Exista discriminare in Romania?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Peste drama oamenilor cu dizabilitati in tara asta se trece fluierind, nu e un subiect interesant, de scandal, care sa inflameze spiritele si talentele literare ale participantilor la o discutie. Tiganii insa sint un subiect savuros, toata lumea se pricepe, da cu pietre de o parte sau de alta cind de fapt asta e un non-subiect. Intr-o tara in care s-ar aplica legea,in care nu s-ar face averi uriase din furat, tiganul sau romanul hot nu ar mai fi subiect de discutie ci doar de puscarie. Tiganii pot merge la scoala daca vor, se pot spala, pot merge la munca etc. Daca nu vor,asta nu e discriminare. Ca sint tigani saraci, ce sa spun, sint si romani la fel de amariti la care nu au ajuns apa si curentul... Discriminarea asta nu se refera la culoare ci la sansa de a te fi nascut in familia lu' Copilul Minune sau in virful muntilor Apuseni.
Evident ca subiectul tiganilor face audienta si trafic, dar daca chiar am vrea sa ne revoltam de ceva si sa schimbam ceva am putea sa inchidem ochii si sa ne imaginam cum ar fi sa stam intr-un scaun cu rotile in tara asta...Altfel e foarte exotic sa fii puradel murdar si in puta goala sau roman militant pentru dreptul lui de purta chiloti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

Se vorbeste despre locuri speciale in scoli pentru romi. Stie cateva cate sunt? Va spun eu :
www.romaworld.ro/educatie/doua-locuri-pe-clasa-pentru-elevii-romi.html" target="_blank">2 (doua) pe clasa.

Inaioana ,ba bine spune Motanik,asta este discriminare pentru copii romani!

In clasele din scolile nemtzesti(eu vorbesc pe ce stiu)nu exista 2 locuri pentru romani,2 locuri pentru turci,2 locuri mai stiu eu pentru ce natziunea conlocuitoare!

ce inseamna asta?Ca suntem discriminatzi?

Tot din proprie experientza mai spun ca discriminatzi sunt si cei care vor sa fie discriminatzi,aici intra in primul rind tziganii,ei cind e vorba de reguli si legi ...se simt dicriminatzi!

Dana

editez sa spun ca la faza cu pronuntzarea numelor,ar insemna sa fim "discriminatzi"(am folosit ghilimelele ,da?)de c ite ori ni se pronuntza numele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

In sfarsit! Se pare ca s-a inteles ideea pe care incerc s-o sustin de la topicul Madonnei incoace.
Pe scurt: O minoritate a carei majoritate nu reuseste sa se faca respectata va fi discriminata cel putin la nivel mental.
Daca majoritatea lor ar fi ok, nu ar mai exista ura la modul general.
Oricum este un subiect a carui idee mie im provoaca repulsie. As vrea sa stiu cand se va trezi vreodata cineva sa imi apere MIE dreptul la o viata linistita si civilizata in tara asta? Atata tam-tam se face pe tema discriminarii...eu cred ca tocmai noi suntem cei mai discriminati, in fapt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Si invit toate fetele de pe DC care au plecat de mult din tara sa vina sa traiasca in Bucuresti ACUM si sa vada cat de placut este sa locuiesti cu confratii nostri!!
Este foarte usor sa fii undeva acolo sus si sa privesti cu un ochi critic de teoretician spre Romania si sa spui: "Tzzz, rromii sun discriminati, saracii de ei!"
Sau, mai bine, o sa ma mut eu in alta tara pentru ca in asta nu mai este de trait!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Eu scriu la un an odata, dar de data aceasta nu ma pot impiedica in a observa cat de bine stam la teorie si iubitorii minoritarilor dau vehement in cap celor "contra".

Pe un forum public, atat timp cat nu jignesc, cred ca este permis sa ai o parere personala, chiar daca esti contra majoritatii, nu-i asa?????????

S-au dat suficiente exemple si para-exemple pro si contra integrarii reale a tiganilor.
Sunt convinsa ca exista mult mai multi participanti care sunt in tabara lui crisiacob&company, dar efectiv nu merita efortul de a scrie ceva contra "valului".

Personal si eu o iau ca un afront declaratia "te iubesc" in tiganeste. De ce nu a spus in maghiara sau in germana????? Ca avem si minoritati din acestea, nu-i asa???
Suporterii minoritarilor va rog scutiti timpul si efortul de a ma convinge de contrariu

La capitolul civilizatie R are lacune enorme...

Numai bine tuturor,

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carolyne
De ce nu a spus in maghiara sau in germana????? Ca avem si minoritati din acestea, nu-i asa???

Deoarece, asa cum bine stim , in Romania maghiarii ii discrimineaza pe romani , nu romanii pe maghiari (la noi in tara, precum vezi, minoritatile baga in sperieti majoritatea ).
Ia sa te duci tu sa ceri in romaneste o paine la Tg. Mures si ai sa vezi ce-ai sa patesti :))))))).

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

ma bag si eu
Cand Ioana, copilul meu, era mica, aveam pe scara o famile de rommi cu multi copii.
si Ioana mea nu gasea alti copii sa se joace, asa ii placea ei, decat pe cei mici ai vecinilor

Si, nu arauncati cu pietre, i-am spus sa nu se mai joace cu ei, sa isi gaseasca alti copii cu care sa petreaca timpul din fata blocului, atentie, era mica.
Si stiti ce imi zice? "ce mami, ce daca sunt tigani, ei nu sunt tot oameni?!!!!!

Raspunsul meu a fost urmatorul:
Da sunt oameni, insa sunt murdari, nu se spala pe maini si pe fata, vorbesc urat, injura, cei mai maricei furau si fumeaza chistoace de pe jos, si Eu nu sunt de acord cu aceasta companie!
Si daca te uiti la tv, la stiri, cauza tuturor relelor, batai, sabii, scandaluri sunt tot ei, cei organizati in clanuri, pentru ca inttre timp, au crescut,

Si sa va mai zic ceva, cei discriminati suntem noi, ceilalti, ca dk angajezi un rrom, ai avantaje si esti sustinut de stat, insa dk angajezi un roman, nu esti sustinut de nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui linasobolina

ma bag si eu
Cand Ioana, copilul meu, era mica, aveam pe scara o famile de rommi cu multi copii.
si Ioana mea nu gasea alti copii sa se joace, asa ii placea ei, decat pe cei mici ai vecinilor

Si, nu arauncati cu pietre, i-am spus sa nu se mai joace cu ei, sa isi gaseasca alti copii cu care sa petreaca timpul din fata blocului, atentie, era mica.
Si stiti ce imi zice? "ce mami, ce daca sunt tigani, ei nu sunt tot oameni?!!!!!

Raspunsul meu a fost urmatorul:
Da sunt oameni, insa sunt murdari, nu se spala pe maini si pe fata, vorbesc urat, injura, cei mai maricei furau si fumeaza chistoace de pe jos, si Eu nu sunt de acord cu aceasta companie!
Si daca te uiti la tv, la stiri, cauza tuturor relelor, batai, sabii, scandaluri sunt tot ei, cei organizati in clanuri, pentru ca inttre timp, au crescut,

Am tacut eu cit am tacut, da aici nu mai pot
Este o chestie de optiune personala ce companie alegi/preferi pentru copilul propriu, desi cind e vorba de un copil mic, care se joaca impreuna cu copii mici, nu cred ca se pune problema ca va invata sa fumeze si sa fure. Mai ales ca imi inchipui ca este supravegheat.Dar sa afirmi sus si tare ca la stiri afli cum "cauza tuturor relelor sint tot ei" mi se pare cam mult. Spre surprinderea ta, daca o sa te uiti la stiri mai atent, o sa vezi ca nu toti tiganii sint infractori si nu toti infractorii sint tigani. Ca io la stiri am vazut si niste romani get-beget care furau copii frumosi de la gradinita si ii vindeau spre adoptie unor familii de straini, si a naibii, un universitar britanic nitel cam pedofil... Adicatelea si "lumea buna" si blonda are infractorii ei. Si daca la o adica pot sa inteleg teama cu care sint evitati tiganii in locurile aglomerate si gestul de a prinde poseta mai bine la sub brat, mi-e peste puteri sa inteleg marginalizarea unor copii foarte mici care cu siguranta priveau cu jind la jucariile fetei tale, sau la biscuitii ei, sau la hainutele frumoase pe care nu le aveau si nici nu aveau sanse sa le aiba. Mi se pare cam trist ca nu sintem in stare sa privim dincolo de culoarea pielii nici macar cind e vorba de copii mici; sau poate tiganii astia, jegosi si inferiori, n-or fi dotati cu suflet...

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

eu cred ca in privinta tiganilor, poporul roman ortodox ar trebui sa incerce calea crestina, care zice ca singura modalitate de a schimba lumea e sa te schimbi mai intai pe tine insuti

atata timp cat o sa privim pe orice tigan ca pe un posibil infractor o sa fim victimele propriilor noastre frici si prejudecati si superioritati, iar asta nu se schimba cu politici de integrare... cand o sa-i privim ca pe niste oameni, o sa facem pasi inainte, dar din pacate va mai curge apa pe garla pana atunci

sunt tigani educati si integrati care se straduiesc sa-si ascunda apartenenta la etnie, tocmai pentru ca s-au lovit de discriminare, si cred ca nu discriminarea fatisa e cea mai dureroasa, ci aia care se ascunde sub masca tolerantei

cu ceva timp in urma am avut nevoie de meseriasi pentru acoperis, si o colega de cancelarie mi-a recomandat doi tineri, buni meseriasi, oameni de cuvant cum rar mai gasesti si fireste, tigani...cu ocazia asta, am aflat ca cei doi au copilarit impreuna cu colega mea cea blonda, despre care nimeni din scoala nu banuieste ca s-ar fi nascut intre tigani...si m-am gandit la discrepanta dintre bla-bla-urile despre cunoasterea altor culturi si despre debarasarea de prejudecatile rasiste, pe care le expunem tinerilor la orele de dirigentie, pe de o parte, si dezbaterile penibile despre "problema tiganilor" care se desfasoara ocazional in cancelarie, pe de alta parte

marturisesc ca si mie imi scapa expresii de genul "esti murdara ca o tiganca" (de cliseele astea mostenite e greu de scapat), cu toate astea fetele mele se aseaza langa tigancusa care sta la usa Bisericii, o intreaba de sanatate, ii mananca prajiturile si fructele primite de pomana, o lasa sa le sarute

fratele lor insa, care are 13 ani, nu pierde niciun prilej ca sa-mi spuna ca tiganii nu merita sa traiasca intre oameni...incerc sa ma conving ca e doar teribilism (el in ultima suta de ani n-a deschis gura decat ca sa ma scandalizeze) insa stiu ca dincolo de expresiile tari si de clisee preluate de la altii se ascund mentalitati ale majoritatii romanilor de azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

"... n-or fi dotati cu suflet..."

sau mai rau, sa il fure pe al albilor crestini!!! Tulai doamne si 3 scuipati in san!!!

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput