Exista discriminare in Romania?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Mie mi se pare sinistru ca exista 90 de locuri pt romani si 10 pt rromi...ca si cum ei au nevoie de locuri speciale...de ce nu exista 100 de locuri punct?? Adica acei rromi care vor sa mearga la faculta sa mearga linistiti sa candideze ca si ceilalti pe cele 100 de locuri existente.Asa ai impresia ca sunt de alta specie...

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Mie mi se pare sinistru ca exista 90 de locuri pt romani si 10 pt rromi...ca si cum ei au nevoie de locuri speciale...de ce nu exista 100 de locuri punct?? Adica acei rromi care vor sa mearga la faculta sa mearga linistiti sa candideze ca si ceilalti pe cele 100 de locuri existente.Asa ai impresia ca sunt de alta specie...

Absolut de acord cu BP si Delyutz.
De ce trebuiau locuri speciale pt. rromi? În contextul respectiv, de examen scris si cu numele secret? O tâmpenie. În situatia asta particulara mai ales, nu era nevoie de discriminare pozitiva fatza de minoritari, nici "political correctness" d-ala idiot.
Doar numeni în lume nu-i împiedica pe tigani sa se înscrie la examen!? Si odata ajunsi la examen, aveau aceleasi sanse cu toti ceilalti.
Dar probabil ca trebuia bifata o masura "anti-discriminare"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

tiganii au nevoie de aceasta discriminare pozitiva, mai ales in educatie, numai prin educatie poti schimba ceva

Citat:
iar pentru cele 10 locuri...au candidat vreo 4 rromi

pai tocmai asta e ideea, trebuie mult efort si deschidere ca sa schimbi mentalitati, nu va amintiti de fata care s-a sinucis pentru ca parintii nu voiau s-o mai lase la scoala?

dar apropo, cu celelalte 6 locuri ce s-a intamplat? :D

adica Germania a platit zeci de ani despagubiri si n-a sucombat datorita efortului si noi nu-s'tem in stare sa platim scolarizarea tiganilor ca sa ne zica si noua madona "te iubesc" pe romaneste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

tiganii au nevoie de aceasta discriminare pozitiva, mai ales in educatie, numai prin educatie poti schimba ceva

Nu cred ca au nevoie.
Nu accesul la învatamânt le-a lipsit. Problema e sa vrea ei sa se instruiasca (în fine, parintii copiilor de a caror instructie discutam).
Si-atunci... cum sa fie o solutie locurile speciale?? Asta era o solutie daca le era obstaculat accesul spre învatamânt...

Ceva mai aproape de o "solutie" sunt organizatiile acelea care se duc pe la rromi si-i piseaza, si-i momesc si-i conving sa-si dea copiii pe la scoli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Asta se numeste discriminare pozitiva. Discriminare pozitiva este si in USA pentru a integra si a incuraja in speical rasa neagra sa mearga la facultati, sa aiba locuri de munca mai bune etc. ( asa este aici de peste 30 de ani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

din cate-mi amintesc din clasa a 12-a + admiteri la facultate, locurile pt rromi sunt total separate de celelalte. adica daca eu iau nota 7,80 sa zicem, iar ultima nota de admitere este 7,81, iar pt locurile cu rromi cea mai mare nota este 6, m-a simt eu discriminata... treaba asta are 2 taisuri... si ei sunt cei favorizati dpdv meu. adica un 10 indivizi este admisi, fara taxa, cu nota cea mai mare 6 iar eu sunt respinsa/admisa la locurile cu taxa cu 7,81... pai e corect?

notele pe care le-am scris sunt pur orientative, ca nu-mi mai amintesc, mai ales ca nu mi s-a intamplat mie. dar situatia e reala.

si acum nu stiu cine e discriminat sau nu, dar mie mi-e o frica teribila sa intalnesc pe intuneric baietii smecheri cu lantul gros si cutitul in buzunar... fie ei rromi (in mare parte) fie neaosi... si am intalnit si rromi fff civilizati, cu bun simt si educatie. si am intalnit si rromi periculosi si alunecosi, care fura, mai pe fata, mai ascuns, de care chiar ti-e frica...

si cand ma gandesc ca de multe ori am auzit pe strada catre un copil : "daca nu esti cuminte, te dau la tigani..." eu cand eram mica si auzeam asta mi se parea fascinant sa mergi cu caruta si sa porti fuste luuungi si sa dormi la cort ca asta intelegeam eu prin "tigani". dar pe mine nu m-a amenintat nimeni cu asta, asa ca n-am ajuns in caruta .

si-mi mai amintesc, tot mica fiind, pe strada mea treceau "tiganii" cu caruta si strigau " stiiicleee goaleee, stiiicleee goaleee luaaam" sau fiare vechi, sau ce luau ei. mi-e drag cand imi amintesc. oamenii munceau. cinstit.

chiar nu conteaza de unde provine cineva atata timp cat e OM.

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput