Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamacangur

Multumesc, Marius.

Dar de concediu de boala? Multumesc anticipat!

DA
Asa stiam si eu, insa secretara m-a zapacit, cerandu-mi adeverinta de venit pe ultimile 6 luni pt. 3 zile de concediu medical... Si mi-a spus ca nu pot beneficia inca de concediu medical platit, fiindca sunt proaspat angajata. As putea citi legea care prevede aceste lucruri?

Si inca ceva: cand pot solicita reducerea timpului de lucru; fac o naveta obositoare chiar daca lucrez intre 3-5 ore pe zi (teoretic)?

Teoretic da, practic nu.
In invatamant ai ore (catedra) deci nu se poate - ce sa faca copiii cand tu nu esti la ore?
Varianta la care ma gandeam era reducerea de la 5 la 3 zile de lucru, respectiv de la 18, la 9 ore de predat, restul urmand a fi acoperite de alt profesor de specialitate.

Va astept in vizita ! RECLAMA ILEGALA - avertisment

Durata timpului de lucru in invatamant, pe contract, este de 40 de ore, ca pentru orice alt angajat.
Din aceste 40 de ore, ai norma didactica de predare 18 ore, iar restul pentru activitati complementare (corectat, citit, pregatit lectii, intalniri cu parintii, pregatiri suuplimentare cu elevii foarte buni sau cu probleme de invatare, alte activitati in pregatirea actului didactic, consilii, participari in diferite comisii constituie in scoala etc)
Este adevarat, nimeni nu se sinchiseste de aceasta prevedere contractuala, putine sunt scolile in care cineva controleaza ce face cadrul didactic in cele 22 de ore cand nu intra efectiv la clasa.
Deci iti dai seama ca a ti se scadea din norma de predare este exclus, pentru ca prin aplicarea celor 2 ore pe zi ai ramane cu jumatate de norma de predare, insa poti fi scutita 10 ore/saptamana de alte activitati pe care, in mod firesc, ar trebui sa le faci in interiorul celor 40 din contractul de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kyykyy spune:

buna mamicilor!am si eu o problema:am nascut in luna mai si am depus dosarul cam de o luna poate chiar mai bine si nu stiu sistemul lor de a plati pt ca mi-au intrat pe card doar 600 ron desi cred ca normal trebuia sa imi intre mai mult adica de cand am nascut sau macar 800 plus ce se da pt primul copil.nu stiu daca m-ati inteles :P dar poate stie cineva sa imi explice mai exact cum sta treaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinabb spune:

Buna, revin si eu cu intrebarea mea, poate totusi cineva de aici are vreo idee....
Daca in noiembrie urmeaza sa intru in prenatal, iar la calculul prenatalului am inteles ca intra mai-octombrie, in primele din aceste 2 luni, adica mai-iunie, am avut un contract part time cu o alta firma, la calculul prenatalului se vor lua in considerare veniturile mele din ambele joburi? (mentionez ca mi-au fost platite toate contributiile in ambele locuri si ca nu mai colaborez momentan cu firma la care am avut contractul part time). Iar daca da, pt a duce acest lucru la indeplinire, ce trebuie sa fac, sa duc la jobul full time adeverinta ca am lucrat si in partea cealalta pentru a mi se calcula tot venitul?
Va multumesc anticipat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cristinabb

Buna, revin si eu cu intrebarea mea, poate totusi cineva de aici are vreo idee....
Daca in noiembrie urmeaza sa intru in prenatal, iar la calculul prenatalului am inteles ca intra mai-octombrie, in primele din aceste 2 luni, adica mai-iunie, am avut un contract part time cu o alta firma, la calculul prenatalului se vor lua in considerare veniturile mele din ambele joburi? (mentionez ca mi-au fost platite toate contributiile in ambele locuri si ca nu mai colaborez momentan cu firma la care am avut contractul part time). Iar daca da, pt a duce acest lucru la indeplinire, ce trebuie sa fac, sa duc la jobul full time adeverinta ca am lucrat si in partea cealalta pentru a mi se calcula tot venitul?
Va multumesc anticipat

Actualul angajator nu-ti poate plati nimic ce rezida dintr-un contract in care nu este parte, ci doar indemnizatia de concediu medical aferenta celor 6 luni lucrate aici.
Pentru cele 2 luni, obligatia revine Casei de Asigurari de Sanatate, la care depui o cerere si o copie dupa concediul de maternitate (oricum certificatele ajung toate la ei, in final, dar pentru operativitate).
Ar fi bine sa dai un telefon si la Casa, sa-ti spuna exact daca mai este necesar vreun document.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:

Va multumesc anticipat

Actualul angajator nu-ti poate plati nimic ce rezida dintr-un contract in care nu este parte, ci doar indemnizatia de concediu medical aferenta celor 6 luni lucrate aici.
Pentru cele 2 luni, obligatia revine Casei de Asigurari de Sanatate, la care depui o cerere si o copie dupa concediul de maternitate (oricum certificatele ajung toate la ei, in final, dar pentru operativitate).
Ar fi bine sa dai un telefon si la Casa, sa-ti spuna exact daca mai este necesar vreun document.

Multumesc mult, asa voi face.
Pentru indemnizatia de crestere copil va fi aceeasi procedura? Pentru ultimele 12 luni voi prinde mai multe luni de venituri din ambele locuri si m-ar ajuta mult.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:

Va multumesc anticipat

Multumesc mult, asa voi face.
Pentru indemnizatia de crestere copil va fi aceeasi procedura? Pentru ultimele 12 luni voi prinde mai multe luni de venituri din ambele locuri si m-ar ajuta mult.

Nu, pentru calcularea indemnizatiei vei depune la dosar documente (adeverinte) care sa-ti ateste toate veniturile din ultimul an.

Mergi la inceput

Multumesc din suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandyprs spune:

Buna ziua pentru a intra in concediu de maternitate(cele 126 de zile) trebuie facuta cerere catre angajator(lucrez in invatamant)?Ce altceva(acte) mai trebuie sa depun la serviciu?Pot sa imi iau concediu de odihna pe 2009(atatea zile cate mai am de luat)?Va multumesc.O zi buna.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui sandyprs

Buna ziua pentru a intra in concediu de maternitate(cele 126 de zile) trebuie facuta cerere catre angajator(lucrez in invatamant)?Ce altceva(acte) mai trebuie sa depun la serviciu?Pot sa imi iau concediu de odihna pe 2009(atatea zile cate mai am de luat)?Va multumesc.O zi buna.
29+

Buna ziua pentru a intra in concediu de maternitate(cele 126 de zile) trebuie facuta cerere catre angajator(lucrez in invatamant)?
Da

Ce altceva(acte) mai trebuie sa depun la serviciu?
De ce nu intrebi la serviciul personal? Suntr cei mai competenti, nu?

Pot sa imi iau concediu de odihna pe 2009(atatea zile cate mai am de luat)?

Da

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandyprs spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.O zi buna.

29+

Mergi la inceput