Cum v-ati simti daca.......

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yasmine

Nu stiu daca randurile mele isi au locul aici, si nu vreau sa supar pe nimeni. Vreau numai sa stii, ca nu este sigura ta menire pe acest pamant sa faci un copil oricit de mare ar fi sacrificiul. Si ca omul de langa tine ar trebui sa te iubeasca pentru ceea ce esti tu, si nu pentru ca ii poti darui un copil.

Eu am doi copii dintr-o casatorie anterioara, si cel cu care imi impart viata acum si care este mai mult tata copiilor mei, decit le-a fost vreodata tata, tatal lor biologic nu a avut niciodata copii. Anul trecut ne-am hotarit sa avem un copil, dar datorita unei boli autoimune a mea, si unor probleme mai vechi ale lui, ni s-a spus clar, ca nu vom putea avea un copil decit prin inseminare artificiala. Eu am decis pentru mine, ca un asemenea stress nu e pt. mine, muncesc prea mult, ca sa ma complic cu tratamente, plus ca bolala mea pe care o am se poate agrava datorita tratamentelor hormonale. Asa ca de aproape un an, ne-am luat gandul de la inca un copil, si am inceput sa vedem toate avantajele pe care le avem, avand "doar" doi copii. Anul asta prin martie am facut cadou tot ce mai aveam pt. un bebe, ultimele hainite, ultimele paturici, si m-am simtit usurata, si eram convinsa ca am luat hotarirea corecta, amandoi eram convinsi. In iulie tineam in mana un test de sarcina pozitiv, am simtit ca se prabuseste cerul pe mine, nu ma asteptam, mai mult eram ingrozita. L-am sunat, a venit la mine la serviciu, si i-am spus, nu am vazut in viata mea un asemenea amalgam de trairi pe fata unui om: soc, bucurie, groaza, neinceredere, incertitudine, nehotarire ...
Decizia mea oricum era luata, din momentul in care am vazut testul, dar cuvintele pe care mi le-a spus mi-au intarit hotarirea. Mi-a spus, ca deja avem doi copii, si ca pentru el e suficient, daca eu nu vreau, nu trebuie sa mai avem un copil. Sunt cuvinte pentru care il iubesc si mai mult.

Eu cred, ca atunci cind va trebui sa iei o decizie, vei lua cea mai buna decizie pentru tine.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si samburelu mititelu

perfect de acord cu yasmine,nici eu nu amramas insarcinata asa repede si totusi nimeni nu a comentat nimic si dupa tratamente si analize amreusit,dar avand in vedere atitudinea sotului tau,l-as palmui si du-te frate si fa copii cu cine vrei,asta nu e capat de lume ,faptul ca nu poti face un copil,un copil inseamna responsabilitate din partea amandurora,nu numai a ta,ca daca vroiai un copil numai ptr tine mergeai la inseminare cu sperma de la donatori,si gata.
fii tare si gandeste de 10 ori inainte sa iei o decizie.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo.flo spune:

Iepumic,
Voi amandoi treceti printr-o perioada grea. Infertilitatea este foarte dureroasa pentru ambii parteneri, este frustrant sa nu poti sa ai un copil asa cum are toata lumea din jurul vostru, toti prietenii.....
Normal ca el trebuie sa fie langa tine, sa te ajute, sa te sustina dar gandeste-te ca poate si el in sufletul lui sufera, sunt convinsa ca si lui ii este greu si poate a avut un moment de slabiciune, poate era foarte suparat si din alte motive, poate si el regreta ce a spus. Eu stiu ca tu te chinui cu tratamentele, cu monitorizarile, stiu ce insemana, dar asta nu inseamna ca nu ii este si lui foarte greu....
Normal ca ceea ce a spus este groaznic si imi dau seama cum te-ai simtit dar parerea mea este sa nu te arunci cu capul inainte si sa divortezi imediat asa cum ai fost sfatuita pe aici. Toti gresim si spunem lucruri cand suntem nervosi sau suparati pe care apoi le regretam, nu putem da cu piciorul unei casnicii la primul obstacol intalnit.
Cred ca este important mai intai sa ai o discutie cat mai sincera cu el, sa-i explici ca te-au durut vorbele lui si sa se hotareasca daca este dispus sa fie langa tine in lupta asta cu infertilitatea, daca te iubeste suficient de mult incat sa ramana alaturi de tine chiar daca Doamne fereste nu vei putea sa faci niciodata copii, daca nu, atunci este liber sa plece.
Multe cupluri au divortat din cauza problemelor de fertilitate, dar daca reusiti impreuna sa treceti peste astfel de momente si sa luptati impreuna, atunci relatia voastra se va consolida, veti deveni mai puternici.
Eu iti doresc sa gasiti amandoi puterea sa treceti peste momentele astea grele si sper ca el sa inteleaga cat de greu iti este tie si cat de important este pentru tine sa-l stii aproape.

Sper ca in curand o sa fiu si eu
http://.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

In primul rand vreau sa lamuresc un lucru: motivul pt. care am deschis acest subiect a fost pentru ca m-am simtit ranita de vorbele lui si pur si simplu nu imi mai dadeam seama daca le dau eu o greutate mai mare decat au sau nu, pentru ca sunt intr-adevar o persoana mai sensibila si am tendinta sa amplific lucrurile cand nu e cazul. Bineinteles ca ne iubim, bineinteles ca nu se pune problema sa divortez, bineinteles ca vom face tot posibilul sa avem un copil impreuna dar pt familia noastra nu pt unul dintre noi.
hellene_n, Clori, pot sa spun ca ati pus punctul pe "i". Clar amandoi suntem stresati si fiecare dintre noi isi gestioneaza propriul stres intr-un fel sau altul...corect sau gresit. Chiar eu am gresit in aceasta situatie deschizand acest subiect pe forum fiindca a reiesit cumva ca sotul meu are numai defecte si nici o calitate si a fost pus la zid. Asadar imi fac "mea culpa" pe tema asta, bineinteles ca are suficiente calitati, altfel nu am mai fi fost casatoriti pana acum.
Le multumesc tuturor celor care au venit cu pareri obiective si constructive deoarece eu asta cautam... larissa, Clori,flo.flo,hellene_n, felicici...sper ca n-am uiat pe cineva.

Nu imi place ca acest subiect a capatat acel iz de "toti barbatii e porci" si rog moderatorii sa il inchida.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

NU a capatat nici un iz de "toti barbatii e porci", nu am gandit asta nici cand m-a lasat prietenul inainte de cele mai importante examene de pana atunci , nici cand Brad a lasat-o pe Jennifer si nici cand am aflat ca toti barbatii din jurul meu si-au inselat sotiile/prietenele.
dar sa-i spui nevestei tale de ziua aniversarii voastre ca ea e o roaba stricata si are noroc ca e tinuta langa casa omului desi nu-i buna mi se pare grotesc.
FRustrare ca nu poti face copii? Da , mi se pare normal , mi se pare norma sa rabufnesti , sa te enervezi, dar in nici un caz sa-ti faci malitios partenerul handicapat intr-o zi speciala .
Si da , stiu , nu ai scris nimic din toate cuvintele astea , dar asta se deduce.

Spunea cineva ca nu trebuie sa vezi daca te merita ci daca il iubesti. pai ba da ! Daca nu ma merita degeaba il iubesc.
A spus samantha in Sex and the city o replica memorabila unui barbat care nu o merita , prima ei dragoste adevarata " te iubesc , dar pe mine ma iubesc mai mult".

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Xio,,,
sant de acord 100%

poate ca ptr tine tot ceea ce zice el pare OK si tu crezi ca el e indreptatit sa se comporte asa cu tine,,,,
dar ptr unele dintre noi acest comportament e inadmisibil,,,,
scuze daca nu ti-am dat vreun sfat de genul:
-iarta si intelege-l ,are si el greutati ,,,asa sant barbatii
Nu pot sa fac asa ceva,,,nu asta e gandirea si viziunea mea despre familie
Mult succes in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui adrianapop

Xio,,,
sant de acord 100%

poate ca ptr tine tot ceea ce zice el pare OK si tu crezi ca el e indreptatit sa se comporte asa cu tine,,,,
dar ptr unele dintre noi acest comportament e inadmisibil,,,,
scuze daca nu ti-am dat vreun sfat de genul:
-iarta si intelege-l ,are si el greutati ,,,asa sant barbatii
Nu pot sa fac asa ceva,,,nu asta e gandirea si viziunea mea despre familie
Mult succes in continuare

povestea unor ingerasi

Dragostea de mama face ca toate celelalte sentimente sa paleasca.

toata dreptatea adrianei si lui xio,pe cuvant,nu te merita si ai face o mare greseala sa continui povestea asta,si mai ales nu merge pe premiza ca daca o sa faci un copil lucrurile vor intra pe fagas normal ptr voi,nu e intotdeauna asa cum astepti tu.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

de acord cu XIO
n-as merge atat de departe sa afirm ca nu mai are nici o sansa casnicia voastra, insa nici n-ai cum sa nu judeci pe cineva din perspectiva celor spuse de tine, cum l-ai descris. plus ca cei din afara vad mai obiectiv lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yasmine

Nu stiu daca randurile mele isi au locul aici, si nu vreau sa supar pe nimeni. Vreau numai sa stii, ca nu este sigura ta menire pe acest pamant sa faci un copil oricit de mare ar fi sacrificiul. Si ca omul de langa tine ar trebui sa te iubeasca pentru ceea ce esti tu, si nu pentru ca ii poti darui un copil.

Eu am doi copii dintr-o casatorie anterioara, si cel cu care imi impart viata acum si care este mai mult tata copiilor mei, decit le-a fost vreodata tata, tatal lor biologic nu a avut niciodata copii. Anul trecut ne-am hotarit sa avem un copil, dar datorita unei boli autoimune a mea, si unor probleme mai vechi ale lui, ni s-a spus clar, ca nu vom putea avea un copil decit prin inseminare artificiala. Eu am decis pentru mine, ca un asemenea stress nu e pt. mine, muncesc prea mult, ca sa ma complic cu tratamente, plus ca bolala mea pe care o am se poate agrava datorita tratamentelor hormonale. Asa ca de aproape un an, ne-am luat gandul de la inca un copil, si am inceput sa vedem toate avantajele pe care le avem, avand "doar" doi copii. Anul asta prin martie am facut cadou tot ce mai aveam pt. un bebe, ultimele hainite, ultimele paturici, si m-am simtit usurata, si eram convinsa ca am luat hotarirea corecta, amandoi eram convinsi. In iulie tineam in mana un test de sarcina pozitiv, am simtit ca se prabuseste cerul pe mine, nu ma asteptam, mai mult eram ingrozita. L-am sunat, a venit la mine la serviciu, si i-am spus, nu am vazut in viata mea un asemenea amalgam de trairi pe fata unui om: soc, bucurie, groaza, neinceredere, incertitudine, nehotarire ...
Decizia mea oricum era luata, din momentul in care am vazut testul, dar cuvintele pe care mi le-a spus mi-au intarit hotarirea. Mi-a spus, ca deja avem doi copii, si ca pentru el e suficient, daca eu nu vreau, nu trebuie sa mai avem un copil. Sunt cuvinte pentru care il iubesc si mai mult.

Eu cred, ca atunci cind va trebui sa iei o decizie, vei lua cea mai buna decizie pentru tine.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si samburelu mititelu

Mergi la inceput