Cum a fost la Madonna ?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui VioletaH

Faptul ca Madonna vine si le bate obrazul romanilor ca-i discrimineaza pe tigani imi pare de toata jena, dar faptul ca sunteti atatia care aplaudati ce a spus Madonna mi se pare scary. A jignit un popor intreg si unii dau din cap aprobator….

Las' ca-ti trece.

Citat:

In Romania eu nu am vazut tigan onest care sa fie discriminat, copil de tigan care sa vrea sa invete si sa nu fie primit la scoala, tigan care sa vrea sa munceasca cinstit si sa nu gaseasca nimic de munca. De fapt nu cred ca a vazut nimeni! La bunicii mei in sat este un grup destul de mare de tigani ”pocaiti”. Oamenii aceia sunt printre cei mai respectati din tot satul. Nu pentru ca sunt pocaiti, ci pentru ca sunt oameni!

Daca n-ai vazut tu, nu inseamna ca nu exista. Si daca as crede ca ajuta la ceva, ti-as da numele ultimului tiganus (despre care stiu eu) neprimit la gradinita de stat pe motive de ...'tiganie'.

Citat:

Sa spui despre poporul roman ca-i un popor rasist si ca discrimineaza rasial este o enormitate.

Cata dreptate ai! Asa sunt unii - with a twisted mind - care, plini de rea-vointa, nu vor sa vada ca Romania e paradisul tiganilor, homosexualilor etc etc etc.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Violeta...am ramas cu gura cascata!Nici nu stiu de unde sa ma apuc sa raspund la mesajul tau...
Am sa spun initial pentru conformitate ca Madonna nu s-a referit nici un moment la Romania anume ci a vorbit despre discriminarea din Europa de Est. Care este reala peste tot in Europa de Est, uite..imi pare rau ca nici in asta nu suntem noi mai cu motz.
In rest...exemplele de discriminare din mesjul tau sunt foarte bune si toate astea da, se intampla in Romania si inca la scara larga si alaturi de altele gramada.
Nu vreau sa deviez subiectul asa ca nu o sa ma apuc sa dau aici statistici, documente etc, dar mi se pare incredibil sa vina cineva si sa spuna "asa ceva nu exista" cand discriminarea romilor e endemica, copiii sunt invatati de parinti si bunici de la varste foarte fragede sa o faca si de la mic la mare 99% din romani sunt rasisti.

Acuma..de ce a facut-o, ca trebuia sa-si vada de cantat si gata (avem noi "analistii" nostri care ne spun ce sa gandim). Foarte multi artisti fac lobby pentru cate o idee de genul asta, este vorba despre faptul ca pot face anumite idei mai vizibile si mai aporape de oameni, prin simplul fapt ca au acces la un public asa de mare. Asa se nasc proiecte, finantari pentru ele si asa mai departe. Si merg apoi in locuril astea si se straduiesc sa rezolve problema. De asemenea sunt pusi oamenii pe ganduri macar in legatura cu lucruri grave pe care le trec cu vederea, fie ele situatia copiilor din Africa, discriminarea, razboiul perpetuu intre evrei si arabi, etc. Se aduce subiectul in constiinta lor. Eu zic ca e important.
In Romania a fost huiduita tocmai pentru ca rasismul este endemic si nu invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Violeta, prin ce a jignit Madonna un popor intreg?? Ca io nu inteleg! A zis ca din cate stie ea, in Europa de Est exista discriminare fata de tigani si ca nu e OK. Nu e adevarat? A spus o minciuna? Si prin ce ne-a jignit pe noi cu asta, ca zau ca nu inteleg?! Dovada faptului ca exista discriminare a fost reactia publicului.

Mie imi este imposibil sa inteleg isteria asta de masa care s-a creat la cometariul facut de ea!

Nu mai stim sa apreciem nimic, am uitat sa ne bucuram, suntem experti in gasitul acului in carul cu fan, deja devenim perfecti la carcoteala... oameni buni, a fost un show de exceptie, facut cu mare profesionalism, cu munca enorma. Nu a luat Madonna corect si bemolul?? Eu una nu mi-am dat seama... dar mi-am dat seama ca ce s-a intamplat pe scena este ceva special, facut asa cum trebuie si cum nu multa lume face.

Si da, articolul din EvZ pune punctul pe i.

Vik, vin si eu cu tine la RW; ca-mi place rau de el!

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

ha ha ha, romanii nu sunt rasisti, dar au huiduit-o si ei oleaca acolosa pe Madonna care le-a zis 'va iubesc' in tiganeste .

Gata, anunt oficial ca am devenit fan Madonna!!!

P.S. ati vazut, ati vazut? daca n-aveti nimica cu ei, de ce nu ii luati acasa la voi?

P.S.2 Marina, habar n-aveam de noul Ierusalim. Am aflat in dimineata asta ca exista chiar o comunitate in Pucioasa care traieste izolata, in concordanta cu zicerile respective.
N-am nimica nici cu astia, deci tre' sa fac cumva sa dau de ei si sa ii conving sa vina saptamana viitoare la mine la pranz. Ne-a-pa-rat!!!

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost- Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
Vikinga draga, eu nu te-am intrebat nici cati bani ai, nici ce faci cu ei. Ai avut o reactie exagerata la intrebarea mea, chiar o tentativa de a ma jigni, dar am inteles si care e cauza : e ok, stai linistita, nu trebuie sa te simti prost ca nu ai putut sa raspunzi afirmativ.
Iar tu nu ai inteles nimic draga Violeta. Prejudecatile nu te lasa, e ok inteleg. Si se vede ca e unghiul strimit pe unde vezi lumea.Raspunsul in cazul meu ar putea fi pozitiv si asta neavind legatura cu Madonna, insa e de prost gust ca cineva sa se laude cu astfel de lucruri. Cred ca nu realizezi grosolania situatiei. Si nici nu am sa-ti mai explic.O fi vrind ea sa socheze, chiar am si zis asta de la inceput dar trebuie sa i se si dea voie sa o faca. Organizatiile caritabile nu fac parte din show bussines, puteau refuza ca numele lor sa fie amestecat, pentru ca au fost doua amintite in concert, amindoua fiind poate cele mai cunoscute in lume. Inseamna ca gestul ei a fost considerat de catre ei ca fiind un ajutor. E publicitate la urma urmei si traim intr-o lume in care cea mai socanta forma de publicitate atrage atentia. Asta e.De s-ar lasa Guta la fundul gol pe scena in astfel de scopuri la fel as aplauda gestul, ori ma rog ceva mai comsetizat ori o idee mai buna dar la fel de soacanta. Orice, nu conteaza atunci cind copii care mor au nevoie de macar atentia noastra. Si nu as sta sa vorbesc despre marimea lui rusinoasa ori de laudat ci as zice da dom'le uite pt un copil pe moarte cineva s-a oferit in gura presei si a oamenilor cu fruntea sus, fara sa ii pese. Iar oamenii isi amintesc sa faca ceva, oamenii nu sunt nepasatori doar ca incearca sa se protejeze stind departe de temele oferite de organizatiile de ajutorare, intorc privirea lasind pe altii sa o faca si tot asa. Pentru ca din pacate imaginea unor copii tristi cu o lacrima in coltul ochilor a devenit banala printre oameni.Va mai amintiti mult discutata fotografie cu un copil african muribund si un vultur care statea aproape sa prinda momentul sa-l atace, probabil chiar de viu? Cred ca a fost cea mai socanta forma de atragere a atentiei a ceea ce se intimpla in Africa, la momentul ala si eu am zis pai la ce a folosit o asemenea barbarie? Fotograful mai bine ajuta copilul decit sa stea sa faca poze. Asa ne punem noi problema din scaunele noastre caldute insa. Pentru ca ne plac povestile cu happy end asa ca sa ne faca sa ne simtim bine in pielea noastra. Dar pentru ei la limita dintre viata si moarte , constipatiile noastre morale ori religioase nu-s decit mofturi.Si banii se string al naibii de greu. Si in cazuri izolate asa cum facem noi pe DC si in cadrul organizaiilor mari. Asa ca da, orice gest conteaza.Vikinga 21+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Violeta, chiar daca sunt primiti la scoala, copiii de tigani sau de oameni extrem de saraci nu au o viata usoara, sa stii. Nu e vina lor ca uneori nu au haine curate, ca mai au paduchi, ca au haine rupte.

Nu sunt toti perfect constienti si motivati, sa treaca peste rautati avand ca scop final Harvard. Abandoneaza si pentru ca se simt respinsi.
Fetele sunt uneori fortate sa renunte la scoala, chiar daca se opun.

Mergi la inceput

Si din pacate noi romanii suntem educati sa fim mai mult decit rasisti. Deja rasism e un cuvint usurel pentru ura dintre cele doua rase. Ne apropiem lejer de conceptul lui Hitler atunci cind credem ca noi romanii, albi, destepti si vajnici suntem cel putin o rasa superioara tiganilor. Numai faptele ne difera de nazism, poate pentru ca nu a fost sa fie vreun moment propice ca dorinta a existat destula. Educatia care ni s-a dat in privinta tiganilor ca fiind inferiori s-a impamintenit atit de bine incit e luat aspectul ca un fapt normal. Asa ca rasism e pentru romani doar cind vrea un tigan sa munceasca si e impiedicat. La muncile de jos nu e deloc, wc-urile ni le pot spala linistiti, romanilor li se pare chiar normal. Ziceti-mi numai de o tiganca care lucreaza la brutarie cu mina prin aluat si are voie sa vina la munca in portul ei cu fuste crete si cozi impletite cu un sort alb peste? Ca deja coptul piinii pt romani e o treapta foarte inalta a aspiratiilor.Chiar erau filmati intr-un documentar nemtesc tiganii dintr-o satra din Cehia, unde lucrurile stau oricum mai binisor oricum decit pe la noi si asta in toate privintele. Tiganci tinerele cu scoala obligatorie facuta ba chiar vreo 3 aveau si cursuri de 2-3 ani una sanitare, alta facuse o scoala de chelneri si alta urmase un an pentru a deveni vinzatoare.Mergea cea din urma numai in micile magazine asa modeste ca de colt de provincie, unde scria in geam ca au nevoie de o vinzatoare. Nimeni nu o dorea, ziceau ca postul e ocupat deja dar uitasera sa dea biletul jos din geam. Pe urma mergea o domnisoara cehoaica blondina si era acceptata imediat. Totul filmat cu camera ascunsa. Si tinerele alea tiganci aveau aspiratii si dezamagirea in ochii lor arata la fel ca in ai nostri.Vikinga 21+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:

Vikinga draga, eu nu te-am intrebat nici cati bani ai, nici ce faci cu ei. Ai avut o reactie exagerata la intrebarea mea, chiar o tentativa de a ma jigni, dar am inteles si care e cauza : e ok, stai linistita, nu trebuie sa te simti prost ca nu ai putut sa raspunzi afirmativ. Tot ce am vrut sa arat este ca manifestarile controversate ale Madonnei sunt doar atat: manifestari controversate. Asta face ea cel mai bine, toata viata a stiut sa socheze si sa tina ochii spre ea. Si asa cum ai spus si singura, lumea se duce la concert ca sa se distreze, nu pentru altceva.

Draga mea.nu stii ce vorbesti!Vikinga nu-mi este nici prietena intima,nici sora,nici neam ca sa fie ceva personal dar ai idee cui i-ai facut tu observatie?Ai idee in cate cazuri umanitare a fost implicata fata asta?Te sfatuiesc sa arunci un ochi pe la capitolul ala de care multi fug gandind ca"sunt eu destul de amarata,ce sa ma mai implic si in alea?!" .O sa ramai surprinsa .Ea e prea finuta sa se laude singura .

Citat:
As vrea sa-mi dea si mie cineva un exemplu de tigan discriminat pe motiv de rasa. Ca eu cred ca lumea nu prea stie ce e aia discriminare.

Iti dau exeplu nu de tigan discriminat pe motiv de rasa ci de roman considerat tigan pentru ca este foarte foarte brunet si care nu-si poate gasi de munca dupa ce a fost disponibilizat .Este vorba de unchiul meu,cel mai mare frate al mamei ,singurul mai "inchis la culoare" din cei 8 frati .

Crede-ma ca nu-mi sunt dragi tiganii ,mai ales dupa ce mi-am pierdut copilul din cauza lor ,dar hai sa nu exageram!

Am tot citit de cateva zile despre concertul Madonnei si gafa facuta de ea si tot greseala de marketing o consider si eu !

Vikinga, de la mine!

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui GabrielamaVik, vin si eu cu tine la RW; ca-mi place rau de el!GabiThere is no taste like the taste of being thin!
Da' in Germania neaparat ori o tara pe aproape. Chiar urmeaza un tur european cred ca undeva in iarna, eu sper sa fie intirzieri ca sa ma pot incadra.Vikinga 21+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Si din pacate noi romanii suntem educati sa fim mai mult decit rasisti. Deja rasism e un cuvint usurel pentru ura dintre cele doua rase. Ne apropiem lejer de conceptul lui Hitler atunci cind credem ca noi romanii, albi, destepti si vajnici suntem cel putin o rasa superioara tiganilor. Numai faptele ne difera de nazism, poate pentru ca nu a fost sa fie vreun moment propice ca dorinta a existat destula. Educatia care ni s-a dat in privinta tiganilor ca fiind inferiori s-a impamintenit atit de bine incit e luat aspectul ca un fapt normal. Asa ca rasism e pentru romani doar cind vrea un tigan sa munceasca si e impiedicat. La muncile de jos nu e deloc, wc-urile ni le pot spala linistiti, romanilor li se pare chiar normal. Ziceti-mi numai de o tiganca care lucreaza la brutarie cu mina prin aluat si are voie sa vina la munca in portul ei cu fuste crete si cozi impletite cu un sort alb peste? Ca deja coptul piinii pt romani e o treapta foarte inalta a aspiratiilor.
Chiar erau filmati intr-un documentar nemtesc tiganii dintr-o satra din Cehia, unde lucrurile stau oricum mai binisor oricum decit pe la noi si asta in toate privintele. Tiganci tinerele cu scoala obligatorie facuta ba chiar vreo 3 aveau si cursuri de 2-3 ani una sanitare, alta facuse o scoala de chelneri si alta urmase un an pentru a deveni vinzatoare.
Mergea cea din urma numai in micile magazine asa modeste ca de colt de provincie, unde scria in geam ca au nevoie de o vinzatoare. Nimeni nu o dorea, ziceau ca postul e ocupat deja dar uitasera sa dea biletul jos din geam. Pe urma mergea o domnisoara cehoaica blondina si era acceptata imediat. Totul filmat cu camera ascunsa.
Si tinerele alea tiganci aveau aspiratii si dezamagirea in ochii lor arata la fel ca in ai nostri.

Vikinga 21+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Comparatia cu Hitler mi se pare deplasata....individul ala a pus in practica cu drag si spor si cu destula sustinere din partea pop.u.l.a.t.i.e.i germane un infiorator plan de exterminarre in masa. Care nu e comparabil decat cu crimele lui Stalin. Eu cred ca avem o problema , noi europenii. Nu numai Europa de Est este rasista, toata Europa este rasista...ori poate n-ati bagat de seama la valurile de violenta din Italia, problemele Frantei si la problemele din Germania. Vikinga, am trait si eu ceva vreme in Germania si am asistat la niste scene incredibile.
Deci in ciuda legilor si bunavointei pe hartie a Uniunii Europene, sunt multe tari si din Vest care au mari probleme la capitolul rasism. Daca nu vis-a-vis de rromi, atunci fata de alte nationalitati. Deci daca vreti sa discutati despre discriminare, eu zic sa se faca topic separat, ca sunt multe de spus.
Edit ca sa pun un link mai vechi e drept din raportul Comisiei Europene privind situa#355;ia romilor în Europa:
http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=127&cmd=articol&id=1741

Mergi la inceput