamant si ce sacrificii e dispusa sau nu sa faca pt acest lucru.

diciu

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Bineinteles ca nu stiu exact menirea fiecaruia si dispozitia fiecaruia spre sacrificii, dar pot sa-ti spun, ca nu e singura menire a nici unei femei, sau a unui cuplu doar aceea de a procrea.
In rest, de acord cu tine ..."daca dragoste nu e ... nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellene_n spune:

draga mea,
nu exista lucruri batute in cuie - asta se face, asta nu se face inr-o casnicie. depinde de casnicie! ziceai mai sus ca ceea ce ti-a zis sotul tau - - - nu se spune...... il cunosti suficient ca sa stii ce anume l-a determinat sa reactioneze in acest fel? clar ca sta ceva la baza reactiilor lui, da? ce anume? stii? un om FERICIT nu reactioneaza ca el, ci dimpotriva unul NEfericit. e clar ca el este asa si ar trebui sa te intrebi DE CE, de cand si CE trebuie facut. in consens cu nevoile tale evident, ca doar sunteti o familie, nu-i asa?
ce incerc sa-ti arat e ca ce se vede la suprafata are in spate un intreg sir de actiuni. iar un om fericit si implinit nu se poarta nicidecum ca el. si aproape sunt convinsa ca el nu crede acele vorbe spuse la furie. unii oameni se descarca ASA - ca el. daca-l cunosti si stii ca e asa...................trece-i cu vederea, nu pune la suflet; el nu-ti trece cu vederea "nebuniile" tale?
voi treceti printr-un mare impas......iar amandoi sunteti la capatul puterilor. va trebuie ceva care sa va linisteasca pentru ca in ritmul asta o sa clacati si o sa regretati mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo.flo spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui diciu

Citat:

diciu

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Bineinteles ca nu stiu exact menirea fiecaruia si dispozitia fiecaruia spre sacrificii, dar pot sa-ti spun, ca nu e singura menire a nici unei femei, sau a unui cuplu doar aceea de a procrea.
In rest, de acord cu tine ..."daca dragoste nu e ... nimic nu e!"

Yasmine,niciodata, dar niciodata sa nu spui unei femei care are probleme de fertilitate ca poate nu ete menirea ei in viatza sa procreeze. Este foarte frustant pentru o femeie care nu poate avea copii sa primeasca astfel de replici, mai ales din partea unei femei care are 3 copii.Ar trebui sa stii mai bine din moment ce si tu ai stiut ce inseamna sa-ti doresti sa ai inca un copilas si sa nu poti.
Asta imi aduce aminte de "sfaturile" pe care le primeam eu in spital de la mamici in timp ce ma chinuiam cu tratamente dureroase de fertilitate. Nu pot sa uit o femeie care imi povestea ce copii minunati avea ea acasa si ca sa nu ma mai omor cu tratamentele ca "cine are sa-i traiasca, cine nu, sa nu-si doreasca"

Sper ca in curand o sa fiu si eu
http://.

Mergi la inceput