Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Platiti mult firmei respective?

Citat:

Am intrebat si colegi care sunt in CIC si care au cate o sapt pauza intre joburi in ultimele 12 luni si beneficiaza de indemnizatie....

Am serioase rezerve ca este asa cum scrii.

Ma gandesc foarte serios sa imi desachid firma de consultanta...nu de alta dar poate chiar fac un ban cinstit.

Da, Marius, platim bine de tot firma

Cat despre rezervele pe care le ai legat de ce spun despre colegii mei, pot proba oricand pentru ca am cartile lor de munca la mine in birou (in care se vede intreruperea de care zic) si pot sa fac rost si de dovada ca incaseaza indemnizatie CIC - unul din ian 2009 si unul din iun 2008.
Dar nu cred ca asta e rostul discutiilor de aici, ci important este cum se intampla lucrurile in realitatea in care traim cu totii... in care o lege e scrisa cum e scrisa si intrepretata in multe feluri, in care functionarii publici fac cum ii taie capul etc etc.

Ideea cu consultanta nu e rea, daca-ti spun cat platim avocatii, fie si doar pentru un telefon dat la ei, s-ar putea sa incepi sa te grabesti sa-ti deschizi firma

monis 31+
acum si cu poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

- ceea ce inseamna ca am sa gandesc si partea asta - poate nu aici - poate nu astfel - dar am sa ma gandesc cumva sa fie toata lumea multumita.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandyprs spune:

Buna ziua , sunt insarcinata in saptamana 25 si lucrez in invatamant.
1.Este obligatoriu sa anunt inspectoratul scolar ca sunt insarcinata?Trebuie neaparat sa anunt ? Daca da cum suna acea instiintare(informativ)
2.Daca anul scolar trecut m-am inscris la gradul didactic II ,intru in concediu de maternitate in noiembrie , imi depun dosarul pt grad II pana la finalul lui octombrie(asa cum prevede legea) si ma intorc la catedra in septembrie 2010 pot s dau in anul scolar 2010 - 2011 cele doua inspectii(speciala 2 si curenta)?Daca nu cum trebuie procedat , trebuie facut un memoriu la inspectorat?Mentionez ca la mine in scoala nu mi se dau informatii(din pacate).
O zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catus76_ro spune:

Buna!
Am si eu mai multe intrebari referitoare la acest topic.
Am un baietel de un an si 8 luni, nascut pe 21.12.2007. Acum sunt iar insarcinata deja in 10-11 saptamni si DPN este pe 30.03.2010.
Eu doresc sa ma intorc la munca mai devreme si as avea urm intrebari:
-ce acte si unde ar trebui depuse;
-la copilul ce se va naste in martie mai am dreptul la CIC?(cu toate ca voi sta mai putin acasa, probabil 6-8 luni).
Scuze daca s-a mai raspuns la asemenea probleme si multumesc anticipat!

GINA, mami de bulgaras PETRU-CRISTIAN, 21 dec 2007 si de viitor prunc pretios de mar-apr!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catus76_ro

Buna!
Am si eu mai multe intrebari referitoare la acest topic.
Am un baietel de un an si 8 luni, nascut pe 21.12.2007. Acum sunt iar insarcinata deja in 10-11 saptamni si DPN este pe 30.03.2010.
Eu doresc sa ma intorc la munca mai devreme si as avea urm intrebari:
-la copilul ce se va naste in martie mai am dreptul la CIC?(cu toate ca voi sta mai putin acasa, probabil 6-8 luni).
Scuze daca s-a mai raspuns la asemenea probleme si multumesc anticipat!

GINA, mami de bulgaras PETRU-CRISTIAN, 21 dec 2007 si de viitor prunc pretios de mar-apr!

-----------------------------------------------
- o adresa pentru reintoarcerea la serviciu incepand cu data de...
- cope dupa certificatul de nastere a copilului si o declaratie pe proprie raspundere a sotului pentru a putea beneficia de deduceri suplimentare pt copil.

- Da ai dreptul.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sandyprs

Buna ziua , sunt insarcinata in saptamana 25 si lucrez in invatamant.
1.Este obligatoriu sa anunt inspectoratul scolar ca sunt insarcinata?Trebuie neaparat sa anunt ? Daca da cum suna acea instiintare(informativ)
2.Daca anul scolar trecut m-am inscris la gradul didactic II ,intru in concediu de maternitate in noiembrie , imi depun dosarul pt grad II pana la finalul lui octombrie(asa cum prevede legea) si ma intorc la catedra in septembrie 2010 pot s dau in anul scolar 2010 - 2011 cele doua inspectii(speciala 2 si curenta)?Daca nu cum trebuie procedat , trebuie facut un memoriu la inspectorat?Mentionez ca la mine in scoala nu mi se dau informatii(din pacate).
O zi buna.

Nu este obligatoriu - dar este recomandabil sa instiintati asupra starii de graviditate
Pentru partea de garde didactice cred ca cel mai bine este sa va adresati Inspectoratului Scolar deoarece nu cunosc metodologia cu privire la sustinerea gradelor didactice.
Poate stiu altii pe aici.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catus76_ro spune:

Multumesc de raspuns!
Nu trebuie depusa si o cerere de intrerupere a CIC cu data de...?
Beneficiez oare si de stimulentul de un milion?

Mergi la inceput

Da trebuie depusa si o adresa pentru intreruperea CIC
Beneficiezi de stimulent daca nu esti in CIC desi ai putea sa fi, pe perioada ramasa din CIC.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea_m spune:

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Tot intreb si aflu variante diferite.

E adevarat ca in cazul concediului prenatal nu se mai retine decat contributia de asigurari sociale (CAS) calculata la sal. min. pe economie (600 Ron) = 63 Ron? adica banii pe care i-as lua pe perioada concediului prenatal ar fi salariul brut minus acea contributie la CAS?
pentru ca daca ar fi asa as lua semnificativ mai multi bani si chiar as vrea sa profit de concediul asta.

as mai vrea sa stiu si in ce fel se calculeaza concediul prenatal la indemnizatia de crestere a copilului. ce suma se ia in calcul, banii luati in mana in acea perioada? adica salariul brut minut contributia CAS? sau cum altfel se calculeaza?

va multumesc.

Mergi la inceput

Concediul de maternitate este din start doar 85% din salariul obtinut in mod normal deci am senzatia ca va scapa de la inceput ceva.

Modalitatea de calcul a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatie pentru cresterea copilului este extrem de frecvent intalnita pe acest topic sau cele anterioare. Eu am scris de foarte multe ori CUM anume se calculeaza cele doua sume. Este suficient sa rasfoiti un pic pe aici si veti gasi negresit.

Pagina legislativa

Mergi la inceput