Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(3)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui D_Anka

multumesc MediaJust pt raspuns....acum am inteles....am facut o confuzie intre zile de CM si cele 126 de pre si post-natal si aveam impresia ca din cele 180 de zile de CM trebuie sa-mi las si cele 42 dupa ce nasc.Dr meu e un dr destul de bun(unul dintre cei mai buni de la noi din zona....majoritatea sunt varza)dar la capitolul comunicare sta destul de rau, nu prea stie sa explice.

Acum mai am o problema..... Azi am fost la control si am facut ecograf.Bebe e bine, miscari fetale prezente...dar placenta mea este destul de jos.Cand am vrut sa-l intreb pe dr ce inseamna asta...a spus ca mai vb vinerea viitoare(20.nov), dar sa astept pana sapt viitoare mult.
E cazul sa-mi fac probleme? pot pierde sarcina? trebuie sa fac oare serclaj?

multumesc

In afara de a-ti dori sanatate multa, nu pot sa te ajut. Eu sunt avocat, nu sunt medic - asa ca-ti recomand din suflet sa mergi la doctor si sa ai grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Mediajust in timpul CM pre,postnatal si Cic,firma plateste pt mine impozit la stat?ma intereseaza pt ca e vorba de firma sotului.
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In perioada pre si postnatal sumele nu sunt impozabile. CIC nu se plateste de catre sau prin firma. pre si postnatal insa se plateste prin firma urmand ca sa deconteze aceste sume prin Casa de asigurari de sanatate.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_Ago spune:

Buna!
Sunt un utilizator nou pe acest site si am urmatoarea intrebare: prietena mea are o fetita care va implini in august 2010 2 anisori. Ea doreste sa ramana insarcinata intre timp cu al doilea copilas si in acest caz il va naste in luna sept-oct 2010. Ce se va intampla in perioada dintre 8 august cand fetita va implini 2 ani si ar trebui sa inceteze CIC si data nasterii celui de-al doilea copil. Daca nu se intoarce la serviciu in aceasta perioada scurta de timp ce ar trebui sa duca la serviciu ca si "scutire" sa zicem? Cum i se va calcula indemnizatia pentru cel de-al doilea copil. Ce luni se vor lua in consideratie pt calculul acesteia? Imi cer scuze daca deranjez cu atatea intrebari!! :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andreea_Ago

Buna!
Sunt un utilizator nou pe acest site si am urmatoarea intrebare: prietena mea are o fetita care va implini in august 2010 2 anisori. Ea doreste sa ramana insarcinata intre timp cu al doilea copilas si in acest caz il va naste in luna sept-oct 2010. Ce se va intampla in perioada dintre 8 august cand fetita va implini 2 ani si ar trebui sa inceteze CIC si data nasterii celui de-al doilea copil. Daca nu se intoarce la serviciu in aceasta perioada scurta de timp ce ar trebui sa duca la serviciu ca si "scutire" sa zicem? Cum i se va calcula indemnizatia pentru cel de-al doilea copil. Ce luni se vor lua in consideratie pt calculul acesteia? Imi cer scuze daca deranjez cu atatea intrebari!! :)

"Scutirea" este concediul de maternitate. Indemnizatia CIC 2 va avea baza de calcul ultimele 12 luni inaintea nasterii celui de-al doilea copil- cauta in raspunsurile de mai sus, vei gasi explicatii amanuntite.

Mergi la inceput

Multumesc pt raspuns. Dar mai am o singura intrebare (sper :)), si anume: la ce venit se va calcula acel concediu de maternitate?
ps: am citit toate intrebarile si raspunsurile de pe acest topic si m-am lamurit f bine, insa la aceasta intrebare nu s-a dat un raspuns! :(
Mii de multumiri inca o data!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andreea_Ago

Multumesc pt raspuns. Dar mai am o singura intrebare (sper :)), si anume: la ce venit se va calcula acel concediu de maternitate?
ps: am citit toate intrebarile si raspunsurile de pe acest topic si m-am lamurit f bine, insa la aceasta intrebare nu s-a dat un raspuns! :(
Mii de multumiri inca o data!

Veniturile din indemnizatii (pentru cresterea copilului sau pentru incapacitate de munca - respectiv maternitate).

Mergi la inceput

Va multumesc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Shobo

Buna tuturor,

As dori sa aflu daca fiind in medical pana miercuri, pot depune demisia luni pt ca preavizul sa inceapa de luni?

multumesc tare mult!

"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"

Nu, concediul medical suspenda contractul individual de munca (art. 50 lit.b) Codul muncii). Mai mult, daca incapacitatea temporara de munca intervine in perioada de preaviz, aceasta se lungeste cu respectivul nr. de zile. Explicatia este simpla - preavizul intra in executarea contractului, deci nu se poate derula intr-un CIM suspendat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

multumesc f mult, Marius. eu stersesem intrebarea deoarece aflasem raspunsul deja din alta parte si m-am gandit sa nu mai ocup spatiu aiurea cu ea.

Insa mai am una, te rog frumos:

in urma demisiei, in timpul preavizului de 15 zile calendaristice pot lua cele 2 zile de odihna la care mai am dreptul? sau cer doar banii pt ele si asta e?

multumesc tare mult

Mergi la inceput