Cum a fost la Madonna ?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Din ce am citit pe aici si prin presa romaneasca..scuzati dar publicul e de vina. Chiar acum citeva zile am vazut un festival pe TVR1 cred ca Mamaia era si era chiar seara de dupa concurs cind invitatii aveau ceva de aratat nu oricum incepatori, dar ce mi-a sarit in ochi a fost imaginea publicului parca aterizat din greseala acolo. Nu se apaluda decit asa in mare lene, entuziasm sub nici o forma pffffui pai ce suntem oameni seriosi cu asteptari mari cum sa zimbim, sa aplaudam ori sa cintam cu aia de-si dau duhul acolo? Pfffuii pai noi avem probleme importante doar nu o sa ne prostim ca niste copilite. Si nu erau toti din categoria vipurilor ori mai stiu eu, nu nu oameni normali. In schimb tot la tv am vazut ce imbulzeala e la manele si acolo nu mai e jena sa se aplaude si sa se buricieasca lumea. Probabil e vreo mentalitate la moda ori cool in Romania la momentul de fata, inafara de manele totul e putred dom'le. Asa ca trebuie sa scot palaria in fata pensionarelor care merg la concerte de muzica po****ra, pai acolo am vazut aplauze, buna dispozitie, nu nasul ala in vint specific circotasilor.La Madonna am fost in Düsseldorf acum 3-4 ani cind a venit cu show-ul "Confession" si cu mult discutata ridicare a ei pe o cruce imensa, ea cu ghimpi pe frunte, capul intr-o parte, piciorul drept usor mai ridicat si sprijinit de cel sting, ce mai exact ca Isus! Pai atunci sa te tii. Dar mesajul normal ca fuse altul, ori esti pe aceeasi lungime de unda si intelegi ideea ori stai acasa si-ti vezi de ale tale. Bis nu a facut nici aici unde enorma arena a fost in flacari, cum s-a dansat cum s-a cintat, a fost o atmosfera absolut senzationala! S-a auzit perfect, ba imi era teama pt bb din burtica. Rece si ceva mai aroganta e de obicei in showri numai asa ca-si permite luxul asta, pai si ce aia de vin si zic ca va iubesc de numai pot is crezuti pe bune? Fiecare isi face show-ul in felul lui si uite ca la talia ei mai important e mesajul ala care socheaza si atrage atentia(metoda de publicitate la urma urmei dar la alt nivel) decit bezele si pupat in aer. Faza cu ea pe cruce, a fost cu scop umanitar si eu chiar nu am vazut nimic insultator in asta, ba chiar mi s-a parut un moment impresionant. E mai mult de explicat, muzica, fundalul, scurtele mesaje scrise pe ecrane. Ba mie chiar mi s-a parut a fi un moment mai mult crestin decit ateu, ceva de genul Isus si toata Divinitatea sufera pentru amaritii aia de se vedeau in fundal pe ecarnul din spate, copii cu ochii tristi, mai mult copii din Africa, cifrele se roteau ametitor cu mortii de foame, de SIDA..ce mai moment trist rau si la sfirist se oprea totul brusc si aparea mare pe ecran ajuta si tu UNICEF. Dar chiar si asa in Italia a fost interzis concertul adicatelea Isus cica ar fi fost jignit de faza asta, asa ca fiecare popor cu sensibilitatile sale aiuristice.Cred ca mai jenant la ei decit fluieraturile rasiste romanesti ori tot pe acolo in aceeasi oala.La momentul respectiv fusese in Germania chiar cu vreo 1-2 sapt inainte un moment de frica si groaza din cauza unor atacuri teroriste oprite chiar in ultima faza. Musulmani care vroiau sa arunce in aer mai multe trenuri si aia chiar au fost prinsi in gara, cam asa deci cit pe ce sa fie morti cu sutele si pe aici. Ziarele inca tipau pe tema asta la stiri la fel si in concertul madonnei cine credeti ca apare? Dupa o piesa in forta se lasa intuneric si liniste depline si deodata se aude un cintec traditional arabesc mai mult in stilul rugaciunilor musulmane, cam asa. Poate il gasesc pe You tube. Pe scena apare intr-un con de lumina un cintaret arab imbracat in costumatie specifica, cintindu-si cintecul amar Allah Allahhhh si pe urma apare si ea si fac un fel de duet, dansatorii au un moment artistic iar cu un mesaj aparte, unul inrtuchipeaza evreii, unul arabii, danseaza se cearta, se imbratiseaza in fine show specific. Cind a aparut saracul cintaret a fost un moment ciudat in public, erau cam dezorientati, aia cu crucea nu a mai surprins pe nimeni ca fusese atit de discutata pe la tv inainte dar arabul parca picase din greseala insa nici nu a fluierat nimeni ori altceva de gen. La sfirsit s-a aplaudat ca la toate melodiile.Inca ceva, de obicei in deschiderea concertelor ei intra 30 de min un DJ, ori muzica lui ca el sta ascuns. In Düsseldorf a fost un DJ olandez, conscut si cumparat in lumea intreaga, face muzica de club, cd-urile lui costa mult, sa-l ai undeva la fel, probabil in aer liber suna nu tocmai bine, unde am fost eu erau si jocurile de lumini specifice si lumea intrata in dispozitie de noapte, de dansat, de muzica. Eu eram insarcinata cu Nadja in 3-4 luni si am topait ca o iada pentru ca-s deschisa si am vrut sa ma simt bine si pentru ca ador concertele, muzica live!Urmatorul pe lista e Robbie Williams, abia astept sa cint acolo cu toata lumea la un loc. Vad ca toata lumea s-a scuzat ca nu e fun Madonna, daca nu ar fi murit MJ, sunt sigura ca nici funi declarati MJ nu ar fi fost acum cine stie ce pe forum. De fapt nici nu conteaza asta, mai important e sa-ti placa muzica ´sa zicem disco, sa te simti tinar, sa stii sa te simti bine, sa cinti, sa dansezi, sa rizi ok cu partea organizatorica bine asigurata. Oamenii astia chiar stiu sa faca mari show-uri, multi cinta bine dar show-ri mari fac doar citiva. Cum mai nou in lumea show-urilori deosebite a mai aparut si Pink, cica e forta pura tipa live. Vikinga 20+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
un super comentariuhttp://www.evz.ro/articole/detalii-articol/865451/EDITORIALUL-EVZ-Ne-scuzati-daca-ne-a-placut/
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Bine zice si mai concis decit mine.Vikinga 20+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

O intrebare pentru Vikinga: si ce efect a avut asupra ta faptul ca s-a rastignit Madonna pe o cruce la concert? Te-a impresionat atat de tare incat sa faci ceva concret pentru amaratii aia din imagini sau ai ramas doar cu amintirea “ce fata buna Madonna…ce se gandeste ea la toata lumea…”?
Da, inaioana, pe mine ma deranjeaza cand vine cineva din afara Romaniei sa dea povete romanilor, mai ales in chestiuni asa sensibile. Nu sunt deloc convinsa ca Madonnei ii pasa de tiganii de la noi sau de romani in general. Si nu sunt convinsa ca stie ea prea multe despre cum e sa traiesti in Romania, fie ca esti roman sau tigan. De aceea consider ca sunt neavenite comentariile ei, drept dovada ca oricum nu au avut nici un efect pozitiv asupra publicului. Lumea s-a dus la concert sa o vada si sa-i auda muzica, nu pentru altceva.
Pana una alta in Romania viata este la fel de grea pentru toata lumea, indiferent de origine.
In opinia mea ideea ca romanii sunt rasisti si ca tiganii sunt discriminati este atat de depasita si de falsa, poate la fel de falsa cum e ideea ca romanii sunt discriminati in strainatate (idee atat de po****ra in anumite cercuri si pe care am citit-o si aici pe forum). Din observatiile mele personale trag concluzia ca de fapt e cam pe dos: tiganii care si-au depasit conditia, care au o viata decenta, care au un loc de munca altul decat alba-neagra, care sunt spalati, imbracati cum se cuvine (prin asta inteleg chiar si portul lor) au tot respectul si toata simpatia romanilor. Cine vrea sa fie Om este tratat ca Om, indiferent de culoare.
Mi se pare ca-i cam multa vorbarie goala pe tema asta si multe lozinci. Am o intrebare simpla si directa: cati dintre voi aveti prieteni tigani? Daca nu prieteni, macar cunostinte din randul tiganilor care sa va viziteze acasa, cu care mai iesiti la o cafea? Ce usor e sa vorbim cuvinte mari… si ce bine da…

Mie imi place muzica Madonnei si cum s-a mentinut fizic, dar nu-mi plac toate ideile pe care le are. Insa stiu sa separ artistul de restul si cred ca merita sa asisti la concertele ei.

Vio 10s+ (17 martie 2010) & Sean (16 martie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ba io cred ca Madonna respecta zicala "put your money where your mouth is!". Face tot felul de acte caritabile, a adoptat copilasi din tari extrem de sarace, asa ca poate sa atraga atentia pt ca nu e una din aia care numai "talk the talk" ci si "walk the walk".

O vad ca traieste dupa convingerile ei si bine face. Daca ii trage si pe ceilalti, care au uitat sa fie oameni, de maneca, foarte bine!
Mie mi se pare extrem de trist ca tot ce a facut e sa spuna lumii "fi-ti mai toleranti cu po****tia rroma", ceva de bun simt, si toti au sarit de dos in sus ca asa ceva nu se face!! pai cum??? dar cum se face?
Sau am uitat de vremea cand apareau subiecte aici pe DC despre italienii care ne fac in toate felurile?

Si eu imi doresc sa o vad in concert, nu sunt mare fan dar imi place cum canta.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu sunt fan Madonna, am fost de mica. Daca acum 20 de ani apreciam muzica acum (in plus) o apreciez ca exemplu de reusita prin munca si inteligenta. Aseara am mai observat ceva: ca e feminina, eu care ma simt oarecum dead inside la capitolul dragoste am fost impresionata de cantecele ei.
De aceea va imaginati ca am asteptat mult timp sa o vad si m-am repezit sa cumpar bilete in pre-sale si am gasit doar la gazon B (iar cu cateva zile inainte de concert existau la gazon A, nu am inteles logica dar in fine...).
Nu stiu cum a fost showul pentru ca personal nu l-am vazut. Nici macar pe monitoare, care erau amplasate f prost si jos.
A fost praf, au fost niste imbecili in spatele nostru care au comentat (apropo, la faza cu discriminarea eu si Noe am aplaudat si ne-am luat subtil o remarca asupra culorii parului, blonde fiind amandoua).
Da as fi vrut sa o vad macar cat o gamalie de ac dar vorba cuiva de mai sus m-am invatat minte sa merg sa vad concertele in strainatate unde niciodata n-am avut asemenea neplaceri.

Am spus ca a facut o gafa nu pentru ca mesajul ei ar fi prost insa era imposibil sa fie apreciat in Ro.
Ca intreba cineva mai sus, in toti anii mei am cunoscut un singur rrom care este persoana respectabila, angajat undeva si da, a fost la mine in casa de cateva ori. Daca exista vreo vina in acest "razboi" e atat de veche incat nu se mai intelege. Nici romanii nici rromii din ziua de azi nu poarta vina pentru starea in care s-a ajuns si personal nu vad ce e de facut.

Mai mult, romanii nu erau pregatiti pentru ce a cantat si mixat ea si chiar am simtit ca nu au avut bunavointa. Nu au dansat, nu au cantat chiar nu am inteles atmosfera absolut deloc.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Cat despre "loredana americii" nici nu am cuvinte sa caracterizez... de toata jena.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Adriana, eu tocmai rostul acestui "fi-ti mai toleranti cu po****tia rroma" nu-l inteleg. Am explicat mai sus de ce. Daca ar fi spus “fi-ti mai toleranti unii cu altii” era cu totul si cu totul alta poveste. Ce a spus ea poate fi interpretat ca o critica adusa romanilor, ca o eticheta negativa de “rasisti si discriminatori”. Asta ma deranjeaza.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui VioletaH
O intrebare pentru Vikinga: si ce efect a avut asupra ta faptul ca s-a rastignit Madonna pe o cruce la concert? Te-a impresionat atat de tare incat sa faci ceva concret pentru amaratii aia din imagini sau ai ramas doar cu amintirea “ce fata buna Madonna…ce se gandeste ea la toata lumea…”?
Lol. Tu chiar ai umor asa cum pui sfatos problema, serios. Eu ziceam de show ca in rest de bani si de ce face lumea cu ei nu e treaba nimanui, cu siguranta nici a ta. Astfel de intrebari nu pun de obicei oamenii civilizati. Sunt concerte care pot exista cu si fara astfel de momente la urma urmei, asta e ideea. Putem sa lalaim si fara ca U2 sa ne socheze cu mortii lor si fara Madonna care socheaza o po****tie rasista zicind te iubesc pe tiganeste, uite ca de fapt te iubesc-ul adresat romanilor a existat de asta uitaram cu desavirsire. La urma urmei Madonna poate servi un dans fierbinte si ceva melodii din anii `80 ca sa se simte bine doamnele cu like a virgine si toata lumea pleaca de la fericita in sus, de ce ar mai fi nevoie de un dans de impacare intre un evreu si-un musulman si de tot felul de mesaje? Banii ii vin oricum. Eu cred ca nu are nevoie de astfel de teme care pot incurca lumea rau dupa cite vad.Nu conteaza ce a facut una Vikinga ci conteaza ca astfel de staruri cu apucaturile si lumea lor frivole cu industria banoasa ce o poarta in spate au chef de astfel de gesturi. Eu personal am fost sa ma distrez acolo, pe chestii serioase imi indrept atentia acasa. Stiu ca factorul socant poate fi un plus de imagine pentru artisti de genul asta , se vorbeste bine sau rau nu conteaza important e ca se vorbeste dar riscul ramine ridicat pentru ei insa pentru organizatiile astea e un plus sigur: atentia mai ales in rindul tinerilor preocupati poate mai mult cu alea specifice virstei, cu toate ca media de virsta la concertele celor consacrati de genul Madonna, U2, MJ e pe la 30 de ani si nu 15. Ca banii pentru organizatii nu-s strinsi numai duminica la cheta de la biserica. Cu cit de multa lume aude cu atit mai bine.Si faptul ca astfel de organizatii au fost de acord cu astfel de idei e cel mai bun raspuns, ca fara acordul lor nu ar fi fost folosite numele, e logic. Nu ca Vikinga cazu ori nu pe spate.Vikinga 21+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui VioletaH

Adriana, eu tocmai rostul acestui "fi-ti mai toleranti cu po****tia rroma" nu-l inteleg. Am explicat mai sus de ce. Daca ar fi spus “fi-ti mai toleranti unii cu altii” era cu totul si cu totul alta poveste. Ce a spus ea poate fi interpretat ca o critica adusa romanilor, ca o eticheta negativa de “rasisti si discriminatori”. Asta ma deranjeaza.

Pai poate pentru ca lumea nu se ataca atunci cand sunt unii impotriva celorlati, de acelasi fel, numai atunci cand sunt albi vs negri, romani vs rroma, francezi vs marocani, italieni vs romani, de asta se numeste rasism.
A incercat sa atentioneze asupra acestui aspect, nicidecum nu a insinuat ca trebuie sa ii invete pe romani cum sa se poarte si ca ea e desteapta si le arata ea.Ma rog, asa scriu ziarele internationale.Presa romana o citesc extrem de rar.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Vikinga draga, eu nu te-am intrebat nici cati bani ai, nici ce faci cu ei. Ai avut o reactie exagerata la intrebarea mea, chiar o tentativa de a ma jigni, dar am inteles si care e cauza : e ok, stai linistita, nu trebuie sa te simti prost ca nu ai putut sa raspunzi afirmativ. Tot ce am vrut sa arat este ca manifestarile controversate ale Madonnei sunt doar atat: manifestari controversate. Asta face ea cel mai bine, toata viata a stiut sa socheze si sa tina ochii spre ea. Si asa cum ai spus si singura, lumea se duce la concert ca sa se distreze, nu pentru altceva.

Faptul ca Madonna vine si le bate obrazul romanilor ca-i discrimineaza pe tigani imi pare de toata jena, dar faptul ca sunteti atatia care aplaudati ce a spus Madonna mi se pare scary. A jignit un popor intreg si unii dau din cap aprobator….
As vrea sa-mi dea si mie cineva un exemplu de tigan discriminat pe motiv de rasa. Ca eu cred ca lumea nu prea stie ce e aia discriminare. Va invit sa-i intrebati pe americanii de culoare mai de varsta a treia asa. O sa va povesteasca ei cum e sa fi un om decent, sa vrei sa inveti si sa nu fii primit la scoala, sa vrei sa mergi la restaurant si sa nu fii lasat sa intri, cum ti se interzice sa pui piciorul in anumite cartiere, cum ti se interzice sa-ti cumperi casa in anumite zone, cum nu-ti da tie jobul desi esti calificat pentru el...Si toate astea doar pentru ca ai o anumita culoare. Nu intereseaza pe nimeni ca esti un om de incredere, muncitor. AIA e discriminare si din fericire in America zilelor noastre nu mai exista, dovada este chiar Presedintele. In Romania eu nu am vazut tigan onest care sa fie discriminat, copil de tigan care sa vrea sa invete si sa nu fie primit la scoala, tigan care sa vrea sa munceasca cinstit si sa nu gaseasca nimic de munca. De fapt nu cred ca a vazut nimeni! La bunicii mei in sat este un grup destul de mare de tigani ”pocaiti”. Oamenii aceia sunt printre cei mai respectati din tot satul. Nu pentru ca sunt pocaiti, ci pentru ca sunt oameni!
Sa spui despre poporul roman ca-i un popor rasist si ca discrimineaza rasial este o enormitate. Intr-o tara unde au venit turci, arabi, chinezi, oameni cu alta culoare a pielii, alte obiceiuri, alte credinte, si si-au facut pe la noi afaceri, si-au cumparat case, multi chiar s-au casatorit cu romani/romance, au fost toti primiti cu bratele deschise, ei bine asta este un profil de tara care discrimineaza??? Va rog sa va mai ganditi si sa mai observati, sa priviti mai atent realitatea, nu sa adoptati lozinci. Daca as privi superficial as putea spune ca tiganii sunt mult mai rasisti fata de romani decat spuneti voi ca sunt romanii fata de ei, dar nu vreau sa privesc superficial. Problema tiganilor este complexa, tarile vestice nu o pricep in intregime, tot ce vor este ca romanii sa faca ceva astfel incat tiganii sa nu-i mai deranjeze cu talhariile, si pluseaza cu aceasta carte a discriminarii. Din pacate romanii accepta sa le fie spus orice ca deh…din strabuni e o vorba “capul plecat sabia nu-l taie”, nu? Trist…

Mergi la inceput