Cum a fost la Madonna ?
Raspunsuri - Pagina 10
vikinga spune:
Merci Laura.Iarina sigur ca e o comparatie deplasata, la fel de deplasata ca aia cu in Romania nu exista rasism.In Europa e rasism, in germania indeosebi intre cei din vest si cei din est, care pot fi la fel de bine si nemti nu numai din estul europei. Ba chiar nemtii din est sunt mai aiurea priviti uneori decit cei din europa de est, lucru ciudat dar adevarat. Asta nemaifiind rasisim ci asa o intoleranta intre ei, cam cum is priviti moldovenii pe la noi.Faptul ca in Europa exista rasism ne da dreptul sa-l trecem cu vederea atita timp pe al nostru? Pentru ca asta face ca oamenii sa se simta indraptatiti sa gindeasca asa.Dar cu tiganii e alta treaba oricum in toata europa, comparatia cu Hitler nemafiind atit de deplasata ci atrage atentia asupra altui aspect decit ala de a fi rus in germania ori bulgar in olanda ori mai stiu eu. E vorba de afro americani, de evrei si tigani si asta e cu totul si cu totul alta treaba in ale rasismului. Si in Romania e ceva mai mult tocmai din cauza numarului lor foarte mare, suntem tara cu cei mai mult tigani din lume. 40% dintre ei fiind cetateni romani, citisem asta pe un site al lor. Multe lucruri de integrare tin de bani, care sunt asa cum sunt in Romania, e de inteles, pe ce sa se duca mai intii? Si ce sansa sa aiba in fata numarului lor atit de mare. Astea-s probleme complicate rau.Dar macar atitudinea oamenilor de ar fi alta. Si aici vine o madonna si scandalizeaza o po****tie intreaga.O sa aiba un concert si in Belgrad? Is curioasa daca sirbilor le va zice un te iubesc in albaneza. Sa o rog sa citeasca presa si reactiile, cu toate ca deja le aud fluieraturile.Vikinga 21+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
crisiacob spune:
Eu am senzatia ca cei care lupta impotriva discriminarii tiganilor sun extrem de falsi. Sincer, nu cred ca exista asa multa discriminare dupa cum se sustine. Ideea este ca tiganii se comporta in asa fel incat "si-o cer". Pe langa faptul ca tiganul tot tigan ramane cel putin in comportament (ca sa nu mai zic de regulile de igiena), sa nu uitam un aspect esential: datorita lor ni s-a dus buhul cum ca suntem un popor de tigani (asta de cand dupa Revolutie si-au ales numele de ROMI). De atunci "roman" este echivalent cu "rom". Sa mai aduc aminte faptul ca oriunde am merge in Europa suntem tratati ca niste tigani? Cu ceva timp in urma am fost in Austria si vorbeam cu o tipa care ma intreba daca eu sunt intr-adevar romanca (eu sunt o persoana obisnuita, am parul saten, ochi verzi si tenul normal). Ii raspund ca da, la care replica ei a fost: "Credeam ca voi romanii sunteti cu parul negru si ochii inchisi la culoare" ?!?!?!?
O sa spuneti ca sunt rasista. Nu, nu sunt pentru ca sunt constienta si de faptul ca sunt o gramada de cetateni romani care se comporta la fel ca tiganii.
De ce consider insa ca replica Madonnei nu si-a avut rostul si ca a fost o gafa de proportii? Pentru ca tiganii din Romania sunt diferiti de cei din alte tari:
- sunt certati cu igiena
- au un tupeu fantastic in relatia cu romanii (am rugat un tiganus din parc cand il plimbam pe bebe mic sa nu mai urle ca imi doarme copilul in carut, iar el m-a scuipat si m-a umplut de respect)
- ne dau senzatia ca ei sunt majoritari si ei fac legea in tara asta
(sau se cred mai presus de lege)
...si exemplele ar putea continua.
Nu am nimic cu ei si nici nu vreau sa am. DAR, atunci cand ma calca pe bataturi reactionez ca atare.
Asa ca sa nu ma invete pe mine Madonna cum sa ma port cu tiganii si sa isi redirectioneze mesajul direct catre tigani. Sa ii sfatuiasca cum sa se integreze in cadrul majoritatii ca sa fie acceptati.
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crisiacob Eu am senzatia ca cei care lupta impotriva discriminarii tiganilor sun extrem de falsi. Sincer, nu cred ca exista asa multa discriminare dupa cum se sustine. Ideea este ca tiganii se comporta in asa fel incat "si-o cer". Pe langa faptul ca tiganul tot tigan ramane cel putin in comportament (ca sa nu mai zic de regulile de igiena), sa nu uitam un aspect esential: datorita lor ni s-a dus buhul cum ca suntem un popor de tigani (asta de cand dupa Revolutie si-au ales numele de ROMI). De atunci "roman" este echivalent cu "rom". Sa mai aduc aminte faptul ca oriunde am merge in Europa suntem tratati ca niste tigani? Cu ceva timp in urma am fost in Austria si vorbeam cu o tipa care ma intreba daca eu sunt intr-adevar romanca (eu sunt o persoana obisnuita, am parul saten, ochi verzi si tenul normal). Ii raspund ca da, la care replica ei a fost: "Credeam ca voi romanii sunteti cu parul negru si ochii inchisi la culoare" ?!?!?!? O sa spuneti ca sunt rasista. Nu, nu sunt pentru ca sunt constienta si de faptul ca sunt o gramada de cetateni romani care se comporta la fel ca tiganii. De ce consider insa ca replica Madonnei nu si-a avut rostul si ca a fost o gafa de proportii? Pentru ca tiganii din Romania sunt diferiti de cei din alte tari: - sunt certati cu igiena - au un tupeu fantastic in relatia cu romanii (am rugat un tiganus din parc cand il plimbam pe bebe mic sa nu mai urle ca imi doarme copilul in carut, iar el m-a scuipat si m-a umplut de respect) - ne dau senzatia ca ei sunt majoritari si ei fac legea in tara asta (sau se cred mai presus de lege) ...si exemplele ar putea continua. Nu am nimic cu ei si nici nu vreau sa am. DAR, atunci cand ma calca pe bataturi reactionez ca atare. Asa ca sa nu ma invete pe mine Madonna cum sa ma port cu tiganii si sa isi redirectioneze mesajul direct catre tigani. Sa ii sfatuiasca cum sa se integreze in cadrul majoritatii ca sa fie acceptati. Galuscuta & comp.(D.N. 09.09.2004) If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change! Michael Jackson |
Bleah, bleah, bleah, de 3 ori bleah!!!
P.S. Avand in vedere parerile-ti cu care ne-ai umplut de respect , imi imaginez ce "frumos" i-ai vorbit tiganusului ala mic daca te-a scuipat .
edit
P.S.2 Acum am vazut ce semnatura ai .
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost- Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
simali spune:
In perioada intrebelica circula un fel de gluma pe seama stilului asta al romanilor de a despica firul in patru in orice situatie:
"Romania este tara in care succesul nu are niciodata succes".
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
rall spune:
Revenind on topic:
- ca fan Michael Jackson, am fost dezamagita de spectacol. Sunt obisnuita cu chestii la un alt nivel... daca degetul mic al lui Michael ar fi avut un deget mic, cam pe acolo ar fi fost Madonna
- am plecat la jumatatea concertului, ma dureau picioarele si coloana ingrozitor. Am stat de la 18 in picioare, e adevarat ca am prins loc chiar la bara (din fata), am vazut-o la 2-3-4 metri mereu dar.. nu m-a impresionat. Cu toate astea, nu imi pare rau ca am fost. Ca experienta a fost ok.
- mie nu mi s-a parut ca arata prea bine. Dar asta e subiectiv
- desi am stat chiar langa scena, nu am simtit deloc praful de care se tot vorbeste si culmea! nici huiduielile la comentariul ei despre tigani. Chiar nu s-a auzit in fata asa cum se aude pe materialele video...
- comentariul lui Alice Nastase e jenant
- la momentul MJ, lumea comenta in jur "macar pentru asta a meritat sa venim"
_
I was born to never die | To live in bliss, to never cry | To speak the truth and never lie | To share my love without a sigh | To stretch my arms without a tie | This is my dance, this is my high (Michael Jackson)
iarina spune:
Avand in vedere ce se voia subiectul initial, impresii despre concert, mi se pare ca s-a deviat enorm si s-a ajuns la o ciorba de Madonna, discriminare, atitudini, mentalitati, etc etc. Cred ca ar trebui inchis sau redirectionat, pt.ca am impresia ca este doar incalzirea pt.batalia ce va urma.
Sper ca un moderator sa fie nitel proactiv si sa-l inchida. Subectu'
denizel spune:
Aoleu, cum sa se inchida? De ce sa se inchida?
Adica eu, proaspat fan Madonna , sa nu stiu daca ea a facut sau nu o gafa de proportii???
Uf, Tzuni, tu si curiozitatea ta!!!
P.S. Dar crisiacob cand primeste avertisment? (Regulament, punctul 5).
Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost- Saul Bellow, Aventurile lui Augie March
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel ha ha, Inaioana, tu nu stii ca Bucurestiul va deveni noul Ierusalim??? Cica a aparut acuma o carte scrisa de o romanca ce isi pune intrebari apoi isi raspunde singura, in care, printre altele (cum ar fi ca America o sa dispara de pe fata pamantului ) spune ca numai in Romania o sa curga lapte si miere si ca aici va fi noul Ierusalim. Bine, si in Romania o sa dispara Carpatii sau cam asa ceva , dar dupa aia o sa fie minunat . Nu stiu cum ii spune cartii si nici autoarei. Mi-a zis mama in doo vorbe la telefon ca vanzatoarea de la paine incerca sa i-o bage pe gat, pentru ca voia neaparat sa vada ce parere are mama si s-o comenteze impreuna :)))))))). Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
crisiacob spune:
Denizel, ce sa spun...no comment. Dreptul la replica sau libertatea de a avea propria opinie nu conteaza, nu? Si sper sa iti cer scuze cand spui atat de sigura pe tine ca stii tu cum am vorbit cu tiganusul ala. Nu stii nimic despre mine, nu ma cunosti asa ca nu ai dreptul sa iti dai tu cu parerea.
Eu nu stiu in ce tara traiti voi...eu traiesc in Romania si majoritatea tiganilor ma deranjeaza. Nu ca idee, ci pur si simplu prin felul in care se comporta vis-a-vis de romani. Zona in care locuiesc este plina de tigani (ca de altfel majoritatea cartierelor din Bucuresti). Si ma sufocaaaaaa! Tiganca de la parter isi arunca uleiul in care a prajit peste pe trotuarul din fata blocului, o data pe saptamana alta familie de tigani face gratar pe aleea din fata blocului (moment in care toata casa se umple de fum si nu mai putem respira), si in fiecare de noapte de cand a inceput vara, in parculetul din fata blocului se asculta manele si se joaca carti la volum maxim.
Asa ca sa nu mai aud de discriminare!
As vrea sa vad campanii de reeducare a po****tiei rome nu sa ma traga pe mine lumea de urechi ca ii discriminez.