Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(3)
Raspunsuri - Pagina 5
alex25 spune:
Am regasit modul de calcul a indemnizatiei de maternitate dar am o intrebare: de pe fluturasul pe care il primesc iau salariul de baza lunar sau total brut? In cadrul totalului brut sunt incluse prima CO, prima craciun, prima performanta, prima paste.
Are vreo importanta daca in aceste luni am avut si zile de concediu medical, si daca da, cum sa calculez ca sa fiu sigura ca nu voi fi trasa in piept de firma la care lucrez?
----------------------------------------------
Alexandra
36s+ cu fluturasul
Alessia (Ruxandra)
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
AMR aprox 3 sapt 

marius spune:
Intrucat nu firma plateste indemnizatia (si chiar daca ar fi asa) nu vad nciun motiv obiectiv pentru afirmatia:
"sa fiu sigura ca nu voi fi trasa in piept de firma la care lucrez"
sau imi scapa mie...
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sandyprs Buna ziua , sunt insarcinata in saptamana 25 si lucrez in invatamant. 1.Este obligatoriu sa anunt inspectoratul scolar ca sunt insarcinata?Trebuie neaparat sa anunt ? Daca da cum suna acea instiintare(informativ) 2.Daca anul scolar trecut m-am inscris la gradul didactic II ,intru in concediu de maternitate in noiembrie , imi depun dosarul pt grad II pana la finalul lui octombrie(asa cum prevede legea) si ma intorc la catedra in septembrie 2010 pot s dau in anul scolar 2010 - 2011 cele doua inspectii(speciala 2 si curenta)?Daca nu cum trebuie procedat , trebuie facut un memoriu la inspectorat?Mentionez ca la mine in scoala nu mi se dau informatii(din pacate). O zi buna. |
Presupun ca ai vrut sa spui curenta 2 si speciala (inspectia speciala este una, cele curente doua).
Da, insa trebuie sa depui cerere de amanare a sustinerii examenului pentru sesiunea urmatoarea. Cererea se adreseaza directorului, care apoi o inainteaza inspectoratului.
Conditia este ca intre curenta 2 si speciala sa fie cel putin o luna.
Inspectiile curente sunt valabile 4 ani.
Atentie, insa, daca intri in concediu pentru cresterea copilului, sa indeplinesti conditia de 4 ani vechime la catedra de la sustinerea definitivatului, conform, art. 35 din Statutul cadrelor didactice(deci nu calendaristici). Daca ai obtinut 10 la definitivat, sunt suficienti 3 ani.
alex25 spune:
| citat din mesajul lui marius Intrucat nu firma plateste indemnizatia (si chiar daca ar fi asa) nu vad nciun motiv obiectiv pentru afirmatia: "sa fiu sigura ca nu voi fi trasa in piept de firma la care lucrez" sau imi scapa mie... Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Nu cred ca asta era esenta intrebarii, dar voi raspunde: dupa ce in 6 ani de zile toate, dar absolut toate calculele facute de departamentul de salarii au fost facute in defavoarea angajatilor si dupa lupte seculare cu legile in fata, in marea majoritate a cazurilor am avut dreptate, am ajuns sa fiu sigura ca nu vor face nimic din care sa am de castigat...asa ca....am o baza la cele declarate si nu degeaba m-as fi agitat sa incerc sa calculez singura macar ca idee suma care mi s-ar cuveni.
Alexandra
36s+ cu fluturasul
Alessia (Ruxandra)
Bbelusa cea iubita
AMR aprox 3 sapt 

marius spune:
Nu cred ca asta era esenta intrebarii, dar voi raspunde: dupa ce in 6 ani de zile toate, dar absolut toate calculele facute de departamentul de salarii au fost facute in defavoarea angajatilor |
Poti detalia ideea? Concret.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
alex25 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Poti detalia ideea? Concret. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Si daca se poate sa trec si numele firmei, ar fi o idee, nu?
Ps: sa inteleg ca intrebarea mea nu are raspuns.
Multumesc oricum, numai bine.
Alexandra
36s+ cu fluturasul
Alessia (Ruxandra)
Bbelusa cea iubita
AMR aprox 3 sapt 

monis5 spune:
| citat din mesajul lui medeea_m Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Tot intreb si aflu variante diferite. E adevarat ca in cazul concediului prenatal nu se mai retine decat contributia de asigurari sociale (CAS) calculata la sal. min. pe economie (600 Ron) = 63 Ron? adica banii pe care i-as lua pe perioada concediului prenatal ar fi salariul brut minus acea contributie la CAS? pentru ca daca ar fi asa as lua semnificativ mai multi bani si chiar as vrea sa profit de concediul asta. as mai vrea sa stiu si in ce fel se calculeaza concediul prenatal la indemnizatia de crestere a copilului. ce suma se ia in calcul, banii luati in mana in acea perioada? adica salariul brut minut contributia CAS? sau cum altfel se calculeaza? va multumesc. |
Uite aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126672&whichpage=15 un exemplu pus de mine pe la mijlocul paginii.
E adevarat ce stii cu cei 63 de lei CAS calculat la min pe economie.
Indemnizatia CIC este 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni (dar nu mai putin de 600 lei) de dinaintea nasterii copilului.
Fara nici o suparare, dar toate aceste lucruri chiar au fost scrise si repetate vara asta pe "Probleme legislative"....
monis
31+acum si cu poze
cristina_84 spune:
As avea o intrebare referitoare la indemnizatia de maternitate: eu snt doctorand cu bursa (bursa este neimpozitabila) si tin ore de laborator la facultate in regim de plata cu ora (aceasta plata este impozitabila), deci nu primesc bani decat 9 luni pe an, cat sunt ore la facultate, nu si pe perioada vacantelor. Daca raman insarcinata, am dreptul la indemnizatie de maternitate? Si cum s-ar calcula aceasta?
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui MIRCLAU buna ziua prima de nastere se impoziteaza? va multumesc mult MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si de maria-lavinia 14.08.2009 |
Nu.