Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(3)
Raspunsuri - Pagina 7
iana_mari spune:
ITI MULTUMESC FOARTE MULT.
TE MAI DERANJEZ CU O INTREBARE;
concediu postnatal se ia incepand cu ziua de cand s-au nascut copii?
iana
19+ 

Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iana_mari ITI MULTUMESC FOARTE MULT. ![]() TE MAI DERANJEZ CU O INTREBARE; concediu postnatal se ia incepand cu ziua de cand s-au nascut copii? iana 19+ ![]() ![]() |
Da, concediul postnatal incepe in ziua in care ai nascut.
dulcineea_cj spune:
buna dimineata !am si eu o problema care nu ma lasa sa dorm noaptea DPN e 20 ian 2010 Din 07 ian 2009 pana pe 10 feb 2009 am o intrerupere pe cartea de munca Dar din nov 2008 pana in 15 mai 2009 am un contract de munca de 1 ora pe saptamana Ma va ajuta acesta ca sa primesc si eu indemnizatia pt cresterea copilului?
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui dulcineea_cj buna dimineata !am si eu o problema care nu ma lasa sa dorm noaptea DPN e 20 ian 2010 Din 07 ian 2009 pana pe 10 feb 2009 am o intrerupere pe cartea de munca Dar din nov 2008 pana in 15 mai 2009 am un contract de munca de 1 ora pe saptamana Ma va ajuta acesta ca sa primesc si eu indemnizatia pt cresterea copilului? |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141548&whichpage=9
Laura10 spune:
buna,
am si eu o problema...
pe 11 decembrie 2009 baietelul meu implineste 2 ani, deci, conform legii, trebuie sa ma duc la servici.
am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani, DPN 15 mai 2010.
sincer, as vrea sa nu ma duc la servici, caci nu am cu cine sa las baietelul de 2 ani, dar cum pot face sa nu pierd locul de munca?
cu 84 zile inainte de nastere pot intra in prenatal. pana atunci pot sa-mi iau concediu medical? cat?
pe 11 dec trebuie sa ma duc la servici, dar ce fac, strig in gura mare ca-s gravida ca sa nu ma dea afara? anunt la personal? cum sa procedez mai bine?
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui Laura10 buna, am si eu o problema... pe 11 decembrie 2009 baietelul meu implineste 2 ani, deci, conform legii, trebuie sa ma duc la servici. am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani, DPN 15 mai 2010. sincer, as vrea sa nu ma duc la servici, caci nu am cu cine sa las baietelul de 2 ani, dar cum pot face sa nu pierd locul de munca? cu 84 zile inainte de nastere pot intra in prenatal. pana atunci pot sa-mi iau concediu medical? cat? pe 11 dec trebuie sa ma duc la servici, dar ce fac, strig in gura mare ca-s gravida ca sa nu ma dea afara? anunt la personal? cum sa procedez mai bine? Tudor-Matei 11 Decembrie 2007Laura |
Nu strigi in gura mare, ci depui o instintare, insotita de acte medicale care sa ateste starea de graviditate.
Poti lua pana la 90 de zile concediu medical, mai ai posibilitatea sa iei 45 pentru copil bolnav.
Laura10 spune:
din punct de vedere legal eu pe 11 dec dimineata, vineri cand cade, trebuie sa ma duc la servici si sa stau la program, nu?
si ce fac, vin cu actele medicale care atesta graviditatea si cu concediul medical?
sau vineri anunt ca-s gravida si luni trimit concediul medical?
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui Laura10 din punct de vedere legal eu pe 11 dec dimineata, vineri cand cade, trebuie sa ma duc la servici si sa stau la program, nu? si ce fac, vin cu actele medicale care atesta graviditatea si cu concediul medical? sau vineri anunt ca-s gravida si luni trimit concediul medical? Tudor-Matei 11 Decembrie 2007Laura |
Ziua copilului este ultima zi de CIC. La slujba mergi a doua zi (respectiv luni, daca e sambata).
Ca sa iti poti lua concediu medical, trebuie sa-ti reiei activitatea, adica sa fie reluat CIM dupa suspendare.
Laura10 spune:
bun, deci ma duc la servici unde trebuie sa imi faca un act prin care sa imi reiau postul ca sa zic asa. acest act se face imediat sau poate sa dureze o perioada?
abia dupa ce am acest act semnat pot sa imi iau medical
dar, tinand cont de faptul ca nu vi fi avut decat cateva luni de cotizatie pana la urmatorul concediu de crestere a copilului, voi primi cei 85 % sau voi avea penalizari?
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui Laura10 bun, deci ma duc la servici unde trebuie sa imi faca un act prin care sa imi reiau postul ca sa zic asa. acest act se face imediat sau poate sa dureze o perioada? abia dupa ce am acest act semnat pot sa imi iau medical dar, tinand cont de faptul ca nu vi fi avut decat cateva luni de cotizatie pana la urmatorul concediu de crestere a copilului, voi primi cei 85 % sau voi avea penalizari? Tudor-Matei 11 Decembrie 2007Laura |
Nu trebuie sa ti se faca niciun act, CIC a fost epuizat de drept, conform legii, iar tu te intorci la slujba.
Indemnizatia sigur ca va fi mai mica decat daca ai munci, pentru ca va fi 85 la suta din indemnizatiile de maternitate/incapacitate temporara de munca.

Tudor-Matei 11 Decembrie 2007