Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (46)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Parintele Cleopa: Crucea inseamna iubire!

“Ortodoxia este si trebuie sa fie intru totul: si dreapta credinta si plinatate a credintei; unitate a intregii credinte. Sfanta Scriptura ne descopera: “Cel ce va strica una din aceste porunci foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in imparatia cerurilor” (Matei V, 19). Iar Apostolul previne : “Cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat de toate poruncile” (Iacob II, 10). Putem intelege, ca e de ajuns gresirea sau calcarea uneia ca sa pierd curatia si intregimea adevarului.

Intelesul duhovnicesc al crucii
Crucea lui Hristos inseamna iubire; mai profund, descopera iubirea dumnezeiasca fata de noi. E o adanca legatura intre iubirea dumnezeiasca si cruce. Aici in extrema umilire si suferinta a crucii s-a descoperit negraita iubire si slava a Fiului lui Dumnezeu devenit Om. Iubire care ramane deci neschimbata, ca a Tatalui, care “rasare soarele peste cei rai si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei pacatosi” (Matei V, 45); care ramane aceeasi in orice conditie, chiar cand este rastignita.

Pentru cei din vechime, iubirea isi avea temeiul in iubirea de sine : “sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti” (Lev. 18, 19). Hristos le descopera ucenicilor: “Asa sa va iubiti unii pe altii, cum v-am iubit Eu pe voi” (Ioan XV, 12).

Fiul este trimis de Tatal sa descopere aceasta iubire dumnezeiasca, care este daruire de sine pentru implinirea, pentru salvarea celuilalt, care e numai slujire. “Fiul Omului, spune Hristos, n-a venit sa I se slujeasca, ci ca sa slujeasca si sa-si dea viata rascumparare pentru multi” (Matei XX, 28). Aceasta e calitatea dumnezeiasca, noua, a iubirii Lui si pe care o descopera crucea. Aceasta slujire prin cruce a Domnului este mantuitoare. Sfantul Apostol Petru spune : “El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn” (I Petru II, 24). El, fara de pacat, poarta, sufera pentru pacate. Arhiereul Legii vechi, cand aducea jertfa pentru pacat si impacare, punea mana pe capul victimei, punea pacatele asupra ei, pentru ispasire (Levitic IV, 4). In acest inteles biblic, Arhiereul Legii noi, Iisus Hristos poarta asupra Sa vinovatia noastra ca victima, jertfa, ispasire. Spune si Sfantul Pavel : “Pe Cel ce n-a cunoscut pacat L-a facut pacat pentru noi… ca noi sa ne facem dreptatea lui Dumnezeu printr-Insul” (II Cot. V, 21). „Cu ranile Lui v-ati vindecat” adauga Sfantul Petru. Fiul este trimis la “ai Sai din lume pe care i-a iubit pana la capat” (Ioan VIII, 1). Deci cu iubire pana la extrem, pana la cruce. De altfel, aici se si descopera fiinta ultima a iubirii : “Nimeni nu are mai mare dra­goste ca aceasta decat ca viata sa si-o puna pentru prietenii sai” spune lisus (Ioan XV, 13). Aceasta este esenta jertfei, a crucii Domnului si ratiunea ei de a fi in acelasi timp : iubirea. Si prin ea se implinesc si dreptatea dumnezeiasca si sfintirea noastra. Pe cruce “Mila si adevarul s-au intampinat, dreptatea si pacea s-au sarutat” (Ps. LXXXIV, 2).

Crucea Domnului este mai mult decat o ispasire a Lui in locul nostru, ca “loctiitor”, reprezentant al nostru. Prin insasi intruparea Sa ca Om are loc un schimb de vieti. Fiul lui Dumnezeu ia firea, viata noastra cu tot ce este al ei, cu nevoile sau pacatul ei. Si nu este de conceput sa iubesti real fara sa cunosti, sa simti, ca pe ale tale bucuriile, mai ales durerile, incercarile celorlalti, sau ceea ce, dupa Sfanta Scriptura numim: pacatul, suferinta, moartea. Si cu cat intelegi mai mult existenta, viata, cu atat iubesti si suferi mai mult.

Domnul sfinteste lumea incepand cu Sine, cu trupul Sau, in iubirea Sa. In insasi purtarea crucii, in jertfirea Sa, Domnul desfiinta pacatul si sfintea faptura. Toata viata Domnului este purtare a crucii si desfiintare a pacatului. Si intruparea Sa, a Celui care “in chipul lui Dumnezeu fiind, ia chip de rob” (Filip. II, 7) , si nasterea in pestera, si faptul ca El „prin care toate s-au facut” vietuind pe pamant “nu are unde sa-si plece capul”; si hulirea din partea fariseilor ca „strica legea”, sau “ca sta la masa cu vamesii si pacatosii”, El, “plinitorul legii”, si Cel “fara de pacat…” etc.

Dar crucii, iubirii, ii urmeaza viata. Asa cum viata naste din iubire, din cruce naste o noua viata, invierea. Crucea descopera aceasta bogatie - de daruri si de intelesuri. Ea este fundamental descoperire a iubirii dumnezeiesti. Domnul spune : “Cine va cauta sa-si scape viata sa o va pierde ; iar cine o va pierde, o va dobandi” (Luca XVII, 33). Desigur, nu este vorba aici de pierdere, de desfiintare a fiintei, a constiintei, a chipului divin din noi, caci “Fiul Omului n-a venit sa piarda, ci sa mantuiasca” (Luca IX, 55). Este vorba de lepadare si de pierdere a iubirii patimase de sine, a raului, a ceea ce a devenit stricacios in noi, “pentru ca ceea ce este muritor sa fie inghitit de viata” (II Cor. V, 4). E vorba de rastignirea unei lumi si firi vechi pentru a obtine in schimb, cum spune Mantuitorul, “o dobanda”, un “castig”, mai multa “viata”, un plus de existenta. “A muri este castig”, zice Sfantul Pavel (Filip. I, 21) ; “Grauntele de grau… daca moare, multa roade aduce” (Ioan XII, 24). Invierea este deci o imbogatire a persoanei, a vietii; este o noua stare si calitate a fiintei, a fapturii, a trupului, care in Hristos Cel inviat devine “duhovnicesc, nestricacios, nemuritor” (I Cor. XV, 40-43). Iar crucea e calea si usa spre aceasta noua viata. De aceea Biserica o preamareste : “Bucura-te, Cruce vistierul vietii; bucura-te, Cruce, vasul luminii; bucura-te, Cruce, usa tainelor…!”

Mergi la inceput

Sf. Teofan Zavoratul: Am inaltat Sfanta Cruce in inimile noastre?

“Astazi sarbatorim Inaltarea Sfintei Cruci, cand semnul sfant al mantuirii noastre este ridicat in toate bisericile. Insa aceasta este doar o manifestare exterioara, existand si o inaltare interioara a Crucii, ce se petrece in inima noastra. Ea este desavarsita atunci cand omul hotaraste sa se rastigneasca pe sine sau sa se curete de patimi. Potrivit Apostolului Pavel, sunt crestini cu adevarat numai cei care isi rastignesc trupul, omorand in felul acesta dorintele si patimile.

Fiecare crestin trebuie sa isi puna intrebarea daca semnul sfant al Crucii este inaltat si in inima lui. Sa fim cu totii atenti ca nu cumva constiinta sa nu se spuna: „Te interesezi numai de dorintele trupesti. In inima ta, Crucea lui Hristos nu e inaltata. Ai aruncat-o in groapa patimilor, unde a putrezit din cauza indiferentei si a dispretului tau”.

Dupa ingroparea Domnului, Crucea a ramas pe Golgota. Mai tarziu, a fost aruncata intr-o groapa, printre niste gunoaie. Orasul Ierusalim a fost ocupat de soldatii romani, iar cladirile sale au fost facute una cu pamantul. Atunci cand a reinceput construirea, la sfatul diavolilor, romanii au pus in locul Rastignirii idolul Afroditei, o veche zeitate a imoralitatii.

Un lucru asemanator se intampla si cu crucea noastra interioara. Cand vrajmasul domneste peste suflet, adica peste Ierusalimul cel intelegator, crucea noastra duhovniceasca este aruncata de pe Golgota inimii si acoperita cu gunoaiele patimilor si ale desfranarii. Dupa aceea, inlauntrul nostru sunt ridicati idolii cei rusinosi, pe care numai interventia cu multa putere a harului ii poate distruge”.

Pr. Dumitru Staniloae - compasiune si iertare

http://www.razbointrucuvant.ro/2007/10/05/pr-dumitru-staniloae-compasiune-si-iertare/

Mergi la inceput

Ce facem cu Crucea lui Hristos?

Cu totii avem o Cruce de purtat. Crucea lui Hristos, crucea pe care ne-o ducem urmandu-L pe El. In fata Crucii lui Hristos, putem alege:

Sa luam Crucea. Este greu, atat de greu, incat e posibil sa cazi de mii de ori pe acest drum al crucii. Sa fii zdrobit de greutatea ei, mai ales ca nu lipsesc cei ce te biciuiesc pe drum, te ocarasc si isi scuipa ura asupra ta, numai pentru ca tu ai ales sa ii urmezi lui Hristos. Dar fie si cazand de mii de ori, Domnul va fi acolo sa te ajute, pentru ca si El nu s-a lasat rusinat sa se lase ajutat de Simon din Cirene, cazand deseori sub greutatea supra-omeneasca a Crucii Sale. Esentialul aici este sa strangi Crucea ta tare in brate, sa nu ii dai drumul, sa te legi de ea prin Hristos si prin ea de Hristos. Sa ii urmezi Lui, chiar daca esti ultimul din turma, chiar daca simti ca in fiecare clipa vei ceda. Sa nu cedezi, orice ar fi!

Sa cartim impotriva Crucii. Doamne, vai de noi, cei ce cartim impotriva Crucii! Vai de noi, ce ce nu credem mantuirii ei! Crucea, cand cartesti, devine de mii de ori mai grea, devine insuportabila, chin, iad. Harul nu poate veni in inima unui om inciudat, sau in inima unui om care duce crucea bufnind si ravratindu-se impotriva Celui ce ne cheama la drum. Dar nici in acest caz nu suntem lipsiti de nadejdea mantuirii. Domnul asteapta, cu drag, cu dor, cu indelunga rabdare ca acesta sa renunte la egoism, sa renunte la gandul ca ar putea, la o adica, sa scape cumva de Cruce, de greutatea ei, sa pastreze ceva si pentru el, sa nu fie nevoit sa se jertfeasca intreg. Dar vai de acest om, ca mult va suferi, deoarece in incercarile sale nu va stii sa Il cheme pe Domnul sa il ajute, si de multe ori, nefericitul, se infurie pana si pe un Simon din Cirene care vine sa il usureze de povara sa.

Sa tradam Crucea. Acesta este singurul mod in care, da, suntem “scutiti” de Cruce. Sa Il tradam pe Hristos, si asa nu vom fi obligati sa luam Crucea, nici sa Il urmam pe Acesta Rastignit. Nu suntem nevoiti sa trecem prin sudori, prin batai, prin bici, prin scuipaturi, prin ocari, prin sange. Nu. Vom fi scutiti de acestea. Nu ne vom “tulbura” linistea cu asa ceva. Ne vom “salva” sufletelele de asa soarta, nenorocita si rusinoasa.

Dar Domnul ne-a daruit Crucea Sa! Si suntem chemati, toti! Asadar, nu putem alege, a priori, daca luam Crucea sau nu. Ci, aflandu-ne pe drum, avand deja Crucea, putem, atunci, sa tradam. Sa ne imprietenim cu cei ce ne biciuiesc. Sa incercam sa le intram in gratii. Sa ne alaturam glumelor ucigase pe care le fac pe seama celui Rastignit. Sau sa tacem cand fac acestea, sa tacem complice. Sa cautam protectia lor si sa ne luam partea lor in aceasta viata. Si da, acestia vor fi exonerati de rusinea de a fi purtatori ai Crucii lui Hristos. Dar, Doamne, sa nu ne fie dat noua nici macar sa vedem ce va fi cu acestia…Pentru ca nu poate fi decat infricosator. Sa nu fie Doamne, ca nici unul, nici unul din cei chemati de Tine sa aleaga a te trada pe Tine, Domnul si Mantuitorul nostru!

Sa ne incredintam Domnului, sa Il rugam sa ne ierte pacatele, sa ne slobozeasca de patimi ca, astfel, usurati de povara rautatilor noastre, sa ne intoarcem din tot sufletul nostru catre El, urmandu-L cu Crucea pe umerii nostri.

http://www.razbointrucuvant.ro/2007/09/14/ce-facem-cu-crucea-lui-hristos/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymum spune:

Buna dimineata tuturor!
va urez o zi frumoasa si linistita.

Link aici: Inaltarea Sfintei Cruci - zi de post

Citat: Pe 14 septembrie, in cursul fiecarui an bisericesc, praznuim Inaltarea Sfintei Cruci. In aceasta zi, sarbatorim aflarea Crucii pe care S-a jertfit Hristos si inaltarea ei de catre episcopul Macarie al Ierusalimului in fata poporului, la 14 septembrie 335. Un alt eveniment pe care il sarbatorim in aceasta zi este si aducerea Sfintei Cruci de la persi la Ierusalim, in anul 629, de catre imparatul Heraclius.

Potrivit Traditiei, in vremea imparatului Constantin au fost descoperite trei cruci. Nestiindu-se care este Crucea lui Hristos, acestea au fost atinse de trupul unei femei moarte. Aceasta a inviat, atunci cand a fost atinsa cu Sfanta Cruce.

Link aici: Cum putem cinsti cu evlavie Sfanta Cruce?

Citat: Biserica Ortodoxa, urmand traditiei neintrerupte de la Apostoli, stie ca Domnul Hristos nu S-a ferit de cruce, caci in primirea ei S-a aratat, mergand pana la capat, dragostea Lui si a Tatalui Sau pentru oameni. Fiul lui Dumnezeu nu S-a multumit numai sa Se faca om pentru noi, ca sa ramana Frate cu noi in veci, ci a mers in dragostea Lui pentru noi pana la a-Si da viata pentru noi, pentru ca, primind in Sine - ca om - moartea, sa o si invinga prin inviere, ca sa ne dea si noua puterea sa inviem. De aceea, invierea Sa a fost legata de El strans cu moartea. Primind moartea, a invins moartea.

Blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeva73 spune:

Sara buna fete si Cipicah,

Am cetit mesajele voastre si va pup pe toti fara exceptie. Felicit si eu pe cea mai recenta graviduta angel33 din lista.
De cateva zile nu ma simt bine fizic, da' cu moralu' is sus de tot.

Ne intalnim la 21 in rugaciune... din cate am priceput vom zice Acatistul Sf. Nectarie. Sau ma-nsel eu?

Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.

Mergi la inceput

SLAVIT SA FIE DOMNUL!

dragutelor si cipicah....sinaxarul de azi....

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/septembrie/septembrie15.htm

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui deeva73

Sara buna fete si Cipicah,

Am cetit mesajele voastre si va pup pe toti fara exceptie. Felicit si eu pe cea mai recenta graviduta angel33 din lista.
De cateva zile nu ma simt bine fizic, da' cu moralu' is sus de tot.

Ne intalnim la 21 in rugaciune... din cate am priceput vom zice Acatistul Sf. Nectarie. Sau ma-nsel eu?

Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.

buna dimineata.
ce e cu tine deeva? de ce spui ca nu esti bine fizic. ai racit? te doare ceva?
uite sa treaca repede repede.

Blog

Mergi la inceput

caciantoni multumesc pentru stradania ta de zi cu zi.
sa iti ajute Dumnezeu.

Banuiesc ca ati auzit deja si voi. imi pare tare rau pentru bietul om. Dumnezeu acum il tine in bratele lui si s-a terminat cu suferinta.
Starul din "Dirty Dancing" si "Ghost", actorul Patrick Swayze, s-a stins, aseara, la 57 de ani, dupa o lupta cu cancerul. A murit în locuinta sa din Los Angeles, iar familia i-a stat alaturi.

Blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Buna fetele mele dragi,

e asa de putina activitate pe topic...oare unde sunt fetele?

Ce fac oare gravidutele noastre Anaomaria si Anadomnica?
ce mai stiti de ele?

Eu sunt bine si vineri am programare la Iasi la un control gineco....imi pun atat de multe sperante in aceasta intalnire cu doctorul.....nici nu va spun cat de mult astept ziua de vineri
Va imbratisez cu drag pe toate!

MONICA, mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT - (23.12.2008)
si viitoare mamica de copilasi jucausi

Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !

..............................................

Nimic nu este intamplator!
..............................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vvvvv spune:

buna dragele mele!
nu am putut sa accesez forumul vateva zile, nu se incarca nimic!, nici mesaje nu puteam intra sa dau, nu stiu ce s-a intamplat!
Livsy si caciantoni, multumim pentru postarile voastre de zi cu zi!
angel 33, ma bucur mult de tot pentru tine, sarcina usoara si la termen, sa fii ocrotita!!!! Bunul Dumnezeu e mare, eu nu ma mai indoiesc nici o clipa de ajutorul Lui[/red]
Maria08, m-am bucurat cand ai zis ca incepi o noua procedura, si m-am intristat cand te-am vazut deznadajduita ca nu ti-a iesit analiza bine! Ce ai mai facut????Sa faci tu ce iti dicteaza inima, dar nu renunta la tratament pana nu ceri sfatul la cel putin 2 medici, si pentru cele care nu stiu, dragele mele, este bine, cand puteti si aveti timp, sa va logati la ,,SFATUL MEDICULUI", acolo vedeti ca aveti cateva credite pentru a va consulta cu alti medici, in spatele acestui site, sunt medici, care va poate da un sfat la probemele voastre sau va poate directiona la spital sau medici care au competenta pt problemele voastre! Nu costa nimic, iar o alta parere a unei echipe de medici, nu strica niciodata!Sora mea avea o problema de la nasterea nepoatei mele, de doua zeci si ceva de ani, se tot chinuia, se ducea din medic in medic, tratamente peste tratamente, de ii prinsese nu stiu ce tulpina la un momentdat la infectia ei, si ne-a raspuns acolo un medic de la Cantacuzino, specializat in diagnosticul ei si ne-a spus ca se poate face un vaccin, chiar din secretiile ei! Asta ca o paranteza, nu strica sa mai ceri parerea si altcuiva!
MaraAnisiasa te auda Bunul Dumnezeu si Maica Domnului!
jujuka, ma bucur sa aud ca esti mai bine!Vezi, ca ti-au fost ascultate rugamintile?
Ioanact, ti-am vazut burtica!!!!!!!, sa fii mandra, ca acolo este o minune de baietel, (ce o vrea Bunul Dumnezeu) eu am zis asa, ca poate iti doresti pereche!!!
monimo, tu ce mai faci?
[red]mvb, sa te ajute bunul Dumnezeu in toate demersurile tale!!!!! Ce procedura vrei sa faci?
Cred ca am sarit multa lume, si va rog sa nu va suparati, acest mesaj l-am inceput la ora 8 dim , si uite, ca este 14.45 si de abia acum cred ca il trimit! Va imbratisez pe toate, sa doresc sa fiti ocrotite voi si familiile voastre, de Bunul Dumnezeu si de toti Sfintii la care ne rugam!
SLAVA BUNULUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!
DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput