Exista discriminare in Romania?
Raspunsuri - Pagina 12
ilse spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabi3604 [ S-ar putea sa vorbim de lucruri diferite, si de contexte diferite: - am avut grija sa tot scriu "neo-protestanti" (adventisti, penticostali, martorii etc. etc. etc... Ce spui tu pare a se referi la protestantii "clasici" - luterani, calvinisti etc. etc. Sunt chestii foarte diferite, din cāte am remarcat eu. - acuma contextul: īn Romānia, neo-protestantii sunt grupari mici, micute, care īncearca sa creasca probabil... nu cred ca se apuca sa jumuleasca cu tot soiul de taxe enoriasii, ca aia īsi iau urgent cāmpii :) si gata joaca :)... pe cānd īn Olanda, e foarte posibil ca biserica protestanta sa fie precum BOR aici, adica sa trateze lucrurile de pe pozitie de "larg majoritara". Ce crezi, pe-aici ortodocsii nu sunt jupuiti la īnmormāntari, nunti, botezuri? ... vezi sa nu! . |
Asa e ai dreptate.
Adventistii si altii de soiul asta sunt altceva decat protestantii luterani sau calvinisti...corect, am citit pe fuga, mea culpa.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui Bebe Beca Gabi, pentru ca omul acela a spus ca tara lor este ungaria si ca ei sunt unguri. Ori, dupa mintea mea, tara lor este Romania si ei sunt romani, pentru ca sunt aici de generatii intregi. Iar faptul ca nu invata limba tarii se numeste lipsa de interes, nicidecum ghinion. Sau se transforma in ghinion pentru noi, atunci cand ne spun nem tudom romano... |
Aa, pai de ce n-ai spus de la īnceput ca omul a declarat ca tara lui e UNGARIA?
Cāt despre ce e el... consider ca e un om de etnie maghiara (īn plus era probabil māndru ca e UNGUR, si nu alt fel de maghiar... sunt si nuante de-astea, care multora le scapa...). Limba lui materna e maghiara.
Ghinionul lui se va manifesta cānd o avea o oportunitate buna sa se angajeze la o firma de-aci din RO, dar... va fi refuzat pt. ca vorbeste romāna de parca ar da cu plugu' īn trotuar si nu se poate īntelege bine cu colegii si sefii. Si s-ar putea sa se oftice... Daca visul lui o fi sa se duca in Ungaria, foarte frumos, sa se duca... dar s-ar putea sa aiba surprize neplacute de la unii de-acolo, care se vor uita de sus strāmbānd din nas aflānd de unde este... si chiar sa faca misto de accentul lui...
adriuta spune:
1 ce au de-a face neo-protestantii si ungurii cu ...romii nu stiu. Adica unde dai...si unde crapa
2 parerea tuturor romanilor despre romi bine stiuta de toti(a nu se confunda tiganii cu romii)
3 Nu inteleg Mirela de ce ai deschis subiectul asta??? Sincer!!! Mie mi se pare deja vu' ...or fi rattingurile in scadere??Oricum, tu stii bine ca NU PUTEM SPUNE TOT si CUM AM VREA ca ni se inchide gura si se lasa cu avertismente. So... De ce?
Delphinas spune:
citat din mesajul lui adriuta 1 ce au de-a face neo-protestantii si ungurii cu ...romii nu stiu. Adica unde dai...si unde crapa 2 parerea tuturor romanilor despre romi bine stiuta de toti(a nu se confunda tiganii cu romii) 3 Nu inteleg Mirela de ce ai deschis subiectul asta??? Sincer!!! Mie mi se pare deja vu' ...or fi rattingurile in scadere??Oricum, tu stii bine ca NU PUTEM SPUNE TOT si CUM AM VREA ca ni se inchide gura si se lasa cu avertismente. So... De ce? Asa creste mare puiul www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea! |
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Infertilitatea este o boala
Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare
Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??
desprecopii spune:
adriuta si delphinas, va invit sa nu va obositi cu intrebari la adresa mea. Am deschis acest subiect pentru ca mi s-a parut de actualitate. Daca nu vi se pare, nu raspundeti la el. Daca aveti intrebari despre acest site, va rog sa mi le adresati pe PM. va multumesc pentru intelegere. de altfel, offtopicurile vor fi sterse.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Delphinas spune:
tocmai pt ca am avut un punct de vedere de spus referitor la discriminare am scris. si am oferit cele 2 pt asta "NU PUTEM SPUNE TOT si CUM AM VREA ca ni se inchide gura si se lasa cu avertismente"
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Infertilitatea este o boala
Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare
Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui adriuta 1 ce au de-a face neo-protestantii si ungurii cu ...romii nu stiu. Adica unde dai...si unde crapa 2 parerea tuturor romanilor despre romi bine stiuta de toti(a nu se confunda tiganii cu romii) 3 Nu inteleg Mirela de ce ai deschis subiectul asta??? Sincer!!! Mie mi se pare deja vu' ...or fi rattingurile in scadere??Oricum, tu stii bine ca NU PUTEM SPUNE TOT si CUM AM VREA ca ni se inchide gura si se lasa cu avertismente. So... De ce? |
1. Pai ce sa zic, adriuta... titlul topicului este "exista discriminare īn RO?"... si abia cānd deschizi constati ca e vb. exclusiv de pb. romilor. "discriminare" se conecteaza foarte frecvent cu "minoritati"... de acolo discutii despre neo-protestanti, "unguri" samd.
2. Hai, serios?? d'a ce mai generalizare, mey cāt casa poporului de mare. Dar poate īmi explici diferenta īntre tigani si romi, ca eu credeam ca e acelasi lucru.
3. acum īnteleg ca "fiecare cu ce-l doare", tu ai pata pusa pe tigani, cu altii n-ai treaba ... de-aia te-a deranjat off-topicul despre alte minoritati decāt cea a romilor.
Cer scuze pt. divagarile de la pb. tiganeasca .
adriuta spune:
Merge Ceausescu cu soferu' personal, seful de partid si inca vre-o 2 securisti de la Scornicesti la Bucuresti. Pe drum la marginea unui satuc fac pana la roata si era iarna si un friggg si ce sa faca ei. Suna la o casa frumoasa une vazura luminile si le raspunde romanul. Buna seara...uite suntem pe drum si avem cu noi cun oaspete special si am facut pana , nu puteti sa ne primiti? Pai noi ne culcam si nu avem timp de oaspeti. SI tot asa....mai multe case le-au inchis usa. Ce sa faca ei ca nea Ceasca ingheta de frig. Vad mai la margine o casuta mai derapanata cu o luminita palpaind. Eee e buna si asta...zic ei si bat la usa. Le deschide usa tiganul si ii asculta si spune:
Puradeilor hai la culcare cu voi. Pirandoo scoate ulcica cu vin ca avem oaspeti mari de la Bucuresti. Si tot asa se incalzeste Ceausescu si se bine dispune si il intreaba pe om cum e viata lor, a tiganilor. Nu e buna tovara-se presedinte, ca n-avem case, bani, suntem saraci, copiii nu merg la scoala...e vai de noi. Dar apoi tiganul il intreaba? Dar pentru noi, tiganii ce ai sa faci matale? Pai o sa va dau case, si bani si o sa va fac oameni bogati. Oooooo Pirandoooo mai adu o ulcica aici la tovarasu'. Si mai beau si mai vorbesc si tiganul iar intreaba. Dar ce-o sa mai faci pentru noi tovar'se? Am sa trimit toti copiii la scoli si o sa construiesc aici in satul asta o scoala mare numai pentru voi. Pirandooooo mai adu una mica aici la tovarasu presedinte. Mai vorbesc ei una alta, aia schimbau roata afara si tiganul mai intreaba o data aceiasi intrebare. Paiii o sa deschid o fabrica mare si o sa dau de lucru la toti tiganii si tie si la fratii tai .
La care tiganul urla din toti rarunchii. Pirandoooo nu mai adu bre vin ca se imbata asta, nu vezi ce spune.
Delyutz spune:
cand am dat eu examen la facultate existau 100 de locuri fara plata, dintre care 10 erau rezervate pentru rromi. Pe cele 90 de locuri era bataie efectiv, de genul 9 oameni pe loc...,iar pentru cele 10 locuri...au candidat vreo 4 rromi. Locurile alea au ramas neocupate pana anul viitor cand cei cu medie mare de la taxa au putut sa treaca la fara taxa pe locurile ramase libere. Si cei 4 rromi nu au fost discriminati in facultate niciodata, erau pur si simplu colegii nostri.
Si sincer, atunci, inainte sa dau exam, cand am aflat ca nu mai concurez pentru 100 locuri, ci pentru 90 m-am simtit eu victima a discriminarii pozitive practicate fata de rromi. Asta apropo de ce zicea cineva mai devreme ca sunt discriminati in educatie. Mie mi se pare f.simplu, ai invatat, o sa ai nota mare la examen (care e scris, si nu oral, deci nu poate fi vba de discriminare), daca nu, pici.
Eu imi sustin parerea, "discriminarea" se face in functie de comportament (violent sau nu), nu in functie de culoarea pielii.