Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(3)
Raspunsuri - Pagina 8
castelanaC spune:
Buna ziua,
scuze de indrazneala intrebarii mele.
Sunt insarcinata in 12 saptamani si nu ma aflu in tare pentru o perioada, il insotesc pe sotul meu la post.
In Romania teoretic inca am domiciliul stabil, unde pana la plecarea din tara (acum 7 ani) aveam o activitate privata, firma care am declarat-o fara activitate de la plecarea mea, deci dupa 3 ani s-a dizolvat de la sine.
Intrebare:
eu cu domiciliul stabil in tara si fara sa fi avut un venit in ultimul an pot benecifia de indemnizatiile ce se acorda copilului? Precizez ca nu se va naste in Romania.
In caz afirmativ, ce acte trebuiesc prezentate?
Pot delega pe altcineva sa depuna actele mele?
multumesc anticipat!
castelana fericita
12+
sagetutza spune:
Eu nu stiu prea mute, dar nu cred. Legea spune clar ca trebuie sa ai venituri in ultimele 12 luni pana la nastere, ceea ce nu e cazul, din cate intelg eu.
23+ 
marius spune:
| Citat: |
Sunt insarcinata in 12 saptamani si nu ma aflu in tare pentru o perioada, il insotesc pe sotul meu la post. |
Detaliaza ideea - fi mai explicita te rog.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
castelanaC spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Detaliaza ideea - fi mai explicita te rog. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
sunt casatorita cu un cetatean strain care are deocamdata aici in Malaesia contract determinat pe o perioada fixa. Eu pana acum nu am declarat in tara plecarea mea si chiar cand mi-am reinnoit cartea de identitate sau pasaportul am facut-o la ultimul domiciliu.
Intrebarea mea este daca nu am avut venit in ultimile 12 luni, copilu va fi automat si cetatean roman, pot beneficia de ajutor?
multumesc anticipat
castelana fericita
12+
marius spune:
Am inteles. Raspunsul este negativ. Nu ai platit - nu ai asigurare. Da copilul va avea cetatenie romana. Va beneficia in tara de drepturile legale.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
castelanaC spune:
| citat din mesajul lui marius Am inteles. Raspunsul este negativ. Nu ai platit - nu ai asigurare. Da copilul va avea cetatenie romana. Va beneficia in tara de drepturile legale. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Multumesc pentru raspuns, ma asteptam dar am zis sa mai intreb odata. Dar ce fac mamele fara ocupatie? cele care nu au plati niciodata asigurari si totusi aduc pe lume copii? Pagina legislativa |
castelana fericita
12+
marius spune:
Nu exista mame fara ocupatie ci persoane neasigurate.
Pagina legislativa
carmenpit77 spune:
Buna ziua
Intentionam si noi sa ne apucam de bb2, dar firma la care lucrez eu este in insolventa. Oare o sa am probleme in a lua cic din aceasta cauza?
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui carmenpit77 Buna ziua Intentionam si noi sa ne apucam de bb2, dar firma la care lucrez eu este in insolventa. Oare o sa am probleme in a lua cic din aceasta cauza? |
Cat timp activitatea firmei nu se suspenda si iti iei leafa, nu vei avea probleme.
sandyprs spune:
Buna ziua , daca intru in concediu de maternitate in luna octombrie(sa zicem pe 15 de exemplu) se ia in calcul pt plata concediului de maternmitate luna octombrie(care nu e luna intreaga) sau se pune din din septembrie, august, iulie, etc. ?Multumesc.