Reforma educatiei-editia 2009
Raspunsuri - Pagina 3
sirimie spune:
Examenul din clasa a 4-a ce se vrea? Eu cred ca nu are sens decit daca e un examen de evaluare a capacitatilor, ca un test de inteligenta
Sint si eu de parere ca nici o varianta nu e corecta si ca ar trebui sa lucreze impreuna ca sa propuna ceva coerent. Nu numai ca la fiecare 4 ani se schimba, dar ministrul Andronescu a mai facut schimbari cind a fost ministru inainte.
Despre clasa a 9-a in ciclul gimnazial sint de acord cu Andronescu, e greu sa o muti la tara, profesorii vor fi foarte nepregatiti in scolile generale.
Dar despre examenul dupa clasa a 8-a - ar fi ca pe vremea mea. Ar elimina diferentele de evaluari diferite intre scoli si poate fi corect. Ar fi ca examenul de bacalaureat. In schimb sint de acord cu ideea de educare continua si ca asta ar trebui sa influenteze.
Si sint de acord si cu cei care spun ca sistemul de acum lasa mult de dorit nu numai pentru ca legile sint proaste, ci si pentru ca dupa '89 scoala nu mai e obligatorie pentru multi. Inainte profesorii mergeau acasa la elevi daca lipseau mai mult de 3 zile de la scoala, ii aduceau la scoala si cu forta. Acum nu cred ca se mai intimpla asa ceva.
Si mai cred ca trebuie sa se schimbe sistemul actual de numire de directori si inspectori, pentru ca e corupt. Miclea propune schimbarea asta.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
fdoina spune:
si eu sunt pentru examen de admitere la liceu, nu e nicio drama daca are copilul un moment prost, se duce la alt liceu...am putea avea o varianta combinata, adica sa se mearga la liceu cu media din generala, iar liceele care doresc sa-si poata organiza concurs, eventual in zile diferite, ca sa mai aiba o a doua sansa cei care au o zi proasta
n-am inteles de ce un copil de 14-15 ani nu e pregatit sa sustina un examen...sunt copii si copii... unii nu sunt nici la 20 de ani pregatiti:D
al meu are 13 ani, e pregatit sa sustina un examen, dar e din ce in ce mai nepregatit sa ma auda spunandu-i ca "nu conteaza doar notele", el e suficient de destept ca sa stie ca doar notele conteaza
daca ar sustine azi o testare la matematica, ar avea putine sanse sa nu fie intre primii 10 pe oras, in schimb stie sigur ca n-are nici o sansa sa ramana in liceul in care invata azi (care e un liceu de matematica, dar unde media minima la intrare e de 9,80) pentru ca proful de geografie a venit nervos alaltaieri si le-a dat test din toata materia, pentru ca profa de engleza nu da mai mult de 8 decat daca te mediteaza personal si cea de istorie daca-i cumperi nu stiu ce carte, pentru ca el a fost impertinent si a luat un 6 la franceza, in timp ce colegul lui a inceput sa planga si a luat un 9
despre evaluarea continua, numai de bine...cine nu stie ca la ora actuala scoala romaneasca scoate cei mai multi absolventi de doispe clase cvasi-analfabeti si cei mai multi bacalaureati care nu stiu sa lege corect o fraza cu doua predicate
viviana spune:
Invatamantul romanesc pute. A devenit un amalgam incert de materie gri si insipida ca un fel de carne tocata cu de toate si fara gust, este un amalgam de profesori insipizi si profesori exceptionali al caror bun simt le spune sa stea deoparte de "lumea dezlantuita". Acea lume a celor care dau din coate si favorizeaza fara sa se gandeasca ca calca in picioare sufletul unor copii.
Un amalgam de parinti din care se detaseaza net cel care doreste ca odrasla lui sa fie de nota 10.
In momentul de fata nu cred ca exista vreun sistem sau vreun minstru capabil de a oferi prin orice program coloana vertebrala pe care o merita invatamantul romanesc cinstea si fair-playul pe care le merita toti copiii nostri.
Sunt ani de zile de cand ma lupt sa schimb ceva. Si niciodata nu se intampla nimic.
Nu ma duc la scoala la fata decat la sedinte sau atunci cand sunt chemata. Nu am intervenit niciodata la vreun profesor. Mi-am invatat copilul sa fie loial, respectuos si sa-si faca treaba asa cum trebuie. Pe scurt sunt un parinte normal ca orice parinte.
Care a facut o greseala mare: pur si simplu m-am uitat in catalog la notele fetei mele pentru ca nu avea in carnet decat vreo 3 si venea marea vacanta. Ochii mi-au alunecat la notele copilului de sub fi-mea. Avea la biologie si la istorie cate un 7. Ei si, veti spune? Dar pe langa ele avea nici mai mult nici mai putin decat cate 5 note de 10 puse sa-i iasa media 10. Clasa a V-a, semestrul II, 27 de copii in clasa, materia o ora/saptamana. Copila aceea a luat premiul I.
Stau si ma intreb ce satisfactie ai, ca parinte la un premiu obtinut prin frauda?
Si i-as intreba si pe cei care sunt profesori si au de "spalat maini" de ce o fac totusi?
Si i-as intreba si pe cei care sunt cinstiti: de ce nu ii trageti de maneca pe ceilalti, ca doar observati inadvertente in catalog?
Asta este o practica curenta in invatamantul nostru. Sa se scoata mediile claselor 5-8? Nu. Pentru ca atunci copilul nu va invata decata la romana si mate.
Eu una nu intrezaresc nicio solutie convenabila pe termen lung.
Am divagat si imi cer scuze. Sunt furioasa pentru ca se apropie noul an scolar si mi-am dat seama ca pur si simplu nu mai vreau sa lupt. S-a asternut peste mine o mare nesimtire. Si mi-e teama ca voi deveni ca ei...
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
loryi1974 spune:
Eu una nu sunt de acord ca un copil va invata doar la romana si la mate daca se scoate din calcul media de la gimnaziu.Fiecare copil e diferit,are propriile pasiuni,poate ca ii place biologia,poate limbile straine ,poate sportul,poate are talent la scris fara a excela neaparat la romana.Eu cred ca el trebuie incurajat pe calea pe care vrea sa mearga.
Oricum ar fi,media asta din gimnaziu este si va fi atata timp cat reprezinta un criteriu de admitere o sursa de coruptie si trafic de influenta.
Deopotriva profesorii dar si parintii sunt vinovati pentru ca s-a ajuns aici.Unii incearca sa intervina in ierarhia fireasca pe cai necinstite,ceilalti nu au curaj sau nu vor sa spuna "stop".Nici nu ar exista o astfel de discutie daca lucrurile s-ar desfasura in mod corect iar astfel de intamplari ar aparea in mod izolat.
Eu am ajuns insa la concluzia ca nici parintii nu doresc sa se schimbe cu adevarat ceva.Propunerile sau comentariile lipsesc aproape total.In aceste conditii,fara presiune publica pe capul lor,cum se poate reforma educatia?
Cumva off:zilele astea am auzit o enormitate:profesorii vor avea 10 zile de concediu fara plata in intervalul septembrie-noiembrie .unii propun chiar amanarea inceperii anului scolar cu 10 zile.Romania anului 2009 ,tara europeana,membra UE,a gasit solutia reducerilor bugetare.Nu desfiintarea grabnica a agentiilor impanate de clienti politici/nepoti/copii de oameni politici cu salarii foarte mari,inutile de altfel,nu o selectie mai riguroasa a proiectelor pe care se arunca bani publici.Nu,e mai simplu sa amani anul scoalar sau sa dai vacanta fortata 2 saptamani elevilor.
Deus spune:
VIVI ai mare dreptate, sistemul ne transforma si pe noi fiindca efectiv numai putem face fata la atata nesimtire.
Sper totusi intr-o minune! sper totusi sa nu fiu nevoita sa ma cert la scoala sau sa ma duc cu plasa dupa ore! Cum de mai sper, nu stiu fiindca eu personal cunosc 4 profesori, diferite materii si toti sunt adeptii pilelor, orarului scurt, meditatiilor particulare...cunosc si doua doamne profesor de liceu care sunt ca painea calda si care dupa nivelul lor de trai se vede clar ca nu se bucura de spagi...Poate totusi avem o sansa?
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
fdoina spune:
Citat: |
Deopotriva profesorii dar si parintii sunt vinovati pentru ca s-a ajuns aici |
cred ca singura explicatie realista a acestei stari dezastruoase la care s-a ajuns nu sta in incapacitatea ministerului ci in lipsa de interes a societatii romanesti fata de educatie si lipsa de intergritate generalizata care e pe cale sa devina o a doua natura a romanului
educatia a devenit un fel de text-pretext...imi spunea o cunostinta care a facut eforturi disperate sa-si tina fata in facultate ca anul asta termina si spera sa obtina o slujba buna...am intrebat-o la ce s-au gandit (fata a terminat stiinte economice) si mi-a raspuns "nu conteaza, sa fie si ea pe-un post mai de sefa"
copiii trec prin scoala nu ca sa invete , ci ca sa ajunga
iar profesorii (multi dintre ei) fac din meseria asta o simpla modalitate de a castiga un ban cinstit la loc caldut
iileana spune:
Gata, o rezolvara si pe asta, cit ai bate din palme!
"Guvernul isi va asuma legile elaborate de ministrul PSD Ecaterina Andronescu in data de 2 septembrie."
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/865838/Boc-isi-asuma-legile-educatiei-in-varianta-PSD/
Triunghiul portocaliu *
Andries spune:
Hm!! Eu nu mai apuc in 10 ani de acum incolo liceu de stat gratuit in Romania! Invatamantul a devenit o mare afacere, plecand de la parintii care isi doresc copii cu "studii", "diplome" si neaparat sa fie "sefi"
Invatamantul nu este izolat de legile economiei de piata (nimc nu poate fi in realitate izolat, evident), cererea de diplome e mare, de unde si oferta s-a adaptat. Contra bani desigur.
Si inainte de 89 era la fel, fata secretarului de partid era premianta, 10 pe linie si sefa de comandament de pionieri!
Acum e acelasi lucru si sincer... nici nu ma mai intereseaza. Daca pustii mei vor invata ceea ce trebuie, cu putin noroc vor reusi in viata.
Si inca o chestie, pur si simplu cinica: exista absolventi slab pregatiti? foarte bine, ai mei vor avea mai multe sanse daca toti ar fi destepti cine ar mai da cu sapa? si daca romanul e fudul si vrea sa fie prost cu diploma, de ce m-ar deranja asta?
Andries
meru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andries Si inainte de 89 era la fel, fata secretarului de partid era premianta, 10 pe linie si sefa de comandament de pionieri! Andries |
Erau cativa, in rest oricine avea chef de carte si minte avea cale deschisa. Pe cand acum e un fenomen in masa. Incredibil, cum majoritatea absolventilor au medii peste 9.
O mizerie... Se cumpara si se vinde orice. Note, diplome, profesori, locuri incepand de la gradinita, mai bine spus cresa !!! Si lista e lunga. Din pacate, este o afacere profitabila doar pentru ei, restul, "beneficiarii" sistemului ajung sa simta doar lehamite si dezgust, cum bine spunea Viviana.
Si-n mizeria aceasta , trebuie sa ne aducem copiii si sa-i indemnam sa invete. Ce?
loryi1974 spune:
Ce?Descurcareala marca Ro.Incredibil cat de putin se tine cont de aptitudinea copilului pentru anumite materii.Sunt scoli in tara asta unde,dupa ce se intra pe criterii numai de atotputernicul consiliu de administratie stiute,se continua in acelasi mod incorect pentru ceilalti.In acelasi mod sinistru,admiterea la liceu este viciata si se ajunge la talmes-balmesul universitar.Motivatie pentru a invata in tara asta unde cu totii am devenit in 10 ani absolventi de una sau mai multe facultati:doar rezultate notabile si care pot sta in picioare la o verificare atenta si corecta pentru a accesa o bursa la un liceu sau la o universitate solida din strainatate.Cel putin eu asa vad lucrurile pentru copilul meu.
Boc spune ca nu a dat unda verde legilor Andronescu.Trebuie sa se mai certe o perioada ,trebuie sa mai vocalizeze si niscavai lideri de sindicat etc.Pana la urma mi-e teama ca se va schimba pe ici pe colo ,nimic profund.
Liderul Ciosu cel cu amanarea anului scolar e si deputat PDL.Oare e legal?
Revenind la proiectele de reforma,o noutate -Mivlea,dupa cum am mai spus,o reprezinta voucherul educational pe care parintele il primeste in momentul inscrierii copilului la gradinita.Am inteles ca acest sistem functioneaza in special in nordul Europei si Olanda,dar in alte tari in care s-a dorit implementarea lui au fost probleme.