Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

septemebrie....august...

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

buna dimineatza,

Am si eu o intrebare in legatura cu concediul prenatal. Daca inceputul acestui concediu nu este cu data de 1 a lunii ci sa zicem pe 15 ce salarii se iau in calcul la calcularea indemnizatiei? Concret, daca se intra in concediu prenatal la 15 octombrie se vor lua in considerare lunile mai-octombrie sau aprilie-septembrie?
De asemenea, daca intr-una din luni am avut un concediu medical de 4 zile platit 100% cum se calculeaza in acest caz?

Multumesc frumos

23+ cu Dragos-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

eu am luat 50 zile prenatal,42 dupa urmeaza.Se poate ca in loc de 42 dupa nastere sa se adune si restul pina la 126 zile si abia apoi sa intru in cic 2 ani?Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun.Adica sa parcurg si restul de cite mai sunt pina la totalul de 126 si apoi sa fac cerere la personal..etc.Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui unombun

eu am luat 50 zile prenatal,42 dupa urmeaza.Se poate ca in loc de 42 dupa nastere sa se adune si restul pina la 126 zile si abia apoi sa intru in cic 2 ani?Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun.Adica sa parcurg si restul de cite mai sunt pina la totalul de 126 si apoi sa fac cerere la personal..etc.Multumesc.

Da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinabb spune:

Buna, am o intrebare care ma macina si e f importanta pt veniturile familiale.
Daca in noiembrie urmeaza sa intru in prenatal, iar la calculul prenatalului am inteles ca intra mai-octombrie, in primele din aceste 2 luni, adica mai-iunie, am avut un contract part time cu o alta firma, la calculul prenatalului se vor lua in considerare veniturile mele din ambele joburi? (mentionez ca mi-au fost platite toate contributiile in ambele locuri). Iar daca da, pt a duce acest lucru la indeplinire, ce trebuie sa fac, sa duc la jobul full time adeverinta ca am lucrat si in partea cealalta pentru a mi se calcula tot venitul?
Va multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ale1212xa

buna dimineatza,

Am si eu o intrebare in legatura cu concediul prenatal. Daca inceputul acestui concediu nu este cu data de 1 a lunii ci sa zicem pe 15 ce salarii se iau in calcul la calcularea indemnizatiei? Concret, daca se intra in concediu prenatal la 15 octombrie se vor lua in considerare lunile mai-octombrie sau aprilie-septembrie?
De asemenea, daca intr-una din luni am avut un concediu medical de 4 zile platit 100% cum se calculeaza in acest caz?

Multumesc frumos

23+ cu Dragos-Andrei

Concret daca intri in cm prenatal la 15 oct se iau in calcul salariile brute realizate pt intervalul aprilie - septembrie.
Daca ai avut cm de 4 zile - cum se calculeaza ce anume??

monis 35
cu poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Buna seara. Am evident, o intrebare: am intrat in invatamant din sept. 2009, iar inainte (aprlie 2008-sept. 2009) am lucrat ca PFA, platindu-mi contributia la sanatate si impozitul de 16%. Sunt insarcinata,urmand sa nasc in mai 2010. Pot beneficia de concediu prenatal? Dar de concediu de boala? Multumesc anticipat!
Si inca ceva: cand pot solicita reducerea timpului de lucru; fac o naveta obositoare chiar daca lucrez intre 3-5 ore pe zi (teoretic)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pot beneficia de concediu prenatal?

DA
Dar de concediu de boala? Multumesc anticipat!

DA

Si inca ceva: cand pot solicita reducerea timpului de lucru; fac o naveta obositoare chiar daca lucrez intre 3-5 ore pe zi (teoretic)?

Teoretic da, practic nu.
In invatamant ai ore (catedra) deci nu se poate - ce sa faca copiii cand tu nu esti la ore?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Citat:
citat din mesajul lui ale1212xa

buna dimineatza,

Multumesc frumos

23+ cu Dragos-Andrei

Concret daca intri in cm prenatal la 15 oct se iau in calcul salariile brute realizate pt intervalul aprilie - septembrie.
Daca ai avut cm de 4 zile - cum se calculeaza ce anume??

monis 35
cu poze noi

buna dimineatza monis5 si multumesc de raspuns.
Eu am inteles ca se aduna numarul de zile lucratoare din luna cand se face baza de calcul pentru prenatal, intrebarea mea era daca zilele de concediu medial se considera lucratoare sau daca se vor scadea la un moment dat in calulul prenatalului. Sper ca de data asta sa fi fost un pic mai explicita

Multumesc inca o data

23+ cu Dragos-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Multumesc, Marius.

Dar de concediu de boala? Multumesc anticipat!

DA
Asa stiam si eu, insa secretara m-a zapacit, cerandu-mi adeverinta de venit pe ultimile 6 luni pt. 3 zile de concediu medical... Si mi-a spus ca nu pot beneficia inca de concediu medical platit, fiindca sunt proaspat angajata. As putea citi legea care prevede aceste lucruri?

Teoretic da, practic nu.
In invatamant ai ore (catedra) deci nu se poate - ce sa faca copiii cand tu nu esti la ore?
Varianta la care ma gandeam era reducerea de la 5 la 3 zile de lucru, respectiv de la 18, la 9 ore de predat, restul urmand a fi acoperite de alt profesor de specialitate.

Mergi la inceput